Drage, potaknuta intrigantnim raspravama o zimnici na ovom forumu i ja digla nogu (znate ono, konj, žaba, potkivanje i to). Skuhala sam pekmez od jabuka, i krušaka (njam, njam), zamrznula svega i svačega, upravo sam dovršila i kečap (hvala na tom receptu, sjajan je), ali pitanja se sama roje.
E, pa ovako.
Imam zamrznutog paradajza iz vrta koji su nam brali susjedi dok smo bili na moru. Dok je još bio zamrznut uspješno sam odrezivala onaj dio gdje je peteljka, al ovo što se raskvasilo je živa muka i ne ide baš.
Zanima me što bi bilo da prokuham s tim dijelom, a onda propasiram... jel bolje uopće ne kuhat ako se kuha s peteljkom (mislim, nema peteljke nego onaj kružić gdje je bila peteljka) nego bacit to što je ostalo...... il ipak ima neki trik.
Zanima me i ovo: vi koje radite pravu zimnicu kolika su vam djeca, i gdje ste s njima dok kuhate i radite i što oni rade. Meni su ta djeca divna, al radim zimnicu svaki dan zericu jer ne mogu potegnut neki veći posao... pa me zanima kako vi to sredite... jel radite vikendom s mm-ovima, noću, jutrom, zorom...
Bit će još pitanja...
ps Koje količine čega radite, koliko čega se pojede...