-
-
Evo jedan recept sa bobom i punjenim artičokoma.
Nije složen.
Kupi se 3 - 4 - 5 artičoka i bace u vrelu vodu par minuta da bi pobili eventualne bube koje su među listovima. Izvade se i napune smjesom od prezli, maslinova ulja, petrisumula, češnjaka, žumanjka od kuhanog jaja, slanine na sitno ili pršuta, sol, papar. Utisne se prstima među listove.
Na maslinovom ulju se stavi kapula, na to bob (isto ga prokuhamo par minuta - ne ga gulit), pa malo rajčice i stave se artičoke i grašak (ako je iz konzerve stavi se pri karaj kuhanja.
Sve to kuha se oko sat, sat i po na lagano i povremeno doliva sa malo vode.
Uvijek je bolje konzumirati sutradan.
Inače ove godine sam bila na fešti boba u Kaštelima. Bilo je 10-tak jela i kporcija je bila 10 kuna. Ocijena za ideju - petica. Uz muziku i bez kiča ludilo zabava.
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules