-
Ne pijem posebno kalcij. Samo magnezij. Nije mi ni hematolog ni moja mpo nista rekla za pauzu.
Ja pijem elebaby sad, sigurno sadrze kalcij unutra, ali to je sigurno neka minimalna kolicina.
Nije dobro imati previse kalcija u organizmu...i.ja pijem jogurta puno, u pocetku sam pila i l dnevno...sad malo.manje...
Mislim da ne trebas uzimati kalcij posebno, sigurno ga unosis prehranom, njega stvarno ima svugdje..
Tako je, acl je antifosfolipidni sy. Heparin ga drzi pod kontrolom inace, andol cak i ne.
Meni je recimo sad bio na granici, mijenjali su ref.vrijednosti acl na Rebru, do 7 je neg.a meni je 6. Glavno da nije preko 7, ali je i to po meni nekako granicno.
Pa u pravilu kod antifosfolipidnog sy su prije obavezno davali i aspirin i nmh, to je bila klasicna terapija.
S obzirom da su neka istrazivanja pokazala da aspirin ne utjece toliko na aps, nego iskljucivo nmh, vise u pravilu ne daju aspirin jer nmh je dovoljan.
Medjutim, ipak, radi mojih spontanih, i svega, su mi odlucili ostaviti aspirin tj.andol zajedno s nmh preventivno bar, posto ta doza od 100 ne steti uopce...tako da zato ja pijem andol.
To mi je cak predlozio hematolog kad sam bila na Merkuru, i prvo je moja mpo.rekla da andol nije potreban nakon uvodjenja nmh, ali sam joj pokazala nalaz pa mi je sve ovo sad objasnila...i rekla da ga ipak onda ostavim.
Onda sam se premjestila kod hematologa na Rebro, posto su Petrova i Rebro povezani i isto to mi je rekao.
Znaci u pravilu nije potreban zajedno u kombinaciji ali za svaki slucaj neka ga ja ipak ostavim.
Heheh, eto, dok sam napisala ovo je vec proslo...cca 5 min, jupiii
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma