Ja sam se zalomila. Oni su imali 18 i priča baš nije sretno završila. Zapravo, nije ni završila, a možda bi bolje bilo da je. :/
Ja sam se zalomila. Oni su imali 18 i priča baš nije sretno završila. Zapravo, nije ni završila, a možda bi bolje bilo da je. :/
Sonja spada u tih 3% ...nije bila planirana ali je itekako bila željena.MGrubi prvotno napisa
skoro pa totalni X...ive prvotno napisa
I ja sam isto slučajno ispala, začeta zadnji dan m, tačno znam i u kojem gradu i u kojem stanu 8)
Situacija je bila katastrofalna, moji su živjeli sa 4 stare i bolesne osobe o kojima su se brinuli+posao oboje+moja sestra koja je tad imala oko godinu i po... moja mama je čak i o ab. razmišljala ali tata nije dao
Srtobery, priča ti je za roman napisat, pa da snimimo film i pravo na SFF
Ima i kod mene nešto slično, lijepe su te Sarajevske priče
A što se tiče tog - da li reći djetetu ili ne? Pa....ako je dijete odraslo okruženo ljubavlju onda to dođe kao jedna zgodna anegdota, ali ako nije tako, mislim da je strašno i prestrašno nekom ko odrasta bez roditeljske ljubavi i topline i već se osjeća kao najbezvrijednije najništavnije biće na kugli zemaljskoj prisjedati na muku.
Srce mi se kida kad samo pomislim koliko takve djece ima i mogla bih plakati danima, a još kako to inače biva, ta djeca sebe gledaju očima roditelja i tonu sve dublje u ništavilo, ama katasrofa, ne mogu dalje
Ja ne znam za sebe, ali MM je definitivno zalomljen. Sveki to priča svima i na sav glas iako MMu to očigledno ni malo nije prijatno ni zabavno. Priča (njena) ide otprilike ovako: Stariji sin mi je imao već 10 godina, ja 35, i eto, slučajno ostanem trudna, htela sam da abortiram ali mi muž nije dao. A ja sam baš htela da imam jedno dete, šta će mi više, to je samo muka. Nismo znali kako starijem da kažemo, kad smo mu rekli bio je ljut mesecima, tukao moj stomak, ljutio se na bebu kad se rodila, a ja sam rekla sad kad se već zalomio ima da ga voliš, brat ti je, ni ja nisam htela drugo dete, ti si mi bio dovoljan, al sad šta je tu je, braća ste.....
Možete da zamislite kako je MM odrastao, kakvi su im odnosi u porodici i nadasve kakav je njegov odnos sa bratom - tuga i katastrofa
vissnja za svekrvu... ne mogu virovat da netko ne voli svoje dijete i otvoreno ga smatra greškom...
Moja nećakinja koja sada ima 17 godina otvoreno kaže za sebe da je ona mami greška!štrigica prvotno napisa
Zašto? Jer je mama draga to više puta ponovila, čak je bila jako stroga da joj se dijete ne bi mlado udalo i ponovilo njenu GREŠKU!
E upravo na ovo sam mislila dok sam pisala svoj post, tugo moja...da ti se srce prekine napola..vissnja prvotno napisa
Vissnja, za tebe i tm
joj, strašno.
moja g se zalomila, ali ja sam već ozbiljno razmišljala o djetetu neko vrijeme, samo mi je trebalo da u glavi sredim ono ljudsko još samo da sredim ovo i ono.
Nije bila greška, niti bi joj ikad rekla da je greška.
Ona je moja srećica, onih 1 ili 3%, koliko već piše na kutiji pilula.
Bila sam presretna i jedva sam je čekala, ipak iznenađena kad sam saznala.
Vissnja !vissnja prvotno napisa
Nikako ne mogu shvatiti takve bezosjećajne osobe,ovdje pritom mislim na tvoju ali i na moju svekrvu, koje tako laprdaju gluposti sto na sat bez imalo mozga u glavi!
Vissnja, svekrva ti je stvarno hladnokrvno čudovište
A ni mama od Maslačkicine nećakinje nije niš bolja
meni je to strašno kako neki ljudi nemaju ni trunku volje da stanu i zapitaju se kako njihove riječi utječu na druge, pogotovo na njihovu djecu. Totalno operirani od empatije, užas!
ja imam suprotan problem - ne mogu ljudima objasnit da su mi djeca sva zeljena i planirana i da se ama bas nijedno nije zalomilo :shock:
haha, i za Novija su svi to mislili, jer smo im kao bili mladi.litala prvotno napisa
a eto - ja znam da takvi postoje. ali znam i da se dijete iz toga može izvući ako prestane kukati.štrigica prvotno napisa
Naravno, ali bi mi ja ipak radije da nisam morala toliko vremena i snage potrošiti na spašavanje svog zdravog razuma. Bilo bi mi draže da sam tu energiju mogla utrošiti u nekaj ljepšesorciere prvotno napisa
[quote="kloklo"]pa i menisorciere prvotno napisa
ali što je - tu je. ja sam se oporavila kad sam staroj pokazala vrata .
Meni su rekli da sam neplanirana i da je mama bila mislila abortirat
Evo jednog malo drugačijeg pristupa: mojoj šogi, koju je mama rodila u kasnim četrdesetima, kad su sva ostala djeca već bila poodrasla (i koja se, očigledno, "zalomila") lijepo su rekli da su neplanirani bili svi oni prije nje, koji su im došli dok su još bili mladi i ludi i nisu znali što rade A samo je ona, kao, planirana sa zrelom mudrošću Uglavnom, ženska je s vremenom skužila da je baš i nisu očekivali, ali su je lijepo dočekali
ovo kao da su moji starci za mene napisali, sve od imena, kondoma pa i zelje bi potpisali odnosno oni kazu da nisam planirana ali sam voljena.Sonja spada u tih 3% Grin ...nije bila planirana ali je itekako bila željena.
a mm isto tako nije planiran, dosao im je iznenada kako kaze sveki.
mm je zalomljen, i kako sam kaze
"zahebao" roditelje da se uzmu zbog njega.
nikad se nisu voleli, mm ima i dve mladje sestre,
ali deca im nisu donela ljubav u brak.
i dan danas zive kao pas i macka.
sreca da se sveki potrudila, pa su joj deca sasvim ok.
takodje smo i ja i moja mladja seka obe zalomljene
ja posle tri meseca zabavljanja,
a seka tri meseca posle mog rodjenja.
mama se isto uzdala u dojene kao kontracepciju.
za puno stvari bila je, i ostala glupa.
nas je obe baka po ocu ocuvala,
jer se mama sa mojih 18, a sekinih 8 meseci zaposlila.
moje i sekino dete su oboje planirani.
Moja E. se isto ''zalomila''. Par dana prije 18. rodjendana sam saznala da sam trudna. Prvo mi je to bio sok, da nije bilo MM.a neznam kako bi to podnjela. starci su to dobro primili, i moji i njegovi.
Nije mi zao i nikad nebi rekla da je nezeljena jer nije planirana.
Nema nikakve razlike izmedju nje koja nije planirana i brace koji je planiran.
Moja kćer se zalomila.I bolji "zalom" nisam mogla imati u životu.Jednom me čula di sam s nekim pričala o tome kako je došla neplanirano pa me pitala što to znači.Rekla sam joj da smo za njenu braću znali da će doći a ona je bila najljepše iznenađenje koje sam ikad u životu dobila.Bila je sva sretna i ponosna zbog toga.
Inače,mm se dogodio slučajno.I njegova majka je bezbroj puta rekla (i dan danas to priča) kako ona uopće nije htjela djecu.Za starijeg sina se ajde nekako odlučila ali njega stvarno nije htjela jer ona ne voli djecu i smetaju joj u životu.Naravno,takva osoba nije ni mogla biti dobra mama tako da su dobrano osjetili to na svojoj koži.
A ja sam od svoje 37. godine života silno željela da nam se "dogodi" treće dijete. Čudno? Srce mi je govorilo jedno, a razum drugo. U toj situaciji htjela sam da netko drugi odluči umjesto mene. I dogodilo se nakon dvije godine. I prošla sam razdoblja straha kako će sve to biti; a danas ne može biti bolje. Neopisivo ga volimo. Svi.
Mama me rodila dok je još išla u srednju školu, ali nikad nije rekla da me ona i tata nisu željeli.
Možda je to bio neki mladenački bunt i sl., ne znam, ali znam da i danas imam mladu mamu punu razumijevanja i ljubavi.
Zapamtila sam komentar jedne žene koja je rodila svoje četvrto dijete u četrdesetima: "Nije planirano, ali je željeno i voljeno."
MM i ja smo željeli našu dječicu, ali nismo planirali točan datum njihova dolaska na svijet. Bilo nam je važno da se rode živi i zdravi. Kad su došli dobro su nam došli.
Ja sam zalomljena i povod vjencanju je bila trudnoca (tata 19, mama 20 godina). Iz 'greske' nisu naucili puno jer je mama opet ostala trudna kad sam imala 4 mjeseca.
Prvi put sam nesto o svojoj zalomljenosti cula od zloceste susjede koja je dobacila komentar kako me tata napravio u cizmama i dio koji tada nisam razumjela (pa ni zapamtila) ali sam ga dozivjela kao nesto pogrdno. Ali nikad tu zalomljenost nisam brkala sa nezeljenoscu, jer bila sam prvo dijete i unuce i bila sam obozavana. Tako da mi to ne znaci nista, dapace, kao dijete sam na to bila nekako ponosna . A imala sam preko dvadeset godina kad mi je mama rekla da se i sestra zalomila.
I ja i mm koristimo 'nesigurne' metode, ali nama su sigurne vec 8 godina. Da nam dijete dodje neplanirano - to neplanirano nikako ne znaci da ne bi bili sretni i da ga ne bi zeljeli i iscekivali kao i ono planirano.
ja sam zalomljena, imam muža koji je zalomljen, brata koji je zalomljen, a skoro sam imala još jednog bracu/sestricu zalomljenika/cu. sve u svemu puno zalomljavanja.
da ti se slomi jezik.
Mislim da bih ovo mogla u potpunosti potpisati!marta prvotno napisa
Imam malog David Copperfielda...da ne nabrajam svu korištenu zaštitu
I mm i ja smo bili neplanirani,
čak su obje naše mame išle na ab, no moja mama je nagovorila liječnika da kaže njenoj mami da je nemoguće napraviti ab zbog xy razloga- moja mama je htjela sačuvati trudnoću pod svaku cijenu , a mm-ovoj mami fakat nisu htjeli napraviti ab.
( ne zbog prigovora savjesti već zbog toga što joj je maternica toliko bila oštećena prijašnjim ab-ovima )
meni je bilo drago što mi je moja mama ispričala svoju priču, a pokojna baba mi je iskreno rekla da me je zavolila kad sam imala 5,6 tjedana.....
a mm ?
hm, nije baš pedagoški da ti dijete cijeli život zna da je trinaesto prase
Zaboravila sam napomenuti da kad sam ugledala ovu temu, moja E. mi uopce nije pala na pamet, ne dozivljavam je kao malog zalomljencica
(iako to u svakom slucaju je )
A kad su vam roditelji rekli da ste zalomljenići?
Ja Tinu nisam rekla da je zalomljenić, nego iznenađenje koje je malo uranilo... i on je to prihvatio super, čak mi je jednom prilikom rekao, "mama, ne žalosti se. kad ja budem imao djecu, ti ćeš bit super mlada baka i moći ćes ih stalno čuvat"
Pametnić mamini...
Baš sam neki dan surfajući po stranicama od Jeannine Parvati Baker našla na super izraz za "zalomljenu" djecu -- mistimed, tj. dječica koja su samo (malo) fulala vrijeme u koje će doći.babyboys prvotno napisa
Mislim da su se djeca mogla zalomiti i desiti prije 20 godina, a i za to vrijeme znam ljude da im se nikako nije zalomilo jer su pazili (Bili su 6 godina u braku bez djece a sad ih imaju petero). Ne vjerujem da se u danasnje vrijeme, informiranost i svu mogucu kontracepciju dijete moze "zalomiti". To mi je kao ono: mislila sam da mi nisu plodni dani i nisam koristila kontracepciju pa mi se zalomilo, ma daj!
E pa draga moja, ja imam ciklus koji traje između 30 i 60 dana i ne mogu odredit plodne dane.mina30 prvotno napisa
Sa 18 godina sam se sexala sa dečkom kojeg sam tada voljela , ali nisam s njim planirala ni budućnost ni djecu i mislim da malo tko to i planira s 18 godina. nisam pila pilule iz medicinskih razloga koji se ne tiču nikog, ali smo koristili kondome UVIJEK , pa sam ja svejedno ostala trudna.
Mislim da je to definicija "zalomilo se"- znači, nije planirano i korištene su metode zaštite. A na kondomu ti lijepo piše koliki je postotak sigurnosti.
Osim toga, ja znam curu koja je na piluli bila 3 godine i ostala trudna. sve ti je to relativno
Tako je došao moj N na ovaj svijet.mina30 prvotno napisa
Pazili se uz Bilingsovu metodu, kondom i računanje dana... do sada je uvijek palilo, ali evo... kao što rekoh dobih malog čarobljaka
Ako se tebi nije desilo ne znači da nije nemoguće
marta prvotno napisa
Relja je bio neplaniran, ali s ove mi je vremenske distance jasno da se dogodio jer je bio zeljen. Ponekad razum snuje, a srce odlucuje, i tek kasnije shvatis sto ti se dogodilo
Lijepo rečenoKanga prvotno napisa
Nijedna, baš nijedna kontracepcijska metoda nije 100% sigurna i ja se fakat ne bi htjela naći u koži onih koji rolaju očima na zalomljeniće, uvjereni kako se to njima ne može dogoditi
kloklo prvotno napisa
ovako i ja mislim, ali kloklo, ima samo jedna sto posto sigurna - apstinencija.
To nije kontracepcija već siguran put u štrik oko vrata
MM i ja smo planirali i željeli barem troje djece, samo što se treće "malo požurilo", htjeli smo da bude malo veća razlika u godinama nego što je sad. Ovako mi se teško svima posvetiti onoliko koliko to njima treba.
Reći im ili ne? - Ja ću svojoj cicoljupki reći ako me bude nešto u tom stilu pitala ili ako načnemo tu temu u razgovoru. Reći ću joj da je ona najljepše iznenađenje koje sam dobila u životu.
moji su oboje zalomljeni. bas mi je drago zbog njih (i mene ).
moj bebač je bio zalomljen (nisam se pazila jer je rečeno da ne mogu zatrudniti bez pomoći dr). I isprva nisam bila presretna, em ganjam karijeru, em putujem, pa postdiplomski, taman kupila skupi auto i mali stan za sebe, neudana.. al sada ga ne bih mjenjala za apsolutno ništa na svijetu. Što se mene tiče, nek se zalomi i drugo
nisam baš sigurna u koju "kategoriju" staviti svojeg sineka... naime, mi se u vrijeme dok smo njega napravili nismo pazili, tj ja sam nekoliko mjeseci prije toga prestala s pilulama i oslanjali smo se na metodu plodni-neplodni dani... baš smo bili u velikim pripremama za vjenčanje, i jednom prilikom na probi vjenčanice u zg mi je teta koja mi je uzimala mjere rekla da će ostaviti malo prostora za svaki slučaj... ja sam ju prvo blijedo pogledala, kao, o kakvom ti to slučaju govoriš, i napomenula da se meni sigurno nebude dogodilo to da se trudna udajem... moram li napomenuti kak mi se smijala kad sam za 2 mjeseca došla i rekla da sam trudna?? 8)
htjela sam reći da smo svakako planirali dijete, ali nam je nekak bilo u planu da ozbiljno počnemo raditi na njemu recimo na bračnom putovanju... ovak nam se "zalomilo" malo prije ali evo, niko sretniji od nas :D
a ovu drugu bebicu smo planirali, samo nam je duuugo trebalo da zatrudnim...
Ja sam mislila da se zalomiti može nekome drugome, ne meni.
Druga stavka u mom potpisu kaže suprotno...... . Što se slučajnosti tiče, rodit će se dan prije Leinog 4.rođendana, dva dana prije tatinog....
Ja sam zalomljenić, 15 g. nakon sestre, uz spiralu koja se pomakla. Jednom smo prebrojavali nas spiralaše i ispalo da je pola mog srednjoškolskog razreda takav.
I mama mi je išla na abortus u zakazanom terminu, od smušenosti zaboravila poništiti autobusnu kartu (a gdje mi je bio tata da se ona autobusom vozi na abortus ), pa morala platiti kaznu, sjela u čekaonicu, čekala, pa se okrenula i otišla doma. Eto me.