Stranica 20 od 46 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #951
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero ben 10 je iz jednog komada, pa bojan ili slagan iz komadića razno obojanog ticina? i još nešto kak je pričvršćen ekran od laptopa? nadam se da se ne ljutiš kaj ispitujem i kradem ideje?
    Ben 10 je iz jednog komada i bojan.
    Ekran na laptopu je naslonjen . Tu tacnu mi je muž napravio. Tacna ima vodoravni dio i taj kosi spojen nekim vijcima .
    Samo ti pitaj i kradi ideje, nema frke. Ako bi bila tajna, nebi bilo na forumu.

  2. #952
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja ću Doru raditi u 1. mj. Sada sam radila ovu :
    torta sa gerberima

  3. #953
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    čovječe, pa koliko ih ti tjedno radiš? svaka čast

  4. #954

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    meni Dora treba za subotu ali snašla sam se..

  5. #955
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    čovječe, pa koliko ih ti tjedno radiš? svaka čast
    Slazem se!

  6. #956
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Koliko radim ? zavisi koliko je rođendana. Laptop sam radila sinu, više ga ne bi radila.
    Neke radim za poklon, neke djeci od prijateljica itd.
    Ovaj koferčić sam radila kćerki od prijateljice.
    Torta kozmetički koferčić

  7. #957
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    šteta kaj ne živiš blizu mene...

  8. #958
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno


  9. #959
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja ću poludit!! ovo je prepredobro!!!

  10. #960

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    tko u zg radi po narudzbi tortice od ticina??

  11. #961
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ja mislim svaka slastičarna

  12. #962

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    ma slasticarni ima...mislim ovak doma od cura....

  13. #963
    Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    na pravom mjestu
    Postovi
    618

    Početno

    ajme..pasem oči i ne vjerujem.
    Duboki naklon....
    Stvarno je promejna bit malo na muffinima pa onda doć ovdje i vidjet sve ove vaše krasote.
    Svaka čast "kozmetički koferčić".

  14. #964
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i torte koju sam radila za svoju snahu.

    kutija za nakit

  15. #965
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    kalimero, čista kopija moj laptop

  16. #966
    Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    79

    Početno

    Molim vas za pomoć - planiram za Božić napraviti tortu i obložiti je ticinom.
    Torta bi bila u obliku krova, dakle sa nagibom i najradije bih napravila podlogu od biskvita, 'krovne plohe' također od biskvita i sada me muči - koju kremu da stavim između? Kako je u planu još jedna torta i to čokoladna, ovu bi napravila u voćnom izdanju.
    Krema bi po logici trebala biti prilično gusta (voljela bih izbjeći želatinu, ali nije uvjet) tako da kada se stisne ostane u formi trokuta (nadam se da me razumijete)
    Imate li neke ideje kako da sve to izvedem?

  17. #967
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, čista kopija moj laptop
    Ma bravo, super je . Dobra ti je ideja ono sa slikom desktopa.

  18. #968
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Vivach, ja nebi tu kućicu radila voćnu, opasno je , uvijek može doći do klizanja voća. Tu kućicu rasdi čokolaadnu a dugu voćnu.
    Ja bih kućicu radila tako da bi slagala biskvite u obliku kvadrata i gore nastavila sve uži i uži biskvit da dobiješ oblik krova. To premažeš kremom i poljepiš 2 biskvita kao krov i to je to.

  19. #969
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ja bi isto ko kalimero, ali bi za krov stavila 2 oblatne koje su spojene s nekom kremom ili može biti i jednostruka oblatna, to sve obloženo ticinom

  20. #970
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i dvije slike blagdanske torte

    djed Božićnjak

  21. #971
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Kalimero gdje nabavljas alat, narocito me zanima za ovu texturu kojom si radila kozmeticku torbicu?

  22. #972
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    I ja se odlučila krenuti u avanturu!Nekoliko pitanja:
    1.Znači,čuva se na sobnoj temperaturi i masa može stajati i 2 mjeseca?(ovo mi je jako bitno)
    2.Da li je ovaj ticino jestiv,mislim zbog glicerina?
    3.Fruktoza se kuva dok se ne zgusne-koliko?Recimo da bude gustine kao voćni sirup za sok?
    4.Hoće li se masa osušiti kad se prenese na tortu?

    Hvala!!!

  23. #973
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    1,502

    Početno

    ja ću odgovoriti samo na ovo, za druge neka se jave iskusnije, radila sam samo jednom

    2. na mojoj bočici glicerina koju sam kupila u ljekarni piše- popiti 1 malu do 2 velike žlice, laksans; po tome zaključujem da je jestiv glicerin pa i ticino

  24. #974
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se odlučila krenuti u avanturu!Nekoliko pitanja:
    1.Znači,čuva se na sobnoj temperaturi i masa može stajati i 2 mjeseca?(ovo mi je jako bitno)
    2.Da li je ovaj ticino jestiv,mislim zbog glicerina?
    3.Fruktoza se kuva dok se ne zgusne-koliko?Recimo da bude gustine kao voćni sirup za sok?
    4.Hoće li se masa osušiti kad se prenese na tortu?
    1.na sobnoj temperaturi,zasticeno od doticaja sa zrakom,moze trajati duuugo
    2.jestiv,da
    3.ja to ne kuvam dugo,ne sme promeniti boju,samo da se malo zgusne
    4.vrlo se brzo susi.kada oblozis tortu,i stavis u frizider postane sasvim cvrsto.Ali se isto tako smeksa na sobnoj temperaturi pa se lako sece.

  25. #975
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero gdje nabavljas alat, narocito me zanima za ovu texturu kojom si radila kozmeticku torbicu?
    Evo ovdje imaš

    http://cgi.ebay.com/Sugarcaft-Patchw...item3ef9e6dbd8

  26. #976

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    puno puta sam pravila ticino po migulicinom receptu.
    prosli put sam u zadnji tren skuzila da nemam glicerin i odlucila probati bez njega, ne vjerujuci bas u neki uspjeh
    ali na kraju nisam skuzila nikakvu razliku u ticinu sa ili bez glicerina.
    od sad ga uvijek pravim bez glicerina jer kod mene se sve te figurice pojedu.

  27. #977
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    evo link,pa možete pogledati video kako napraviti fondan.Hvala Minja!
    http://www.minjina-kuhinjica.com/fon...uz-video-klip/

  28. #978

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    cure, trebam pomoc
    necak za rodjendan zeli tortu u obliku ponija ili magarca,
    pa ako je netko radio nesto slicno ili zna link gdje bi mogla pogledati kako se to pravi, bila bih zahvalna..

  29. #979
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

  30. #980
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    Evo mene opet!Sad sam pročitala da ticino ne ide na kreme od mlijeka.Torta je gotova,u frižideru je i hladi se,mislila sam je ukrasiti sutra(ticino je super ispao).Problem je što je krema od mlijeka,žumanjaca,brašna i margarina(kuglica torta).I šta sad?Nije valjda da je ne mogu ukrasiti ticinom?

  31. #981
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ma možeš, hladano je i neće danima stajati da bi se ticino napučio

  32. #982
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    kalimero-gdje kupis one predivne modle za gerbere?

    ja sam luda od trazenja.naravno da trebam za SUTRA.nisam nasla nis pametno osim nekih malih cvjetica u silikonskom kalupu za fimo.

    joj sto mi nisi blize -pa da mi posudis.
    š m r c .

  33. #983
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero-gdje kupis one predivne modle za gerbere?

    ja sam luda od trazenja.naravno da trebam za SUTRA.nisam nasla nis pametno osim nekih malih cvjetica u silikonskom kalupu za fimo.

    joj sto mi nisi blize -pa da mi posudis.
    š m r c .
    Dođi posudit ću ti
    Kupila sam ih u Dora usluge doo

  34. #984
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i druge hello kytti

  35. #985
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    evo i mog ben 10

  36. #986
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    ja sam još uvjek u šoku jer mi je torta ispala tocno kakvu sam zamisljala.napominjem da ja NISAM ni precizna ni uredna nego bas naprotiv.
    Toliko sam sretna da zaboravljam na bol u rukama koju imam od pripreme ticina!

    Eto slikice

    http://public.fotki.com/anatom/iva-d...605.html#media

  37. #987
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Odlične su vam torte Ben i pčelice

  38. #988
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,135

    Početno

    Cure svaka vam čast . Čini mi se da koja god je probala napravila je savršenu tortu i ne znam od kuda vam toliko mašte i kreativnosti.
    Obožavam peći kolače i torte ali uvijek muku mučim s ukrašavanjem. za 3mj mi je curici 1. rođendan i htjela bih napraviti posebnu tortu i sada ste me nadahnule iako nema šanse da napravim 3D figurice jer sam totalni antitalent (probala sam s plastelinom).
    Zanima me:
    1. Koliko tanko treba razvaljati ticino
    2. Kad radite npr lice na torti od npr miffy dali oči, usta, brkove crtate ili isto od ticina i ako crtate s čime?
    3. Koliko boje treba staviti u ticino npr ako hoću narančasti i ako koristim gel boju.

  39. #989
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Bilo bi dobro da pogledaš malo na youtube, ima izrada te mase i svega. Isto tako link od minjine kuhinjice- izrada figurica itd. Najlakše ti je napraviti hello kitti- ima je na minjinoj stranici ili coolinarika
    Boje se dodaje koliku nijansu želiš, nema pravila

  40. #990
    anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Dugo Selo/ Sesvete
    Postovi
    550

    Početno

    Nova godina i novi rođendan, sada već 5-ti.....Kako vrijeme leti

    Kako ja samo jednom godišnje imam volje raditi torte i to isključivo za moje zlato, evo i novog uratka.

    U posljednje vrijeme poludio je za "Morskim svijetom" (ili kako se već zove). To su one figurice ribica i ostalih morskih stvorenja što se prodaju u malim vrečicama. Još smo nedavno pogledali "Sammyja na putu oko svijeta" u 3D tehnici, oduševili se i odluka je pala da torta mora biti na istu temu.
    Evo šta je ispalo:

    http://public.fotki.com/anna-y/5-roe...001.html#media

    To su tri torte:
    1. torta sa jagodama, voćnom kremom, preljevom+ šlagom i gore opet biskvit
    2. torta sa banankima i kremom okusa banane
    3. torta sa biskvitom od lješnjaka i kremom od lješnjaka
    + ovi koraljni "grebeni" su dio kupljenog mramor mini kuglofa, a preko je ticino

    Gore su sve figurice koje smo do sada skupili, a ostatak koralja je od ticino mase, dio je radio i sam slavljenik. Nešto je i kokos brašna (ovo žuto), dio plavi šećer, te ostali bomboni i mrvice.
    Kako nemam frižider u koji bi ovo stalo, preko noći se hladilo na terasi. No, bilo je dosta magle, pa mi je malo navlažilo. Zato sam figurice morala staviti na hostije koje sam posula plavim šećerom.

    Uglavnom mališa je sav oduševljen zaključio da: "Nitko nikada nije imao talo lijepu tortu!" .
    A to je mami bio i cilj

  41. #991
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

  42. #992
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    anna-y - torta je mrak, svaka čast
    oriel - krasna torta i super ideja,. ma super

  43. #993
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Imam sledeci problem:
    pravim tortu sinu za rodjendansku proslavu,
    za nedelju uvece,velicine je 2 A4 stranice,kao knjiga.
    Za nju imam kartonski podmetac,medjutim ne stane mi u frizider...
    Mogu je staviti bezbedno na balkon,ali se plasim sta ce biti s ticinom s obzirom da su temperature niske?
    Ticino ce se stvrdnuti,to mi je jasno,ali sta ce biti kada je unesem na sobnu temperaturu?
    Ili da je drzim vani nepresvucenu,pa ju obucem u ticino u zadnji cas>
    Ali,imam gomilu figurica i trica koje se na nju trebaju zalepiti,
    i komplikovano mi je to raditi neposredno pred rodjendan,jer imam jos toliko toga sto treba da stignem....
    Ne znam sta da radim....help

  44. #994
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Ja svoje torte ne stavljam u frižider nego u špajzu gdje ostavim malo otvoren prozor; dovoljno hladno za tortu a ticinu se ne desi ništa.
    Ovo vrijedi naravno samo za zimske uvjete.
    A ako ti je to neizvedivo mislim da ipak treba proći neko vrijeme da se ticino počne topiti, a dotad ćete tortu već papati

  45. #995
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    dijabetička torta za moju bakicu

  46. #996
    anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Dugo Selo/ Sesvete
    Postovi
    550

    Početno

    KayaR i ja sam imala taj problem. Pazi samo da ti se ne navlaži zbog magle. Hladnoća neće štetiti, već vlaga u zraku. Zato je i moj ticino bio površinski vlažan i boja je pustila u tortu, pa je nekima bio problem jesti plavi biskvit

  47. #997
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    dijabetička torta za moju bakicu
    prekrasna torta, super ideja za br.80

  48. #998
    Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    682

    Početno

    Mene zanima jedna stvar u vezi sa glicerinom... Naime, kad sam trazila glicerin u apoteci, rekli su mi da onaj sto oni imaju nije sterilan, a da ne proizvode sterilni glicerin, te da mi ne savjetuju da taj 'nesterilni' koristim za jelo... Kakav je to glicerin koji vi koristite?

  49. #999
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    nemam pojima jel sterilan ili ne, ja ga kupujem u svojoj apoteci i znaju za kaj ga koristim. idem utorak tamo pa ću baš pitati.

  50. #1000
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    prekrasna torta, super ideja za br.80
    hvala

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •