Stranica 13 od 46 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #601
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Cije su boje u prahu , di ih kupis?
    Hvala na savjetu.

  2. #602
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Ej, cure, maloprije sam gledala emisiju na Discovery T&L "Cake Boss" ide vikendom u 19:45, covjek ima ekipu i cuda rade sa tortama. Sad je bila dobra fora za crnu boju,mada pretpostavljam da on to sve ima ali mu je valjda trebala takva tekstura, uglavnom u tom djelu gdje mu je trebala crna oblozio je ticino makom, ne mljevenim vec sjemenom, i zaljepio ga za smjesu, bas je dobro izgledalo, pa eto ako nekom treba...

  3. #603
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj bebelina prvotno napisa Vidi poruku
    Cije su boje u prahu , di ih kupis?
    Hvala na savjetu.
    Evo ti slike boja, ove u kutijicama su Sonex i kupila sam ih u Plodinama, a ove u papirnatim vrećicama su Eterika kupljene u trgovini sve za svatove ( osijek)
    Ovu treću vrstu drže skoro sve trgovine, nekad i njih pomješam.

  4. #604
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Hvala , pokusat cu s ovima iz Plodina.

  5. #605
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    bebelina kod nas sam ja boje jedino našla u konzuma kraj kolodvora, ove u prahu.
    ako bilo što trebaš slobodno zovni

  6. #606

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Ja sam imala ove u prahu Sonex, a tekuće: Aromar doo, prehrambene boje; bočice sa žutom, zelenom, crvenom i pšlavom, piše za bojenje namirnica i jaja u domaćinstvu. Sadrži dakle 4 bočice po 10 ml.
    http://www.aromar.hr/stranice/proizvodi.html

  7. #607
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Kod ovih jakih boja treba paziti na to da se masa sporije suši i postaje nekako manje elastična. Boja se prethodno mora otopiti pa valda zbog tolike tekućine i dodatka šećera dok se mjesi i masa gubi onu elastičnost.

  8. #608

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Kod ovih jakih boja treba paziti na to da se masa sporije suši i postaje nekako manje elastična. Boja se prethodno mora otopiti pa valda zbog tolike tekućine i dodatka šećera dok se mjesi i masa gubi onu elastičnost.
    Ovo je točno, i ...hmmmmm, ovo su važne nijanse. Ja sam počela mijesiti smjesu oko 6 h popodne, i sve završila oko 10,30. Meni se činilo da sve radim dosta dugo....je, nešto smo u međuvremenu večerali, al za usporedbu kad na tortu nalipiš šlag u 15 minuta, max pola sata...
    Mislila sam da mi se suši jer dugo radim...znači to je do puno boje.

    Ugl. boje u prahu sam kupila u velikom Tommy-ju, a ove tekuće u velikom Kerumu.
    Nemaju svi veliki supermarketi sve vrste boja, pa ako tražite neku određenu, spremite se na potragu
    Niti sve ljekarne imaju ovaj glicerin.
    S njim sam imala i "specijalne efekte"prilikom miješanja smjese. U ljekarni su mi to ulili u ljekarničku bočicu, kao od alkohola. I kako je glicerin relativno gust, ja sam malo pritisla bočicu da mi brže izađe 15 ml. A onda mi je nešto puklo, glicerin upao u pripremljeni šećer, čep sam naime katapultirala jer je imao minijaturnu rupicu i sve je nalikovalo na katastrofu. Prolilo mi se po bočice glicerina, kupila sam što iz šećera, što sa stola ubrusima....
    Svakako počelo je burno, završilo ipak dobro.

    Inače, MM je reka da su mu ovakve torte pre...ko da su od plastelina, da ga ne pozivaju na konzumaciju...nekako se s tim i slažem...ipak, opet ću neku napravit za neku prigodu. Ne znam, valjda mi je gušt radit nešto novo, miješanje opušta

  9. #609
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    makita, isto mi se desilo sa glicerinom srecom pa sam to radila nad kasikom pa nije otislo u secer...
    Ja sam pitala 2 farmaceuta o jestivosti te smjese, i rekli su da nije problem, u najgorem slucaju mozete malo brze otici na wc ...ja ni slag sa torti ne jedem pa tako nisam ni ticino, ali da su efektne (i jestive) jesu!

  10. #610
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Da li je netko od vas prekrivao ticinom čokoladnu tortu ? To je torta ala hola kocke samo pečeno u modli od torte.
    Meni je fora to ukrašavanje ali ne jedem ticino masu. Šlag jedem samo mliječni, one biljne jok.

  11. #611

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Netko je napisao prije negdi nekad da ticino najbolje ide na sachericu, pa sam ja moju schwatzwald tortu polila sa čokoladnim preljevom i stavljala ticino. Dobro je bilo, osim što nije bila sasvim ravna nego malo grbava. A kad odlučiš nejest ticino, skine se i čokladni dio

  12. #612
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Hvala makita ali ne bih ja da glazura ode sa ticinom, možda je onda bolja varijanta tu tortu okolo namazati ganuche kremom ( migulicini pajceki su preživili u toj kremi, što znači da se ticino ne topi ) gore ostaviti čok. glazuru i sve ukrasiti detaljima od ticina, bez presvlačenja cijele torte.

  13. #613

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    ovo mi zvuči dobro. Aj slikaj kad napraviš

    Iiiii, što je to ganuš krema

  14. #614
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Radila sam Panama tortu, skroz je obljepila kremom i na nju ticino. Super drzi, nista se ne llipi i cak je ravna , a u njoj ima poprilicno cokolade.

  15. #615
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja sam radila na te čokoladne torte za 2 puta, jer meni je samo čokoladna torta-torta.
    Inače mi je ticino bljak za jesti.

    Prvi put sam čokoladnu kremu malo smrznula u škrinji i s tankim slojem premazala s kremom jaje-maslac-čokolada i taj se ticino super držao čak danima u frižideru.
    A samo čokoladnu tortu bez premaza sam prekrila s ticinom, ali ticino nekako omeksa. Nakon slikanja pred djecom, skinula sam dio koji je prekrivao poput plahte i normalno uživali u čokoladi.

  16. #616
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi zvuči dobro. Aj slikaj kad napraviš

    Iiiii, što je to ganuš krema
    To ti je recept od migulice ,ganache krema, imaš ga na 11 stranici

  17. #617
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    S njim sam imala i "specijalne efekte"prilikom miješanja smjese. U ljekarni su mi to ulili u ljekarničku bočicu, kao od alkohola. I kako je glicerin relativno gust, ja sam malo pritisla bočicu da mi brže izađe 15 ml. A onda mi je nešto puklo, glicerin upao u pripremljeni šećer, čep sam naime katapultirala jer je imao minijaturnu rupicu i sve je nalikovalo na katastrofu. Prolilo mi se po bočice glicerina, kupila sam što iz šećera, što sa stola ubrusima....
    isto ovo se dogodilo i meni... sad uvijek odmjerim u čašicu prije nego počnem sa pripremom

    I čitam za ovu ganuš kremu, zar se zaista ticno ne otopi kad se stavi na nju? jel omekša i dobije mjehure?

  18. #618
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Žabice - nemam pojma , to bi mogla migulica odgovoriti. Napravila sam još jednu tortu sa autom faca. Idući tijedan ću probati čokoladnu tortu i tu ganache kremu pa samo neke cake od ticina nalijepiti, ako bude išlo

  19. #619
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    Opet ja...Molim Vas nemojte se smijati, al ja uistinu zbunjena svim tim informacijama...Voćni šećer je ili nije fruktoza? Tražila u ljekarni fruktozu i žena mi dala voćni šećer. )))

  20. #620
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    Pronašla sam...Hvala svejedno)) Javim kad konačno završim tortu

  21. #621
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ganache krema nije za ticino....drugo su pajceki u blatu, oni se smiju zablatiti, ali sama krema ima šlaga, on ima vode, dakle ticino ne bi smio na ganache kremu....Sorrry

  22. #622
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    ganache krema nije za ticino....drugo su pajceki u blatu, oni se smiju zablatiti, ali sama krema ima šlaga, on ima vode, dakle ticino ne bi smio na ganache kremu....Sorrry
    Hvala migulice, odustajem od eksperimenta . Ajd molim te pomozi mi. Kad sam pravila tortu sa autom faca, imala sam problema sa prometnim znakom koji ni nakon sušenja nije htio stajati ( na kraju sam u njega zabola čačkalicu )
    Ista stvar sa onom ogradom uz cestu. Muke tantalove.

    evo slike

  23. #623
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    kalimero, super ti je torta!

  24. #624
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    kalimero....čačkalice su nužnost.....
    ja jedino u figurice stavljam za armaturu nekuhane špagete (jer me strah da neki klinac zagrize čačkalicu).
    Kada radim figure koje stoje na nogama uvaljujem im u noge štapiće od ražnjića koji se nastavljaju i u trupu figurice.

  25. #625

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    A slani štapići..ako je tko za eksperimente

  26. #626
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    ganache krema nije za ticino....drugo su pajceki u blatu, oni se smiju zablatiti, ali sama krema ima šlaga, on ima vode, dakle ticino ne bi smio na ganache kremu....Sorrry
    To sam si i mislila... Hvala na objašnjenju, ja se već poveselila da smije ići...
    Kalimero, torta ti je mrak...

  27. #627
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero....čačkalice su nužnost.....
    ja jedino u figurice stavljam za armaturu nekuhane špagete (jer me strah da neki klinac zagrize čačkalicu).
    Kada radim figure koje stoje na nogama uvaljujem im u noge štapiće od ražnjića koji se nastavljaju i u trupu figurice.
    Migulice hvala na odgovoru, sad mi je lakše.
    Djevojke hvala na komentarima za tortu.

  28. #628
    zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Postovi
    285

    Početno

    Kalimero odlična torta!!!!!!!

  29. #629

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    cure, trebam pomoć hitno! želim da napravim tortu u obliku perčurke (3D) i zaključila sam da je najbolje da radim testo bez fila, da mi torta ne bi "padala". tačnije, napravila bih nekakav komisbrot sa puno raznog suvog voća, a mazala bih ga odozgo pekmezom, ali ne znam meru za kolač, jer ga ja pravim u onom duguljastom plehu i tu mi ide 4-5 jaja. Pretpostavljam da mi za okrugli kalup od 26 cm treba puuuuno više materijala, ali koliko???

  30. #630

  31. #631

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    sorry, što ide treći post za redom, ali admin mi ne da da uredim prethodne poruke

    znači tu treba bukvalno dve "kugle" od testa. Možda imate nekakav bolji predlog?
    Meni je jedino pao na pamet komisbrot. Eventualno mramorni kolač
    ali opet mi treba nešto što nije preprejednostavno, ipak je to kolač za prvi rođendan

  32. #632
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    -meni je ,kad sam vidjela sliku ,prvo ala na pamet "bomba torta" , znas ono -jedna okrugla kora, pa je stavis u neku zdjelu zeljenog oblika, nafilujes, zamrznes sutradan- izvrnes, i na nju bi mogla ici ova druga, mozda isti princip samo manja,ili da u odgovarajucoj posudi ispeces taj vocni hljeb za ovu gornju. Na slici se vidi da je ova gornja nozem doradjena da ima oblika klobuka... nekako mi taj vocni hljeb ne bi bas isao za taj prvi rodjendan, a bombu bas mozes fino filovati, i preko ti ostane biskvit tako da ce ticino fino da "legne".

  33. #633
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    kalimero, sjecas se koliko su kostale te "Eterika" boje , a koliko ostale?

  34. #634

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    a koja bomba?
    btw. uz to će biti i još neka "prava" ozbiljnija torta. a ova mi je bila jako lepa, pa bi mi bilo žao da je ne napravim za tu priliku.
    moje boje nisu loše, a ima firma ovde koja radi distribuciju wiltonovih boja.
    ako ti treba, možda bolje na pp, da ne bih reklamirala ovde

  35. #635
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Moram priznati da me deprimira činjenica da moram i ja početi razmišljati o torti...

  36. #636
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, sjecas se koliko su kostale te "Eterika" boje , a koliko ostale?
    pakovanje eterika boje je 3 g. i plaćala sam oko 7 kn., a Sonex je 10 g. i nisam sigurna ali mi se čini oko 15 kn.

  37. #637
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    vanesax, poslacu ti recept za bombu na pp da ne OT ovdje, super je torta, i mislim da bi ti odgovarala (mislim da tu uglavnom stavljaju kad rade one torte sa barbi lutkama).
    kalimero, hvala ti, ja nisam mogla naci nikakve u prahu, pa sam narucila u jednoj prodavnici, kao niko im ne trazi ali po narudzbi moze, i kostale su 0.5 eur kesica eterika boja ,iste kao tvoje. Ostale mogu samo da sanjam.
    Posljednje uređivanje od a72 : 15.03.2010. at 10:01

  38. #638
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    pitanje: kupila sam gel boje u sve i svašta,i sad me zanima da li s njima mogu bojati po ticinu,dakle ne da ih umiješam u ticino nego kao da slikam sliku po njemu?thanx.

  39. #639

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Možeš ali moraš paziti:
    - da ih ne nanosiš u debelom sloju
    - da čekaš da se dobro posuše
    - da previše ne diraš rukama pa tako preneseš boju na ruke

    Jednom sam bojala veću površinu gel bojom i nije baš bilo najsretnije riješenje.

  40. #640
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    ok,ovo me potaklo na još jedno pitanje:koliko se cca dugo suši masa u obadva slučajeva:dakle kada je boja umiješana u nju i kada je slikano na njoj?

  41. #641
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo još jedne torte

    laptop

  42. #642
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    aaaaaaaaa , zeno , kako ti uspijeva? Torta je mrak!!!!!

  43. #643

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Kalimero svaka čast !!!

  44. #644

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    ok,ovo me potaklo na još jedno pitanje:koliko se cca dugo suši masa u obadva slučajeva:dakle kada je boja umiješana u nju i kada je slikano na njoj?
    Kada je boja umiješana u masu može se odmah sa njom raditi (iako je malo mekša pa je bolje zamijesiti željene boje dan prije). Kada se crta gel bojom po masi - teško se suši, sigurno par dana a ni onda nije skroz suha (ako se radi o gelu). Možda je drugačije kada se boja u prahu otopi pa njome crta po masi, to ne znam nisam probala (osim sedefa)


    Kalimero - super torta . Da nema ovih srca bila bi poput pravog kompa

    Kako si uspjela da ti poklopac stoji?

  45. #645
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno



    Kalimero - super torta . Da nema ovih srca bila bi poput pravog kompa

    Kako si uspjela da ti poklopac stoji?
    Muž mi je napravio stalak , pa se poklopac oslanja na njega i na tipkovnicu.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.03.2010. at 10:35

  46. #646

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    super

  47. #647

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    hitno, hitno, hitno!
    Da li krema od jaja, šećera, brašna ukuvanih u mleko i pomešano sa maslacem može da se stavlja ispod ticina?

  48. #648

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    hitno, hitno, hitno!
    Da li krema od jaja, šećera, brašna ukuvanih u mleko i pomešano sa maslacem može da se stavlja ispod ticina?
    naglasak je na mleku. A zaboravila sam dodati da se tu stavlja i čoksa

  49. #649

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Ja sam stavljala takvu kremu, ali preporučam staviti ticino na dan kada se torta bude rezala, jer sam ja jednom prilikom stavila veče prije i počeo se ticino lagano topiti, izdržalo je ali da ne bi bilo

  50. #650
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    naglasak je na mleku. A zaboravila sam dodati da se tu stavlja i čoksa
    ja sa takvom kremom i mažem torte i nebude problema. Na pola litre mlijeka plus brašno i dr. ide cijeli margarin. Možda je indira imala manje margarina .

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •