malo sam u panici sad kad čitam sve ove teme vezane za upis mališana u jaslice... naime, nisam se sjetila na vrijeme da bi bilo dobro da predamo papire (tuka blesava , ja sam mislila onako bezveze da se to može kao tijekom cijelog 5. mjeseca...) i sad si razmišljam što ću i kako...
mali je rođen u 11. mjesecu i sumnjam da bi dobio mjesto već sad u vrtiću u kvartu u kojem živimo (Jarun), a smiješno mi je malo predavati papire za jaslice kad mali ima 6 mjeseci i ama baš nikakvu rutinu. baka servis nula bodova, još ljudi rade iako su pred penziju, novaca za adekvatnu pomoć u vidu dadilje nemamo... morat ću se raspitati u privatnim vrtićima koji imaju jaslice tu u kvartu... ima li itko kakvih iskustava? koliko se kreću cijene? vidim da se pisalo o 700 kn, znači da mogu računati nekakvih tisuću okvirno mjesečno? ili to ovisi o programu, samom vrtiću...?

pročitala sam i da neki vrtići odobravaju upis i tijekom godine, nisam shvatila da li se radi o gradskim ili privatnim...?

inače, ne znam gdje i koga pitati pa ću pitanje postaviti ovdje: što se očekuje pri polasku djeteta u jaslice da dijete zna/umije? da li to uključuje da ga se "istrenira" na vrijeme prijepodnevnog, odnosno vrtićkog spavanja? da zna sam jesti sa žlicom? da bi bilo dobro da mali hoda jer će ga inače ostavljati u "kavezu" da plače dok tete letaju za ovima koji hodaju? nemam nikoga koga bih pitala ove stvari, a sve si nekako mislim da će meni biti veći šok nego njemu...