sweety, ma neeee, možda si me s nekim zamjenila. Meni je samo taj PAI 4G/5G heterozigot, ali to je njima ništa a meni je napravio svašta.
Možda ne bi posljedice bile takve da sam imala samo taj problem, ali tu se još udružila kolestaza i kad su mi nakon svega radili pretrage imala sam deficit proteina S (van trudnoće mi bio u normali). Na kraju sam zaključila da se kod mene udružilo više čimbenika. Čak sam sklona vjerovati da je meni produženo uzimanje duphastona naštetilo jetri koja je također van trudnoće potpuno u redu. Naravno, i druge ga uzimaju i u zadnjem tromjesečju pa nema štete, ali njima jetra nije problem u trudnoći.
Evo u ovoj trudnoći nisam bila na duphastonu, a utrogestan sam uzimala samo prvih par tjedana trudnoće (2x1) i još uvijek nisam dobila kolestazu a evo me u 32.tj. Hm, da ne izazivam vraga, još imam vremena ali je gotovo pravilo da se u svakoj slijedećoj trudnoći kolestaza javi koji tjedan ranije nego u prethodnoj. Kod mene sve nešto naopako, stvarno se nadam da sam izuzetak.