Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Recept za flamingo kolač

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno Recept za flamingo kolač

    Ovaj recept je bio na coolinarki ali ga više ne mogu naći a mm je sutra ročkas i među ostalim jelima tila sam mu napravit i taj kolač jer mi se ne da murit tortu...

    sve čega se mogu sitit je da ima slojeve: tanki biskvit od kakaa, višnje, žele od višanja, vanilin puding sa kokosom i gore opet tanki biskvit a za kraj čokoladna glazura (čokolada od 75 % kakaa)...
    pravila sam ga prije godinu dana i stvarno je mnjam - mljac savršen...

    ako ga netko ima :zahvalandoneba:

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    jedva ga našla u nekoj prastaroj bilježnici... i zove se flamenco


    2 x tijesto (za malu tepsiju)

    3 žumanjka
    3 bjelanjka
    3 žl šećera
    3 žl tople vode
    2 žl brašna
    1 žl kakaa u prahu
    1 kesica pzp

    stući bjelanjke, a žutanjke pjenasto umutiti sa šećerom, pzp i ostalim sastojcima te na kraju pomiješati sa snijegom.
    peći na pek papiru ili foliji ca 15 min na 180C (sami znate kako vam pećnice rade)

    Krema

    2 pudinga od vanilije
    1/2 lit mlijeka
    3 žumanjka
    20 dag kokosa
    20 dag masla (ili margarina)
    Pudinge skuhati u 1/2 litre mlijeka, skinuti s vatre, ubaciti žutanjke, još kratko promišat na vatri i ostavit da se hladi - ovo je za tren totalno gusto... u skoro hladno umiješati masnoću i kokos...

    Fil je 250 gr višanja i želatina od soka - napraviti prema uputi na vrećici želatine

    Glazura - 15 dag čokolade (trebalo bi sa što većim postotkom kakaa ali te su preskupe pa ja nakon prvog po pravom receptu napravljenog kolača ovaj put koristim običnu za kuhanje) i 10 dag margarina - otopiti...

    ovo se slaže -

    1 biskvit, posložiti višnje i preliti želatinom - hladiti 20 min... premazati kremom, preklopiti 2 biskvitom i preliti glazurom... vratiti u friđ na najmanje 2 sata...

    virujte mi baš je mljac - ali ni slučajno nemojte lickat kremu - dobra je samo kad je kolač gotov - ovo stvarno, ne zezam se....
    recept je skinut s coolinarke nekad davno...

    dobar tek...

  3. #3
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Zvuči super i baš ga se spremam radit, samo mi molim te reci kakva ti je to mala tepsija? Ona normalna u kojima inače pečemo kolače ili neka manja? Il se tijesto može ispeć u onoj velikoj crnoj od peći, pa onda prepolovit? Uf, sad sam tek zakomplicirala!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    mala tepsija je ca ona 20 x 25-30 cm... ja sam razmišljala o tome da zamijestim uduplo pa ispečem u velikoj tepsiji i pripolovim, ali nikad nisam probala pa ne znam... tijesto ti je dosta tanko možda 1 cm...

    u svakom slučaju nemoj zaboravit stavit tijesto na pek papir ili alufoliju (namašćenu)... u tijestu nema masnoće pa se zaljepi ko od šale...

  5. #5
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Napravila ga u obliku torte...mljaaaaaaaaaaaaaaac!!!!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •