Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: ispravan položaj u AS

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno ispravan položaj u AS

evo jednostavno... kako znam da sam dijete stavila u dobar položaj u autosjedalicu??? ima gdi kakva slika?
    dijete mi ima 3 mj. i kako god da ga stavim u autosjedalicu imam osjećaj da se 'piga' i da mu kičma nije u dobrom položaju.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Zordi, možda ti se čini da je beba "sfrkana" u sjedalici, pogotovo ako imaš oko sebe ljude koji ti govore da bebe moraju biti na ravnom dok su tako male i da je sjedalica nepotrebna i čudna sprava.

Međutim, sjedalice tipa 0 i 0+ za kilažu do 10 ili do 13 kila i koje se vežu u auto u smjeru suprotnom od smjera vožnje (popularno zvana sjedalica- jaje) su dizajnirane tako da bebaču pruže optimalnu zaštitu u slučaju nesreće. Bebinu guzu smjestiš u sam kut, tako da se punim leđima oslanja na stražnju stranu i dobro zategni pojaseve, toliko da ti stane najviše jedan prst između pojasa i bebice! nemoj se bojati da će bebi biti neudobno, jer ako ne zategneš pojaseve nisi ništa napravila. U slučaju nesreće, ako dijete nije pričvršćeno kako treba, izletjet će ti iz sjedalice kao da je ni nema, kao da si ga vozila na rukama.

Svakako provjeri i kut pod kojim je sjedalica postavljena u autu. U odnosu na tlo mora biti pod kutem od otprilike 45% stupnjeva, možda vam je previše okomito postavljena?

O pravilnom postavljanju sjedalice možeš vidjeti sličice ovdje http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1288 i videoclip ovdje http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=2586

Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Bebinu guzu smjestiš u sam kut, tako da se punim leđima oslanja na stražnju stranu i dobro zategni pojaseve, toliko da ti stane najviše jedan prst između pojasa i bebice!
    ovo najviše zanimalo, ovo ostalo sam već pomno proučila.hvala ti. jer imamo onaj umetak kad je beba skroz mala, ali je naš pajdaš preveliki za to, pa sam izvadila i stavila samo onu trokut-spužvu pod guzu... ali mi bebač onda kak ga god stavim čudno sjedao. puno bolje sjeda kad je bez i tog trokuta. ali u uputama piše da tek bez tog umetka nakon 4 mj. a ja se držim uputa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •