Stranica 2 od 46 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[Migulice,draga moja,tvoje torte su nesto najsavrsenije sto sam ja vidjela,apsolutno prekrasne i za pokazivanje svima i svakom,pa tako ja i pokazala MM i znanim i neznanim prijateljima i svi ti skidamo kapu!!!
    Ponukana tvojim tortama,opisima i instrukcijama i ja se odvazila na taj korak i pokusala nesto slicno...ali,nije to bilo ni priblizno tako jednostavno kako je izgledalo,dapace,jako sam se namucila,smjesu sam napravila 5 dana ranije,ali kada sam ju isla mjesiti stalno se trgala i trgla i nikako ju nisam mogla razvaljati i jako sam bila tuzna sto mi nije islo..smrc..uglavnom,sada jos vise cijenim tvoja djela i sve cestitke!!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala
    vjerojatno te mucila smjesa jer ju nisi dovoljno zagrijala i razradila.
    ja smjesu zagrijem u toploj pečnici (stavim na pedeset nekoliko minuta, ugasim i tutnem unutra smjesu zamotanu u vrečicu-jer nemam mikrovalnu, ali u njoj bi trebalo nekoliko puta po 5-10 sekundi).
    onda ju jos malo razradim u rukama....i ide bez problema.
    Stvar je u tome da sto vise radis to si vjestiji...tako da sam i ja tek putam otkrivala sve začkoljice....

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[Ma toliko sam kukala ( i psovala) da mi se MM sazalio i priskocio u pomoc i onako hladne glave predlozio da to sve skupa malo zagrijem u mikrovalnoj,tako da jesam i bilo je puno lakse,ali svejedno dok sam razvaljavala je smjesa pucala,izgledalo kao suha zemlja ljeti, i onda sam jedva prebacila...ma nije bilo tako jednostavno kako ssam ja ocekivala,eto,mislim da je to bila najveca kvaka.....

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno slika torte

http://good-times.webshots.com/album/569142799ypLgUW
    Nadam se da link radi,malo sam neuka u tome!!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prvi put nisam cijelu tortu oblačila u ticino, napravila sam samo puru od mase. Sad bi cijelu tortu (oblika valjka, klasična torta) obukla i, naravno, imam pitanje. Da li posebno iskrojite bazu i posebno bočne strane ili sve razvaljate u jedan veliki krug i prebacite prek cijele torte pa režete i gladite?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Da li posebno iskrojite bazu i posebno bočne strane ili sve razvaljate u jedan veliki krug i prebacite prek cijele torte pa režete i gladite?
    Sve valjam odjednom, a zaglađivanje počnem na vrhu, pa lagano preko rubova (vrtim tacnu) prema dnu stranica.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Enela, potraži malo po Youtube-u, bio je filmić na tu temu, gledala sam. Sve ide iz jednog dijela.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala curke

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bliži se i moj ticino trenutak pa me zanima je li tko pokušao mijesiti ticino u pekaču za kruh ili ću ja biti prva. U biti - hoću li ubiti svoj dragi pekač jer je ovo čudo pregusto?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mozes slobodno..ja sam razbila slucajno zdjelu u kojoj sam ga inace radila, pa sad koristim od mixera zdjelu jer mi je lakse ga mijesiti ako je uza a visa posuda. Poslije se opere u perilici bez problema.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

BP, hvala, čim nabavim sastojke - krećem u akciju. Vjerojatno sutra...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sretno!

mene vise muci sama torta, biskvit mi je uvijek ili pretanak, ili puca ili je nagnut na jednu stranu, ili je prenizak...uf

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam za prvi put odabrala klasiku - Sachericu (koju btw prepustih mojoj mami da pripremi jer imam dosta brige i oko samog ticina). To mojoj S. neće biti problem jer torta je torta samo ako je čokoladna .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovaj topic je savršen za sve ono što mene muči!

Dakle, sljedeći tjedan je mojoj curi rođendan i zamislila sam si kockastu tortu za 30-ak ljudi sa ticino masom.
    Vidim da se masa može napraviti i ranije, to je super.
    Na umu imama bijelu tortu(glumit će snijeg), snjegovića, jezerce, i nekolika patkica.
    E sad, imam više pitanja.

Torta:
    imam kalupe za biskvit, dva koja se mogu razvuči do željenih dimenzija.
    Može li recept neke torte koja je provjerena?
    Ja bi rado da u biskvit idu npr. orasi jer mi obični biskvit nije nešto.

Ticino:
    Ima li negdje za kupiti gotovih figurica jer kako vidim za svaku figuricu ili dio nje bi mi trebala posebna boja (npr. mrkva za nos snjegovića)?
    Ima li za kupit plave želatine ili u bijelu treba dodati boju za jezerce?
    Gdje uopće mogu kupiti boju (u kojem dućanu)?

