Stranica 44 od 46 PrviPrvi ... 344243444546 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #2151
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    prekrasna je torta !!

    ja sam radila jedan paket...jel...
    i zamislila sam si da ta mašna stoji...onako fino...stvrdnuto...
    i je...dok je bila u frižideru...
    kako sam je izvadila je pala...

    e sad...što mi je činiti u buduće...

    poklopac napraviti posebno i sve sušiti samo na zraku, bez frižidera?
    a sušila se dosta na zraku...više od 24 h...
    i poklopac sam sušila više od 24 h...i uopće se nije stvrdnuo...pa koliko bi trebalo?

    evo ih...

    poklon1
    poklon2
    poklon3

  2. #2152
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    hvala cure!
    blackberry ja kad radim mašnu od ticina sušim ju više dana i samo ju nakeljim na kraju prije odlaska. ove mašne na torti sa srčekima nisu od ticina nego kupljene satenske! i bolja ti je šira i kraća po meni nego uska a dugačka. imaš na you tube puno tutorijala i trikova za izradu mašni, odi malo škicnut.

  3. #2153
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure!
    blackberry ja kad radim mašnu od ticina sušim ju više dana i samo ju nakeljim na kraju prije odlaska. ove mašne na torti sa srčekima nisu od ticina nego kupljene satenske! i bolja ti je šira i kraća po meni nego uska a dugačka. imaš na you tube puno tutorijala i trikova za izradu mašni, odi malo škicnut.
    jesam
    hvala...
    i čitala sam tutoriale...
    i kaže da se suši 24 h...

    trebam napravit onu kapu, kad diplomiraš...
    najbolje da krenem sad...pa će se do petka posušiti valjda sve što trebam suho...

    je radio netko tu tortu?

  4. #2154
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Shizofrenu pink nisam iskoristila,nista joj nisam mogla pa sam radila nove boje.
    Evo rezultata
    http://public.fotki.com/Katili/ivin-4/

  5. #2155
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Lijepe su ti torte, minie si ti radila jel da?

  6. #2156
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Da,Mini sam sama radila.Hvala

  7. #2157
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

  8. #2158
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Planiram raditi ticino nakon duže vremena.
    Radim tortu koja mi mora ispasti odlično, dakle nije za osobne potrebe.
    Biti će kvadratnog oblika.
    Par pitanja:
    1.) kako najbolje zagladiti ticino na kvadratni oblik?
    2.) da li kuteve preklopiti "ticino plašt" kao kad zamataš poklon ili taj višak koji se preklapa odrezati, pa zagladiti rubove?
    3.) torta će imati čokoladnu kremu (puding od čokolade, nutella, maslac), mislim je premazati i cijelu izvana. Ta krema je prilično čvrsta kad je hladna. Da li ticino može direktno na tu kremu?
    4.) koliko prije serviranja je najbolje prekriti tortu ticinom? (mislim napraviti jednostavne ukrase - npr. prekriti ticinom u boji, pa nalijepiti bijela srca ili tako nešto).

  9. #2159
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Evo da ja probam pomoci
    1.Mislim da je najbolje da pogledas neki video na tu temu kao:
    http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo
    http://www.youtube.com/watch?v=Ng5XEIdmdzQ

    2.Kao sto vidis na klipovima,nema viska :D ,ali mozes i preklopiti pa da bude fora.
    3.Mozes direktno na tu kremu,ticino ne trpi slagaste kremove.No,za svaki slucaj mozes tanko preko toga namazati butter kremom
    4.Ja tortu prekrivam i ukrasavam noc pred vazan dogadjaj.Zatim mi stoji u frizideru do sutradan.Figurice mozes postaviti u zadnji cas.
    Nadam se da sam nesto pripomogla...
    Posljednje uređivanje od KayaR : 19.12.2012. at 22:56

  10. #2160
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    Prekrasno !!!

  11. #2161
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    u nijednom dmu oko mene nema fruktoze.pokusala sam sa tekucom fruktozom ali mi ne uljeva povjerenje.

    ima li netko povoljnu alternativu dmu?

  12. #2162
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    fruktozu možeš kupit u bilo kojem dućanu, to ti je voćni šećer. imaš li muller?

  13. #2163
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    ma znam da ima vise manje svaki ducan.ali primjerice u mojo dioni kosta oko 38 kn dok je u dmu bio 17.trazim povoljnu alternativu.
    no mueller je dobar prijedlog.thx.

  14. #2164
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ok, al to 38 kn je vjerovatno pakovanje od 1 kg
    u mulleru je čak 2 kn čini mi se jeftiniji nego u dm
    Posljednje uređivanje od nahla : 02.01.2013. at 10:41

  15. #2165
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    super nahla.hvala ti na infomza mueller.trcim tam popodne.
    inace ova za 38 kn je isto pola kile.ali onaj neki schne......

  16. #2166
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    da se pohvalim dvorcem.zadao mi sto muka ali ipak na nesto slici.ja sam zadovoljna, pogotovo jer nisam tip za precizno i uredno!
    http://public.fotki.com/anatom/ivina...256.html#media
    Posljednje uređivanje od anatom : 05.01.2013. at 00:00

  17. #2167
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    ajme, ajme....preeedobar jeeee!!! svaka čast

  18. #2168
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Negdje iznad duge
    Postovi
    640

    Početno

    anatom, torta izgleda odlično!

  19. #2169
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    anatom- torta ti je pre dobra, fantastična

  20. #2170
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Odlična je!!

    Hoću tajne dvorca
    Što je ispod kulica, kako si napravila ovaj debeli plašt oko torte i da je tako lagano uvinut...

  21. #2171
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    anatom super!

  22. #2172
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    da se pohvalim dvorcem.zadao mi sto muka ali ipak na nesto slici.ja sam zadovoljna, pogotovo jer nisam tip za precizno i uredno!
    http://public.fotki.com/anatom/ivina...256.html#media
    woooow prekrasno

  23. #2173
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    treba mi pomoć vas koje ste radile figurice od marshmallow smjese...
    našla sam recept, i svugdje piše da se treba zagrijati u mikrovalnoj. ja je nemam.
    može li kako drukčije?
    i imate neki provjeren recept da mi ga udjelite, da sad ne kopam po temi?
    hvaaalaaaaa
    baš bi isprobala ovu smjesu

  24. #2174
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    treba mi pomoć vas koje ste radile figurice od marshmallow smjese...
    našla sam recept, i svugdje piše da se treba zagrijati u mikrovalnoj. ja je nemam.
    može li kako drukčije?
    i imate neki provjeren recept da mi ga udjelite, da sad ne kopam po temi?
    hvaaalaaaaa
    baš bi isprobala ovu smjesu
    evo ovdje žena veli da se bomboni mogu otopiti i na pari ili u rolji,mislim da bi to trebalo funkcionirati isto ko i u mikrovalnoj.
    http://www.coolinarika.com/recept/ma...i-dekorisanje/

  25. #2175
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    evo ovdje žena veli da se bomboni mogu otopiti i na pari ili u rolji,mislim da bi to trebalo funkcionirati isto ko i u mikrovalnoj.
    http://www.coolinarika.com/recept/ma...i-dekorisanje/
    hvala

  26. #2176
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    koliko treba marshmallow figuricama da se skroz osuše?
    npr...nešto što je par mm debelo...će se osušiti za dana?

    radim stablo...i htjela bi da stoji samostalno...u subotu...
    nije skroz 3d...ono...više je 2d...
    uglavnom, nije jako debelo..

    je li moguće?

  27. #2177
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    koliko treba marshmallow figuricama da se skroz osuše?
    npr...nešto što je par mm debelo...će se osušiti za dana?

    radim stablo...i htjela bi da stoji samostalno...u subotu...
    nije skroz 3d...ono...više je 2d...
    uglavnom, nije jako debelo..

    je li moguće?
    kak je ispalo,se posušilo?

  28. #2178
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    evo me

    ispalo je ok...s obzirom na vremensku neorganizaciju...
    uglavnom, moglo je bolje

    dora1
    dora2

  29. #2179
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Negdje iznad duge
    Postovi
    640

    Početno

    blackberry, pa super je ispalo. koliko je trebalo da se posuši? koliko dugo se mogu držati takvi ukrasi (ako ih treba ranije napraviti)?

  30. #2180
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    ideš,predobro izgleda!

