Stranica 40 od 46 PrviPrvi ... 303839404142 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1951
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Da mliječna krema topi ticino

  2. #1952
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Inače se čuvaju na sobnoj temperaturi,
    A na ovim temperaturama možda potražiti neku
    hladniju sobu

  3. #1953
    big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    467

    Početno

    ja sam napravila figurice dosta ranije i čuvala ih u sobi u kojoj skladištim sve i svašta, nema vlage i bile su super tvrde!

    A jednostavno mi nije jasno zbog čega se torta topila! To je bilo prošli vikend i bila je strašna vlaga u zraku-možda je to bilo krivo! Jer baš ta torta koja se topila je imala za podlogu butericu i ferero tortu dok je ova druga bila premazana šlagom i bila čvrsta ko da je od plastike!
    oka čini mi se da sam baš možda zeznula kod ukrašavanja! jer sam ju jako ohladila i onda izvadila i stavljala ticino i figurice i tad je počela ali je i dalje kad sam stavila u frižider postajala sve mekanija i sve bolje orošena! Onda sam ju stavila nakratko u škrinju ali nije bilo ništ bolje..uglavnom dopodne sam se igrala s tim a popodne smo ju smazali

  4. #1954
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Je onda ti je od ukrašavanja, najbolje ti je da dan prije ili večer prije polako ukrašavaš ako imaš više,
    tako da ne stoji dugo vani na sobnoj, već mic po mic
    Ili ima netko drugi kakvo bolje rješenje?

  5. #1955
    big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    467

    Početno

    A vidiš ja sam baš (krivo) mislila da najbolje da čim kasnije idem ukrašavati pa bude dobro i onda joj je očito smetalo to dugo ukrašavanje! Sad znam
    I možda je još bio razlog što je sloj ticina bio dosta tanak jer sam radila veliku četvrtastu tortu a količina ticina mi je bila na knap!

  6. #1956
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    ...zadnji slatki uradak, prvi pokušaj sa figuricama - tortica tetinoj curici za krštenje.

  7. #1957
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Ajme, preslatka je!

  8. #1958
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    da li se ticino može pokvariti?
    naime, stoji mi u vrećici cca mjesec dana, van frižidera....i sasvim solidno izgleda.
    ima li što kvarljivo u njemu?

  9. #1959
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    SarahB-torta ti je odlična, ma prekrasna, sviđa mi se.

  10. #1960
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ticino je zeznut ljeti. Torte su u frezideru i cim je izvadite takonhladnu ona zbog razlike u temperaturi i dosta vlage u zraku pocne se znojiti i topiti. Rjesenje je ako imate klimu ukljiciti odvlazivanje zraka i snizavenje temperature ili ako je nemate raditi s ticinom u gluho doba noci kad nije tako vruce... Ja je obucem u zicino, vratim u frizider i ukrase stavlkam takorekuc u frizideru....

  11. #1961
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Evo blizi se i moj dan D , pocela praviti tortu, figurice od ticina su vise manje gotove, jos me ceka sutra pokrivanje torte, pa imam jedno pitanje, mozda cete vi iskusnije znati ..

    Dakle, pravim Ferrericu, i sada se razmisljam da li je dosta da ju premazem tom kremom od nutelle, mascarponea i slaga ispod ticina, ili bi bilo bolje da stavim okolo samo mascarpone i slag, tako da bude bijela, ili ne smeta tamna krema ispod pokrivke ( svijetlo plava)?

  12. #1962
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    ja sam ferrericu namazala buttericom...tamnom.
    u biti, uvijek premažem buttericom...tu još uvijek ne riskiram.

    a nema ti veze je li tamna ili nije. ne vidi se. ja sam tamnu stavljala i ispod bijelog ticina...ako si to mislila.

  13. #1963
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    da, na to sam mislila, hvala

    Jos jedno pitanje - koliko otprilike ticina je dovoljno za pokriti tortu ? Znaci, napravila sam onu jednu mjeru po receptu od migulice, oko polovica mi je otisla na figurice i ukrasice, sta ce mi biti dosta ta druga polovica ( mozda cak i malo manje od pola) za prekriti tortu, ili da napravim jos jednu mjeru?

  14. #1964
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    napravila si 1 kg?

    a čuj...i s tim ne riskiram...radije mi ostane višak nego da mi fali. znam, nisam te utješila.
    meni je najgore mijesiti taj ticino.

    nego...ako radiš prvi put...bolje da ti je ticino deblji...lakše je onda...
    teoretski, mislim da bi mogla navući za pokrivku...ali...

  15. #1965
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    eno pokrila sam je , i ostalo je i viska! Dosta sam tanko razvaljala, pa mi je bilo i vise nego dovoljno.

    Koliko sam se bojala tok pokrivanja, jos je i dobro ispalo, i prilicno brzo sam to napravila. Je da je malo neravno, ali to je zato sto sam malo zeznula tortu, pa sam neravnine pokusala pokriti sa malo vise kreme, ali dobro, znam sada za drugi put. Bitno da se mojoj misici svidi, a ona nije bas picajzla pa mislim da nece biti problema

    Jedino mi problem stvara ova vrucina, pa nisam uspjela puno pipkati po njoj, da mi se ne otopi. sutra cu samo na brzinu pobacati ukrase po njoj prije nego je iznesem na stol, ako prezivi ..

  16. #1966
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno


  17. #1967
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    evo i mojih ruku djela
    http://public.fotki.com/Mellyca22/torta/dscf0037.html

    malo mi se podloga rastopila, jer sam ispod tortu premazala kremom od slaga i mascarponea, i malo sam ju prekrcala sa tim ukrasima, slova su trebala ici na tortu sa strane, ali kako je bilo pretoplo samo sam nabrzinu sve pobacala gore, tako da je ispalo kako je ispalo... ali dobro, slavljenici nije smetalo , ona je bila odusevljena a to mi je najbitnije!
    sve u svemu ja sam zadovoljna!!

  18. #1968
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    super je!!

  19. #1969
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    blackberry posaljes recept po kojem si radilo ferrero tortu please?

  20. #1970
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mellyca- ma super ti je torta. Po toj vrućini izuzetno je teško raditi

  21. #1971
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    ja pocela pripremati jednu tortu za nedjelju.
    plan je sljedeci:
    danas navecer npraviti tortu.hladiti ju do sutra ujutro
    sutra ujutro staviti fondant pokrivke na oba kata i vratiti do navecer u friđ.
    navecer ukrasavati na nacin 10 minuta torte van frida -dvadeset unutra.

    bude li to upalilo?

    tako me frka ove vrucine i fondanta.

  22. #1972
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    blackberry posaljes recept po kojem si radilo ferrero tortu please?
    Biskvit
    5 jaja
    250 g secera
    250 g brasna ( moze obicno a moze i
    ostro)
    2-3 supene kasike kakaa
    1 dl ulja
    1 dl vode
    1 kesica praska za pecivo
    Krema
    500 g maskarponea
    3-4 dl slatke pavlake
    4-5 supenih kasikavrhom punih nutele
    200-300g ljesnjaka



    Biskvit
    5 kom jaja
    100 gr cokolade
    150 gr šecera
    70 gr. brašno
    1 kom. pecilnog praška
    1 kom vanilin šecera
    30 gr. krušne mrvice
    3 žlice mljevenih lješnjaka
    70 gr maslaca
    Krema
    50 dag sira mascarponea
    1/2 l slatkog vrhnja Sania
    40 dag nutele
    100gr mljevenih lješnjaka(na
    krupnije)
    100gr lješnjak
    napolitanki,nasjeckane


    problem je jer ja nikad ništa ne radim po receptu točno...i uvijek nešto kombiniram, pa ti ne mogu sigurno reći. prvi put sam radila oval drugi recept...kasnije ovaj prvi.
    onda sam kombinirala neki drugi...onaj mokri biskvit jer ovi dođu malo suhi...ili ih možeš zaliti poslije nečim.

    u kremu nisam nikad stavila napolitanke....a i šlag ne stavi uvijek...

    ako ti treba postupak...pišem..

  23. #1973
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    ne preporucam raditi ticino tortu na +35.jako je teško.ali ipak stavljam zadnji uradak.koliko god se sve topilo nakraju je bebac bio odusevljen.

    http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc00214.html

  24. #1974
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Anatom- prekrasna torta. Vrlo domišljato i originalno.

  25. #1975
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    anatom prekrasna je!!!

    koju si tortu stavila ispod?

    cure tu sam postavila par pitanja (na krivom topicu) pogledajte ako mi možete pomoći. http://forum.roda.hr/threads/16061-Ticino-masa/page4

  26. #1976
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    blackberry posaljes recept po kojem si radilo ferrero tortu please?

    ovaj recept ti je super, a torta je velika pa je super za rodendane.
    isto ne stavljam napolitanke.
    i super je za ticino.

  27. #1977
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    je. ta je baš zahvalna.

    evo mojih novih uradaka...

    jedna po narudžbi sina...baš takva je morala biti
    spiderman
    spiderman2

    i jedna prigodna

  28. #1978
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Anatom prekrasna je!! tako vesela!! baš je prava!

  29. #1979
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    kako ide Danči?

  30. #1980
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Ah, ide mi kao amateru čiji skoro svi ukučani imaju ročkase unutar mjesec dana aj prva je bila ok, ali samo ok, sljedeći tjedan imam popravni slike te ću postati.

    tražila sam recept jednostavne torte bez milijun jaja i kilu maslaca, fina i lagana, postoji li takvo što igdje osim u mojoj mašti?

  31. #1981
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    koliko jaja ti je previše?
    ja gledam da mi je krema bez jaja...a u kore što se mora..

  32. #1982
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    do 5 u jednoj dozi mi je prihvatljivo... aj recimo 3 bi bilo idealno za jednu dozu

  33. #1983
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    krema: 1 litra mlijeka, 3 pudinga skuhati (secer po zelji), staviti jednu zelatinu, u hladno umijesati pola litre slatkog vrhnja. ispadne nesto kao parfe.

    mozda bi ti pasala, ja sam samo jednom radila, od cokolade, ali cure znaju koristiti puding od jagode ili maline pa staviti i voce unutra.

  34. #1984
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?

  35. #1985
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    blackberry- torte su ti mrak, prekrasne, svaka čast. Od čega ti je ploča na prigodnoj torti ?

  36. #1986
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?


    Ja napravim svaku posebno pa kad je gotovo samo stavim gornju... S time da gornja bude dosta manja i čvršća torta.....

  37. #1987
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    blackberry- torte su ti mrak, prekrasne, svaka čast. Od čega ti je ploča na prigodnoj torti ?
    ma to je drveni štafelaj

    hvala ti

  38. #1988
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?
    i ja kao Cheerilee. ili nekad prvo obučem u ticino donju....ovu drugu dobro ohladim, da se stvrdne...premazanu buttericom...onda je namontiram na donju i oblačim u ticino.

  39. #1989
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    A kako fizički prenesete gornju tortu na donju? Moje torte jesu dosta čvrste, ali opet ne znam kako to uhvatiti, onom lopaticom za torte ili da stavim na neku podlogu?

  40. #1990
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    A kako si dobila tako lijepu crvenu?koje su to boje?

  41. #1991
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    A kako fizički prenesete gornju tortu na donju? Moje torte jesu dosta čvrste, ali opet ne znam kako to uhvatiti, onom lopaticom za torte ili da stavim na neku podlogu?
    pa kad se dovoljno stvrdne...onako premazana buttericom...ispod je dignem lopaticom i sa strane prihvatim rukom...ne bude problema.

  42. #1992
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    A kako si dobila tako lijepu crvenu?koje su to boje?
    ako pitaš mene.....to su americolor.

    ali, primjetila sam sada nešto zanimljivo. već jenetko primjetio da mu se sa crvenom bojom počeo mrviti ticino.
    evo...meni se to događa 2. ili 3. put za redom.
    prije sam mislila da je do ticina...jer mijesim posebno po kilu...ali nije. iz iste smjese sam bojala plavu i crvenu. crvena se počela mrviti, plava neb

  43. #1993
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    ja premještam onim velikim širokim noževima, stavim ih u x gurnem pod tortu i dignem bez problema....

  44. #1994
    ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    790

    Početno

    drage žene, majstorice, evo i moje prve torte http://public.fotki.com/ardnas-roda/torta-ticino/
    imam par pitanja.
    Na ovim velikim vrućinama gdje držite smjesu koju niste iskoristili?
    Koje boje koristite, mislim koji proizvođač i kada dodajete boju odmah skupa sa prah šećerom ili kasnije?
    Sa čime premazujete tortu da dobijete ravniju plohu, ja sam premazala sa pekmezom al nije baš uspilo?

  45. #1995
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Stavila sam link na krivi topic :sram:

    Ali nakon tri manje uspjehnih pokušaja, ta-daaa uspjela! Evo fotke.

  46. #1996
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    gdje ima za kupiti boja za pisati po ticinu, treba mi žuta, a da nije Dora?

  47. #1997
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ima možda dm ili konzum?

  48. #1998
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Jeste vidjele ovo? Voucher za trgovinu Cukermanija, 200 kn narudžba za 100 kn, traje još 18-ak sati

    http://www.kolektiva.hr/zagreb/webshop-cukermanija.html

  49. #1999
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima možda dm ili konzum?
    ima boje u plodinama u prahu, dosta jake, crvena, žuta, plava, zelena

    meni su americolor i wilton puno bolje

  50. #2000
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    A kak se sa njima može obojati ticino, mislim na naknadno sa kistom?
    Naime, obojala sam ticino i napravila figuru, eh, a sad bi ja da na svjetko smeđi ticino dobijem komadić žute,
    ali moram bojati. Za drugi puta radim sve od bijelog da na kraju boje ispadnu kak spada, ali ovom mojem sad valjda nema spasa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •