Rodila sam prije točno mijesec dana. Prvo dijete nisam dojila ni pet minuta jer su mi odmah u rodilištu rekli da je dijete premalo (37 tjedana) i da imam uvučene bradavice. Izdajala sam se neko kretko vrijeme i onda sam odustala.
Sad imam drugo dijete koje je također rođeno sa 37 tjedana i dok sam bila u rodilištu vraški sam se namučila oko dojenja i uspjela sam. Bradavice su se izvukle i bilo je sve ok. bebač je izgubio na poraođajnoj težini, dobio je žuticu ali nakon dva dana počeo je dobivati na težini.
Kad sam došla doma dojila sam i dalje. Nakon tjedan dana bili smo na kontroli kod pedijatra zbog žutice, vagali smo ga i dobio je 210 g. Pedijatar rekao da je to ok. nakon dva tjedna mi ponovo na kontroli, a bebač nije ništa dobio, doslovno niti grama. Pedijatar veli da se izdojim da vidio dali imam mlijeka i koliko, a da dojim i dalje. Mlijeka sam jedva izdojila nekih 40 ml. Drugi dan, već je bilo malo bolje. Davala sam bebici to da popije,ali on je doslovno vrištao od gladi. znala sam ga dojiti i po tri sata sa malim puzama, a on gladan i gladan. Izdojila bi 120 ml a mali i dalje gladan. Patronažna mi je rekla da mu obavezno dam i adaptirano jer da nema ni prirasta težine, ja sam ju poslušala.
Zadnja dva dana mlijeka mi je opet jako malo. Izdajam se i jedva navučem nekih 50 ml. Danas idemo ponovno na mjerenje kod pedijatra. Jučer ga je patronažna mjerila imao je 3290 g. Rođen je sa 3120g iz rodilišta je otpušten sa 2900 g.
Šta da radim?

Primjetila sam još kod prvog dijeteta: kako mi se smanjivalo krvarenje tako mi je i mlijeka sve bilo manje i manje i doslovno preko noći više ga nije ni bilo.
Zadnja dva dana krvarenje mi se je minimaliziralo, a bome i mlijeko.