  31. #2181
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    evo me

    ispalo je ok...s obzirom na vremensku neorganizaciju...
    uglavnom, moglo je bolje

    dora1
    dora2
    Krasna je torta. Ne kužim kako imaš problema sa sušenjem figurica, meni se sada po zimi osuše za dan,dva

  32. #2182
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    molim malu pomoć,mogu li ikako obložiti kinder pingui tortu sa ticinom,obzirom na šlag,ima li neka caka da mi se ne desi da se rastopi

  33. #2183
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj đurđa76 prvotno napisa Vidi poruku
    molim malu pomoć,mogu li ikako obložiti kinder pingui tortu sa ticinom,obzirom na šlag,ima li neka caka da mi se ne desi da se rastopi
    ova moja kućica na zadnjoj torti je kinder pingui. ja sam je radila prvi put...i malo mi je bilo na kraju krivo što sam to odabrala...al, eto...radi njofre jesm.
    meni se pokazala nestabilnom i kompliciranom...za kućicu...i još k tome sve sam trebala raditi na brzinu, pa nisam mogla čekati d se sve fino ohladi...stisne...
    pa se to i vidi na kućici.

    inače...sve je bilo ok.
    samo sam je dobro premazala buttericom

    i hvala vam na komentarima

  34. #2184
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj đurđa76 prvotno napisa Vidi poruku
    molim malu pomoć,mogu li ikako obložiti kinder pingui tortu sa ticinom,obzirom na šlag,ima li neka caka da mi se ne desi da se rastopi
    Kod torti s šlagom trebaš na biskvit nanijeti okolo kao rub jedan red kreme, najbolje sa onom vrećicom ili špricom, u toj visini popuniti sa šlagom i tako sve slojeve. Gore mora biti biskvit pa okolo i gore premaže se istom kremom ( npr ganache ) , kad se sve dobro ohladi presvlači se ticinom. Ja sam oblačila kinder tortu na taj način.

  35. #2185
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    kalimero...ja nisam skužila kako se to radi...
    možeš malo detaljnije, pliz

  36. #2186
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    nisam ni ja baš skužila,a što da je obložiti tortu sa obletnom i premazati butericom pa onda ticino,to mi je palo napamet?

  37. #2187
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

    ipak sam ovaj put radila neku drugu tortu ispod,to mi je četvrta po redu pa da se malo hvalim jer sam nakraju bila prezadovoljna kako je ispala

  38. #2188
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    predivna je torta !

  39. #2189
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    đurđa 76 - torta ti je odlična

    E sada o filovanju . Kad radim torte s šlagom na biskvit stavim npr. kremu razmažem kako je i površina biskvita i sad kad gore ide šlag ili voće, onda uz rub biskvita sa onom kremom nanesem kao vijenac jedan red i taj vijenac popunim sa šlagom tako da je šlag okružen sa kremom. Na to ide opet biskvit i ista radnja , zavisi koliko ima slojeva šlaga. Ako je švarcvaldica koja nema kremu, opet se pravi taj vijenac od buterice. Može se i nadjev prvi staviti na biskvit ali se ne razmaže do ruba , nego se oko tog fila napravi opet vijenac od buterice tako da šlag i voće bočno ne dolazi u dodir sa ticinom. Cijela torta se uvijek premazuje butericom prije ticina.
    Valda sam bila jasna, ako ne pitajte.

  40. #2190
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    đurđa 76 - torta ti je odlična

    E sada o filovanju . Kad radim torte s šlagom na biskvit stavim npr. kremu razmažem kako je i površina biskvita i sad kad gore ide šlag ili voće, onda uz rub biskvita sa onom kremom nanesem kao vijenac jedan red i taj vijenac popunim sa šlagom tako da je šlag okružen sa kremom. Na to ide opet biskvit i ista radnja , zavisi koliko ima slojeva šlaga. Ako je švarcvaldica koja nema kremu, opet se pravi taj vijenac od buterice. Može se i nadjev prvi staviti na biskvit ali se ne razmaže do ruba , nego se oko tog fila napravi opet vijenac od buterice tako da šlag i voće bočno ne dolazi u dodir sa ticinom. Cijela torta se uvijek premazuje butericom prije ticina.
    Valda sam bila jasna, ako ne pitajte.

    aaaaa sad sam polovila. bitno da na rubovima torte nije šlag...već krema. znači šlag uokviriti kremom . to mi izgleda tehnički komplicirano za mene...al ću probati.
    hvala

  41. #2191
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    i ja sam sad skužila,ali što mislite o oblaganju oblatnom?

  42. #2192
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    mislim da je i to ok...
    u biti, nisam sigurna za tortu. nemam iskustva. kako se to onda ponaša kasnije, jer tehnički iliti konstrukcijski mislim da bi bilo ok.
    nego se pitam...bi li bilo tvrdo mekano...kako bi se uklopilo u ukus torte...
    nemam pojma...bauljam.

    ja sam oblatne koristila za dio koji se kao ne jede. za onu kapu kad diplomiraš...onaj gornji dio. i bilo je ok.

  43. #2193
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Treći put pišem, poludjet ću, uopće mi porka ne odlazi, nešto šteka na forumu
    Oblatna može poslužiti kao dno ili vrh torte ili diplomantska kapa, a za oblaganje nebi preporučila. Morala bi se oblatna nakvasiti da se savija, ili ako je četvrtasta torta ( ne savija se) ali se mora mazati prije oblatne i opet oblatnu mazati da se ticino zalijepi. Bio bi problem i kod rezanja torte.Onda ti je bolje tortu obložiti s tankim biskvitom. Ja sam tako oblagala jogurt tortu. Na šlag ide tanki biskvit a biskvit tanko premazati kremom da se zalijepi ticino.

  44. #2194
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    Nakon duge pauze spremam se ponovno raditi ticino tortu. Prvo mi hitno treba neka dobra ideja za tortu, zapravo više za kremu, biskvit ću nešto iskemijati. Ne dolaze u obzir orasi, lješnjaci, bademi, dakle samo čokolada, jaja,... Nešto ne preteško, ne voćno, ne kokos, naravno ne ni šlag.
    Drugo, kako dobiti boju lica, da u bijelo dodam boju breskve (lupam bezveze, ima li uopće takve boje za kupiti?) Boju mislim kupiti u Dori, planiram otići do njihovog dućana, pa ako je netko provjereno radio s njihovim bojama lice, koje su najbolje (gel, prah,...)?

  45. #2195
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Negdje iznad duge
    Postovi
    640

    Početno

    ima li netko recept za ticino koji se radi bez zelatine te da smjesa prije valjanja može stajati zamotana 3-4 tjedna ili više (željela bih je napraviti sada dok još to trbuh dozvoljava, jer tko zna u kakvoj ću kondiciji biti za kojih mjesec dana ).
    čuva li se smjesa izvan hladnjaka (nekako mi zvoni u glavi da se rosi ako izađe iz hladnjaka).
    mogu li odmah umiješati boje i tako pohraniti (ne vidim neki razlog zašto ne, ali možda ćete vi znati neki).
    hvala.

  46. #2196
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon duge pauze spremam se ponovno raditi ticino tortu. Prvo mi hitno treba neka dobra ideja za tortu, zapravo više za kremu, biskvit ću nešto iskemijati. Ne dolaze u obzir orasi, lješnjaci, bademi, dakle samo čokolada, jaja,... Nešto ne preteško, ne voćno, ne kokos, naravno ne ni šlag.
    Drugo, kako dobiti boju lica, da u bijelo dodam boju breskve (lupam bezveze, ima li uopće takve boje za kupiti?) Boju mislim kupiti u Dori, planiram otići do njihovog dućana, pa ako je netko provjereno radio s njihovim bojama lice, koje su najbolje (gel, prah,...)?
    Negde je Migulica nabrojala koje boje idu za boju koze,ali da me ubijes sad ne mogu traziti.Da joj posaljes PP?
    Ja imam neku bakarnu,i neku bledo oranz,pa smuckam nesto i ispadne ok...
    Neki proizvodjaci imaju boju koja je bas za ten,pa ti priupitaj na licu mesta kad kupujes.

  47. #2197
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    wilton ima baš boju kože. a priej toga sam ja miješala isto tako malo bakrene, žute, na mali komadić ticina, onda bi taj komadić umiješala u veći komad bijeloga

  48. #2198
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    Hvala svima, valjda ću uspjeti iskemijati nešto. Još uvijek ne znam kakvu bih tortu, sad sam u potrazi za dobrim receptima.

  49. #2199
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja za boju face mješam tri boje ticina, bijeli malo roza i žute.

  50. #2200
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    cure gdje mogu naručiti čvrste kartonske srebrne ili zlatne tace?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •