Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 239

Tema: Ovisnost o slatkisima:)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ovisnost o slatkisima:)

Dakle volim cokolade, bombone, kekse i kojekakva cuda. Kako da se rijesim ovisnosti? Znam da se vec prije pisalo kako je dobro jesti slatki krompir, ovo ono, al meni to ne pomaze bas. Otkad sam rodila samo trpam slatkise u sebe. Ako momentalno ne jedem nesto slatko, onda barem moram piti dosta zasladjenu kavu. :?
    Ne debljam se, al recimo samo da sam na najnizoj tezini otkad sam postala punoljetna.
    Sta da radim? Apricot?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zorana, nećeš vjerovati da sam noćas htjela otvoriti ovu temu...
    Bojim se da je kod mene sve otišlo predaleko...

Jučer sam pojela paket od 1000ml sladoleda, sva čokoladna jaja koja smo Orki kupili za Uskrs (zečevi su otišli još prošli tjedan) i još sam žlicom jela Kraš-ekpres koji je kupljen za mafine...

Jutros sam već... ma bolje da ne pričam...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja oduvijek jedem puno slatkog, ali sam doskocila tome tako da jedem i puno slanog i puno ljutog i puno kiselog...

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam deklarirana ovisnica o slatkom
    Nekako sam se uspjela kontrolirati u korizmi i to mi uvijek dođe kao svojevrsno pročišćavanje od svakodnevne konzumacije čokolade, kolača, sladoleda... Ali to traje samo 40 dana, a ostatak godine se nemogu kontrolirati, a još ktome sam uz MM-a dobila i sveki koja SVAKI dan peće kolače!
    Help!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je kutija jaffa keksa (od Crvenke) premalo, pa si nadopunim kutijom
    "menčmaloa", a onda kad me nitko ne vidi maznem i pokoju zlicu nutele usput.

A Zabac me spasio posiljkama eurokrem cokolada....Getro ima nesto slicno....

Zasto u mojoj kuci nikad ne prezivi ni jedna Griota, a ni bajedera? bas cudno

PS Kad Marlena pocne citati brisemo ovaj topik...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pridružujem se klubu čokoladoholičara. Iako volim slatko, nema meni slatkog do čokolade. U borbu protiv ovisnosti sam krenula sredinom sječnja i još nisam izlječena. Često pokleknem i pojedem klincima slatkiše. Inače sad sam otkrila fantastična uskršnja jaja "Oliveti" i nisam se mogla svladati.

Naknadnom analizom, situacije prije i nakon početka "odvikavanja", došla sam do zaključka da mi slatko uzrokuje probleme sa želucem. Otkako sam prestala tamaniti slatkiše popila sam samo jedan gastal i to nakon što sam pojela pola čokolade.

Ja nisam izbacila sve slatko. Ostavila sam voće (svježe i sušeno), voćne jogurte, kakao (u mlijeku, ne samo) i kapučino. Čaj pijem bez šećera i zaslađivača već dugo. Skroz sam se navikla i to mi je ok. Sladoled izbjegavam u širokom luku.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brigita, prosvijetlila si me!
    Primjetila sam da su i meni prestali kronični napadi gastritisa i ne sječam se kad sam zadnji put pocuclala Gastal...

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam ja odavde! Mislim, volim ja slatko, ali ne nešto pretjerano. Ovo što vi nabrajate mi je :shock:
    Recept frendice za odvikavanje od čokolade; čoksa s čilijem -> kad probaš kockicu toga ne pada ti na pamet uzeti drugu, kaže ona.
    Kod mene to ne bi palilo, previše volim ljuto!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Jučer sam pojela paket od 1000ml sladoleda, sva čokoladna jaja koja smo Orki kupili za Uskrs (zečevi su otišli još prošli tjedan) i još sam žlicom jela Kraš-ekpres koji je kupljen za mafine...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    ma daaaaaaaaaaj
    ja u to sto si ti nabrojala jednostavno NE VJERUJEM

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam ovisnica. Počela sam se sakrivati od djeteta(mada mislim da će i on biti ovisnik).

Neki dan sam otišla u Konzum i kupila si kao kakva klinka gumenih bombona, pa nekih s lješnjacima, krpu keksića i čokoladica, strašno. Ne znam kako prastati, ili bar smanjiti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim, ima vas jos. Apricot, i kod mene je izgleda otislo predaleko. Jer kazem, nikad nisam bila na nizoj kilazi. U zadnjih godinu dana sam vise nego cesto morala kod zubara. Vjecno sam pospana itd. U biti, ima dana kad jedem manje slatkisa. I onda bas primijetim razliku u raspolozenju i opcem stanju.
    Pokusala sam razraditi taktike. Prva je bila da nista slatko ne drzim doma. Ali onda sam grozno zivcana i svako malo pecem kolace. Druga taktika je bila da se kao naucim disciplini. Pa drzim doma slatkise i kontroliram se, tj. uzmem tu i tamo nesto. Ali, onda se i to svede na trcanje do kutije sa slatkisima cim ustanem. Jer, ne mogu se kontrolirati. Jucer sam cim sam ustala smazala citavu mlijecnu cokoladu.
    Ivarice :D Mozda da ponovo uvedem grickalice radi ravnoteze?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ivarice :D Mozda da ponovo uvedem grickalice radi ravnoteze?
    da. ako se lose osjecas zbog dvije cokolade, odma trebas pobijediti 150gramski cips.

kad je vec netko spomenuo gumene bombone, ja putem do doma svratim u butigu i kupim vrecicu gumenih i onda ih gutam jer butiga je blizu kuce, kako ivar ne bi nista skuzio.
    nekad udjem u stan punih usta pa kao zurim na wc ili se zakasljavam pa ne mogu pozdraviti.
    nisu mi strane ni lizalice (one promjera 15cm) niti one neke pjenaste cijevi pola metra duge... sve boje dozvoljene.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam i umirem od smijeha...

(al, i ja sam članica kluba, mada se mogu kontrolirati kad nemam doma slatkiša, no onda stradaju banane ili barem malo pekmeza... najbolje mi je kad mi je frižider prazan i špajza prazna i kad se ništ ne kuha - onda mi se ništ ne jede)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirena, kako to mislis nista ti se ne jede?
    I ja cesto znam uvaliti neki zalogaj u usta. Pa izbjegavam djecu dok to ne potamanim. Ili izmislim da jedem npr. komad kruha.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, i onda odem u dućan po brokulu i bijelo meso i još na blagajni živčano otvaram Super sendwich (sad me to uhvatilo)... i onda sjedim na parkiralištu sva unezvjerena hoće li netko vidjeti što radim.
    a u subotu sam otkrila čokoladnu roladu od 7 days, sa puno ruma.
    To smo bili kupili za nedjeljni izlet... ma ni omoti valjda nisu ostali (onaj s pekmezom od malina nije tako fini, ali bilo je glupo nositi otvoren).

Ančica svako toliko donese vrećurinu od 2,5kg čokoladnih kapljica... premala mi šaka u odnosu na usta!
    a tek oči!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirena, kako to mislis nista ti se ne jede?
    I ja cesto znam uvaliti neki zalogaj u usta. Pa izbjegavam djecu dok to ne potamanim. Ili izmislim da jedem npr. komad kruha.
    Ma, jede mi se, ali mogu odoljeti... samo što je to kod nas neizvedivo da ne bude ničeg u špajzi i u frižideru...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u torbi imam skrivene zele bombone i neke slane krekere (ona gorespomenuta ravnoteza), problem mi je jedino suskanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja se ponadala dobit cu kakav koristan savjet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne nosim torbu. Al su mi zato dzepovi na jaknama u super stanju. Sto me upravo podsjetilo da dolazi ljeto. Hm

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam nocas pojela 2/3 velike Milk cokolade sa keksima. Jutros sam jela rizine pahuljice (one s medom) bez mlijeka. Sakom trpala u usta.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja se ponadala dobit cu kakav koristan savjet.
    Klasa Optimist!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A tek poslije ručka nastaje frka ako nema slatkog! Onda su u igri kruh i pekmez, nutela, kraš expres, grožđice ili bilo koje suho voće, a može poslužiti i čokolada u prahu

Početno

i onda sjedim na parkiralištu sva unezvjerena hoće li netko vidjeti što radim.
    Joj znaaam ... i da dodam - jos doma kazem da idem na fitness, uzmem ruksak sa svom opremom (i flasicom vode :D ) i zaglavim negdje na nekom parkiralistu tamaneci sto god sam protrcavanjem kroz ducan uspjela zgrabiti... samo sto je kod mene uglavnom naglasak na slanom.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja nekad gurnem nesto pod majicu,kao trudna sam da me okolina ne osudjuje sto se davim u cokoladi po cesti ili u tramvaju....

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    A ja nekad gurnem nesto pod majicu,kao trudna sam da me okolina ne osudjuje sto se davim u cokoladi po cesti ili u tramvaju....
    Ne mogu vjerovati !!!

I ja sam ovisnik, ali mogu se kontrolirati sve dok netko prvi ne načne celofan. A onda ajme majko...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daklem, bas sam nasla kad cu otvorit topic

sjedim na skanjicu a pored mene otvorena limena kutija puna domacih suhih keksa i kiflica... kiflice platile glavom... ostali suhi keksi...

da zatvorim? ili ipak ne? ili da? ili ne?

ma, mogu. ionako imam jos jedno 4 dorina cokolade sto su klinci dobili za leov rodjendan...

torte nestale...

ajme.

jednom mi je, pred par mjeseci, pedijatrica - homeopata dala neke globulice protiv te "slatke krize"... nisu mi nesto pomogle

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme kate.
    ja se ne sramim pred drugima, ja se samo skrivam pred ivarom. jer bi trebala dijeliti s njim, a to ne zelim, ne samo zato da on ne bi jeo, nego zato jer bi ja tad imala manje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja oduvijek jedem puno slatkog, ali sam doskocila tome tako da jedem i puno slanog i puno ljutog i puno kiselog...
    :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene na prijavak...ja sam totalno van kontrole i nisam u stanju preživjeti dan bez čokolade

Došlo je do tuda da me Leona već sa dvije godine prozrela i shvatila da uvijek ja požderem sve slatko u kući, uključujući i većinu onoga što ona dobije :smajlić se pokriva poplunom po glavi:

Ne sjećam se jesam li vam ispričala zorni dokaz koliko je moje dijete svjesno moje divlje želje za slatkim...
    Nakon nekakvog domjenka na poslu je ostalo predobrih košarica od finog tijesta punjenih kesten pireom i šlagom..fino za ubit se i ja se dobro nakrkala toga, ali je puno i ostalo iza gostiju, pa sam u jednu kutijicu naslagala hrpicu za Mireka...

Kad sam došla doma, mozak mi je zaštekal i nisam se mogla sjetiti jesu li kesteni alergeni i smijem li to ponuditi i Leoni...

E, dok sam razmišljala ona je našla i otvorila kutijicu i pita me što je to...
    Ja kažem da je to nešto fino za tatu i krenem rukom prema jednoj košarici da joj pokažem, časna riječ samo sam htjela pokazati! :cer:

Ali ona je skočila ko oparena, pobjegla s košaricom na drugi kraj kuhinje i očitala mi bukvicu: Ne mama papati, to tati pemi goje (spremi gore) i pokaže na kredenc

Ah, to je ljubav kćeri prema ocu kad se spremna sa teškom čokoladoholičarkom tući oko slatkiša za njega

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi doma jedino jedemo kekse i to uz kavu. Desilo se već x puta da čokolada pobjeli koliko stoji u frižideru ili u kredencu. Bombonjere koje dobijemo ako ne uspijemo nekom pokloniti završe u smeću, a ne bi vjerovali već mi nekoliko mjesecu u vitrini stoji ferrero roche, obično kad dođe moja šogorica ona to sve jede...
    A bombone uopće nemamo u stanu. Jedino što ne može ostati duže od tjedan dana je rafaelo, to toliko volim da čak ni ne nudim gostima kada dođu! Samo podjelim sa MM-om.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kad Marlena jede "monte" ja molim Boga da ne pojede sve,a ako pojede sve onda brze otvorim jos jednu tako da i ja nesto usicarim jer kao ona nije sve pojela..

Ja u kupaoni u ogledalu u tamnoj vrecici skrivam koju cokoladu "just in case"... a u natkasnom sakriveno imam teglu nutele i jednu zlicu

Ponekad me oda zamazan nos....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    daklem, bas sam nasla kad cu otvorit topic
    Jasna Isto tako se ja osjecam.

Koliko je ovo sati kod mene aha 4 ujutro a ja otvorila kesu cipsa od 250 grama i jedem i citam :/
    A ajde nema veze imam za sutra kuhani kupus za rucak, to je zdravo.

Inace ja sam ko Ivarica pravim ravnotezu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, sreće...
    upravo sam ispod tastature našla još dva jajca od jučer.
    mali, mali moji... dobro ste mi se sakrili!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, sreće...
    upravo sam ispod tastature našla još dva jajca od jučer.
    mali, mali moji... dobro ste mi se sakrili!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zamislila gargamelovu facu i glas

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I na kavu se dogovaram uvijek u "Ivici i Marici" (slasticarna u Tkalcicevoj),kao tamo je zgodno za djecu..pa onda kad smo vec tamo bas bi mogla probati ovaj kolac (a vec sam ih sve jela sto puta)....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam se navukla na slatkiše u trudnoći
    sad je još samo gore, maznem kutiju domaćice za 15 minuta
    mislila sam da će me proć, a sad kad vas čitam ...
    pa to je k'o s cigaretama, mora se, izgleda, prestat skroz, nema ništa od 'smanjivanja'
    btw, prije trudnoće sam pušila i vjerojatno zato nisam tako puno jela, zapravo sam jela baš malo, 'nahranila' bi me kavurina i cigarete
    sad mi se čini da sam se samo prebacila iz ovisnosti u ovisnost

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    ma daaaaaaaaaaj
    ja u to sto si ti nabrojala jednostavno NE VJERUJEM
    Ja ovo isto ne mogu vjerovati;mislim ne sumnjam u to da sve to strpaš u sebe...nego se čudim da nemaš 100 kg...ja bi sigurno imala

Što se moje ovisnosti o slatkom tiče dovoljno je reći da svaki vikend pečem kolače koje MM i ja slistimo, pekla bi ja i preko tjedna al radim cijeli dan pa ne stignem,tjedan si popunjavamo napolitankama,čokoladama,palačinkama...
    Ja sam sad već 2 tjedna na dijeti;tako da ne smijem ni pomisliti na slatko i patim...jako patim,a MM trpa slatko po skrivečki u sebe.
    Jedva čekam Uskrs jer prekidam dijetu na jedan dan i već sad slinim od same pomisli na kolače koje ću nemilosrdno trpati u sebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma lako je mrsavkama jesti puno slatkisa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mija, ja ti "štedim" na drugim stvarima: nikada ne jedem kruh (osim ako sam negdje izvan kuće pa jedem sendviče), mrzim sokove, čaj pijem nezaslađen, jela su mi nemasna, nema zaprške...
    zapravo mi je ishrana totalno dijetalna osim slatkiša...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Napravila ja tepsiju Tiramisua...svekar sutra dan pita "a gdje je onaj Tiramisu ja bih jedan"... Dok se Tiramisu spustao do mog zeludca, ja sibnem laz na brzaka "Dala sam susjedi ima iznenadne goste pa da ju spasim"... On se cudi.. a ja dodam " tako ona i meni donese ako ima..."

Ako potrazi tu susjedu, Aprikot bus ti bila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Ma lako je mrsavkama jesti puno slatkisa
    zasto je njima lakse nego meni?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja sam tu
    ne sjedim baš na parkiralištu

prvi put sam bolje pazila kaj jedem zbog dojenja, a sada - tko je napisao onaj recept za Hola kocke - iduuu mi finooo

jedno 2 tjedna, a i duže sam apstinirala - hemeroidi su bili preopasni - živjela sam na zobenim pahuljicama, acidofilnom mlijeku, kompotima, povrću na maslinovom (i to uvijek - mrkva, brokula, krumpir - inventivno)

sada opet gledam slatko (ma baš i ne gledam samo)

a tu je 10kg kojih se treba rješiti

zorana, pa kak imaš najmanje kila?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nikada ne jedem kruh (osim ako sam negdje izvan kuće pa jedem sendviče), mrzim sokove, čaj pijem nezaslađen, jela su mi nemasna, nema zaprške...
    zapravo mi je ishrana totalno dijetalna osim slatkiša...
    Dobro a zakaj onda meni kile tako teško idu dole, a nisam ni sladokusac :?
    Od svega kaj je apricot nabrojala jedino jedem kruh, ali i to je ili raženi ili tak nekaj. I jedan kruh nam stoji tri dana...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kate, a šta ako sretnem svekra pa me pita kakav je Tiramisu?
    moram probati, ne mogu lagati starijem čovjeku!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cure, vi ste skroz lude.

ali cini mi se da vi i ne bi nekakve svjete i prjedloge, nego vise ovako da se uzajamno tjesite: e nisam jedina.

a pocelo je davno... sa cokolinom.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aprikot, jel ti jedna tepsija (oveca) dosta za probu? Mislim kajjaznam meni bilo malo

I ja sam na dijeti glede drugih stvari

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e da, dominik ima neki lagani osip, crvene točkice - pitala sam pedijatricu kaj je to - pitala me da li sam jela čokoladu, orahe, kikiriki itd.
    čoksa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ali cini mi se da vi i ne bi nekakve svjete i prjedloge, nego vise ovako da se uzajamno tjesite: e nisam jedina.

a pocelo je davno... sa cokolinom.

uvijek je lakše propadati u grupi!

kod mene nije počelo s Čokolinom, ali se mama hvali kako mi je sa četiri mjeseca miješala razno voće u koje bi nadrobila keks i sve zalila medom!
    e, pa, hvala ti mama... zato sam danas alergičar!

kate, jedan protvan će biti sasvim dovoljan (možda mi se ne svidi)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kate, jedan protvan će biti sasvim dovoljan (možda mi se ne svidi)
    Sumnjam da ćeš ikada vidjeti taj, protvan. Znaš da bi neka druga susjeda mogla dobit iznenadne goste pa ...

P.S.
    Ja svoje kolače djelim sa gostima. Ako imam poslužim, ne skrivam nikad. I zato uvijek i ja dobijem kad nekom dođem u goste.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •