Citiraj daca.mo prvotno napisa
primljena je na pedijatriju...i mora tu ostati par dana dok se tocno neutvrdi uzrok povracanja.....jutros od 8 sati je dojila i nije povracala...upravo sada opet doji pa cemo vidjeti sta ce se dogoditi...radila je krvnepretrage i pokazalo se da je broj leukocita povecan...crp je u redu i svi ostali nalazi....pedijatar kod koga smo išli jutros sumnja ( laicki receno ) na neko suzenje koje ne dozvoljava da dovoljna kolicina hrane bude unesena u zeludac ...ako sam dobro shvatila

hvala vam od srca svima na brizi..... pedijatar kod koga je sada u bolnici je rekao da ce sigurno naci rjesenje do subote te da ce sve biti u redu.daj Boze da tako i bude
Tek sam se sad "po direktivi" ( ) jedne forumašice uključila ovdje, oprosti kaj nisam stigla ranije. Točno sam ti i ja to htjela napisati, meni to zvuči kao da treba isključiti da se radi o hipertrofičnoj stenozi pilorusa. Kaj ide tome u prilog: povraćanje u mlazovima, dob početka tegoba, gubitak na težini (i pospanost, stolice gladi, dehidracija). HSP je prirođena anomalija izlaznog dijela želuca, taj izlazni dio koji se zove pilorus je građen od mišića koji je u ovoj bolesti predebeo i zato izaziva suženje tog dijela i ometa prolaz hrane dalje u crijeva. Relativno se jednostavno dijagnosticira (ultrazvuk, RTG, prema lab.nalazima) a liječi se operativno. To je najčešći uzrok učestalog povraćanja tog tipa u toj dobi, no ima i drugih anomalija (predugo bi trajalo da ih sad sve nabrajam i opisujem) koje treba isključiti. Ali, moguće je da se radi i o problemima s čestoćom/ tehnikom dojenja i gutanjem zraka, ali o svemu tome su ti cure već tu napisale, pa da se i ja ne ponavljam.
Sretno!