Drage heparinke, u nedoumici sam.
Trenutno sam u 11 tjednu blizanacke trudnoce, od 7 do 9 tjedna imala sam problema s krvavim iscjedkom, no u meduvremenu se to stabiliziralo i bebe su odlicno.
U 2016 obavila sam pretrage za trombofiliju i nisu nadjene nikakve indikacije za uvodenje terapije. Nakon toga sam isla na fet i imala spontani u 6 tt, pa je u sljedecem stimuliranom postupku dr odlucio uvesti Fraxiparine usprkos nedostatku indikacija (u Ceskoj).
E sad, ja se pikam i dalje, kupujem Fraxiparine 0,3, a moja soc gin koja mi vodi trudnocu dala mi je uputnicu za Petrovu da oni vide sto s tim. Vec sam nekoliko puta bila tamo, sto u poliklinici, sto na hitnoj, sto na PT1 i nitko mi napismeno nije nista odobrio niti odbio, samo su mi usmeno rekli da nemam indikacija za to. Moja doca i dalje inzistira da ustrajem i da se oni tamo sluzbeno izjasne i donesu odluku, a u meduvremenu sam dobila i uputu iz svoje klinike u Ceskoj da Fraxiparine uzimam do kraja 11 tt.
Ja sam zivjela u uvjerenju da Fraxiparine treba uzimati do kraja trudnoce, sto ocito ne stoji pa bi zamolila iskusnije za savjet i iskustva.