Stranica 26 od 46 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1251
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    meni se ništa ne otvara

  2. #1252

  3. #1253
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Smotana sam ja za stavit te slike...

  4. #1254
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    super su. koje boje stavljaš?

  5. #1255
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Americolor boje u gelu; naručujem u Dora usluge. Napravila sam nekoliko torti dosad, probala i ticino i MMF, ipak mi je draži marshmallow fondan. Ubuduće obavezno fotkam uratke, jer baš mi je drago "ćirnit" ovdje za kakvu ideju...

  6. #1256
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Lijepa ti je prva tota Smajlich, a zbog čega ti je draži marshmallow fondan, brzine pripreme ili?

    Moj dan za pvu tortu se približava pa samo da pitam da li postoji bilo kakav razlog da biskvit od torte na linku http://forum.roda.hr/threads/65183-F...okoladna-torta

    upotrijebim za ticino tortu. Radi se o tome da je rahlli biskvit pa da nebude ticino pretežak za to ili je najvažnije da bude kuhana krema?

  7. #1257
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Pa da najviše zbog brze pripreme, jer s malom bebom, znate i sami kako to ide -sad ne mora sisati svakih sat vremena, ali se zato "vere" uz mene dok mijesim smjesu i sl.
    Moja torta, ova prva bila je voćna, baš rahlih korica, ali sam tanko razvaljala fondan, 3-4mm, i nikakvih problema. Mislim da će ti ta bit ok. Evo link od jedne slične što sam radila- http://www.coolinarika.com/recept/807447/
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 06.06.2011. at 08:57

  8. #1258
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Samo ja nisam radila figurice, ali ova žena jest bez problema.

  9. #1259
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Još jedno pitanje , a smije ticino na tortu sa beze korama ili je prognoza propadanje ?

  10. #1260
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Evo mene, prvo pa tu, da javim rezultate.

    Taman sam krenula u izradu i ode forum pa paa , uh, hvala Bogu da sam prije marljivo radila i prikupila sve važne info na jedan a4 format papira jer sigurno se ne bih upuštala u izradu bez svih vaših savjeta.

    Uglavnom, ja sam prezadovoljna za prvi puta, bilo je tu svačega, od topljenja torte kod ukrašavanja, do početka napuhavanja ticina zbog te topline valjda, ukrašavam ja i kad najednom, pa nije bila ta torta tak loptasta, pa ona se topi, hitnooo u frižder!!

    Uglavnom, potrošila sam ohoho vremena, npr. izradim lijep veliki plašt i hoću ga staviti preko torte i ups, premalo sam šećerila podlogu, zalijepilo se, i opet novo nanovo, i opet se ponovilo sa gornjom...
    Uglavnom, za prvi puta, ma zadovoljna sam, a dijeca da ne govorim. Evo slikica
    https://picasaweb.google.com/KElena0...22239345523122

  11. #1261
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Super je! Ma velika je vrućina, normalno da se topi!

  12. #1262

  13. #1263
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Smajlich baš je lijepa i nježnih je boja, dok sam kupovala boje nije bilo crvene i bila je samo električno roza , uh )

  14. #1264
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Ja kupujem u Dora-usluge i dosad su imali na raspolaganju svaku koju sam naručila (iako ne i upotrijebila-još!)...boje su ti baš vesele, rođendanske-ne može nego tako!
    Koju si tortu na kraju radila?

  15. #1265
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Boje sam kupila u Vž http://www.slatkabajka.com, mislim da su one americolor.
    A torta je bila od čokoladnog biskvita, sa tri različite kreme, bila je strašno ukusna,
    evo ovdje pogledaj zadnji post http://forum.roda.hr/threads/65183-F...okoladna-torta

  16. #1266
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    imam još jedno pitanje... možda je negdje i bio odgovor ali sad fakat nisam išla iščitavati sve ove stranice...

    tortu opet radi moja mama a ja samo postavljam pitanja

    dakle, mama bi radila tortu na kat i zanima ju da li svaki kat prekriva posebno s ticino smjesom ili na kraju pokrije sve odjednom... nadam se da ste skužili moje pitanje...

    help please...

  17. #1267
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ja sam svaki kat posebno

  18. #1268
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    znači prvi kat obukla u ticino totalno. nisi ga rezala na mjestu gdje dođe drugi kat? (tj izrezala van taj dio?) mama se boji kak će se taj ticino ponašati kad gore stavi drugi kat... znači, sve bu ok...

    thanx!

  19. #1269
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Ja sam svaki kat složila za sebe i kad je bilo gotovo samo sam stavila jednu na drugu (nism niš izrezivala jer je tak čvršće..) i bilo je super... Kasnije sam gornji kat uzela dolje i rezala se svaka torta za sebe....
    Imaš an fejsu moju tortu, ovu zadnju što sam radila....

  20. #1270
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    thanx, idem pogledat...

  21. #1271
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i moje barbike

  22. #1272
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Prekrasna!

  23. #1273
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Cure, super su torte. Oka, baš mi je vesela ova tvoja, prava rođendanska! I još k tome na kat! odlično za prvi pokušaj!
    Smajlich i kalimero, a ove su stvarno elegantne! Prekrasno!

  24. #1274
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    kalimero - barbi torta je prekrasna! kao uostalom i sve tvoje torte.
    oka - i tvoja je wooow!

    moja mama je uspjela napraviti torticu na dva kata... stavim sliku kad uzmognem (naravno, kopirale smo tortu, mislim da miguličinu)...

  25. #1275
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    i OT ježić - avatar ti je mrak!

  26. #1276
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    krizmana torta za moje kumće

  27. #1277
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Jako lijepo Suzizana.

    OT, Bipsić, i meni je tvoj avatar super! Baš sam se od srca nasmijala kad sam ga vidla!

  28. #1278
    M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Cure prekrasne su Vam torte! Ja sam oduvijek voljela peći i ukrašavati torte, no već dosta dugo nisam ništa. Moj domet je bio šlag i ukrasici, ali fascinirate me svojim umjecima!!
    Htjela bih se i ja okušati u ticinu, malo sam gledala alat i sve mi se čini skupo za tako ponekad
    Možete li mi reći što mi sve treba za početak, pa onda kojim smjerom dalje?

  29. #1279
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    M&M ispočetka ti nije potrebno puno alata....ja sam većinu alata "posudila" od Kore tj njezine igračke za play dough itd...
    ovu sam radila s minimalno alata, imala sam samo izrezivać za volane, a ostalo je bilo ruke ručice....http://public.fotki.com/migulica/korina-balerina/ alat sam nabavljala pomalo, kako mi je trebao.....

  30. #1280
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Suzizana- jako ti je lijepa torta, uredna i prava krizmena. sviđa mi se.
    Evo i moje od prošlog tijedna
    Hello Kitty

  31. #1281
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Prekrasne, ostavljaju me bez teksta

  32. #1282
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Prekrasno cure!

  33. #1283
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    evo i jedne vjenčane torte

  34. #1284
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    kalimero, vauu! Jesi i ove zečeve radila od ticina?

  35. #1285

    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    6

    Početno

    Hej curke evo i meni treba pomoć oko torte za 7 rođendan. Moja curka je izrazila zelju za lolipop tortu na dva kata. Već sam radila torte s ticino masom, ali nikad na dva kata. Pa ako neka od vas ima neki savjet kako da to izvedem bila bih vam jako zahvalna.

  36. #1286
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    pozdrav, pekarice

    imam pitanjce. dosad nisam imala problema sa rođendanskim tortama za svoje ljubimce, bilo je tu traktora toma, ogromnih trkaćih pista za munjevitog jurića i ekipu, velikih gusjenica i sl. ali, moj stariji gadonja je ovaj put pred mene postavio novi izazov. dakle, dečko bi opet munjevitog, ali ovaj put, on bi okruglu tortu. e sad. meni je bezveze napravit običnu jednokatncu, ja bi na kat. ali nije mi ni to dovoljno, ja bi onako sa pistom koja se u krug penje od dna ka vrhu ali nemam pojma kako izrezati i uopće peći biskvite za to a ni kako obući takvošto u ticino. ako itko od vas zna korak po korak proceduru ili zna gdje da nađem pomoć, zauvijek zahvalna

  37. #1287
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Draga silverrine
    imas ovdje tutorial

    http://cakecentral.com/articles/662/...-a-spiral-cake

    Kako ste inace (nekad smo se bile cule po pitanju TSH )?

  38. #1288
    M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Evo da se javim - pohvalim da sam krenula! Sestra je za rođendan htjela nešto s motivom dupina, nisam stigla kupiti sve sastojke pa sam kupila marshmallow, da stvar bude bolja nisam našla bijele nego neke šarene (dobila sam predivnu zelenu boju ).
    Rastopila sam ih u mikrovalnoj ali mi se čini 2 minute previše,koliko dugo ih treba topiti? Malo mi se miris nije svidio ali ok
    Bilo mi je dobro kad sam zamijesila no nekako mi je kasnije bilo dosta tvrdo za oblikovati, jel mi se već prosušilo ili ? Stavila sam u foliju ostatak, malo sam napravila pa nije strašno. Napravila sam dupine, morske zvijezde i školjkicu Kako znam da je suho, je li skroz tvrdo ili?
    Čitala sam da ne idu na šlag bilo koje vrste ili? Tortu more sam napravila (izvana) od biljnog šlaga, dupine mogu staviti na štapiće, ali školjkice ne bas
    Zagnjavila sam znam sorry ali ... Eh da gdje ima bijelih marshmallowsa za kupiti ? HVALA

  39. #1289
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    imas ih kupiti u Mulleru (bar tako pise u postovima prije, nisam iz ZG), posto ih ja u Ri nisam nisla nisam nikad ni radila MMF cec koristim smjesu od ratluka i / ili ticino po receptu od MIgulice. Ispod treba staviti ganache / butter cream/ marmeladu i sl da se ne otopi...sve sto ima vode u sebi nije preporucljivo

  40. #1290
    M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Iscitavala sam ali nisam vidjela ovo za Muller! Hvala, potražiti cu
    Kupila sam i fruktozu, tako da cu i to probati čim kupim glicerin
    Ovo sa MMF mi je super brzo i jednostavno a jučer nisam ništa drugo stigla

    Meni su prekrasni oni stakleni ukrasi - lijevani prozirni šećer ne znam kako se to zove ni kako se radi

  41. #1291
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    M&M, Marshmalow imaš u Mulleru; stavi u posudu koju si tanko namzala biljnom mašću, zalij s 2-3 žlice vode, malo arome vanilije ili badema i u mikrovalnu na 2 minute. Ja otapam u pećnici. Nemoj otopiti skroz, ali ipak neka dobro omekšaju. Dodaji šećer p ostupno, kako ne bi bilo pretvrdo ( na 3oogr marshmallowa stavim oko 500-600 gr šeć-u-prahu). A ti stakleni ukrasi...misliš na (Royal) icing?

  42. #1292
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    BP ti si moj heroj!! hvala ti do neba... nego, čini mi se da je torta iz tutoriala u cijelosti obučena u ticino iz jednog komada... ne znam da li sam za to dovoljno stručna...

    a i sviđa mi se ona fora kako je netko već pisao, obući u ticino kat po kat pa ih i skidati i zasebno rezati za ekipu. ovako u komadu prekrivenu tortu ne znam ni kako bih rezala.

    inače, mi smo ok, stariji je već skoro dvije godine na istoj razini eutiroksa, a mlađi nema hipotireozu, hvala bogu. ma sve 5!

    vi?

  43. #1293
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, vauu! Jesi i ove zečeve radila od ticina?
    ježić - zečići su kupljeni, nisu od ticina

  44. #1294
    lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    524

    Početno

    migulice - ova balerina je prekrasna! haljina pogotovo!

    kalimero - prava si majstorica, ne kužim odakle ti ideje i strpljivost!

  45. #1295
    Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Međimurje
    Postovi
    735

    Početno

    Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    čini mi se da je torta iz tutoriala u cijelosti obučena u ticino iz jednog komada... ne znam da li sam za to dovoljno stručna...

    a i sviđa mi se ona fora kako je netko već pisao, obući u ticino kat po kat pa ih i skidati i zasebno rezati za ekipu. ovako u komadu prekrivenu tortu ne znam ni kako bih rezala.


    da, to je ono što meni nije bilo jasno... ali evo, i mamina je ispala super, oblačila je kat po kat...

    evo fotki:
    https://picasaweb.google.com/pintari...55604457666242

  46. #1296
    lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    524

    Početno

    kalimero i ekipa kad mi je najpametnije stavljat ticino na tortu? jel dan prije slavlja prerano? hoće li se otopidi deformirati i sl??? ili 12h prije ili kolko je idealno za bit u frižideru?

  47. #1297
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Bipsić-torta je super, ma bitno je biti uporan i probati.
    Lukava puščica -ja torte oblačim dan prije slavlja, ništa se neće desiti u hladnjaku.
    Neki čak ne režu tortu prvi dan, ostave tortu i za drugi dan ako slave odvojeno djeca i odrasli. Moraš gledati od čega je torta, paziti radi kreme a ne radi ticina.

  48. #1298
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    ja uvijek gledam tako da torta nakon stavljanja ticina odstoji neko vrijeme u frižideru, jer se tako stisne pa bude onako fino čvrsta za rezanje!

  49. #1299
    lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    524

    Početno

    hvala!
    ne znam jeste li već pisale muči me količina: dakle ovaj osnovni recept od 1kg pokriva 1 tortu klasičnu recimo promjer 26 visina 10ak cm i još jednom trebam zamijesit za ukrase?

  50. #1300
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Meni je jedna smjesa bila dosta za takvu tortu, sve ukrase i još mi je čak smjese ostalo koju sam pospremila u vrećicu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •