Citiraj makita prvotno napisa
Kupila sam na tržnici šampinjone. Polovicu sam skuhala odmah, a polovica(oko pola kg) mi ostade skrivena u frižideri ima jedno 5 dana. Znam da one piakirane iz dućana traju oko 7 dana. Ove moje kad su kupljene nisu bile baš baš friške, rekla bih da imaju bar dva tri dana, al nakon stajanja, evo ima ima preko tjedan. Nisu se osušile neko su nekako smeđkaste...ima li zapreke za konzumaciju, kako ih spraviti, jel najbolje u toću? Ideje su dobrodošle
U trgovinama pišu 5 dana - ali to je rok dok oni izgledaju lijepo i dok ne počnu tamniti.
Ja ih jako često koristim (svekrva mi radi u gljivari) i znaju mi stajati i duže od 7 dana.
Sve ovisi kako izgledaju, ako su jako mekani ili jako smeđi radije ih baci.
Ali ako su ok - samo papaj, bez brige.

Recepti (na brzinu)
Meni su super ako ih samo prepržim na ulju posoljene i takve uz kruh ili meso ili što već imaš. Ili ako pečeš meso na naglo, baciti ih poslije na to ulje - još bolje.

ili: propržim luka, bacim gore glive, kad puste vodu i ta voda ispari dodam vrhnja, malo još prokuham i to na tjesteninu - mljac.
Možeš dodati i piletine, puretine - bude super a brzo je gotovo.
Ili radim isto sa krmićima, ali onda ide i rajčica unutra i sve se puno duže dinsta - bez vrhnja, a može i vrhnje.
Radila sam i ovaj vikend ražnjiće sa puretinom za roštilj i stavila i šampinjona gore - bili su za prste polozati.
Ili puniti ih (nema cajta pisati sve ), ili pohati.
Ima toga dosta kaj se može s njima.
Kad se sjetim, napišem ti još