Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Moje dijete jede kosu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bere

Početno Moje dijete jede kosu?

Moja kćer,stara je točno 2 i pol godine jeducka kosu na način da se čupka,vrti kosu prstićima i tad taj smotuljak pojede,stalno joj govorimo da to ne radi jer stalo nalazimo tu istu kosu (jedna do dvije dlake) u peleni kad se pokaki,ne znamo više šta da radimo,opcija nam je da je ošišamo ali me zanima o kakvom se poremećaju radi?
    Naime taj poremećaj se zove trichophagia ali na netu nema ništa o tome (barem na hrvatskom) pa me zanima može li monetko objasniti zbog čega se to događa ,hvala.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo ja i dan danas jelem mada malo vise sam se prebacila na vrtenje kose prsticima. Mislim da mi nista ne fali, ali to ipak trebas pitati moju mamu. Nije nista strasno. Mislim da mi je to bio (i jos uvijek jeste) stvar za smirenje. Ne brini se zaista. Mamu sam izludivala time da me je cesto sisala kratko (a oduvjek sam zeljela dugu kosu) i govorila mi je kako ce mi ruke isjeci ako jos samo jednom pipnem kosu! I napokon joj je ta faza prosla...na moju srecu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po onom što sam čitala - kosa u trbici baš i nije bezazlena.

izaziva poremećaj probave i bolove, a ponekad se (kosa iz trbice) mora odstraniti operativnim putem.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam tako vrtila kosu i gladila je prstom i stavljala je u usta i grickala. Meni je to bila kao tješilica, ali sam to isto tako jako često znala raditi kada mi je bilo dosadno - možda čak i najčešće od dosade.

Godinama sam to radila, nije mi se ništa desilo, ali mislim da nisam je jela, tj. da bih je progutala, nego grickala u ustima i onda pustila i tako u krug.

Možda je više animirati?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

malo sam sad potražila na netu. i po svemu sudeći nije bezazleno, na većini siteova se preporučuju konzultacije s liječnikom, pa bi ti po mojem to bilo najbolje. Smatra se poremećajem ličnosti, kompulzivnim ponašanjem. ponekad su potrebni i laksativi kako bi kosa izašla iz probavnog trakta.
    kod tako malog djeteta stvarno ne znam, konzultiraj prvo pedijatra, pa onda i dalje ako treba.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gitulja, sad se zabrinu ja (za sebe... )... daj linkove da pročitam malo, jer stvarno mislim da meni u djetinjstvu nešto nije štimalo, kao i danas, ali... iako sam imala sve (materijalno)...
    mah! ...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jedno vrijeme smo se druzili u krugu gdje je jedna curica papala kosu. Ona bi cak kupila po tepihu, zavrtala ih u loptice i papala. Isto tako su cesto nalazili smotuljke u peleni.
    Ajme stvarno nisam znala da je znak cega 'opasnijeg' malo cu se raspitati za melenu...ako saznam javim...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo za kupljenje dlaka s tepiha i drugih površina, nisam nikad čula... ali ja sam jela zid i toaletni papir, ali dlake ne. Jedino sam žvakala kosu, ali nisam je jela, tj. gutala.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo za kupljenje dlaka s tepiha i drugih površina, nisam nikad čula... ali ja sam jela zid i toaletni papir, ali dlake ne. Jedino sam žvakala kosu, ali nisam je jela, tj. gutala.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    I ja kao i Maslackica. Nisam znala da je opasno. Cim u pelenama se mogu naci dlake onda znaci da i nije bas probavljiva :? i ne se apsorbira u organizmu. Mozda i ne treba tolkava panika...ne znam?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam htjela strasiti BERE, ali dok sam guglala temu nasla sam tekst o djevojci koja je jela kosu 5 god. operativno su izvadili 5 kg kose. (stvarno strasno izgleda) :shock: . Kad mislis da sve znas i da te nemoze nis iznenaditi onda ovako nesto... :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

maslačkica, nije isto grickanje kose i jedenje kose. ugooglaj ime bolesti, navedeno u prvom postu i čitaj po redu.

bere

Početno odg..

Ma našla sam i ja to i to je sve na hrvatskom što postoji na netu,ostalo ne razumijem,otići ću kod dr.da je pitam za savjet :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bera, posjet pedijatru je obavezan. Cupanje kose se naziva trichotilomania a jedenje tvari i supstanci koje nemaju nutritivnu vrijednost se zove pica (pika). Pojednostavljeno, u jednom i drugom slucaju se radi o nemogucnosti kontrole impulsa izazvanom anksioznoscu. Ponekad ovi poremecaji otidju spontano ali mogu preci i u naviku koja se tada prilicno teze kontrolira.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo, tu ima nešto o trihotilomaniji.
    hmm...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •