Page 22 of 46 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast
Results 1,051 to 1,100 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1051
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by lukava puščica View Post
    prekrasno prekrasno prekrasno
    hvala

  2. #1052
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Antom super je torta. ja sam najzadovoljnija s Aromar bojama. četiri osnovne boje cca 18kn ima u intersparu, konzumu. crna je Ameri Color.
    kad hoću jaču boju onda ticino malo nijansiram, a bojam ga direkt kistom, kapnem boju i razmazujem. npr. košarkaška lopta, obruč preko nje su bojani kistom, pepina: haljina i cipele, dorine: hlače, kosa, torba, usta i oči isto.

  3. #1053
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    i ja koristim te aromar-ali nije mi pao na pamet trik sa bojanjem kistom.hvala na savjetu!

    a crna velis-Ameri Color.daj jos samo info gdje tu kupujes?


  4. #1054
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    crnu kupujem u jakovlju, mislim da se zove dora usluge. srećom od mm kolega živi prek puta njih pa mi dofura, košta 38 kuna, ali vrijedi svaku lipu. e sad ne znam koliko je još dostava, ak ju imaju.

  5. #1055
    zrinska's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Posts
    285

    Default

    curke odlične torte!!!

    koj ste sve torte stavile ispod ticina?

  6. #1056
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Suzizana, koliko ti se suši to bojano kistom? Ja sam tako probala neke zvjezdice, prešla kistom u tankom sloju i ostavila preko noći. Ujutro je bilo skroz mokro (zaljepilo mi se za prst).

  7. #1057

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by Suzizana View Post
    crnu kupujem u jakovlju, mislim da se zove dora usluge. srećom od mm kolega živi prek puta njih pa mi dofura, košta 38 kuna, ali vrijedi svaku lipu. e sad ne znam koliko je još dostava, ak ju imaju.
    Kaj su poskupili? Zar nije bila 28kn? Vidim da je ta cijena još uvijek na net-u...

  8. #1058
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by Mama Natasa View Post
    Kaj su poskupili? Zar nije bila 28kn? Vidim da je ta cijena još uvijek na net-u...
    e, sad si me! može biti da je onda 28, meni je nekak u pameti 38kn.
    Tattoo, doru i pepu sam farbala u ponedjeljak, a trebale su mi za petak. al mi se čini, da su se do drugi dan osušile, osim crne, ona je gusta. ostavila sam ih u huhinji, nisam ih nosila uopće na hladno, stvrdnule su se i osušile.

  9. #1059
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Pročitala sam negdje al ne mogu sad naći - jel može ticino na čokoladnu glazuru? Moja bi bila čokolada za kuhanje, malo šećera i mrvica vode, dodam i malo margarina. Naravno, pustila bi da se dobro stvrdne, ta mi glazura bude onako fino tvrda, ne prima se za prste. Jedino me strah da mi ne otopi ticino. Prekrila bi navečer a treba mi za drugi dan.

  10. #1060
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    ja mislim da ticino može na sve, osim na šlag, al nek potvrde stare iskusne ticinovke. ja sam tek pionirka

  11. #1061
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Još jedna dora
    patak

    Tattoo- može ticino na čokoladnu glazuru, samo ne ide na šlag i kreme koje imaju puno mlijeka

  12. #1062
    Bipsić's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Međimurje
    Posts
    735

    Default

    došla sam samo virnuti i oduševila se s vašim novim tortama, a ovo mi je apsolutni favorit:
    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Još jedna dora
    patak
    svaka čast!!!

  13. #1063
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    kalimero, super su kao i uvijek!

  14. #1064
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    hvala na komentarima

  15. #1065
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    kalimero, ovo nisu torte nego skulpture.

    Evo i moje druge torte, ne toliko uspješne iz dva razloga - cijeli me vikend tresla neka groznica i baš sam bila u komi, a i odabrala sam sachericu i naučila da ticino kod mene na čokoladnoj glazuri ne može biti ravan. A i torta je bila po nekom čudnom receptu pa sam je morala spašavati. Al sam zato jako ponosna na smeđe kotače na autu (pomiješala bijelu masu s kakaom za kolače).

    http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p2270001.html

    Jučer naver gledala na mislim Travel and living kanalu slastičarski dvoboj. Kakve tek oni imaju alate, a kakve su samo te torte. Da nemam ovolko godina promijenila bi profesiju

  16. #1066
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Kalimero,tortice su super!
    Patak je taaaako sladak
    Ja planiram muzicu napraviti avioncic s njim unutra
    Jos ne znam kako cu to izvesti....nisam pronasla puno ideja po netu,ima neko neki link...?

  17. #1067

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by Suzizana View Post
    e, sad si me! može biti da je onda 28, meni je nekak u pameti 38kn.
    Provjereno u petak, 28kn

  18. #1068

    Default

    objasnite mi ovo:

    1 vrečica + zličica yelatine u prahu - molim vas napišite mi točno koju želatinu kupujete, evo ja ispred sebe imam vrećicu od 10g oetkerove želatine, piše mljevena bijela, dakle nisu listići, nije instant nego to što napisah. dakle trebam tu vrećicu i još 1 žličicu? misli se na žličice za čaj jel tak, ne one mini mini koje su u bircevima za kavu? i kad uzmem tu žličicu i napunim je pa to je skoro kao još jedna vrećica želatine!??

  19. #1069
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    ja uvijek stavim samo tu jednu vrečicu i ispadne mi super, osim kad sam umjesto glicerina stavila fiziološku . al čak i onda se dala razvući, samo malo teže i pucala je

  20. #1070

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by lukava puščica View Post
    objasnite mi ovo:

    1 vrečica + zličica yelatine u prahu - molim vas napišite mi točno koju želatinu kupujete, evo ja ispred sebe imam vrećicu od 10g oetkerove želatine, piše mljevena bijela, dakle nisu listići, nije instant nego to što napisah. dakle trebam tu vrećicu i još 1 žličicu? misli se na žličice za čaj jel tak, ne one mini mini koje su u bircevima za kavu? i kad uzmem tu žličicu i napunim je pa to je skoro kao još jedna vrećica želatine!??
    Meni je u takvoj vrećici 3 male žličice (čajne) - ne vrhom pune

  21. #1071
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Ja sam svoje prve i jedine dvije torte radila prije 3 godine i bila sam prilično zadovoljna kako je to sve ispalo. Odlučila sam skoro za 4. roćkas svome sinu ponovo napraviti ticino tortu, moram malo obnoviti znanje, pročitati neke topiće, a bome i obnoviti zalihu boja.

    Inače, ima blizu Vž jedna trgovina s potrepštinama, za one koje zanima, počeli su raditi i web katalog, tj. online trgovanje (ima zgodnih stvari), pa evo linka ako je kome od pomoći.

    http://www.slatkabajka.com/

    Ja sam ticino stavljala na torte obložene mliječnom kremom, nisam primjetila nikakve probleme. Doduše, na ostatku torte u frižideru je ticino postao omekšan, ali nisam primjetila nikakve druge probleme.

    Ovaj put planiram tortu koja je prilično kremasta i u kremi ima dosta mlijeka, pa sam razmišljala, čisto prevencije radi, da izrežem oblatnu i obložim tortu njome prije oblaganja ticinom. Iskusne slastičarke, kako vam se čini ova ideja?

    Tortu budem radila u petak i planiram ukrase napraviti prije, a navečer izvaljati temeljnu oblogu i sve to polijepiti da bude ok za subotu.

  22. #1072
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Još jedno pitanjce, ako neka od vas može baciti pogled na ove boje u gelu, da li je to ta crna o kojoj govorite? Ja bih nešto tu kupovala, pa da kupim sve na jednom mjestu. Hvala!

  23. #1073
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by Hera View Post
    Još jedno pitanjce, ako neka od vas može baciti pogled na ove boje u gelu, da li je to ta crna o kojoj govorite? Ja bih nešto tu kupovala, pa da kupim sve na jednom mjestu. Hvala!
    da to je ta, super crna! a ovo s oblatnom sam si ja već mislila , al nisam još probala. ja bi to zato, da mi bude lijepa ravna i glatka, iako oblatna ima one sitne kockice po sebi, pa ko bi ga znao.

  24. #1074
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Tattoo ide to tebi , bravo. Ja sam probala to sa kakao pr. ali je masa dosta gruba , meni se mrvila i teško je raditi sa njom.
    da ne nabrajam vaša imena evo mojih iskustava ako vam mogu pomoći:
    Želatine dodam 1,5 vrećica od 10 g., znači odvažem još onih 5 g.
    Avion i avijatičar- ja bi pravila nešto slično kao nodi-zvonko, umjesto auta napravila bi avion, otvoren i u sjedalo stavila bebača.
    Ja sam do sada oblačila sve moguće torte: jogurticu, švarcvaldicu, Kinder itd. Ne radim sa oblatnom nego ispečem jedan super tanki biskvit i obložim tortu. Ako je voćna taj biskvit izvana premažem kremom od putra ( margarin ) i pekmez 50:50, ako je neka druga onda oko tog biskvita mažem kremom da kuham na pari 4 jaja, 200 g šećera, u hladno dodam izrađeni margarin. Ako su tamne kreme u torti onda i u ovu kojom omažem izvana isto dok se kuha na pari dodan 100 g čokolade. Tom kremom jako izravnam tortu i onda presvlačim, zato nije neravna. O tome je i migulica puno pisala.

  25. #1075
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    e, to su male tajne velikih majstora! to te ja pitam!

  26. #1076
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    E pa zato smo tu

  27. #1077
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

  28. #1078

    Default

    aaaaaa! kalimero! pa šta si ti slastičarka? i kolko ti torti godišnje ispečeš? sviđa mi se ova sa srcem, super je. ne kužim kako si nju obložila ticinom (onaj osnovni pokrov?) kad neka okrugli oblik?

    i kako se radi ta mašna?
    ja još nisam nikad radila tortu s ticinom, glavno da sam sve pročitala s ovog topica i zapisala
    htjela bi napravit sestri za roćkas tortu samo s mašnom - jel izrežeš veliku traku pa je zavežeš kao bilo koju mašnu il se to mora dio po dio nakalemiti ?

  29. #1079
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    lukava puscica,imas na You tube gomilu filmica How to...
    Ukucaj How to make a fondant bow i imas da biras

  30. #1080
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    ajmee kalimero, ubit ćeš nas!!! ovo je ludo!!!

  31. #1081
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Hvala na komentarima. Tu tortu srce je lakše presvući u ticino od okrugle ili četvrtaste
    Prvo sam pokrila nižu stranu srca. Staviš ticino , jedan kraj treba biti ravan-onaj prema sredini, a ostalo obrađeš sa škarama. Onda pređeš na viši gornji dio. Isto jedna strana ravna i napuštena prema nižem kraju a ostalo škarama. Na kraju izmjeriš obim torte napraviš traku i polijepiš okolo. Krećeš uvijek od " leđa" torte, tu sastavljaš traku. Na tim sastavima ja sam isprobavala novi alat ali može i uska trakica u nekoj boji.
    Stvarno se kraće vrijeme oblači od okrugle, nema nabora. I nisam slastičar ni S nemam od slastičara, ideje kupim sa neta, a dalje pomaže iskustvo ili kad se uvališ u problem moraš i iznaći izlaz.
    Ovaj ticino je zakon što je takav rastezljiv ))
    Mašna - da, na You tube.
    Last edited by kalimero; 02.03.2011 at 18:37.

  32. #1082
    Ora's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,236

    Default

    Torte su vam prekrasne!

  33. #1083
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Evo još jede ali me ta namučila
    torta krevet

  34. #1084
    bundevica's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,078

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Evo još jede ali me ta namučila
    torta krevet
    savršeno!

  35. #1085
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Zaista savrseno!

  36. #1086
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Evo još jede ali me ta namučila
    torta krevet
    ajmeee meniiii! ovo je prefenofantastično !

  37. #1087
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Evo još jede ali me ta namučila
    torta krevet
    E ovo je stvarno pregenijalno! Sve pohvale

  38. #1088
    Bipsić's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Međimurje
    Posts
    735

    Default

    ti si ženo genije!!!

  39. #1089
    borka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    671

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Evo još jede ali me ta namučila
    torta krevet

    Kalimero ovo je prekrasno, svaka čast, prava si umjetnica.

  40. #1090
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Hvala djevojke. To je jedna kuma nosila u svatove kao poklon mladencima. I ja sam zadovoljna kako je ispalo.

  41. #1091
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    kalimero, torta je stvarno kao da ju je radio vrhunski profić!

    Ja mislim da ću svoju tortu zalijati čoko glazurom prije ticina (čokolada + hole - to nije mliječno) jer bude jako kremasta i ne pašu mi još neke druge kreme na to, iako znam da je to dobar trik.

    Inače ta torta bude super ravna i okolo (jer ide kalup okolo dok se krema skroz ne stvrdne) i gore (jer poravnam lopaticom za ravnanje), a s obzirom da smo se moj sin i ja dogovorili da će ovaj put biti spužva bob s prijateljima u nekoj avanturi (u lovu na blago, poklone ili što već), paše mi čak da je neravno dno mora, pa ću staviti malo smjese ispod pokrova.

    Danas sam se opskrbila bojicama, kokosom u boji itd., čovjek iz Slatke bajke me ugodno iznenadio, bio je u prolazu, pa me nazvao da li da mi radije donese, da ne šalje poštom

  42. #1092
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Hera-da ta krema svakako može ispod ticina. To je tzv. ganache krema kojom se može filovati torta a može i okolo ispod ticina.
    Hvala svima na komentarima. Sve to što radim i znam o ticinu dugujem ovom forumu, posebno migulici koju više ne vidim da se javlja na ov om forumu.

  43. #1093
    bebelina's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    1,609

    Default

    pitanje , moze li se umjesto fruktoze koristit sorbitol?

  44. #1094
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Probaj pa nam kaži

  45. #1095
    bebelina's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    1,609

    Default

    odustala od sorbitola

    Kalimero , plizz gdje kupujes kalupice za cvijece i sl?

  46. #1096

  47. #1097
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    winxica s kojom nisam baš oduševljena, ali kaj sad mogu! druga bu bolja!

  48. #1098
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Meni je baš super. Kako si dobila ovu boju kose? Mene izluđuje ta nemogućnost dobivanja boje koju ja hoću pa odustajem od svih ideja.

    Evo i moje treće torte, ova me podosta namučila jer sam cijeli tjedan bila u nekim problemima i sve sam radila na brzinu. http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/p3120016.html

    Pokušala bih se sljedeću tortu "odljepiti od podloge" i napraviti nešto samostojeće al me strah fijaska. Imam mjesec dana do sljedećeg planiranog rođendana, pa najbolje da krenem odmah. Nisam do sad torte ničim premazivala za sjaj, probala bi i to. Mogu li samo dio torte premazati da sjaji a dio da mi ostane mat?

  49. #1099
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    mozes. Sjajne premazi vodkom ili rakijom.

  50. #1100
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Djevojke torte su vam odlične , bitno je da su slavlčjenici zadovoljni.
    Migulice- već sam pitala za tebe. Znam sve . Čestitam, to je predivno. Drago mi je da si se vratila na forum.

Page 22 of 46 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •