-
Meni je na zadnjem uzv doktorica Ivanišević rekla da mi je posteljica "mrcina", da mi je debela i mesnata, velika i smještena preko čitavog prednjeg zida, i da je malo gigantska vjerojatno radi heparina, ali da je to ok, jer će dobro hraniti bebicu
..
Meni su mjere ove na dan: GA (LMP) 20w1d, EDD (LMP) 27.07.2009.
AC/BPD/FL 395g +- 58g AGE 21w0d
Value GA Range
BDP (Hadlock) 4,76 20w3d 18w5d - 22w1d
OFD (Hadlock) 6,06
HC (Hadlock) 16,85 19w3d 18w0d - 21w0d
HC* (Hadlock) 17,05 19w5d 18w1d - 21w1d
AC (Hadlock) 15,60 20w5d 18w5d - 22w6d
FL (Hadlock) 3,65 21w4d 19w6d - 23w3d
Koliko je beba imala centimetara nije mi rekla, za mjere je i dr. Ivanišević i moj dr. R. rekao da su dobre i u redu.
Bitno je da su sve u tim granicama, jer to je ionako avridge...
Mačkulina evo da usporediš ako imaš pri puci vrijednosti iz vašeg 21tog tj.
Lilium i po 100ti put, hvala
!
Ma dosad se nisam susrela sa nikakvim problemima u kolagulaciji, trombofiliji, trombozi, u obitelji sve ok na tu temu...
Nešto sam se malo :/ jer sam prekjučer čula za jedan slučaj (prijeteljičina sestrična) koja je u 6.mj. trudnoće izgubila svoju prvu bebicu, te su joj kasnije ustanovili i rekli kako je došlo do začepljenja bebinih žila radi prekida terapije heparinom, koji je užimala (ne znam zašto joj je pripisan) od početka trudnoće do cca 20tog tj.
Nakon te izgubljene trudnoće, sad ima 3 zdrave djece :D, i naravno da je svaki puta bila od do na heparinu, i sve je bilo ok!
Sad se ja malo pitam da se i nema ipak nije nešto slično dogodilo. Ja sam prema preporuci 2 doktora prekinula sa heparinom u 24tom tj. a bebici je prestalo srčeko kucati
u 30tom tj. (kad sam pitala, također 3 doktora jel možda moj maleni umro radi toga, rekli su da ne, da heparin nema veze s tim... Ne znam)
Ali znam da ga ovaj puta definitivno sigurno uzimam do kraja
, tj. ili do 36tog.tj. ili do poroda (mislim da se daje do 6tog tj. nakon poroda). Ovisno što će dr. Đ. i dr. R. savjetovati...
Kako ćete vi, heparinke? Jeste pričale sa svojim doktorima na tu temu? Koji je heparinski plan?
svima[/b]
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma