Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
Došli su mi nalazi...ništa naravno ne razumijem al vidim da tu ima svačega, a sad ne znam što to znači za moj missed ab.i neku buduću trudnoću, pa vas molim da mi malo pomognete oko interpretacije s vašim iskustvima..

Faktor V Leiden, protrombin i MTHFR pozicija 1298-normalan homozigotni genotip što ukazuje na genetičku predispoziciju za normalnu aktivnost proteina.

MTHFR pozicija 677 = (CT) utvrđen je heterozigotni genotip (promjena u jednom alelu) što ukazuje na genetsku predispoziciju za umjereno smanjenu aktivnost proteina.

PAI-1 = (4G/4G) utvrden je promijenjeni homozigotni genotip (delecija G u oba homologna kromosoma) Što ukazuje na genetsku predispoziciju za znatno povečanu aktivnost proteina.

gen FXlll = (GT) utvrden je heterozigotni genotip (promjena u jednom alelu) što ukazuje na genetičku predispoziciju za umjereno povećanu aktivnost proteina.

Unaprijed zahvalna na odgovoru
Ovo je moj prvi post. Ovo nisam mogla preskočit . Imamo potpuno iste mutacije. Ja sam imala dvije biokemijske trudnoće u godini dana (beta je jednom išla do 650 drugi put do 450).

Ja imam blaži PCOS i rekli su mi da PAI -1 4G/4G ide uz PCOS, al opet, takvih je oko 26% ljudi na svijetu. Takva je i moja mama, pa nas je rodila troje bez Fragmina .

Uz to su mi, kad je bila prva biokemijska dirali jajovod jer su mislili da je vanmaternična. Ja nisam više mogla studirat medicinu na internetu pa sam otišla u dr.L gdje smo odlučili napraviti IVF. Pišem ovo jer mi je dr. L za ove nalaze dao Fragmin od transfera.

Koliko sam skužila, MTHFR pozicija 677 = (CT) nije ništa strašno. Ja izbjegavam folnu kiselinu i uzimam folate. Našla sam da ljudi s tim mutacijama ne mogu razgradit umjetnu folnu kiselinu (imaš temu tu na Rodi o mutacijama na MTHFR). Dobro je što nemamo mutaciju na oba alela.

Ja čisto sumnjam da su mi te mutacije krive za gubitak trudnoća u ovako ranom stadiju, prije bi okrivila nepravilne cikluse, nizak progesteron, greška u embriju, i tko zna što još može biti...Doktor mi je rekao da ova mala doza Fragmina 2500 iu ne može štetiti. Po ovome što sam čitala u postovima od prije, na ove naše mutacije neki uopće ne bi dali ništa, a evo, neki daju. Savjetuj se s ginekologom i hematologom.

Draga LadyB želim ti da što prije bude sve u redu.