-
Recept za flamingo kolač
Ovaj recept je bio na coolinarki ali ga više ne mogu naći a mm je sutra ročkas i među ostalim jelima tila sam mu napravit i taj kolač jer mi se ne da murit tortu...
sve čega se mogu sitit je da ima slojeve: tanki biskvit od kakaa, višnje, žele od višanja, vanilin puding sa kokosom i gore opet tanki biskvit a za kraj čokoladna glazura (čokolada od 75 % kakaa)...
pravila sam ga prije godinu dana i stvarno je mnjam - mljac savršen...
ako ga netko ima :zahvalandoneba:
-
jedva ga našla u nekoj prastaroj bilježnici... i zove se flamenco
2 x tijesto (za malu tepsiju)
3 žumanjka
3 bjelanjka
3 žl šećera
3 žl tople vode
2 žl brašna
1 žl kakaa u prahu
1 kesica pzp
stući bjelanjke, a žutanjke pjenasto umutiti sa šećerom, pzp i ostalim sastojcima te na kraju pomiješati sa snijegom.
peći na pek papiru ili foliji ca 15 min na 180C (sami znate kako vam pećnice rade)
Krema
2 pudinga od vanilije
1/2 lit mlijeka
3 žumanjka
20 dag kokosa
20 dag masla (ili margarina)
Pudinge skuhati u 1/2 litre mlijeka, skinuti s vatre, ubaciti žutanjke, još kratko promišat na vatri i ostavit da se hladi - ovo je za tren totalno gusto... u skoro hladno umiješati masnoću i kokos...
Fil je 250 gr višanja i želatina od soka - napraviti prema uputi na vrećici želatine
Glazura - 15 dag čokolade (trebalo bi sa što većim postotkom kakaa ali te su preskupe pa ja nakon prvog po pravom receptu napravljenog kolača ovaj put koristim običnu za kuhanje) i 10 dag margarina - otopiti...
ovo se slaže -
1 biskvit, posložiti višnje i preliti želatinom - hladiti 20 min... premazati kremom, preklopiti 2 biskvitom i preliti glazurom... vratiti u friđ na najmanje 2 sata...
virujte mi baš je mljac - ali ni slučajno nemojte lickat kremu - dobra je samo kad je kolač gotov - ovo stvarno, ne zezam se....
recept je skinut s coolinarke nekad davno...
dobar tek...
-
Zvuči super i baš ga se spremam radit, samo mi molim te reci kakva ti je to mala tepsija? Ona normalna u kojima inače pečemo kolače ili neka manja? Il se tijesto može ispeć u onoj velikoj crnoj od peći, pa onda prepolovit? Uf, sad sam tek zakomplicirala!
-
mala tepsija je ca ona 20 x 25-30 cm... ja sam razmišljala o tome da zamijestim uduplo pa ispečem u velikoj tepsiji i pripolovim, ali nikad nisam probala pa ne znam... tijesto ti je dosta tanko možda 1 cm...
u svakom slučaju nemoj zaboravit stavit tijesto na pek papir ili alufoliju (namašćenu)... u tijestu nema masnoće pa se zaljepi ko od šale...
-
Napravila ga u obliku torte...mljaaaaaaaaaaaaaaac!!!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma