Stranica 19 od 46 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo i mene među pikalicama, imam jedno pitanje.. da li se nekome desila kao nekakva reakcija, ja primam fragmin 5000, na injekcije u obliku crvenila i svrbeža čak i dane poslije tog uboda??

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam imala crvene točkice na mjestu uboda i do 5 dana....svrbilo me nije, ali su bile neke cure koje su imale svrbež
    najbolje pitaj gina...možda ti ne odgovara terapija, pa ju je potrebno promijeniti (ja sam dobivala Clexan 0,4)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam znala imati crvenu tockicu na mjestu uboda i povecu crvenu oteklinu u radijusu nekoliko cm oko mjesta uboda
    svrbez ponekad, isto danima nakon uboda
    dr nije smatrao da nesto ne stima
    otekline i modrice su, sto je trudnoca bivala veca, bile vece

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to je normalno... možda si alergična na neki puffer iz sastojka fragmina...
    ja se bodem opet Fraksiparinom i to 9200 IU (0.9) i meni od njega budu kvrge ispod kože a ne jednom nastalnu modrice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ja ću tebi mačkulina od srca čestitati na trudnoći, nisam imala pojma, baš sam se obradovala kad sam vidjela, sretno do kraja trudnoće i dalje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    a ja ću tebi mačkulina od srca čestitati na trudnoći, nisam imala pojma, baš sam se obradovala kad sam vidjela, sretno do kraja trudnoće i dalje
    I ja i ja

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja i ja!!! cmoooooooooooook!!!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala vam drage cure
    sve mi neugodno... ali se bojim i poveseliti dok ne rodim (obzirom na iskustvo)
    ali ovaj put moram priznati da se isto bojim..
    hvala vam drage moje i svu sreću vama također želim

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Probajte si te kvrge mazat sa Heparin gelom, ne pomaze bog zna sto al bar malo
    Nemojte odah poslije uboda mazat nego koji sat kasnije

Ja sam 25 tt i pikala se do prije dva tj u trbuh i odjednom mi se pocele radit uzasne sljive
    Presla na bedro na tjedan dana - koma
    Vratila se na trbuh i sad je sve ok

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam jos uvijek na bedru(isto sam zbog kvrga presla sa trbuh ana bedra),ali usprkos dobrom pocetku,pikanje po bedrima je stravicno,ja to zovem
    "masakr motornom pilom" jer em ne ide igla glatko,em pece,boli,em se moram ubosti nekoliko puta i izmolit ocenas dok ipak udje igla,a onda
    nakon vadjenja obavezno krv na tuferu(stavim alkoholni tufer)i peeeceeeenje.Zna me pec bedro cijelu noc nakon 3 dana pikanja u tu stranu.
    Al na trbuh se ne vracam,ne mogu to zamisliti...Izdurat cu do kraja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zašto ne probate ruke pikat?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zašto ne probate ruke pikat?
    Jednom rukom ustipnem meso,a drugom se bodem;neizvedivo na nadlanicama.

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

šta se smije negdje dalje pikati, recimo u ruku, osim trbuha??

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja bi da kiara79 ovdje opet naiđe i objasni gdje se sve pika, kiaraaaaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trbuh, bedra i nadlaktice - to je to

Pa moze vas muz piknut u nadlakticu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom rukom ustipnem meso,a drugom se bodem;neizvedivo na nadlanicama.
    stisneš se fino uz štok od vrata recimo i pikneš se

ja sam se uz svašta stiskala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jos uvijek na bedru(isto sam zbog kvrga presla sa trbuh ana bedra),ali usprkos dobrom pocetku,pikanje po bedrima je stravicno,ja to zovem
    "masakr motornom pilom" jer em ne ide igla glatko,em pece,boli,em se moram ubosti nekoliko puta i izmolit ocenas dok ipak udje igla,a onda
    nakon vadjenja obavezno krv na tuferu(stavim alkoholni tufer)i peeeceeeenje.Zna me pec bedro cijelu noc nakon 3 dana pikanja u tu stranu.
    Al na trbuh se ne vracam,ne mogu to zamisliti...Izdurat cu do kraja.
    mjesto uboda se ne smije NIČIM tretirati nakon uboda. nikakvim alkoholom, heparin gelom, NIČIM.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i JAKO JE BITNO da se na kraju utisne i zrak iz igle (za razliku od hormonalnih inekcija) jer on potisne heparin dublje i površinski tragovi su manji. normalno, ako se piknete pa krvarite, nećete gurati zrak.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da nadlaktice ne idu, davno sam stavila link na mjesta di se može bosti, mislim da nema nadlaktice.
    mene su u šok sobi nakon cr uboli u nadlakticu, cijela je bila ljubičasta tjedan dana

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Tj., evo linkovi (ako još uvijek rade, imam ih dvije godine):

http://www.fragmin.com/patients/using_fragmin.php

http://www.lovenox.com/consumer/pres...t-lovenox.aspx

"Davanje LMWH (low molecular weight heparin) injekcija - neke stvari koje je dobro znati:
    Preporuceno imati:
    1. Plavi umetak za smrzavanje koji se stavlja u prenosive hladnjake, moze ga se naci po sportskim odjelima (moze i obican led no on je nezgodan za rukovanje)
    2. Plasticna vrecica sa zip zatvaracem za staviti led-smrznuti umetak u vrecicu (tako da ne curi)
    3. Stara jastučnica, da ne dodje do smrzavanja kože
    4. Stari pojas da drzi led na mjestu, dok se ujutro spremate za posao.
    5. Alkohol za utrljavanje
    6. Flasteri za osjetljivu kožu
    7. Papirnate maramice
    8. Nesto za odlaganje iskoristenih injekcija

Osnovna stvar je HLADJENJE prije injekcije. Mozete staviti led i iza, ali stavljanje leda prije je stvarno kljucno, zbog dvije stvari; prvo znacajno smanjuje stvaranje modrica i nakon nekog vremena necete morati traziti mjesto koje nema modricu za davanje injekcija; drugo, kad ledom ohladite dio necete osjetiti bol kod davanja injekcije. S dovoljno dugim hladjenjem necete ni osjetiti injekciju, sto olaksava postupak ukoliko vas davanje injekcija uznemirava. Ja stavim umetak za smrzavanje u plasticnu vrecicu sa zip zatvaracem, pa ju stavim u jastucnicu, stavim na mjesto koje planiram bosti i pricvrstim pojasom. (Kada putujem zamolim za malo leda i stavim ga u vrecicu.) Kada sam doma svezem led s pojasom i nastavim se pripremati za posao, citam e-mail ili gledati tv 15-30 minuta. Kada vise ne osjetim trbuh znam da je sve spremno za injekciju.

Bitno je da čim skinete led mjesto obrisati alkoholom, tako da bude suho prije davanja injekcije. Bitno je da se mjesto osuši kako vas alkohol ne bi peckao kada si dajete injekciju. Zracni mjehurici u injekciji su ok i preporucljivi ... oni pomazu u distribuciji lovenoxa (lovenox - vrsta LMWHa koji se koristi u americi) u masno tkivo, zbog toga nemojte istiskivati mjehurice. Ako morate istiskivati dio lijeka zbog potrebe smanjivanja doze tada njezno lupkajte po injekcije i izvucite visak, trebate osusiti iglu, ona mora biti bez lovenoxa i alkohola. To je zbog toga sto kako igla prolazi kroz kozu lovenox izaziva modrice, a alkohol peče. Cilj je ušpricati lijek ISPOD koze, u masno tkivo, gdje ne izaziva modrice.Neki kazu da je dobro brzo davati injekciju, ja si dajem brzinom koja mi odgovara. Morate brzo probiti kožu, probajte ju probiti u prvom pokusaju jer svaki slijedeci pokusaj otupi iglu, svakako da ako nakon uboda osjecate jaku bol tada izvucite iglu i ubodite na drugo mjesto. Zato je najbolje ohladiti i pripremiti sire podrucje za bodenje, bas zbog toga da ako pogodite zivac kada nema smisla nastavljati, mozete izvuci iglu i ubosti na drugo mjesto. Nakon nekog vremena naucit cete koje tocke su najbolje za vas.

Nemojte lijek uspricavati prebrzo, uspricavajte stalnom brzinom, i ako krene peci sacekajte par sekundi i nastavite. Okrenite iglu ako zaboli, pa nastavite uspricavati, lovenox zapravo izlazi s jedne strane igle pa okretanje igle usmjerava lijek u drugi dio masnog tkiva, sto ponekada pomaze. Kada uspricavate polako tijelo odmah apsorbira lijek, a ako idete brzo tada lijek moze preplaviti otvor, uci u slojeve koze i izazvati modrice. Usput, u slojevima koze lijek nam ne cini dobro, mora biti u masnom tkivu kako bi radio, zato si uzmite vremena. Kada dodjete do kraja brojte do 10 i brzo izvucite iglu. Brojanjem do 10 osiguravamo da je lovenox imao dovoljno vremena rasiriti se u tkivo dalje od igle, pozeljno poguran sa zadnim zracnim mjehuricem.

Pritisnite mjesto uboda 10-15 sekundi maramicom. Nemojte brisati, samo pritisnite prema dolje. U glavnini slucajeva ce to biti dosta da ne dodje do krvarenja. Ako i dalje krvarite ili nosite lijepu odjecu koju ne zelite zamrljati krvlju tada stavite flaster.

Ako vas dio u koji ste si dali injekciju dalje bolucka stavite nazad led dok ne prestane boljeti i slijedeci puta led duze drzite prije davanja injekcije. Ako je sve OK stavitre umetak natrag u frizer (ja ih imam vise, u slucaju da ih zaboravim vratiti u frizer). Bacite injekciju prema pravilima za odlaganje medicinskog otpada kakva vrijede kod vas (mi ih trebamo odlagati u metalne kutije poput kutije od kave, zalijepiti poklopac selotejpom i napisati medicinski otpad kad ga bacamo u obicno smece)
    evo da podignem malo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure!
    budući da imam mutaciju 3 gena na trombofiliju, dr mi je uveo fragmin od transfera. zadnji put sam prestala sa negativnom betom, a pošto sada ponovo idem na ivf i nadam se (lol) da ću ostati trudna, malo se informiram.
    do sada mi je muž uvijek davao sve inekcije, i hormonalne, i fragmin u stomak. ali mislim da će nam biti freaky bost se u stomak kako on bude rastao. plus - moram se naučiti sama bosti jer ne mogu očekivati da će on biti uz mene svaki dan, cijelu trudnoću, u isto vrijeme.

vikki, ja sam malo guglala prije prošlog ivf-a kad sam startala sa fragminom, i našla sam da se NE SMIJE hladiti mjesto uboda, upravo zato da ne nastanu modrice i kvrge. i nisam hladila i u 15 dana nisam imala niti jednu modricu (osim modrice od prvog uboda, ali tada smo prvo istisnuli zrak, pa se uboli, mislim da je možda modrica bila zbog toga). također sam čitala da se mjesto uboda nakon uštrcavanja fragmina ne smije trljati, pa nikada ni nisam.
    peklo je za poluditi, to moram priznati.

našla sam ove slike mjesta uboda na netu (vikki, onaj tvoj prvi link ne radi)
    http://www.uwhealth.org/healthfacts/...547738506.html

valjda je to to?

evo dižem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam zašto tu nema nadlaktica, mene su u bolnici bockali redovito u ruke
    ja baš tu nisam imala reakcija za razliku od bedara
    ali ja se u trudnoći nisam pikala u trbuh, čim sam ostala trudna prešla sam na bedra

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i MORALA sam prijeći na ruke jer su bedra bila koma, jedino mi nikad nisu spominjali ovaj dio na leđima di se kao može pikati

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam se bola u trbuh, a kad mi je on porastao, prešla sam na bedra. Cimerica u bolnici se pikala u nadlakticu, meni ej to nekak bilo nezamislivo.... zamišljala sam da boli.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene nije ništa više ni manje bolilo nego bedra, isti vrag
    da ne velim nešto drugo
    meni su ruke bile super jer mi se dosta ocrtavaju žile po rukama, pa sam si znala iscrtkavati puteve kamo idu da ne potrefim tu sa pikicom, bila sam sva pošarana sa flomićem

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma znam da je isti D.R:E.k kam se pikneš, ali to je bilo jače od mene... Tak sam cvikala i kad sam prelazila s trbuha na bedra....luda baba, kaj ćeš!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja u stomak do poroda, poslije u bedro, nisam mogla vise u stomak zbog rane od cr

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ne znam zašto tu nema nadlaktica, mene su u bolnici bockali redovito u ruke
    ja baš tu nisam imala reakcija za razliku od bedara
    ali ja se u trudnoći nisam pikala u trbuh, čim sam ostala trudna prešla sam na bedra
    I mene su u bolnici boli u ruke i imala sam kvrgetine i preporucili da ih mazem Heparin gelom, ne odmah nakon uboda naravno, nego koji sat kasnije

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koliko nakon poroda se jos mora pikat?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

od 20. tjedna kad su mi odobrili fraxiparine do danas (37+2) pikam se u trbuh i onaj dio prema boku. svaki pokušaj da se piknem u bedro rezultirao je velikim oteklinama, crvenilom, bolnim kvrgama koje svrbe.
    fraxiparine mi je odobren za do 6 tjedana iza utvrđenog termina poroda. morat ću se oko toga konzultirati.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.03.2012. at 11:03

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ines - gledam ti bete - dobro te sincic nasekirao od pocetka
    Posljednje uređivanje od Francesca : 09.03.2012. at 11:20

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma njemu je bilo super. ja sam se sekirala tako da mislim da imam PTSP.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

natkoljenice(bedra) i trbuh sa SVIH stranaod kuka do kuka možete pikati same,nadlaktice možete ako se prisloniti npr uz što vrata kako je netko napomenuo ili uz bilo koji predmet..

gornji dio leđa lopatice,može vas netko drugi..
    ne znam otkud info da se ne pikaju ruke...većina zdr.djelatnika preferira ruke za sc injekcije..ja ne,više volim trbuh..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja sam se makla sa trbuha više zbog nekog psiho faktora, ne bi škodilo da sam ga barem prvo vrijeme koristila kao opciju jer mi je ovo naslanjanje na vrata bilo tlaka
    ma ne samo na vrata, na sve - ormar, šank u kuhinji, baš me trebalo slikat u svim mogućim i nemogućim varijantama

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da kužim taj psiho faktor, pogotovo kad se beba počne micati
    mm i ja pitali dr hoćemo li ubost bebe lol
    a on odvalio od smija i pokazao mi kolika je igla za amnio.. od tada smo se boli bez problema hehe
    ja sam se bola do 6 tjedana iza poroda, to je nekakva preporuka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    da kužim taj psiho faktor, pogotovo kad se beba počne micati
    mm i ja pitali dr hoćemo li ubost bebe lol
    a on odvalio od smija i pokazao mi kolika je igla za amnio.. od tada smo se boli bez problema hehe
    ja sam se bola do 6 tjedana iza poroda, to je nekakva preporuka
    Ja se bodem sad sa strane trbuha, skoro pa pokraj čašice kuka, jer tu mogu uhvatit kožu.
    Na vrhu trbuha sam se bola dok sam mogla uhvatit, a kako trbuh raste, sad se već lijepo zateglo, nemam gdje uhvatit.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a šta ću kad sam u trudnoći bila posebno šašava
    i ja sam brijala svakakve filmove

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se bodem sad sa strane trbuha, skoro pa pokraj čašice kuka, jer tu mogu uhvatit kožu.
    Na vrhu trbuha sam se bola dok sam mogla uhvatit, a kako trbuh raste, sad se već lijepo zateglo, nemam gdje uhvatit.
    i ja se isto tamo bockam...

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imam pitanje u vezi davanja Clexane amp. Dajem si ih u nadlakticu i ostaju mi crvene točkice na mjestu uboda koja kasnije pigmetira. Ne uvijek. Također želim da mi zrak ostaje na kraju šprice,a li ne uspijevam jer uvijek još ostane mrvicu lijeka na kraju koji nažalost ostane u šprici i igli. Probala sam davat u natkoljenicu. ali sam imala hematom i kvrgu 2 tj. Jako me i boli ubrizgavanje,a nakon toga stavim hladni obog. Imate li neki savjet.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I meni nekad ostanu crvene tockice al nakon par dana nestanu

A u trbug ne mozes?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo mene opet na ovoj temi, i nadam se da ću ovja put biti duuugo pikalica .
    Ne zna gdje postaviti ovo pitanje, pa ću ovdje pitati sve vas koje ste heparinke/fragminke, kod koga vdite trudnoću ( u ZG), i na koji ste način došli do fragmina preko HZZO-a. Moj ginekolog mi danas kaže da moram cijelo vrijeme sama kupovati Fragmine ( očito sam mu ja prva fragminka pa ne zna), a ja znam da su cure išle u bolnice, vadile nekakve nalaze i na osnovu njih dobile određenu zalihu Fragmina. I kjeg mi dr. preporučate u ZG (budući sam sada eto na slatkim mukama kod koga voditi trudnoću obzirom na moju trombofiliju). Da li ste došli do svojih dr. tako što ste im prvo privatno otišli na konzultacije, ili odmah direktno u bolnicu ( jer znam da većina njih radi i u bolnici i privatnio)
    Hvala svima unaprijed na dobrim savjetima!!!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mury, ja sam Fragmine kupovala cijelu trudnoću u dogovoru sa mpo ginekologom. Nije mi dokazana trombofilija.
    A da odeš kod dr.Đelmiša u Petrovu?
    Rodila sam u Petrovoj pa sam čula da je puno trudnica dobilo Fragmine po njegovoj preporuci.
    Sretno!
    A što se tiće vođenja trudnoće privatno, preporučila bi ti dr. Kosa.
    Posljednje uređivanje od Mia Lilly : 10.04.2012. at 21:14

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Mia Lilly na savjetu. Baš se nekako i dvoumim između Đelmiša i Hafnera na SD. Ja imam itekako dokazanu trombofiliju, pa mislim da bi mi HZZO ipak treabo pokrivati troškove fragmina, a tko zna, možda mi tijekom trudnoće bude trebala i veća doza od ove sada (5000 IU), a i htjela bih čim prije na krvne pretrage, jer nakons vega me strah da neću nešto zeznuti, ne napravoot pretrage na vrijeme...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mury, ne kupovati fragmin. Imaš pravo na lijek kada ti ga odobri komisja u bolnici. Ja sam uspjela dobit u Petrovoj od 20 tt. Dođeš jedan dan na obradu i čekaš oko 7 dana na odobrenje komisije za ljekove. U bolnicu na obradu doneseš sve nalaze koje imaš, osobito nalaze molekularne dijagnostike.

Nastavak poruke ide na pp

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Preporučujem ti dr.Đelmiša. Možeš kod njega privatno na prve konzultacije i pregled - on će te smjestiti na svoj odjel u Petrovoj i lijepo se pobrinuti za tebe. Imam samo riječi hvale...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma naruči se negdje privatno, Hafner, Đelmiš, imam samo riječi hvale, nećeš pogriješiti niti sa jednim
    možda mrvicu više preporučujem Đelmiša
    sigurno ćeš dobiti fragmin preko bolnice
    čestitam ti od srca i sretno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, fragminke si ti sve rekle, FV je SVAKAKO za preko hzzo, samo sam ti i ovdje došla poželiti sreću!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Đelmiš u Petrovoj, Duić na Merkuru.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala vam na savjetima. Vjerojatno ću onda kod Đelmiiša, mada sam kod njega bila dva puta privatno, i nemam baš dobro iskustvo, preko njega sam došla u Petrovu kada sam imala VM, pa su se prema meni odnosili kao zadnje smeću, ali budući je on ipak izgleda najveći stručnjak, preći ću preko svega za dobrobit naše bebe

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam na savjetima. Vjerojatno ću onda kod Đelmiiša, mada sam kod njega bila dva puta privatno, i nemam baš dobro iskustvo, preko njega sam došla u Petrovu kada sam imala VM, pa su se prema meni odnosili kao zadnje smeću, ali budući je on ipak izgleda najveći stručnjak, preći ću preko svega za dobrobit naše bebe
    đelmiš, naravno da ne moraš plaćati, samo moraš imati odgovarajuće nalaze koji dokazuju trombofiliju.
    i ovim ti putem čestitam i da sve ide kako treba!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •