Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Inekcija Chorazona - za šta točno?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Inekcija Chorazona - za šta točno?

Inekcija Chorazona - za šta se točno ona daje?
    Ne mogu pronači odgovore na google-u, tri puta sam provjeravala nalaze i piše chorazon, ne corazon ili slično.
    Znam da je uljna injekcija, samo me zanima sastav i ciljano djelovanje, pa ako tko zna - hvalaaaa :D !

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Choragon slično ili isto kao Chorazon, na VV-u sam primala kao štopericu (za konačno sazrijevanje jajne stanice) i kao potporu lutealnoj fazi nakon embriotransfera. To je sve što znam.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kako misliš "kao štopericu", ona odgađa ili još pospješuje ovulaciju?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

omogućuje završno sazrijevanje js-"okida"-pospješuje, ne odgađa ovulaciju-sastav joj je humani korionski gonadotropin. iliti hcg

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kao što je rvukovi2 već napisala štoperica osigurava ovulaciju tj. konačno sazrijevanje jajne stanice tj. pospješuje

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na Cito-u se prvi Choragon dobiva na dan ET od 1500i.j.,zatim za tjedan dana ponoviti istu količinu....kad sam pitala za što služi kao odgovor sam dobila :služi u svrhu spriječavanja pobačaja...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su ga dali za još bolje sazrijevanje jajašaca ( samo su mi to rekli) jer sam bila na terapiji Klomifena i dao je fenomenalne rezultate sa dva velika i turbozdrava folikula. Inače dijagnoza policistični jajnici sa nedredovitim i nezrelim folikulama....
    Pijem i Dabraston, da se bolje uhvati jajna stanica ako se ovaj mjesec oplodi.
    A uz sve sam prije svega ovoga imala dva pobačaja, tako da se sada nadam da će ovaj puta biti sve ok!
    Držite mi fige :D :D :D !!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da drzimo fige :D
    i kod nas ponekad daju choragon za poboljsanje js.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Malo izvlacim temu iz zaborava jel imam pitanje vezano za Choragon i FET.

Naime u ponedjeljak imam embrio transfer mojih smrzlića...
    U cetvrtak kad sam zadnje bila gore dobila sam samo napomenu da koristim Utogastane 3*1 i nista drugo..

Ono sto me zabrinulo je da mi se danas javila cura koja je u istom postupku..danas su joj radili punkciju folikula i u cetvrtak je na transferu..ali je uz Utrice dobila i Choragon..(uz objasnjenje da je to za bolju pripremu tijela za embrije)

E sad..zakaj ja to recimo nisam dobila? :?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Choragon se nakon (F)ET-a može koristiti kao hCG booster. Naime, po nekim mišljenjima, injektiranje hCG-a može pripomoći procesu implantacije.
    Sve ovisi o klinici, o liječniku, o pacijentu....
    Obzirom da je kod MPO pristup sasvim individualiziran (svaka žena je druga priča), savjetujem ti da se previše ne zamaraš time zašto je netko drugi dobio nekakvu terapiju, različitu od tvoje... Vjeruj svom liječniku. Sretno!

TinkiVinki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga, mislim da nisi dobila zato što si imala jaaaaku hiperstimulaciju prije par mjeseci i doc ne želi riskirati da ti jajnici opet "polude". Mislim da je zbog toga. Sretno!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj TinkiVinki prvotno napisa
    Draga, mislim da nisi dobila zato što si imala jaaaaku hiperstimulaciju prije par mjeseci i doc ne želi riskirati da ti jajnici opet "polude". Mislim da je zbog toga. Sretno!
    kod FET se nedobija jer nije bilo punkcije a i zbog tvoje HS.no sikiriki

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam ga na vv dobivala 3.dan nakon ET a u IVF-uopće ne-čak ni na dan ET.Valjda je to od klinike do klinike i sigurno da postoji i valjan razlog(pretpostavljam).Bilo kako bilo ja opet vjerujem svom dr.Š da on zna što treba i kada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •