Ja ću Doru raditi u 1. mj. Sada sam radila ovu :
torta sa gerberima
čovječe, pa koliko ih ti tjedno radiš? svaka čast![]()
meni Dora treba za subotu ali snašla sam se..
Koliko radim ? zavisi koliko je rođendana. Laptop sam radila sinu, više ga ne bi radila.
Neke radim za poklon, neke djeci od prijateljica itd.
Ovaj koferčić sam radila kćerki od prijateljice.
Torta kozmetički koferčić
tko u zg radi po narudzbi tortice od ticina??
ma slasticarni ima...mislim ovak doma od cura....
ajme..pasem oči i ne vjerujem.
Duboki naklon....
Stvarno je promejna bit malo na muffinima pa onda doć ovdje i vidjet sve ove vaše krasote.
Svaka čast "kozmetički koferčić".
Evo i torte koju sam radila za svoju snahu.
kutija za nakit
kalimero, čista kopijamoj laptop
Molim vas za pomoć - planiram za Božić napraviti tortu i obložiti je ticinom.
Torta bi bila u obliku krova, dakle sa nagibom i najradije bih napravila podlogu od biskvita, 'krovne plohe' također od biskvita i sada me muči - koju kremu da stavim između? Kako je u planu još jedna torta i to čokoladna, ovu bi napravila u voćnom izdanju.
Krema bi po logici trebala biti prilično gusta (voljela bih izbjeći želatinu, ali nije uvjet) tako da kada se stisne ostane u formi trokuta (nadam se da me razumijete)
Imate li neke ideje kako da sve to izvedem?
Vivach, ja nebi tu kućicu radila voćnu, opasno je , uvijek može doći do klizanja voća. Tu kućicu rasdi čokolaadnu a dugu voćnu.
Ja bih kućicu radila tako da bi slagala biskvite u obliku kvadrata i gore nastavila sve uži i uži biskvit da dobiješ oblik krova. To premažeš kremom i poljepiš 2 biskvita kao krov i to je to.
ja bi isto ko kalimero, ali bi za krov stavila 2 oblatne koje su spojene s nekom kremom ili može biti i jednostruka oblatna, to sve obloženo ticinom
Evo i dvije slike blagdanske torte
djed Božićnjak
Kalimero gdje nabavljas alat, narocito me zanima za ovu texturu kojom si radila kozmeticku torbicu?
I ja se odlučila krenuti u avanturu!Nekoliko pitanja:
1.Znači,čuva se na sobnoj temperaturi i masa može stajati i 2 mjeseca?(ovo mi je jako bitno)
2.Da li je ovaj ticino jestiv,mislim zbog glicerina?
3.Fruktoza se kuva dok se ne zgusne-koliko?Recimo da bude gustine kao voćni sirup za sok?
4.Hoće li se masa osušiti kad se prenese na tortu?
Hvala!!!
ja ću odgovoriti samo na ovo, za druge neka se jave iskusnije, radila sam samo jednom
2. na mojoj bočici glicerina koju sam kupila u ljekarni piše- popiti 1 malu do 2 velike žlice, laksans; po tome zaključujem da je jestiv glicerin pa i ticino
1.na sobnoj temperaturi,zasticeno od doticaja sa zrakom,moze trajati duuugo
2.jestiv,da
3.ja to ne kuvam dugo,ne sme promeniti boju,samo da se malo zgusne
4.vrlo se brzo susi.kada oblozis tortu,i stavis u frizider postane sasvim cvrsto.Ali se isto tako smeksa na sobnoj temperaturi pa se lako sece.
Evo ovdje imaš
http://cgi.ebay.com/Sugarcaft-Patchw...item3ef9e6dbd8
puno puta sam pravila ticino po migulicinom receptu.
prosli put sam u zadnji tren skuzila da nemam glicerin i odlucila probati bez njega, ne vjerujuci bas u neki uspjeh
ali na kraju nisam skuzila nikakvu razliku u ticinu sa ili bez glicerina.
od sad ga uvijek pravim bez glicerina jer kod mene se sve te figurice pojedu.
evo link,pa možete pogledati video kako napraviti fondan.Hvala Minja!
http://www.minjina-kuhinjica.com/fon...uz-video-klip/
cure, trebam pomoc
necak za rodjendan zeli tortu u obliku ponija ili magarca,
pa ako je netko radio nesto slicno ili zna link gdje bi mogla pogledati kako se to pravi, bila bih zahvalna..
Evo ima tu nešto magareće
http://www.coolinarika.com/slika/358380/
http://www.novibeograd.info/forum/in...?topic=3636.50
Evo mene opet!Sad sam pročitala da ticino ne ide na kreme od mlijeka.Torta je gotova,u frižideru je i hladi se,mislila sam je ukrasiti sutra(ticino je super ispao).Problem je što je krema od mlijeka,žumanjaca,brašna i margarina(kuglica torta).I šta sad?Nije valjda da je ne mogu ukrasiti ticinom?
Ma možeš, hladano je i neće danima stajati da bi se ticino napučio
kalimero-gdje kupis one predivne modle za gerbere?
ja sam luda od trazenja.naravno da trebam za SUTRA.nisam nasla nis pametno osim nekih malih cvjetica u silikonskom kalupu za fimo.
joj sto mi nisi blize -pa da mi posudis.
š m r c .
Evo i druge hello kytti
evo i mog ben 10
ja sam još uvjek u šoku jer mi je torta ispala tocno kakvu sam zamisljala.napominjem da ja NISAM ni precizna ni uredna nego bas naprotiv.
Toliko sam sretna da zaboravljam na bol u rukama koju imam od pripreme ticina!
Eto slikice
http://public.fotki.com/anatom/iva-d...605.html#media
Odlične su vam torte Ben i pčelice![]()
![]()
Cure svaka vam čast. Čini mi se da koja god je probala napravila je savršenu tortu i ne znam od kuda vam toliko mašte i kreativnosti.
Obožavam peći kolače i torte ali uvijek muku mučim s ukrašavanjem. za 3mj mi je curici 1. rođendan i htjela bih napraviti posebnu tortu i sada ste me nadahnule iako nema šanse da napravim 3D figurice jer sam totalni antitalent (probala sam s plastelinom).
Zanima me:
1. Koliko tanko treba razvaljati ticino
2. Kad radite npr lice na torti od npr miffy dali oči, usta, brkove crtate ili isto od ticina i ako crtate s čime?
3. Koliko boje treba staviti u ticino npr ako hoću narančasti i ako koristim gel boju.
Bilo bi dobro da pogledaš malo na youtube, ima izrada te mase i svega. Isto tako link od minjine kuhinjice- izrada figurica itd. Najlakše ti je napraviti hello kitti- ima je na minjinoj stranici ili coolinarika
Boje se dodaje koliku nijansu želiš, nema pravila
Nova godina i novi rođendan, sada već 5-ti.....Kako vrijeme leti
Kako ja samo jednom godišnje imam volje raditi torte i to isključivo za moje zlato, evo i novog uratka.
U posljednje vrijeme poludio je za "Morskim svijetom" (ili kako se već zove). To su one figurice ribica i ostalih morskih stvorenja što se prodaju u malim vrečicama. Još smo nedavno pogledali "Sammyja na putu oko svijeta" u 3D tehnici, oduševili se i odluka je pala da torta mora biti na istu temu.
Evo šta je ispalo:
http://public.fotki.com/anna-y/5-roe...001.html#media
To su tri torte:
1. torta sa jagodama, voćnom kremom, preljevom+ šlagom i gore opet biskvit
2. torta sa banankima i kremom okusa banane
3. torta sa biskvitom od lješnjaka i kremom od lješnjaka
+ ovi koraljni "grebeni" su dio kupljenog mramor mini kuglofa, a preko je ticino
Gore su sve figurice koje smo do sada skupili, a ostatak koralja je od ticino mase, dio je radio i sam slavljenik. Nešto je i kokos brašna (ovo žuto), dio plavi šećer, te ostali bomboni i mrvice.
Kako nemam frižider u koji bi ovo stalo, preko noći se hladilo na terasi. No, bilo je dosta magle, pa mi je malo navlažilo. Zato sam figurice morala staviti na hostije koje sam posula plavim šećerom.
Uglavnom mališa je sav oduševljen zaključio da: "Nitko nikada nije imao talo lijepu tortu!".
A to je mami bio i cilj![]()
Još jedna `princezasta´
http://picasaweb.google.com/vlatka33...A6ROENDANKRUNA#
anna-y - torta je mrak, svaka čast
oriel - krasna torta i super ideja,. ma super
Imam sledeci problem:
pravim tortu sinu za rodjendansku proslavu,
za nedelju uvece,velicine je 2 A4 stranice,kao knjiga.
Za nju imam kartonski podmetac,medjutim ne stane mi u frizider...
Mogu je staviti bezbedno na balkon,ali se plasim sta ce biti s ticinom s obzirom da su temperature niske?
Ticino ce se stvrdnuti,to mi je jasno,ali sta ce biti kada je unesem na sobnu temperaturu?
Ili da je drzim vani nepresvucenu,pa ju obucem u ticino u zadnji cas>
Ali,imam gomilu figurica i trica koje se na nju trebaju zalepiti,
i komplikovano mi je to raditi neposredno pred rodjendan,jer imam jos toliko toga sto treba da stignem....
Ne znam sta da radim....help![]()
Ja svoje torte ne stavljam u frižider nego u špajzu gdje ostavim malo otvoren prozor; dovoljno hladno za tortu a ticinu se ne desi ništa.
Ovo vrijedi naravno samo za zimske uvjete.
A ako ti je to neizvedivo mislim da ipak treba proći neko vrijeme da se ticino počne topiti, a dotad ćete tortu već papati![]()
dijabetička torta za moju bakicu
KayaR i ja sam imala taj problem. Pazi samo da ti se ne navlaži zbog magle. Hladnoća neće štetiti, već vlaga u zraku. Zato je i moj ticino bio površinski vlažan i boja je pustila u tortu, pa je nekima bio problem jesti plavi biskvit![]()
Mene zanima jedna stvar u vezi sa glicerinom... Naime, kad sam trazila glicerin u apoteci, rekli su mi da onaj sto oni imaju nije sterilan, a da ne proizvode sterilni glicerin, te da mi ne savjetuju da taj 'nesterilni' koristim za jelo... Kakav je to glicerin koji vi koristite?
nemam pojima jel sterilan ili ne, ja ga kupujem u svojoj apoteci i znaju za kaj ga koristim. idem utorak tamo pa ću baš pitati.