Nasa curica je stara 26 dana i prije 6-7 dana je pocela (nakon sto pojede i podrigne te štuca ) bljuckati i povracati....beba je rodjena sa 4000 g a sada ima 3750 g. Beba strasno brzo jede i dosta je halapljiva te uvijek trazi hranu bez obzira na to koliko puno pojede...dakle i kada povrati sto se najcesce ocituje u mlazovima, za par minuta ponovno trazi hranu i taj ritual se ponavlja po 3-4 puta dnevno.....dosta dugo spava npr najcesce uvecer legne oko 23 sata i spava ujutro do 6 sati sto bi po nekoj logici trebalo znaciti da je sita a u biti je cjeli dan povracala....stolicu ima redovnu nekada zelenkastu nekada smedkastu a ponekada i mix....danas smo ju vodili pedijatrici i ona nam je uz dojenje dodala i (kršitelj koda) AR1 te nam je rekla da ukoliko povracanje ne prestane za 3 dana da dodjemo u bolnicu s bebom da se obave pretrage..
molim bilo kakvo misljenje ili savjet .....
ps.umiremo od straha

umiremo od straha
Odgovori s citatom
~~~~~~~~~
, ali meni nema opustanja jer kako znati da nece sada povratiti sve sto je pojela u toku dana ...
) jedne forumašice uključila ovdje, oprosti kaj nisam stigla ranije. Točno sam ti i ja to htjela napisati, meni to zvuči kao da treba isključiti da se radi o hipertrofičnoj stenozi pilorusa. Kaj ide tome u prilog: povraćanje u mlazovima, dob početka tegoba, gubitak na težini (i pospanost, stolice gladi, dehidracija). HSP je prirođena anomalija izlaznog dijela želuca, taj izlazni dio koji se zove pilorus je građen od mišića koji je u ovoj bolesti predebeo i zato izaziva suženje tog dijela i ometa prolaz hrane dalje u crijeva. Relativno se jednostavno dijagnosticira (ultrazvuk, RTG, prema lab.nalazima) a liječi se operativno. To je najčešći uzrok učestalog povraćanja tog tipa u toj dobi, no ima i drugih anomalija (predugo bi trajalo da ih sad sve nabrajam i opisujem) koje treba isključiti. Ali, moguće je da se radi i o problemima s čestoćom/ tehnikom dojenja i gutanjem zraka, ali o svemu tome su ti cure već tu napisale, pa da se i ja ne ponavljam.