Stranica 3 od 46 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super je!!!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ora, prekrasna torta

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super je tortica!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam!

Zadovoljna sam kako je ispalo s obzirom da sam prvi put radila s ticinom... nadam se da će svaki put ići sve lakše.

Migulica hvala ti na savjetu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

torta je prekrasna!!

pitanjce: šlag je miješan s vodom? (čini mi se da sam negdje pročitala da mlijeko topi ticino?)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Val... koristila sam onaj hole... ništa se nije topilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet ja...

evo, upravo napravila masu. izgleda da sam malo pogriješila jer mi nije bilo dosta sirupa-tj bio je previše šećera u prahu. na brzinu sam doradila još i nekako umijesila bijelo čudo. da, dodala sam i malo prokuhane vode.

novo pitanje glasi-ticino je u vrećici, no gdje da ga držim do petka? fridge?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne u frizideru, jako se stvrdne. Na sobnoj temp.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet pitanje.

ticino sam strpala u vrećicu, držim ga na sobnoj temp. ali mi djeluje jako tvrdo. ne znam kako ću od toga išta izvaljat.

znam da sam negdje pročitala nešto o tome, ali ne mohu naći. pomagajte!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u vrecici u mikrovalnu na nekoliko sekundi...i tako dok ne postane topao, podatan...
    ako nemas mikrovalnu (kao ja) onda u vrečici u pecnicu na 50 stupnjeva, puhanje.... malo uključis, pa malo iskljucis
    dok se ne zgrije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, to je bilo to što sam čitala.
    nadam se da će moji rezultati biti, barem, djelomično kao tvoji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, izludio me ticino večeras...cvjetići, srčeka-sve super.
    ali drvo..bolje da ne znate komentar mm-a.

a da smijem, priljepila bih ovdje koju sočnu psovku

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

koje ste torte stvaljali ispod ticina?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Stavim bilo koju vrstu torte, samo što ju onda premažem sa kremom od jaja, margarina, čokolade i šećera.
    Migulice recept za ticino je prva liga... Ispao savršen...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi danas slavimo Matijin drugi ročkas, i kako on voli alat, tako je i izbor torte bio model bušilice.Torta je smjesa mrvljenih keksa,oraha,kokosa margarina,šećera i mlijeka,koju sam oblikovala,a dalje je tata kao veliki majstor ukrasio
    Još nam popdne preostaje stavit svjećicu i zadivit slavljenika.
    Slike http://public.fotki.com/matijana/torta-builica/?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

torta je odlicna, pravi ste majstori

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

napravim tortu, stavim da se ohladi, izvadim stavim ticino i dal onda treba biti vani da se posusi?

kad stavim u frižider dal smijem poklopiti tortu da ne prima mirise?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema razloga da torta bude vani, prekrij poklopcem i u frižider....
    Stella, super torta s realističnim detaljima :D :D

houly avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smije li se ticino stavljati na parfe tortu? Strah me je da možda neće izdržati težinu
    "pokrivača" od ticino mase + još i ukrasii?

Za one manje spretne ima za kupiti gotova ticino masa u "Bombonjeri" u Zvonimirovoj. Samo što je dosta skupa; 125 kn 1 kg. Ako još želite više boja po 17 kn, dosta skup sport. To mi je
    back up plan; ak'" mi ne uspije u kućnoj radinosti...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

parfe torta nije dobra varijanta za ticino...premekana je.

houly avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bhuuuaaa!!! Neee...!!!

Naša omiljena! I kaj sad?! Moram naći neku kompaktniju, npr. čokpladnu.
    Šmrc.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pitanje jedne totalne neznalice, al s novootkrivenim majčniskim kuharskim porivima, jel se to jede?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jede....tj jestivo je...tko voli jako slatko

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Moja torta prvi put s ticino masom

Bok, torte su vam krasne i super su vam savjeti, drago mi je što postoje ovakvi forumi gdje dijelimo svoja iskustva. Tako sam i ja sve naučila o ticino masi i jako sam zadovoljna kako mi je na kraju torta ispala. Pogledajte moju tortu ako je niste još vidjele. Sad sam i ja postala donekle "majstorica" za ticino masu, ha, ha. Evo i linka:[url]http://public.fotki.com/Sebica/fotke_od_sebica/ Moram pohvaliti i supruga koji mi je u svemu pomogao, a naročito kod izrade likova za tortu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo ispravnog linka, oprostite http://public.fotki.com/Sebica/fotke_od_sebica/

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Happy Mama prvotno napisa
    krasna torta, ne bi se reklo da je prva

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

slažem se,bravo!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

odlična!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Prva, itekako prva!

To je naša prva torta s ticino masom, naravno ne općenito prva torta, nego prvi put smo koristili ticino masu. Evo, toga sam se i bojala, jer neki naši gosti isto tako nisu mogli vjerovati da je to naš rad, neki još i danas ne vjeruju. Suprug i ja smo ekonomisiti i nemamo nikakve veze sa slastičarstvom, ali smo odlučli pokušati i uspjeli smo. Svaki dan smo izrađivali dio tijela po dio, a na kraju sve skupa slijepili, a tortu smo noć prije rođenda radili do četiri ujutro. Uložili smo jako puno truda, ali i živaca, vjerujte, ali ova torta je jedan dokaz da se može svašta napraviti dok se uloži 100% sebe, pogotovo za svoje vlastito dijete. Mi smo samo htjeli dati ideju nekome i pomoći sa našim savjetima, a ne se lažno hvaliti. Na forumima ima jako puno profesionalnijih i lijepših torti, a to što smo, odnosno, moj suprug, zorno kopirali likove, ne znači da je to naše npr. već "stoto" djelo, a kad je to 100% naša prva torta s ticinom masom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    jede....tj jestivo je...tko voli jako slatko
    Ali u principu se to makne a jede torta koja je ispod?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Netko voli pokrivač od ticina, meni je osobno previše sladak jer to je ipak samo šećer u prahu, tko voli nek izvoli, kod nas na rođendanu polovica ih je pojelo sve, čak i ukrase, a drugi su maknuli ticino i jeli normalno tortu ispod. Ja sam ispod stavila ledeni vjetar, a okolo i gore zalijepila još jedan sloj biskvita i izravnala buttercremom ( 1:2 šećer i margarin) u tankom sloju. Negdje sam čitala da je ovakav postupak 100% štiti prodiranje vlage na ticino iz bilo kakve kreme koja je u torti i da može biti bilo kakva torta ispod ticina. Najbolje je da se proba ispeći manja tortica sa željenenom kremom i oblijepiti tankim biskvitom i gore tankim slojem buttercreme pa tanko gore ticino, staviti u frižider i čekati do jutra što će se dogoditi. Ja sam stavila dosta kreme, voća i šlaga i bilo je sve ok, ništa nije procurilo van jer buttercream štiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam juce napravila ticino masu -prvi put uopce se sa njom srela. Recept (sa zelatinom) je super, no posto ne znam nisam prije vidjela ticino mase, nisam znala koliko tocno treba secera dodati, pa sam ga oko 80dkg ili vise i jos mi se cini malo ljepljiva smjesa. Pa me zanima, dal je to normalno-da se ljepi mislim, ili treba jos secera da bude tvrdja?! Posle sam radila ruze - obojala nekom bojom iz spara i udri - i isto se ljepilo, pa sam radila na seceru, na kraju su ispale ljepo ali kazem to ljepljene... a vidjela sam da neke zene rade cvjetice tako da moce ruke u vodu?!
    Kako vi radite figurice? Uz pomoc secera, vode?
    Inace - pravim djetetu tortu za krstenje, pa bi se potrudila da ispadne koliko je moguce ok.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bok!

Normalno je da se ticino masa lijepi nakon što se svi sastojci povežu i masa postane kompaktna no trebalo bi ju još neko vrijeme mijesiti i ako se počne trgati i jako lijepiti za radnu površinu trebalo bi posipati čistu radnu površinu s šećerom u prahu i mijesiti gore masu. Ako se lijepljenje ponovi, ponoviti postupak. Treba paziti da ne bude previše šećera u prahu jer bi se masa mogla previše stvrdnuti i prilikom izrade figurica mrviti. Moja je masa bila pretvrda poslije spajanja sastojaka pa sam stavila par žlica hladne vode i još neko vrijeme mijesila masu i ispala mi je savršeno podatna i rastezljiva! Moja prva ticino masa je bila bez želatine i bez glicerola, ali čisti promašaj. Figurice su se dale napraviti, ali smjesa je bila jako nestabilna i nije se baš dalo nešto lijepo iz nje napraviti. Ja sam iz ticino mase onako bezveze probala raditi latice ruža i onda ih naredala jednu za drugom i zarolala u roladu i ispala je prekrasna ruža. Nije mi se ništa lijepilo, čak na podlogu nisam trebala posipati šećer u prahu.
    Dobro pazite dok prekrivate tortu ticinom da radna površina bude potpuno ravna i glatka (ja sam je razvaljala na staklenom stolu) i da se dobro posipa šećerom u prahu i podloga, a i malo masa pa se malo razvalja i onako rukom makne dolje šećer u prahu. Onda se razvalja na željenu dužinu ( vodite računa da zbrojite dužinu kolača i stranica da ne bi prekrivač bio premali ) i valjkom zarola i polako prekriva kolač. Kolač bi bilo najbolje izvana prekriti tankim biskvitom i zaravnati tankim slojem buttercremom ( 1 dio šećera i 2 dijela margarina koji se izmiksaju u glatku kremu). Sretno s torticom i očekujemo slikice!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dok radite figurice ne treba vam voda, jedino ako se malo počne lijepiti mrvu šećera u prahu na vrhove prstiju i njima oblikovati figurice! Treba puno vježbe, strpljenja i vremena! Pusa i sretno!

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i ja se spremam u izradu prve torte sa ticinom pa imam par pitanja!
    Happy Mama, kakvim biskvitom si obložila ledeni vjetar? I ja sam mislila raditi ledeni vjetar ispod ticina, ali nisam baš oduševljena s tim da pečem još i biskvit oko torte jer ledeni vjetar baš volim zbog tih kora od bjelanjaka :/
    Ora, ti si radila običnu parfe tortu ispod ticina (ono tanki biskvit - hrpa kreme - šlag) i preko toga ticino i sve je bilo ok? Ta varijanta mi se više sviđa!
    sigurno ću imati još pitanja, ali sad bih htjela riješiti ova osnovna pa pomagajte

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako zeliš koristiti ticino , nemoj raditi parfe tortu, neće ti izdržati težinu.
    Jedina varijanta s parfeom koja donekle prolazi jest da torta ima klasično 3-4 sloja tijesta koji su između ispuneni parfeom....
    što se tiče ledenog vjetra, ja sam radila jednu veliku tortu ledeni vjetar, NO
    izvana sam je "zatvorila" kremom (butter cream), a onda sam je smrznula jer jeino tako sam je mogla "obući" u ticino, a da budem sigurna da neće propasti. Torta je nekoliko sati prije konzumacije izvađena iz zamrzivača i stavljena u frižider! da se polako otpusti....
    tako sam bila sigurna da će do konzumacija biti u jednom kaomadu...
    ne bih se usudila napraviti takvu tortu s ticinom bez zamrzavanja....

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala na odgovoru!
    I meni je palo na pamet zamrzavanje, ali nisam znala hoće li ticino to izdržati! Znači, smijem zamrznuti tortu nakon što je obučem u ticino?
    isto sam razmišljala da izvana stavim još neku kremu koja bi toi sve držala pa ću vjerojatno napraviti ili taj buttercream ili onu varijantu s kremom za kremšmite koju je netko opisivao!
    malo me frka kak bu sve ispalo jer u subotu i nedjelju slavimo curin prvi rođendan pa sam odlučila probati s ticinom i nadam se da ćemo uspjeti puhati svjećicu na torti

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

napravi tortu, ostavi ju u frižideru da se prožme i onda ju namaži i strpaj u zamrzivač.
    ostavi ju da se skroz zamrzne....
    pripremi ticino, izvaljaj ga za stavljanje na tortu, i onda izvadi van tortu i brzinom munje postavi ticino, odrezi viškove.....
    prije nego što je vratiš u zamrzivač....obloži ju prijanjanjučom folijom...
    zašto?
    naime, čim izvadiš tortu iz zamrzivača da bi postavila ukrase ili figurice ili ono što si zamislila reakcijom hladne / smrznute torte i vlage u zraku ona se krene znojiti....jer se vlaga kondenzira na hladnom.
    Ovako će ti se vlaga kondenzirati na prijanjajučoj foliji, a ne na ticinu. on ostaje takak kakav je. Samo je vazno da cijela bude u foliji, neće ti se lijepiti, no ako je ne staviš u foliju, ticino masa će se zasjajiti i postai ljepljiva zbog vlage u zraku.
    Daklem predlažem da ju osnovno obučes u ticino, prekriješ folijom, vratiš u zamrzivač te ukrase napraviš naknadno. kad odlučiš postaviti ukrase, brzo izvadi tortu, digni foliju i brzo brzo postavi ukrase i opet obloži prijanjajučom folijom...(ona koja ti je bila na torti vjerojatno će postati neupotrebljiva jer se isti tren zalijepi kad ju skineš s torte)....
    tortu u novoj foliji vrati u zamrzivač...
    zvuči malo komplicirano, ali nije.....

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

puuuno ti hvala za tips&tricks...ima nade za mene i moju tortu

što se ukrasa tiče - planiram raditi kitty, ali onako plošno, samo glavu tako da se nadam da mi to neće biti prekomplicirano za prvi put!

vjerojatno ću sutra napraviti tortu i staviti je preko noći da se smrzne i onda u petak ukrašavati jer nemam živaca s tim petljati u subotu, a popodne mi dolaze gosti (ovak stignem smisliti neko drugo rješenje ako ovo zabrljam )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tortu ledeni vjetar nije nikakav problem obući u ticino i to možeš bez ikakvog zamrzavanja! Ja sam dobro proučila jednu američku stranicu o izradi torti i prekrivanju ticino masom i tamo sam naučila da je tortu najbolje prekriti buttercremom ili premazati pekmezom prije stavljanja prekrivača od ticina, a ako je torta jako punjena kremom, kao npr. ledeni vjetar i parfe torta prije prekrivanja ticinom je najbolje tortu prekriti tankim biskvitima ( tijesto za roladu ) sa svih strana i zalijepiti ih bilo kakvom kremom ( npr. kremom kojom punite tortu ). Onda treba dobro pritisnuti tortu sa svih strana, poravnati i namazati butercremom ili pekmezom. Tortu treba ostaviti u frižideru oko 2 sata da se dobro stisne i onda prekriti prekrivačom od ticina i staviti natrag u frižider. Važno je ne prekrivati tortu u frižideru da se ne bi kondenzirale kapljice vode dok se torta servira. Ukrase možeš sve zalijepiti na tortu, a ako imaš visoke figurice radije ih zalijepi tik prije serviranja da se ne bi torta ulegla od njihove težine. Ja sam tako postupila i mogu ti reći da je torta bila oooodlična i što je najvažnije nije promijenila okus, bila je svježa i prefina. Čula sam da torta pri zamrzavanju izgubi onaj svoj pravi okus pa nisam htjela riskirati, a može se i dogoditi ako je torta malo duže na stolu, a bila je zamrznuta, da se baš onda pojave one male kapljice vode po njoj i unište joj izgled. Ti probaj kako ti drago, ja ti savjetujem da probaš tako i vjeruj da se nećeš razočarati!!! Bilo koja torta može biti ispod ticino mase i u to sam se uvjerila sama!!!
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Napravila sam ticino po receptu, ali ni blizu da sam uspjela umijesiti 1 kg šećera. Masa je gotova izgledala poput omekšanog plastelina, ali mi se nije svidjelo što mi se lijepila za prste? Ako treba dodati još šećera jel mogu naknadno?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...evo mozda moze ovo opcenito sta pomoci:

http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Slobodno dodajte malo šećera ako je masa preljepljiva, ali vrlo malo!!! Onda treba dobro mijesiti i odmah se vidi da li je previše šećera u prahu jer masa postane pretvrda i lomljiva.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinoć sam napravila figuricu ali do jutros je ostala mekana...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moze biti da ti je masa malo meksa pa figurici treba nesto duže da se stisne.
    No ona ti nikada neće postati sasvim tvrda, tako da mozda očekuješ ono što ne treba biti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bubazara dobar video link....
    ja se pripremam raditi svoju prvu tortu s T-masom pa ćemo vidjeti....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi svoje figurice Pata i Mata još uvijek čuvamo u regalu, bili su začas suhi i ostali su tvrdi i isti! Ticino mi je bio dosta tvrdi prije pravljenja figurica, onda sam malo duže mijesila tijesto i postalo je poput plastelina.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nek mi netko još jednom ponovi koje su to boje za bojati tu smjesu? Ima ih u Konzumu?

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prehrambene boje u prahu pakirane u kutijice ( bolje su mi od tekućih u tubici ).
    Ima i u Konzumu u četiri boje - plava, zelena, crvena, žuta.
    Stoje na odjelu sa stvarima za kolače.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •