Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
Oče koja baciti oko,dok čekam odg. svoje doktorice. Poslala me na pretrage nakon uzastopne vrtoglavice. Na fragminu sam 2,500 i u 29. tt. Jel su te nepravilnosti ok u trudnoči?

Protrombinsko vrijeme INR - 0,9 (2,0-3,5)
APTV - 21,7 (22-33)
D-Dimeri - 710 (<500)
Fibrinogen - 4,3 (1,8-3,5)

To ti je sve ok. Ovaj omjer za INR ti je za ljude koji su na terapijskoj dozi heprina (tipa wartefarin, martefarin i sl). LMW heparin poput Fragmina, Clexana i sl ne utječu na vrijednost INR-a pogotovo u ovim našim dozama. Inače za ljude koji nisu na nikakvoj terapiji je normalni interval 0,8-1,2.
Ddiimeri su normalno povišeni u trudnoći i ref. interval za drugi trimestar je 320-1290, pretpostavljam da je vrijednost izražena u mikrogramima po L ili nanogramima po mililitru, za treći je normalna vrijednost 130-1700. Moji su 2,5 mg/L iliti 2500 prema ovoj tvojoj vrijednosti i tek sam sad krenula s terapijom.
I fibrinogen je normalno da bude povišen u trudnoći. Moj je trenutno 5,2 i rekao dr da je to ok.
Mislim da možeš biti mirna što se ovog nalaza tiče. Ako ti i dalje budu vrijednosti ddimera rasle će ti možda pojačati dozu Fragmina.