Imam puno pitanja i inače sam radila samo okrugle torte i obične kolače, ali ovaj put imam volju napravit nešto posebno. Lako se to naruči u slastičarnici, ali je ipak drugačije kad mama radi.

Hvala unaprijed!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hajde da ti probam odgovoriti...koliko mogu.
    što se tiće figurica, mislim da se i ne mogu kupiti, bar ne u Zagrebu, koliko ja znam...
    snijeg mozes postici tako da samo izrežes pravokutni oblik torte od ticina i staviš na tortu. Mozeš malkice zasipati i kokos brašnom...za pravi dojam snijega.
    sto se tice figurica ono što želiš napraviti...snjegovići, jezerce i patkice, nije komplicirano, i ako imaš vremena u ovih tjedan dana, mislim da bi mogla ih i sama napraviti.
    za to su ti potrebne osnovne boje koje ima za kupiti u konzumu ili intersparu. Osnovne boje u tubicama (zuta, crvena plava i zelena). Mješajući ih mozes doboti narančastu za nos, plavu za jezerce...itd.
    plave zelatine nema za kupiti, no mozes dodatu plavu boju iz tubice ili opet napraviti jezerce tako da ti bude od ticina npr http://s216.photobucket.com/albums/c...urrent=1-9.jpg, marmoriranje ticina mozes vidjeti na http://public.fotki.com/migulica/ribice/
    za snjegovice su ti opet dovoljne ove boje jer ih izmješas pa dobijes nijanse....http://public.fotki.com/migulica/obi.../p1012336.html
    ostale boje se mogu kupiti u Zagrebu u sve i svašta dućanu (stupnik), a cini mi se da mozes nabaviti neke boje i u ducanu u Zvonimirovoj (ne znam kako se zove, jako blizu Vinceka)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Migulica puno hvala!
    Ići ću danas kupiti boje i bacam se za vikend na modeliranje!
    Imam još jedno pitanje, kako se boja ticino?
    Napravim li jednu veliku smjesu i onda otkidam koliko mi treba za koju figuricu i onda obojam?
    Ili moram odmah bojati na neki način?
    Totalni sam početnik, al zato imam volju kamenu (pogotovo jer svi od straha da mi neće uspit navijaju da naručim tortu).

Migulica imaš li kakav dobar recept za ovakvu tortu (biskivit i krema)? Nikad nisam radila ovako veliku tortu i treba mi provjeren recept.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dakle, prva ticino smjesa napravljena!
    Kad sam već pomislila da neće uspjeti jer nisam dobila nikakvu masu, samo gomilu šećera u prahu i mjestimično zgrudane smjese fruktoze i želatine, dodala sam vrlo malo vode i čudo se dogodilo!
    Masa je zaista kao plastelin, ne znam kako će se razvlačit, nadam se da hoće, za sada sam izradila nekoliko figurica.
    Ono što me zanima je, po ovom receptu, koliko se mase dobije, odnosno je li dovoljno za prekriti tortu 35x25 i nekoliko figurica od par centimetara, ili da umijesim još jednu dozu?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije dosta, još jednu dozu radi.
    i obavezno prije nego sto se bacis na posao a smjesa je stajala nekoliko dana u vrecici ju stavi ili u mikrovalnu (zajedno s vrečicom) i na NEKOLIKO sekundi zagrij (i ponovi ako je potrebno) ili ju u vrecici stavi u pečnicu zagrijanu na 50 stupnjeva. Ticino se mora utopliti da bi bio podatan...inace pruza PUUUNO FRUSTRACIJE

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala, tako mi se i učinilo da bi trebalo još smjese!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prvi ticino mi je jaaaako teškom mukom donekle uspio. Dok sam skužila neke stvari za sutrašnju je tortu bilo prekasno. Kao prvo (glupo) sam odmah natresla cijelu kilu šećera (zapričala se i hop) pa ga je bilo nemoguće teško umijesiti. Onda sam ga tvrdog razvaljala za prekriti tortu (lomio se ...). Onda mi je bilo dosta pa sam krenula s eksperimentima - zagrijala ga previše (teško je pogoditi mjeru) i kad se mrvu ohladio - eto ti divne smjese za rad
    Sad ću pokušati spasiti stvar ukrasima, a za subotu kad je druga proslava - u nove pobjede

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

isčitavajući vaše postove, nametnula su mi se neka pitanja:

1. da li se 'podnose' ticino i šlag od tučenog slatkog vrhnja ili hople?
    bitno mi je znati da li se jedno topi u dodiru s drugim ili nešto drugo.

2. po ovome što sam shvatila, ticino se na zraku stvrdnjava, zar nije onda npr. pokrov za tortu od ticina tvrd za rezanje, da li puca kad se reže?

3. da li tortu obloženu i ukrašenu ticinom mogu čuvati u frižideru, ili će mi se to sve skupa otopiti?

4. da li je baš nužno premazati buttercreamom tortu prije stavljanja ticina ili može ticino ići i 'nasuho'?

općenito me zbunilo ovo da se na zraku stvrdnjava, a u frižideru otopi.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj stella5 prvotno napisa
    isčitavajući vaše postove, nametnula su mi se neka pitanja:

1. da li se 'podnose' ticino i šlag od tučenog slatkog vrhnja ili hople?
    bitno mi je znati da li se jedno topi u dodiru s drugim ili nešto drugo.
    Jednom sam to probala i završilo je neslavno. Sad koristim isključivo šlag koji se miksa s vodom i dodam kremfix u njega.

2. po ovome što sam shvatila, ticino se na zraku stvrdnjava, zar nije onda npr. pokrov za tortu od ticina tvrd za rezanje, da li puca kad se reže?
    Kod rezanja je jako podatan. Ja tortu držim u fridžu, a van je izvadim nekih pola sata prije rezanja i bude super.

3. da li tortu obloženu i ukrašenu ticinom mogu čuvati u frižideru, ili će mi se to sve skupa otopiti?
    Vidi odgovor pod dva + obično ju napravim dan-dva ranije (ovisi o malim ukrasima) i do sad se nije rastopila.

4. da li je baš nužno premazati buttercreamom tortu prije stavljanja ticina ili može ticino ići i 'nasuho'?
    Nije nužno, ali ticino se bolje "lovi" na tortu, a i s buttercreamom najbolje pokriješ sve udubine i onda možeš ticino lijepo zagladiti.
    Torta neće biti "grbava".
    Ne koristim klasičan buttercream već sam kupila Kremu za kremšnite (miješa se s vodom) i dodam manju količinu margarina i štauba.
    Tako ne ispadne preteška, a i fina je.

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala otočanka

mi slavimo drugu subotu pa sam mislila već sutra napraviti obojani ticino za ukrase, a dan - dva prije partyja, drugu bijelu smjesu za plašt.

malo ću se igrati sa tim obojanim, čisto da vidim kako se ponaša.
    napravila bih lik hello kitty, makar u 2D za početak.

ako uspije, bacim sličke

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

... i kako izbjeći nabore na bočnim stranama torte kad se stavlja plašt?

zaglađivanje?

čime?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

... i kako izbjeći nabore na bočnim stranama torte kad se stavlja plašt?

zaglađivanje?

čime?
    Najbolje ćeš skužiti ako pogledaš ovaj filmić :
    http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

otočanka hvala na linku, super je :D

nadam se da ću uspjeti nešto iskemijati sa ticinom.

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja trodnevna misija sa tičinom:
    prekjučer sam radila prvi ticino. prepolovila smjesu i obojala jednu svjetloroza, drugu tamnoroza - za ukrase.
    jučer sam radila bijelu za plašt koji ću na dan ukrašavanja obojati u svjetlozeleno.
    smjesa je dobro uspjela, ali sreća da nisam odmah usipala cijelu kilu šećera jer ne bih došla na kraj sa smjesom.
    na kraju mi je ostalo oko 20 dkg šećera i jučer i prekjučer.
    radila sam sa tekućim bojama.
    danas sam napravila kittyn lik i tamnoroza haljinu. smjesa se malo mrvila.
    dosta mi je plošno... i ne znam kako da joj napravim 'brkove'
    oči sam napravila od otopljene čokolade.
    dal se čoksa može ljepiti sa smjesom ticina i vrele vode?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

help,

mene zanima buttercream-nužan je za na svaku tortu? i koliko prije se stavlja na tortu-po ovom filmiću ispada netom prije-ili sam ja krivo vidjela?

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

val meni se čini da na filmiću ženska nakon što namaže tortu sa buttercreamom, stavi je u hladnu komoru da se stvrdne. nakon toga oblaže ticinom.

nego, ja bih voljela izbjeći buttercream, izgleda mi to dosta teško, masno.
    zato mi se ovo rješenje sa kremom od kremšnita od otočanke čini zanimljivim.
    otočanka koji omjer je tog praha za kremšnite, margarina i štauba?

pliiiizzzz, već mi se čini da vodim monologe na ovom pdfu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja tortu uvijek izvana premazem kremom kojom filam i tortu

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ti sve to radim "od oka" (za jednu kutiju kreme za kremšnite sam potrošila cca 100 g margarina i tri žlice štauba). To je krema koja se sama po sebi "stvrdne" tj. bude želatinasta, pa ju taj margarin i štaub samo zgusnu.

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ja tortu uvijek izvana premazem kremom kojom filam i tortu
    A jesu to kreme u koje ide mlijeko? Pitam zato što se ticino u dodiru s mlijekom topi (tako sam u zadnji tren "spašavala" Maju i Pavu ).

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu i, nisam imala problem s otapanjem. Najcesce je rijec o obicnoj kremi od jaja, brasna i mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

val meni se čini da na filmiću ženska nakon što namaže tortu sa buttercreamom, stavi je u hladnu komoru da se stvrdne. nakon toga oblaže ticinom.

nego, ja bih voljela izbjeći buttercream, izgleda mi to dosta teško, masno.
    zato mi se ovo rješenje sa kremom od kremšnita od otočanke čini zanimljivim.

pliiiizzzz, već mi se čini da vodim monologe na ovom pdfu.

i ovdje se srećemo, ha??

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pitanje za iskusne "mješačice" ticina
    Da li vam ispucaju prsti tj. jagodice na prstima nakon "odrađene" torte?
    Ne znam da li je to zbog boja, šećera ili kombinacije ali meni su jagodice rasušene i ispucane i nikakva krema nakon toga ne pomaže...
    Kako doskočiti tome?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

stavi latex (one bolnicke) rukavice, i to broj manje, tako da ti lijepo sjednu.
    Nema boje, nema nuspojava a sve mozes lijepo raditi

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne ispucaju mi prsti od miješanja ticina.
    Probaj namazati melemom ili masti od nevena.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ruke mi budu koma, sto od izrade ticina, sto od stalnog pranja istih kad radim figurice(da mi se ne zapackaju...)
    Neutrogena mi je najbolji prijatelj...
    a rukavice mogu koristiti samo za izradu smjese...za figurice ne!

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    stavi latex (one bolnicke) rukavice, i to broj manje, tako da ti lijepo sjednu.
    Nema boje, nema nuspojava a sve mozes lijepo raditi
    Njih i ja koristim.

stella5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

otočanka hvala još jednom za odgovor.
    mislim da ću raditi tu kremu za kremšnite jer mi je 'žao' trošiti kremu za tortu za premazivanje okolo , a kao što prije rekoh, buttercream mi se čini pretežak.

a što se boje tiče, 1. put sam radila bez rukavica i dlanovi su mi bili kao ispečeni od crvene boje

da li figurice radite odmah najednom, tj. da li mogu dodavati djelove na figurice i nakon par dana. npr,. napravila sam kittyno tijelo i haljinu, ali mi fali majica, nos, oči i sl.
    može se sve to naknadno priljepiti? :?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moze, ali malo teze, jer se napravljeno vec stvrdnulo.
    pokusaj vazne dijelove napraviti odjednom....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala cure, probat ću iako mi je nekako čudno raditi u rukavicama a i onaj miris mi je grozan :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedina stvarčica koju u receptu ne razumijem je želatina. koliko je to u gramima. tj. imam želatinu u malim vrećicama koje su praktički ona jedna žličica koju još treba dodat. koja je žličica u pitanju ona najmanja?
    a kasnije je riječ o običnim žlicama (one za juhu)?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    jedina stvarčica koju u receptu ne razumijem je želatina. koliko je to u gramima. tj. imam želatinu u malim vrećicama koje su praktički ona jedna žličica koju još treba dodat. koja je žličica u pitanju ona najmanja?
    a kasnije je riječ o običnim žlicama (one za juhu)?
    Ovako kako si opisala sam ja "mjerila" i ispalo je super.
    Mala žličica želatine mi je bila manja od one "za kavu", ali ako je nemaš ništa strašno. Ništa bitno se neće promjeniti za gram-dva više želatine.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedna vrečica za jednu količinu ticina....iskustvo je pokazalo da skroz korektno funkcionira

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure, ali meni još nije jasno koja je vrećica tj. gramaža vrećice u pitanju-doma imam dvije...one male i one od 20 g. ova od 20g je instant želatina, a one manje su lagano zrnaste-kao šećer-nije prah.

zašto pitam-jer sa želatinom nemam nikakvog iskustva...

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne koristiti instant zelatinu nego one male vrecice zelatine

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    male vrecice zelatine
    Dr. Oetker - 10 g vrećica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, taj podatak sam trebala.
    malo me zbunilo ono u prahu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih...

hvala!!!

iako, ne znam hoće li biti išta od proslave ovaj vikend. naime, slavljenica se razbolila :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam se odvažila na ticino masu i mogu vam reči da sam se oduševila!

Od sada samo to koristim za dekoraciju torti.

Evo moje torte:

http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...48aresize.html

(sa strane je šlag, a torta je parfe)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •