Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pitanja za zimničarke

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Pitanja za zimničarke

Drage, potaknuta intrigantnim raspravama o zimnici na ovom forumu i ja digla nogu (znate ono, konj, žaba, potkivanje i to). Skuhala sam pekmez od jabuka, i krušaka (njam, njam), zamrznula svega i svačega, upravo sam dovršila i kečap (hvala na tom receptu, sjajan je), ali pitanja se sama roje.

E, pa ovako.

Imam zamrznutog paradajza iz vrta koji su nam brali susjedi dok smo bili na moru. Dok je još bio zamrznut uspješno sam odrezivala onaj dio gdje je peteljka, al ovo što se raskvasilo je živa muka i ne ide baš.

Zanima me što bi bilo da prokuham s tim dijelom, a onda propasiram... jel bolje uopće ne kuhat ako se kuha s peteljkom (mislim, nema peteljke nego onaj kružić gdje je bila peteljka) nego bacit to što je ostalo...... il ipak ima neki trik.

Zanima me i ovo: vi koje radite pravu zimnicu kolika su vam djeca, i gdje ste s njima dok kuhate i radite i što oni rade. Meni su ta djeca divna, al radim zimnicu svaki dan zericu jer ne mogu potegnut neki veći posao... pa me zanima kako vi to sredite... jel radite vikendom s mm-ovima, noću, jutrom, zorom...

Bit će još pitanja...

ps Koje količine čega radite, koliko čega se pojede...

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Morala bi odvojiti taj zeleni dio, ako sa tim kuhaš, taj će isto kod pasiranja završiti u sosu, a nebi bilo dobro da završi. Odvoji koliko možeš pa makar i veći komad odbacila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    Morala bi odvojiti taj zeleni dio, ako sa tim kuhaš, taj će isto kod pasiranja završiti u sosu, a nebi bilo dobro da završi. Odvoji koliko možeš pa makar i veći komad odbacila.
    X
    Mada mislim da se to lagano odvaja na smrznutim paradajzima. Uzmi oštar tanki nožić i samo izdubiš to zeleno dok su totalno smrznuti.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nemoj izvaditi sav paradajz iz zamrzivača već malo po malo, pa čistiš i vadiš ak ti se ne da čekati, meni je super kad zamrznuti paradajz malo stavim pod mlad tople vode i koža samo sklizne dolje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala na odgovoru. Ma donijela susjeda sve odjednom, nisam imala gdje staviti, a stigla sam koliko sam stigla uz klince. Što se dalo odvojit, odvojila sam i skuhala, što ne - bacila sam. Je šteta, al što ćeš. Koliko mogu - mogu

Usput, kad je lagano odmrznut, znači još tvrd, super ide, al kad se raskvasi, vuče se pulpa i kožica i ta peteljka ko žvaka. Užas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •