-
Prolaktin 1400, duplo vise od prosjecno
Zdravo cure.
Nadam se da ste sve dobro.
U proslom javljanju sam pisala u vezi tableta bromergon i sada je sve ok.
Moj posljednji nalaz prolaktina je 1400, sto sam se jako iznenadila, jer mi je prosle godine bio 399. Pa ima da pijem do kraja zivota ove tablete.
Moze li mi neko reci zbog cega je toliko porastao? Kazu da je od sekiracije, ali sobzirom na situaciju, neznak kako da se ne nerviram.
Hvala vam unaprijed na pomoci.
Pozdrav i
-
Hipofiza?
Probaj pogledati teme na netu hipofiza prolaktin.
-
Koliko dugo si pila Bromergon?Da li si slucajno naglo prestala piti ili si postupno smanjivala dozu?Citala sam da prolaktin naglo skoci ako se s Bromergonom naglo prekine a to je i kod mene bio slucaj.Poslije sam nastavila pa smanjila na 2 puta po pola kad se PRL spustio sa 1560 na 97.Zadnjih mjesec dana ga ne pijem vise uopce i bas me zanima kakav ce biti moj slijedeci nalaz.Drzim fige da sve bude ok kod tebe i javi obavezno sta ce tvoj doktor reci na to.
-
Draga RuziceSB.
Pijem tablete tek mjesec dana i ponovo cu nalaz ponoviti tek za mjesec, tako mi je dr. rekao jutros. Samo mi je nejasno, da moze prolaktin skociti sa 399 na 1400 za jednu godinu. I koji je razlog da prolaktin bude toliko visok? U svakom slucaju javit cu kakav ce nalaz biti nakon mjesec, a javi i ti meni kakav ce biti tvoj.
Sretno
Pozdrav
-
Javit cu ti nea frke a ti nista ne brini Bromergon ce ga dovesti u red samo budi strpljiva to ne ide bas preko noci.Ja sam ga pila dosta dugo (cca 2 godine racunajuci i ove male doze).
-
a da probas Dostinex?
t.j. pitas ljecnika za misljenje?
-
Ja imam jako povisen prolaktin
u toku postupka sam bila na dostinexom i uspjela ga smanjiti
sada opet ga pijem
na bromergon sam lose reagirala.
*
kakav ti je progesteron?
naravno i estradiol?
-
Sve mi je ostalo dobro, samo me prolaktin zeza.
Sljedeci mjesec cu da vadim nalaz, pa da vidim sta dalje, pretpostavljam da ako se ne bude snizio prolaktin da ce mi dr. pripisati neke nove tablete.
Hvala na odgovoru.
Pozdrav
-
a da probas sa vitex-om, (pms free) ima o tome dosta na pdf Prije zaceca.
-
Moram vidjeti sa svojim dr. Zasada bromergon dobro podnosim, a i zavisi od toga dali cemi se ista spustiti prolaktin. Nadam se da ce on skontati da mozda treba nesto drugo uzeti od tableta ako od bromergona nebude nikakvih rezultata.
Hvala i pozdrav
-
Moram vidjeti sa svojim dr. Zsada bromergon dobro podnosim a i sve zavisi od toga dali ce mi se spustiti od ovih tableta.
Pozdrav i
-
I ja sam imala visok prolaktin, koliko se sjećam oko 933. Loše sam reagirala na Bromergon, ali na moju sreću prolaktin je pao odmah taj isti mjesec. Koliko se sjećam pila sam Bromergon oko šest mjeseci i znam da mi je ginekolog nešto spominjao hipofizu...
Dobar savjet ti je dala Dodirko...
Sretno...
-
ja sam uvijek imala ooooogroman prolaktin i uvijek se snizio nakon sto bih popila pola tablete dostinexa.
sretno
-
HIPERPROLAKTIN
E samo sam vam htjela reči da sam ja imala kad su mi otkrili hiperprolaktin 2760...sad hvala bogu je pao jer več 9mj. pijem bromergon...ali bi jako voljela d ih uopće prestanem piti ali kaže dr..da nema tu prekida da je to za cijeli život ali se ja nadam da ču ja ipak prestati piti...
-
Kod moje supruge je ista stvar, svi hormoni OK samo prolaktin nešto povišen. Koristi terapiju od pola tablete Dostinex-a sedmicno, odlicno podnosi a nivo prolaktina nakon mjesec dana došao u normalu (sa ~980 na ~90) i održava se na tom nivou.
Koliko sam shvatio Dostinex se, kao noviji lijek, pokazao bolji od Bromergon-a, i sad je prvi izbor endokrinologa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma