u frižideru sam ih uvijek držala
i ja sam držala u frižideru
Ja ih ipak držim u frižideru sada kada je sobna temp. iznad 25 st.
Curke, možete li mi pomoći?
Nakon ET počela sam koristiti Fragmin 2.500 IU, po preporuci mog mpo dr.
Koja je razlika između Fragmina 2.500 IU i Clexana 0,4?
(Naime kad sam išla prije godinu dana kod dr Djelmiša na konzultacije, napisao mi je da nakon ET koristim Clexan 0.4 sc)
Može li mi netko to preračunati u jednake jedinice?
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=97498
ako može nešto pomoći
Ja sam cijelu trudnoću koristila Fragmine 2500. Nakon carskog reza dr. Đelmiš je odlučio da će bi davati Clexan 0,4 sc tjedan dana pa predpostavljam da je to isto.
Mislim da je najslabiji clexan 0d 4000 jedinica,a d0kt0r je m0žda misli0 da ti je d0v0ljna manja d0za pa ti je da0 fragmin 2500![]()
Je,i ja sam mal0 čitala p0 netu i ima slabiji clexane...stvarn0 nisam znala,vjer0vatn0 jer nisam čula da ga je itk0 k0risti0
M0že biti da ima veze sa sastav0m
..ja sam krenula sa clexanom 0,2 do 14 tjedna..onda 0,4 do 30tj i 0,6 poslije 30 tj...
a nakon carskog bila još 2 tjedna na 0,6
Evo i mi konačno startamo sa Heparinom i to od transfera je rekao dr.L.
cure,evo i ja sam startala s clexanom pa imam pitanja
da li mogu bocnuti i u ruku ili nogu(jer u uputama piše da se daje samo u trbuh)dobro tek sam krenula pa mi je zasad ok.trbuh ali poslije..
da li vas pecka kad dajete inekciju i onda malo pocrveni
kiki30 prvo da ti cestitam na trudnoci i da sve bude skolski do krajaJa sam se bockala u stomak sve dok nije narastao toliko da me je nesto bilo strah. Onda sam presla na ledja a u bolnici su mi davali u nogu(tu je najvise bolilo ali nije vise na ledjima bilo mjesta). Jedna sestra u bolnici mi je rekla da se ne daje u ruku jer kao nema nekog velikog efekta
nemam pojma jel to tacno. Meni je mjesto uboda bilo crveno a slijedeci dan je znalo poplaviti pa sam mazala hepatrombinom.
alma,hvala na odgovoru.malo nije mi jasno kamo u leđa??misliš u guzuiznad guze?a to se nisi onda sama bockala?
jednom sam u bolnici dobila inekciju u nogu i znam da me strašno zabolilo,pa me strah i probat
meni zasad nije poplavilo,malo pocrveni al brzo se smiri.
Ja sam si davala u n0gu,navikneš se...na m0m 0djelu se heparin daje u ruku...st0mak je najb0lja 0pcija jer ima k0že k0ja nije zategnuta ka0 na rukama i n0gama.
Mene je ist0 bil0 strah davati si u st0mak jer mi je bi0 0gr0man,ali je dr.rekla da je iglica prekratka i da nikak0 ne bih m0gla 0zlijediti bebu.
Nedavn0,kad sam 0pet d0bila tr0mb0zu,d0bivala sam clexane 60 mg i peckutal0 me i znal0 mi se zacrveniti(ali ne jak0)
Ja sam si fragmine davala u trbuh do nekog 5 mj trudnoće. Kad je trbuh postao napet, prešla sam na noge. To me užasno peklo i cijele su mi noge bile u masnicama.
U ruke su me pikali u bolnici nakon carskog reza.
U ledja sam primala u onaj ''slaufic'' gdje su otprilike bubrezi.MM mi je tu davao,a kad njega nije bilo,bockala sam se u noge i to je boliloooooo.
Molim vas za pomoć, radila sam nalaze na trombofiliju i cjeli dan tražim po internetu kakvi normalni nalazi trebaju biti.. Ako imate iskustva jel mi možete pomoći????
Molim vas za pomoć, radila sam nalaze na trombofiliju i cjeli dan tražim po internetu kakvi normalni nalazi trebaju biti.. Ako imate iskustva jel mi možete pomoći???? FAKTOR V - normalni tip gena, FAKTOR II -normalni tip gena (MTHFR) -heterozigotni tip gena(CT) PAI-1 -inscercijski polimorfizam (5g/5g) ACE - incercijsk genotip (II)... HVALA
andrea imaš temu IMUNOLOŠKE PRETRAGE pa pitaj tamo, budu ti cure rado odgovorile sigurno. Ali po ovome što ja kao laik vidim mislim da bi i ti mogla biti kandidat za heparin.
Cure moja draga si ga daje u trbuh. Nije dr.L. rekao da može u ruku ili nogu tako da se mi pikamo u trbuh...
l
Pitala sam, a jos mi nitko nije odgovorio...
andrea
napiši kakvi su ti nalazi
pa ti možda damo kakav savjet iz naših iskustava
andrea86, ja bih rekla da tu nema problema trombofilije.
MTHFR heterozigot je mutacija slabe snage. ostalo ok
naravno najbolje se konzultirati sa stručnjakom.
možeš li nam reći zašto si radila pretrage za koagulacijske poremećaje?
možeš li nam reći zašto si radila pretrage za koagulacijske poremećaje?[/QUOTE]
zbog 2 spontana pobacaja 1. u 14 tt, a 2. u 8..
andrea86,
žao mi je radi spontanih
kod kojeg ćeš dr da ti interpretira nalaze obrade trombofilije?
andrea86,
Meni je ist0 rečen0 da MTHFR sam ne radi glup0sti,ali u k0mbinaciji s 0stalima bude svega.
Jesi radila pr0teine C i S?
P.S.PAI bi m0ga0 biti uzr0k sp0ntanih i mislim da jesi kandidat za heparin..
neznam jos dr poljak iz splita mi je rekao da uradim te nalaze obavezno, pa cu ih njemu i odnijeti da vidim sta kaže.. MM i ja smo u braku 5 god. ja sam imala 2ab, amm se lijecio 4 god od e.colli u ejakulatu.. Prvo smo mislili da su bakterije razlog sp ab, al dr kaže da je najvjerovatnije problem u meni pa mi je dao hrpetinu nalaza od proteina s i c do antitrombina i lulupusa, kardioplina itd itd
Nema ref.vrijedn0sti na nalazu?
Meni se čini da su pr0teini 0k,ali m0že biti da se ref.vrijedn0sti razlikuju 0d laba d0 laba..tak0 da 0čitavanje nalaza ipak prepuštam liječniku.
Dr.P0ljak je 0dličan liječnik i 0n će ti t0čn0 reći št0 i kak0 dalje...i dali si kandidat za heparin(0nak0 laički,ja mislim da jesi)
Sretn0 i javi nam št0 ti je dr.P.reka0
ima protein c 70-140 kod mene je 140.. protein s 70-123 kod mene je 88. pv 70-130 kod mene je100 inr-1 aptv 20-36 kod mene je 33 tt 14-21 kod mene je 18 fibriogen 1.8-3.5 kod mene je 5 antitrombin III 70-120 kod mene je 95 i naravno napisala sam nalaze za urođenu trombofiliju..
Cure,koristim fragmin 5000 u trudnoci.Svaki mjesec idem po mjesecnu dozu u bolnicu i dobijem 3 kutije ili 30 komada.Ovaj put je mm isao po zalihe i dali su mu fragmin 2500 ali sest kutija za mjesec dana,kao 5000 se vise nece dostavljat.sad se pitat pa nije valjda da cu se svaki dan morati bosti dva puta.Jel ima itko iskustva?
marina,
užasno mi je žao to čuti. mislim, dva puta se bockati a može samojednom, pa jesu li oni u bolnici normalni? kao da se je lako dva puta, osobito pred kraj trunoće bosti heparinom?!
možda da uputiš upit voditelju bolničke ljekarne ili ravnatelju bolnice?
uh... baš me ljute ovakve stvari!
sretno draga!
A št0 su ti rekli,dali si m0raš dati dvije 0djedn0m ili jednu svakih 12 sati?
M0žeš li pr0vjeriti p0 ljekarnama dali m0žeš zamjeniti lijek0ve?
Imaš iste nalaze kao i ja. Po ovome svemu nisi baš u rizičnoj skupini PAI ti nije strašan čak je to i najblaži oblik ko što je meni dr Radončić napisao PAI 5g/5g je genotip divljeg tipa i nije uopće strašan a i MTHFR isto nije baš kritičan, on se može riješiti sa malo većim unosom folne kiseline.
Ja sam ipak u trudnoći koristila fragmin od 2500 jedinica iz razloga što su mi d-dimeri bili jako visoki i bojala sam se da nešto ne krene po zlu pa sam se ipak osigurala.
Pošalji upit dr Radončiću na portalu zdravlje i život da vidiš šta će ti napisati.
rozi, dr Radončić se odjavio s tog portala, ima tome već par mjeseci.
kod mene isti problem - sad su mi digli dozu na 5000, ali ga bolnica nema pa su me i oni pikali dvaput (odjednom) i još me zbunilo - pikali me u ruku gore u mišić ( sve mi naoteklo i puno modrica), dok sam se ja , tj MD me pikao u nadlakticu s vanjske strane i bilo puno lakše...Mislim da ću malo morati preći na nogu- gdje se točno pika na nozi ?
I pitanje za Pinky- tražila sam tvoj post odprije al nemogu naći- dal mi se čini da si ti bila na fragminu od 5000 i uzimala andol 100 ili aspirin i do kad-naime, dosad sam bila na fragminu 2500 i andolu 100, a sad kad su mi digli dozu na 5000 kaže jedan dr da prekinem s andolom, da nema potrebe za njim, a drugi kaže da nastavim...
[QUOTE=rozalija;2195532]Imaš iste nalaze kao i ja. Po ovome svemu nisi baš u rizičnoj skupini PAI ti nije strašan čak je to i najblaži oblik ko što je meni dr Radončić napisao PAI 5g/5g je genotip divljeg tipa i nije uopće strašan a i MTHFR isto nije baš kritičan, on se može riješiti sa malo većim unosom folne kiseline.
neznam jer imala sam vec 2 sp, a d dimere nisam radila
Možda sam trebala napisati da se čitav život nenormalno bojim inekcija tako da koje žene ovo čeka nek se ne prepadnu. Mogla sam reći mužu da mi ih daje ali nisam to mi je nekako bio izazov. Nakon svega što me snašlo ipak nisam neka slabčina.
Ma puno ti je lakše kad daješ si sama, ne ovisiš ni o kome... Prvih par je najteže, posle će ti biti ok.
Tek sam na početku, u bolnici sam srela jednu curu koja ima trombozu noge i u jutro i na veče ide u ambulantu da joj daju inekciju a muž je vozi ni on se ne usudi.Ko dvije mimoze.
Na žalost ili radost nemam nikakvi obaveza, ponudu za posao dobila sam dan poslje kad sam saznala da sam trudna koju sam morala odbiti.