kako pišete po tortama od ticina? kakvom smjesom?
je li tko kad probao pisati s razmekšanim ticinom i može li malo tips&tricks napisati?
kako pišete po tortama od ticina? kakvom smjesom?
je li tko kad probao pisati s razmekšanim ticinom i može li malo tips&tricks napisati?
ja znam da se piše sa royal icingom , za ovu tvoju varijantu nisam čula![]()
to sam vidjela na jednoj prezentaciji ali ne kažu koliko ide vode na kilu smjese, samo da se vodom omekša i onda stavlja u onaj tuljac... pretpostavljam da bi to onda bilo jako ljepljivo pa ne želim sama isprobavat![]()
Ja sam pisala po ticinu tj. crtala, vidite na princezi ove zavijutke
http://picasaweb.google.com/tandjelek/TORTA5PRINCEZA#
Sedef u prahu sam rastopila u malo votke i tankim kistom crtala.
Imam nekoliko preporuka vezano za ticino smjesu. Figurice napravljene od smjese, a isto tako i cvjetovi se nikad, ali nikad ne drze u frizideru. Na prvu ruku će sam sse smjesa stisnuti, ali cim je izvadite i ona se zagrije na sobnu temperaturu će vam se !. orositi, naročito ljeti zabog promjene temperature i kondenziranja vlage na hladnom ticinu 2: figurica će vam početi tonuti i kroz sat dva će izgubiti svoj oblik jer nije suha, nego samo hladna od frizidera. Isto vrijedi i za cvijetove.
Figurice i cvijetovi se isključivo suše na sobnoj temperaturi i to tako da ih podložite nekim improviziranim nosačima i papirnatim ubrusima. Napravila sam podosta figurica i nikad niti jednu nisam stavljala u frižider jer znam što se moze očekivati....
Samu smjesu nikad ne drzim u frizideru, već u vrečici u kuhinjskom ormaru.
Slikati po ticinu mozete i kistom i razrijeđenim bojama u malo čistog alkohola, ali ne one schwartau boje u tubici jer packaju po smjesi....
Nadam se da sam vam pomogla
migulica stvarno si profesionalka oduševljena sam a naročito ovim tvojim praščićima baš sam se nasmijala.Super tortice,i pošto sam sada doma a bliže se rođendani dale ste mi curke volju za ticino masu.Super savijeti,hvala.
Migulice puno ti hvala na savjetu, ma ti si prava, šta bi mi bez tebe.
Gdje držiš te figurice i cvijeće ljeti kad su temp. visoke ono oko 30 .
Meni su se na toj temp počeli topiti i lijepiti pa sam ih stavila u hladnjak. Ne držim dugo ali da se orose to je točno .
Drage moje,vi koje se cesto bavite ticinom:
imam priliku naruciti Wilton boje,nisu bas jeftine,ali sam odlucila da ne stedim bas previse
Naime,pitanjce je:
Koje boje imate,tj,koje su mi boje neophodne u originalu,a koje mogu napraviti mesanjem postojecih?
I,koja se boja koristi/kako se pravi boja koze?
Tnx!
evo dvije tortice:
Hello Kitty
i Winnie pooh
kalimero pogledala sam tvoje albume i ne mogu k sebi doći. Pa to su umjetnička dijela!! Znam da slavonke rade fine kolače, ali OVO! Koliko ti treba vremena za ukrašavanje? Idem ja opet gledati.
Ajme, ja otvorila temu i nestala...A trenutn sam totalno nemotivirana za bilo kakvo ukrašavanje. Ispekla tortu klincima za ročkas i tako sam bila maštovita da sam je čak posipala krašekom!!! Postignuće stoljeća! Ali bar je bila fina i pojela se.
pitanje za iskusne ticinovke.
kako postignete da vam se ticino ne lijepi za podlogu? ja posipam sa štaubom, ali mi se onda čini da kad ga stavim (a treba ga dosta na radnoj plohi) da mi ticino puca. jel kvaka u tome što je zbog puno štauba na podlozi presuh ili u nečem drugom. da li obavezno premazujete tortu kremom prije ticina? vaše su tako glatke, a moje ne, al nisam ih ničim premazala. do sada sam radila dva puta s ticinom i tak, tak nisam baš oduševljena kak je ispalo. bum stavila fotke iako nisu savršene.
Hvala svima na lijepim komentarima
Beti3- sve detalje na tortama radim ranije, obično to radim u večernjim satima. Kad to imaš onda ukrašavanje ne traje dugo.
suzizana- ja se još uvijek smatram početnikom u tom poslu pa tako činim još uvijek nege greške. Maher za to je migulica.
No probat ću ti odgovoriti na pitanja prema svom iskustvu.
Ticino napravim po migulicinom receptu ali s njim radim slijedeći dan. Ne zagrijavam ga dugo u mikrovalnoj tako da mi je čvrstoća kao domaće tijesto i tada mi se ne lijepi, obavezno posipavam radnu površinu sa šećerom prah ali ne previše.
Torte prije oblačenja u ticino obavezno premazujem kremom.Mislim da je migulica u jednom postu napisala da je krema ispod ticina od jaja, šećera, čokolade, margarina.Ne smije biti šlag i krema sa mlijekom.
Kremom namažeš i izgladiš , ostaviš da se stegne, ja ostavim prko noći a može i par sati u hlasdnjaku ako je hića.
Ove tvoje torte su mi dobre, ideja super samo premaži kremom prije.
aaaaa u tome je štos! meni nikako nije bilo jasno kak tortu premažete kremom i onda odmah stavljate gore ticino. znači treba se krema stvrdnut, pa da logično!
da i ja radim po migulicinom receptu i super mi ispadne, jednio ga nikad ne grijem. možda je i u tome štos. a čini mi se da ga i pretanko izvaljam. pa sve to skupa jedno s drugim ispadne tako.
niš stavim još fotku kaj sam mm radila. mislim torta je bila fora, ali nije bila lijepa glatka i nisam mogla niš s ticinom kad sam ga stavila na tortu (mislim na ono uređivanje sa strane) počeo je pucati i nije bio gibak (hm, koja riječ).
no dobro I ima ročkas za 20 dana pa imam popravni (treća sreća)
kalimero ak se ti smatraš početnicom, ja bum početnica dok ne umrem![]()
ovo je drugi pokušaj. čak mi se prvi čini bolji od ovog.
detalj s torte
mm torta
mm torta
Posljednje uređivanje od Suzizana : 12.10.2010. at 12:13
ja podlogu posipavam s gustinom
inace, i moje su torte malo kvrgave ali ja se ne zamaram puno time
nego, imam pitanje. Kupila sam boju za ticino sa sedefom, neka mala kutijica. Veli mi prodavacica da ju ne moram umijesiti u ticino nego mogu tortu premazati kistom ali mene je strah da mi ta kolicina nece biti dovoljna, ne znam kako se razmazuje ta boja. Ima li tko iskustva?
Koristila sam sedef u prahu, prvo sam probala umiješati u ticino ali nisam baš bila zadovoljna rezultatom pa sam ga rastopila u malo votke i crtala.
Mislim da tako možeš premazati cijelu tortu i onda onaj sjaj dođe više do izražaja.
A treba ga vrlo malo, za ukrase na princezi ( vidi post malo više ) iskoristila sam vrh nožića tog praška i par kapi votke i još mi je ostalo.
ajme cure kaj sam ja napravila, nemrem vjerovat!!!
dobro je mm torta, odnosno ticino za nju uopće uspio. ja sam umjesto glicerina unutra stavila fiziološku. u istoj su mi flašici a niš ne piše gore. danas sam tek skužila, luda jedna. pa onda je još dobro i ispalo, samo kaj je malo ispucal (a ja se čudim zakaj je suh
), za razliku od prvopričesničke.
ajme meni hahahahaha.
ja se opet vraćam na početak
Koje torte su "najzahvalnije" za oblaganje ticinom?
Do sada sam samo figurice staljala netom prije posluživanja pa samo mogla šta šam htjela, ali sada sam smislila dvije torte obložit. E sad za donju ne bi trebalo biti problema, zaherica bez glazure, jel to ok?
A za gornju bi trebala smislit nešto bez jaja, oraha, lješnaka, a da mogu ticinom obložit. Jel da probam crnac bez jaja u okruglom kalupu, pa pekmezom premazat?
Kalimero torte su savršene!
sve koje gore nisu sa šlagom!
Kad radim Sachericu uredno premažem pekmezom, nije problem.
Migulice jel ti se ne napuči ticino kad premažeš pekmezom, ja sam probala i meni se ticino opuštao od pekmeza.
Meni je zapravo najbolje kad ticino stavim direktno na biskvit, bez pekmeza i krema, jer mi se na tim podlogama uvijek malo kao počne topiti.
i ja sam primijetila da mi se topi na pekmezu...
evo još nešto novo od mene:
bakina torta
medo winnie
krstitke
vjenčanje
pola pola torta
na prvoj se vidi kako se orosila, što ste spominjale gore, ova s krstitki mi se skoro raspala, tj. gornji kat jer je bila na parfe kremi (to više ne budem radila)
cure molim pomoc,
negdje na prvim stranicama su bile fotografije torte u obliku dvorca sa detaljnim postupcima, odnosno,
slikama kako dvorac obloziti ticinom. pregledala sam sve vec dva puta ali sad nikako ne mogu naci te fotografije,
pa ako netko slucajno naidje na njih, molim vas da me uputi gdje su..
Tu su slikice
dvorac
Pitaj ako treba još štogod.
Thlaspi prekrasne su ti torte. U pravu si sa svim tim problemima i ja se s time susrećem.
ajde meni savjet...danas se torta pravi a trab mi u subotu...kako da ju do tad cuvam da se ne rascmolji??
Pa samo je ostavi u hladnjaku, ne bi joj ništa smjelo biti za 2 dana
aha..znjaci gotova torta moze u hladnjak...poklopljena ili ne poklopljena??
cure, samo da vam brzinski javim, da mi je ovaj put ticino ispao super, (nije s fiziološkom), nije mi se uopće lijepio i sve je ispalo mrak. e sad ste me malo zbunile s pekmezom, ja sam premazala i već sat vremena torta stoji super. valjda bu izdržala još koji sat. na hladnom je al ju nisam poklopila. fotke čim stignem. ipak je treća sreća.
Ma nije da će ti se odmah topiti, nego, kako ja uvijek torte radim dan prije, do sljedećeg mi se popodneva onako kao malo, jedva vidljivo napuhne, omekša.
Bez brige, izdržat će.
I čekamo slikice...
Evo i torte za mog unuka
jurić
Odlična ti je torta helloo kitty![]()
Evo i moje treće sreće Hello Kitty i Hello Kitty
oriel hvala, to je dvorac koji sam trazila![]()
otisao mi post prerano,
U sve i svasta je bilo za kupiti ticino smese, cijena je oko 80 kn.