U trgovinama pišu 5 dana - ali to je rok dok oni izgledaju lijepo i dok ne počnu tamniti.makita prvotno napisa
Ja ih jako često koristim (svekrva mi radi u gljivari) i znaju mi stajati i duže od 7 dana.
Sve ovisi kako izgledaju, ako su jako mekani ili jako smeđi radije ih baci.
Ali ako su ok - samo papaj, bez brige.
Recepti (na brzinu)
Meni su super ako ih samo prepržim na ulju posoljene i takve uz kruh ili meso ili što već imaš. Ili ako pečeš meso na naglo, baciti ih poslije na to ulje - još bolje.
ili: propržim luka, bacim gore glive, kad puste vodu i ta voda ispari dodam vrhnja, malo još prokuham i to na tjesteninu - mljac.
Možeš dodati i piletine, puretine - bude super a brzo je gotovo.
Ili radim isto sa krmićima, ali onda ide i rajčica unutra i sve se puno duže dinsta - bez vrhnja, a može i vrhnje.
Radila sam i ovaj vikend ražnjiće sa puretinom za roštilj i stavila i šampinjona gore - bili su za prste polozati.
Ili puniti ih (nema cajta pisati sve), ili pohati.
Ima toga dosta kaj se može s njima.
Kad se sjetim, napišem ti još![]()