evo jednostavno... kako znam da sam dijete stavila u dobar položaj u autosjedalicu??? ima gdi kakva slika?
dijete mi ima 3 mj. i kako god da ga stavim u autosjedalicu imam osjećaj da se 'piga' i da mu kičma nije u dobrom položaju.
evo jednostavno... kako znam da sam dijete stavila u dobar položaj u autosjedalicu??? ima gdi kakva slika?
dijete mi ima 3 mj. i kako god da ga stavim u autosjedalicu imam osjećaj da se 'piga' i da mu kičma nije u dobrom položaju.
Draga Zordi, možda ti se čini da je beba "sfrkana" u sjedalici, pogotovo ako imaš oko sebe ljude koji ti govore da bebe moraju biti na ravnom dok su tako male i da je sjedalica nepotrebna i čudna sprava.
Međutim, sjedalice tipa 0 i 0+ za kilažu do 10 ili do 13 kila i koje se vežu u auto u smjeru suprotnom od smjera vožnje (popularno zvana sjedalica- jaje) su dizajnirane tako da bebaču pruže optimalnu zaštitu u slučaju nesreće. Bebinu guzu smjestiš u sam kut, tako da se punim leđima oslanja na stražnju stranu i dobro zategni pojaseve, toliko da ti stane najviše jedan prst između pojasa i bebice! nemoj se bojati da će bebi biti neudobno, jer ako ne zategneš pojaseve nisi ništa napravila. U slučaju nesreće, ako dijete nije pričvršćeno kako treba, izletjet će ti iz sjedalice kao da je ni nema, kao da si ga vozila na rukama.
Svakako provjeri i kut pod kojim je sjedalica postavljena u autu. U odnosu na tlo mora biti pod kutem od otprilike 45% stupnjeva, možda vam je previše okomito postavljena?
O pravilnom postavljanju sjedalice možeš vidjeti sličice ovdje http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1288 i videoclip ovdje http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=2586
Sretno![]()
ovo najviše zanimalo, ovo ostalo sam već pomno proučila.hvala ti.kloklo prvotno napisa
jer imamo onaj umetak kad je beba skroz mala, ali je naš pajdaš preveliki za to, pa sam izvadila i stavila samo onu trokut-spužvu pod guzu... ali mi bebač onda kak ga god stavim čudno sjedao. puno bolje sjeda kad je bez i tog trokuta. ali u uputama piše da tek bez tog umetka nakon 4 mj. a ja se držim uputa.