daco molim te procitaj sve one tekstove.

doji ju sto cesce!

dijete spava i kad je gladno, pada u letargiju jer nema snage za budnost.

zelene stolice su znak da beba pojede ono prvo vodenasto mlijeko koje je manje hranjivo, buduci da ima stolice izgleda da ipak dodje do masnijeg mlijeka ali to nije dovoljno!

trebas ju cesto dojiti! cesce i od svaka 2 sata!

buduci da si sad u situaciji da imas manje mlijeka nego je potrebno trebas dojiti sto vise, cesce i od 2 sata da bi navukla mlijeko, ja bi pokusala izbjeci adaptirano kako god je moguce, no bilo bi najbolje da nazoves danas SOS telefon za dojenje:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=278&Show=2143

savjetnice ce te najbojle savjetovast sto da ucinis.

dakle, sto cescim dojenjem ces navuci koliko joj je potrebno, ali to nece bit odma, u jedan dan vec kroz koji dan vise, ne znam tocno ali MORAS DOJIT CESTO!

ovi razmaci od 2 sata vrijede kad je sa bebom sve u redu.

ja bi ju sad drzala non stop na sikii pratila popisane i pokakane pelene, opisano ti je kako to treba izgledat u onim clancima sto sam stavila, molim te procitaj ih.

sto se tice bljuckanja ono inace nije zabrinjavajuce i to sto ti se cini da izbaci sve je zbog toga sto je mlijeko pomijesano sa zrakom koje dijete proguta dok sise pa izgleda veca kolicina neo sta je, dobro je da trazi opet, dok dijete sise i guta zrak napuni mu se stomacic pa prestane jer se stvori prividan osjecaj sitosti, kad podrigne i zeli jos znaci da je izbacilo zrak i jos je gladno i dobro je da trazi!

nadam se da je samo to problem.

ja bi sad ovako napravila:

probudi ju, stavi na siku i doji samo na jednoj dokle god hoce, kad zaspe drzi ju jos na siki dokle god stvara podrazaj za sisanje jer ces jedino na taj nacin navuc mlijeko. ako ti se cini da nema vise u toj ponudi joj drugu. vazno je da dijete dodje i do masnijeg mlijeka od kojeg napreduje na tezini.

probudila bi ju nakon max. sat ipo vremena od pocetka podoja, znaci ako ste podoj poceli u 8, iduci podoj je najkasnije u 9:30. tada bi joj dala onu siku s kojom ste zapoceli prvi podoj, u njoj ce sad vjerovatno bit manje mlijeka pa ce na njoj krace sisat te nakon sto bi ju ispraznila do kraja dala bi drugu. u toj prvoj sad bi trebalo bit masnijeg mlijeka i zajedno sa drugom moglo bi joj bit dovoljno. opet bi ju drzala dok god cini ustima i sise, makar ne vukla time stvara podrazaj za stvaarnje mlijeka.

treci podoj bi opet bio najkasnije 11 i zapocela bi sa ovom drugom sikom pa dala onda prvu kad bi posisala drugu do kraja.

kako ces znat jeli posisala do kraja? to nikad mne mozes bit sigurna ali recimo ako vuce jos a ti vidis da vuce na prazno i stisnes a mlijeko ne izlazi to bi moglo znacit da je posisala do kraja tu stranu.

iduci podoj u 12:30 najkasnije i opet na isti nacin. zapocet sa dojkom s kojom si zavrsila prethodni podoj.

mlijeko ti se stvara iz minute u minutu i sto beba vise sise vise ga se stvara.

itso radi i po noci! nocni podoji su jako vazni za stvaranje mlijeka.

nemoj dopustit nikako da ti spava dugo, i sad u pcoetku nemoj pustit niti ova 4 sata jer je to preporuka za bebe s kojima je sve u redu a vi vec imate problem, pa ju doji i po noci u razmacima od najvise sat ipo vremena.

obavezno prati popisane i pokakane pelene ako su one u redu ja mislim da ne trebas dodavat adaptirano. no jos jednom napominjem da bi trebala nazbvat SOS i pitat savjetnice u vezi adaptiranog.

za 3 dana vec bi se trebali vidjet rezultati porasta tezine.

javi nam kako napredujete!