Stranica 11 od 45 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Tiaa prvotno napisa Vidi poruku
    cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
    Ja sam koristila kakao prah i onaj čokoladni preljev što prelijevaju preko sladoleda ( od schwartau, staklena bočica 125 ml, ima ga svaka veća trgovina )

  2. #2
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    Mene zanima kako razvaljati ticino masu tj. čime posipati podlogu na kojoj se razvaljuje, pretpostavljam ne brašnom, šećerom u prahu ili nečim desetim?
    I pitanje za migulicu : koja je tj. kako se radi ona čokoladna krema-blato kojom je obložena torta na kojoj se prasci kaljužaju?
    btw torte su ti divne

  3. #3
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo još jeda torta - Ivanova torta

  4. #4
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako razvaljati ticino masu tj. čime posipati podlogu na kojoj se razvaljuje, pretpostavljam ne brašnom, šećerom u prahu ili nečim desetim?
    podlogu posipaš šećerom u prahu

  5. #5
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja iznad pliiiiz...

  6. #6
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Kalimero, svaka čast, super su tortuške!

    vida, dobro ti je trenta odgovorila, može se posipati šećerom u prahu, ali može se i gustinom, što je meni puno draže, manje je ljepljivo i sitniji je od štaub šećera.

    a72, torta se na kraju premaže uljem (obično suncokretovo), pretpostavljam da je i kalimero tako radila

  7. #7

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Tiaa ja sam za smeđu koristila kakao, isto je nisam imala i dobro je ispalo

  8. #8
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja izna, d pliiiiz...
    Kad je sve gotovo premažem sa bjelanjkom. Malo bjelanjak izlupam sa vilicom, skinem onu pjenu i bacim a ono tekuće mažem četkicom. Na forumu sam čitala da netko maže sa medicom ( med i neki alkohol valda)
    Tortu okolo premazujem bijelom kuhanom kremom ili krema od bjelanjaka, šećera i margarina ( neka vrsta butter kreme ). Bjelanjke i šećer izmješam kao za šaumpitu i dalje lupam na pari, kad se ohladi dodam izrađeni margarin.
    Tortu ipečem, filujem, premažem sa bijelom kremom i stavim na hladno preko noći. Sutradan je presvlačim ticinom. Prijepodne sam pravila one klikere i slova, cipelice sam napravila puno ranije i osušila. Taj isti dan popodne sam počela sa ukrašavanjem . Gotovu tortu premažem bjelanjkom i stavila sve na hladno preko noći.( ja stavim van da mi ne poprimi mirise iz hladnjaka )
    Tortu sam odnijela drugi dan prijepodne . Do fešte oni su držali u nekoj hladnijoj sobi i to je to.

  9. #9
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Torta obucena u ticino se na kraju moze premazati obicnom vodom,ili s malo ticino mase rastopljene u vodi,bude kao lakirana!

  10. #10
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    vida- Pajceki u blatu su napravljeni s ganache kremom.. Jednostavno stavim pola litre slatkog vrhnja da se ugrije i unutra ubacim 30-35 dkg čokolade. Pazim da vrhnje ne zakipi. Cilje je da se čokolada u potpunosti otopi. Tu smjesu staviš da se dobro ohaladi (na balkon) i kad je jako hladna izmiksaš ju....
    Dobiješ tu super finu ne pregustu kremu....I udri po torti. Ta torta mi je draga jer je poželjno da bude neuredna!
    Moram postaviti još fotki, malo sam se uljenila.

    Ja podlogu posipam šećerom u prahu, pokazala mi se kao solidna varijanta.....
    Ticino nikad ne premazujem jer volim da idzgleda "suho", ali moze se premazati bilo kojim čistim alkoholom (vodka, rakija) ili vodom, uljem ne bih nikad premazivala jer klinci vole probati figurice pa mi se čini da je okum malo bljak ako je premazan uljem.
    Voda je sasvim dobra....

  11. #11
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?

  12. #12
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
    Ja nepoklopljenu.

  13. #13
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
    Ja ju stavljam pod ono zvono za torte i na hladno

  14. #14
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    Hvala migulice!
    A što misliš zašto se meni sviđa neuredna torta-da prikrijem svoj perfekcionizam

  15. #15
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ja poklopljenu.
    uvijek.

  16. #16
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , vasi savjeti su zlata vrijedni
    Ja sam cipelice napravila sinoc i ispale su odlicne za prvi put (mogle bi biti i malo urednije, ali dobro...) medjutim, kad sam posla da uvucem trakicu pukle su na onom dijelu oko rupice- valjda je ticino bio pretanak, nema veze, radicu danas druge, samo se bojim da mi poslije ne zafali mase da presvucem tortu
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....

  17. #17
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , ...............
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....
    Meni za takvu tortu ode 0,5 kg ticino mase.
    Uvijek tortu prekrivam sa masom od 1 kg, pa šta ostane. Ostane pola kg. od kojih onda radim one ukrase

  18. #18
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...

  19. #19
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca

  20. #20
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca
    Ajoooooj
    ja nemam tih par sati,a bojim se ni zivaca bas

  21. #21
    Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,236

    Početno

    Ovaj put su mi se super osušile papučice...

    Evo slike torte koju sam radila za krstitke...

    http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...-krstitke.html

    http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...ce-detalj.html

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    hvala svima na odgovoru.
    na prethodnim stranicama sam procitala da spominjete sedef i da je dosta skup.
    prije par dana sam slucajno bila u orasju i vidjela da je kod njih sedef jako jeftin, 12 kuna.
    pa ako je kojoj od vas to blizu, da zna.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Predivno, uredno i pedantno

  24. #24
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Wow, Ora, predivne su!
    Ukrast ću ti ideju, super je onaj stražnji dio.

  25. #25
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....

  26. #26
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    QUOTE=migulica;1547483]Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....[/QUOTE]


    [

  27. #27
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ora torta je super a tek cipelice

  28. #28
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ora super super cipelice,
    bas slatka torta

  29. #29
    Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,236

    Početno

    Hvala vam.
    Ovaj put mi se odlično osušila masa... mislim da je prije bio problem velika vlaga gdje smo prije živjeli.

  30. #30
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ora-odlična ti je torta!

  31. #31
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Ora, jednostavno prekrasno...
    Moram naučiti raditi cipelice

  32. #32
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    migulica, pogledala sam tvoj album... ostadoh bez teksta... Ti radiš čuda od ticina

  33. #33
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Cure , samo da javim da mi je prava ticino torta prelijepa ispala, mislila sam da je to prevelik zalogaj za mene, ali sam odusevljena
    Od srca vam hvala na vasim savjetima, bez njih nista , mislila bih da je to samo za profesionalce . Slicice cim stignem, sad krecem na put i nosim jezerce sa patkicama jednoj prekrasnoj maloj princezi
    Posljednje uređivanje od a72 : 20.02.2010. at 09:54

  34. #34
    marinazd

    Početno

    migulicaprekrasne torte!!!

  35. #35

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    evo slikice još dvije nove torte
    http://public.fotki.com/diiina/torte/torta.html#media

  36. #36
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Indira
    Kako radis leptirice?Imas neke kalupice ili...?

  37. #37

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    nemam kalupiće nego šablonu i izrezujem nožem tako da bar približno budu jednaki

  38. #38

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Sastojci

    5 dkg biljne masti 1/2 kg šećera u prahu 3 žlice soka od limuna 2 žlice vode 1 žličica vode
    boje po želji

    Ovo sam našla na netu, jel netko radi po ovom receptu?
    Ako en, po kojem radite, ne stižem sve pregledat


  39. #39
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

  40. #40
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Kako slatko!
    Prekrasna ti je torta

  41. #41
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    a72-super je! jako mi se svidja.....
    što se tiče leptirića, ja koristim kalup koji je Kora dobila u Play dough setu. Snađi se druže je moj moto

  42. #42
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Svaki put kada zabasamo u neku deciju prodavnicu,ja kao manijak pretrazujem te Play dough setove...
    Nalecem na svasta,od pizze do oktopoda,al cvetici,leptirici....0 bodova

  43. #43
    Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,236

    Početno

    Super su torte!

  44. #44
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

  45. #45
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    indira, a72, trenta Torte su prekrasne .

  46. #46
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    Tiaa, probaj vodu napraviti od onog preljeva za torte, on se brzo stvrdnjava, pa kapni malo plave boje u gelu u njega da poplavi
    Posljednje uređivanje od mfo : 23.02.2010. at 18:25

  47. #47
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    trenta ,prediiiivno....
    a ja tako ponosna na svoju prvu torticu, pa kad vidim vase....

  48. #48

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    cure, please, trebam vasu pomoc

    1. kako dobiti sivu boju? ni nju ne pronalazim nigdje za kupiti.
    treba mi za onog psa iz tom&jerry crtica.
    2.sto staviti u bazen da izgleda kao voda a da se ticino ne otopi?
    zelatinu? neku kremu?

  49. #49

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Sivu ćeš dobiti kad budeš pokušavala dobiti crnu Šalim se, pomiješaš crnu i ticino i eto ti sive, samo se moraš poigrati da bi dobila željenu nijansu Za bazen ja ne bih stavljala ništa osim plavog ticina, malo zgužvanog da izgleda poput nabora na vodi
    Posljednje uređivanje od Mama Natasa : 23.02.2010. at 14:54

  50. #50

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
    imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
    a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
    u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
    pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..

    u svakom slucaju, hvala..

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •