meni se ništa ne otvara![]()
Americolor boje u gelu; naručujem u Dora usluge. Napravila sam nekoliko torti dosad, probala i ticino i MMF, ipak mi je draži marshmallow fondan. Ubuduće obavezno fotkam uratke, jer baš mi je drago "ćirnit" ovdje za kakvu ideju...
Lijepa ti je prva tota Smajlich, a zbog čega ti je draži marshmallow fondan, brzine pripreme ili?
Moj dan za pvu tortu se približava pa samo da pitam da li postoji bilo kakav razlog da biskvit od torte na linku http://forum.roda.hr/threads/65183-F...okoladna-torta
upotrijebim za ticino tortu. Radi se o tome da je rahlli biskvit pa da nebude ticino pretežak za to ili je najvažnije da bude kuhana krema?
Pa da najviše zbog brze pripreme, jer s malom bebom, znate i sami kako to ide -sad ne mora sisati svakih sat vremena, ali se zato "vere" uz mene dok mijesim smjesu i sl.
Moja torta, ova prva bila je voćna, baš rahlih korica, ali sam tanko razvaljala fondan, 3-4mm, i nikakvih problema. Mislim da će ti ta bit ok. Evo link od jedne slične što sam radila- http://www.coolinarika.com/recept/807447/
Posljednje uređivanje od Smajlich : 06.06.2011. at 08:57
Samo ja nisam radila figurice, ali ova žena jest bez problema.
Još jedno pitanje, a smije ticino na tortu sa beze korama ili je prognoza propadanje
?
Evo mene, prvo pa tu, da javim rezultate.
Taman sam krenula u izradu i ode forum pa paa, uh, hvala Bogu da sam prije marljivo radila i prikupila sve važne info na jedan a4 format papira jer sigurno se ne bih upuštala u izradu bez svih vaših savjeta.
Uglavnom, ja sam prezadovoljna za prvi puta, bilo je tu svačega, od topljenja torte kod ukrašavanja, do početka napuhavanja ticina zbog te topline valjda, ukrašavam ja i kad najednom, pa nije bila ta torta tak loptasta, pa ona se topi, hitnooo u frižder!!
Uglavnom, potrošila sam ohoho vremena, npr. izradim lijep veliki plašt i hoću ga staviti preko torte i ups, premalo sam šećerila podlogu, zalijepilo se, i opet novo nanovo, i opet se ponovilo sa gornjom...
Uglavnom, za prvi puta, ma zadovoljna sam, a dijeca da ne govorim. Evo slikica
https://picasaweb.google.com/KElena0...22239345523122
Smajlich baš je lijepa i nježnih je boja, dok sam kupovala boje nije bilo crvene i bila je samo električno roza, uh
)
Ja kupujem u Dora-usluge i dosad su imali na raspolaganju svaku koju sam naručila (iako ne i upotrijebila-još!)...boje su ti baš vesele, rođendanske-ne može nego tako!![]()
Koju si tortu na kraju radila?
Boje sam kupila u Vž http://www.slatkabajka.com, mislim da su one americolor.
A torta je bila od čokoladnog biskvita, sa tri različite kreme, bila je strašno ukusna,
evo ovdje pogledaj zadnji post http://forum.roda.hr/threads/65183-F...okoladna-torta
imam još jedno pitanje... možda je negdje i bio odgovor ali sad fakat nisam išla iščitavati sve ove stranice...
tortu opet radi moja mama a ja samo postavljam pitanja
dakle, mama bi radila tortu na kat i zanima ju da li svaki kat prekriva posebno s ticino smjesom ili na kraju pokrije sve odjednom... nadam se da ste skužili moje pitanje...
help please...
znači prvi kat obukla u ticino totalno. nisi ga rezala na mjestu gdje dođe drugi kat? (tj izrezala van taj dio?) mama se boji kak će se taj ticino ponašati kad gore stavi drugi kat... znači, sve bu ok...
thanx!
Ja sam svaki kat složila za sebe i kad je bilo gotovo samo sam stavila jednu na drugu (nism niš izrezivala jer je tak čvršće..) i bilo je super... Kasnije sam gornji kat uzela dolje i rezala se svaka torta za sebe....
Imaš an fejsu moju tortu, ovu zadnju što sam radila....
![]()
Evo i moje barbike
Cure, super su torte. Oka, baš mi je vesela ova tvoja, prava rođendanska! I još k tome na kat! odlično za prvi pokušaj!
Smajlich i kalimero, a ove su stvarno elegantne! Prekrasno!
kalimero - barbi torta je prekrasna! kao uostalom i sve tvoje torte.
oka - i tvoja je wooow!
moja mama je uspjela napraviti torticu na dva kata... stavim sliku kad uzmognem (naravno, kopirale smo tortu, mislim da miguličinu)...
krizmana torta za moje kumće
Jako lijepo Suzizana.
OT, Bipsić, i meni je tvoj avatar super! Baš sam se od srca nasmijala kad sam ga vidla!
Cure prekrasne su Vam torte! Ja sam oduvijek voljela peći i ukrašavati torte, no već dosta dugo nisam ništa. Moj domet je bio šlag i ukrasici, ali fascinirate me svojim umjecima!!
Htjela bih se i ja okušati u ticinu, malo sam gledala alat i sve mi se čini skupoza tako ponekad
![]()
Možete li mi reći što mi sve treba za početak, pa onda kojim smjerom dalje?
M&M ispočetka ti nije potrebno puno alata....ja sam većinu alata "posudila" od Kore tj njezine igračke za play dough itd...
ovu sam radila s minimalno alata, imala sam samo izrezivać za volane, a ostalo je bilo ruke ručice....http://public.fotki.com/migulica/korina-balerina/ alat sam nabavljala pomalo, kako mi je trebao.....
Suzizana- jako ti je lijepa torta, uredna i prava krizmena. sviđa mi se.
Evo i moje od prošlog tijedna
Hello Kitty
evo i jedne vjenčane torte
kalimero, vauu! Jesi i ove zečeve radila od ticina?
Hej curke evo i meni treba pomoć oko torte za 7 rođendan. Moja curka je izrazila zelju za lolipop tortu na dva kata. Već sam radila torte s ticino masom, ali nikad na dva kata. Pa ako neka od vas ima neki savjet kako da to izvedem bila bih vam jako zahvalna.![]()
pozdrav, pekarice
imam pitanjce. dosad nisam imala problema sa rođendanskim tortama za svoje ljubimce, bilo je tu traktora toma, ogromnih trkaćih pista za munjevitog jurića i ekipu, velikih gusjenica i sl. ali, moj stariji gadonja je ovaj put pred mene postavio novi izazov. dakle, dečko bi opet munjevitog, ali ovaj put, on bi okruglu tortu. e sad. meni je bezveze napravit običnu jednokatncu, ja bi na kat. ali nije mi ni to dovoljno, ja bi onako sa pistom koja se u krug penje od dna ka vrhu ali nemam pojma kako izrezati i uopće peći biskvite za to a ni kako obući takvošto u ticino. ako itko od vas zna korak po korak proceduru ili zna gdje da nađem pomoć, zauvijek zahvalna![]()
Draga silverrine
imas ovdje tutorial
http://cakecentral.com/articles/662/...-a-spiral-cake
Kako ste inace (nekad smo se bile cule po pitanju TSH)?
Evo da se javim - pohvalim da sam krenula! Sestra je za rođendan htjela nešto s motivom dupina, nisam stigla kupiti sve sastojke pa sam kupila marshmallow, da stvar bude bolja nisam našla bijelenego neke šarene (dobila sam predivnu zelenu boju
).
Rastopila sam ih u mikrovalnoj ali mi se čini 2 minute previše,koliko dugo ih treba topiti? Malo mi se miris nije svidio ali ok
Bilo mi je dobro kad sam zamijesila no nekako mi je kasnije bilo dosta tvrdo za oblikovati, jel mi se već prosušilo ili ? Stavila sam u foliju ostatak, malo sam napravila pa nije strašno. Napravila sam dupine, morske zvijezde i školjkicu Kako znam da je suho, je li skroz tvrdo ili?
Čitala sam da ne idu na šlag bilo koje vrste ili? Tortu more sam napravila (izvana) od biljnog šlaga, dupine mogu staviti na štapiće, ali školjkice ne bas
Zagnjavila sam znam sorry ali ...Eh da gdje ima bijelih marshmallowsa za kupiti ? HVALA
imas ih kupiti u Mulleru (bar tako pise u postovima prije, nisam iz ZG), posto ih ja u Ri nisam nisla nisam nikad ni radila MMF cec koristim smjesu od ratluka i / ili ticino po receptu od MIgulice. Ispod treba staviti ganache / butter cream/ marmeladu i sl da se ne otopi...sve sto ima vode u sebi nije preporucljivo
Iscitavala sam ali nisam vidjela ovo za Muller! Hvala, potražiti cu
Kupila sam i fruktozu, tako da cu i to probati čim kupim glicerin
Ovo sa MMF mi je super brzo i jednostavno a jučer nisam ništa drugo stigla
Meni su prekrasni oni stakleni ukrasi - lijevani prozirni šećer ne znam kako se to zove ni kako se radi
M&M, Marshmalow imaš u Mulleru; stavi u posudu koju si tanko namzala biljnom mašću, zalij s 2-3 žlice vode, malo arome vanilije ili badema i u mikrovalnu na 2 minute. Ja otapam u pećnici. Nemoj otopiti skroz, ali ipak neka dobro omekšaju. Dodaji šećer p ostupno, kako ne bi bilo pretvrdo ( na 3oogr marshmallowa stavim oko 500-600 gr šeć-u-prahu). A ti stakleni ukrasi...misliš na (Royal) icing?
BP ti si moj heroj!! hvala ti do neba... nego, čini mi se da je torta iz tutoriala u cijelosti obučena u ticino iz jednog komada... ne znam da li sam za to dovoljno stručna...
a i sviđa mi se ona fora kako je netko već pisao, obući u ticino kat po kat pa ih i skidati i zasebno rezati za ekipu. ovako u komadu prekrivenu tortu ne znam ni kako bih rezala.
inače, mi smo ok, stariji je već skoro dvije godine na istoj razini eutiroksa, a mlađi nema hipotireozu, hvala bogu. ma sve 5!
vi?
migulice - ova balerina je prekrasna! haljina pogotovo!
kalimero - prava si majstorica, ne kužim odakle ti ideje i strpljivost!
da, to je ono što meni nije bilo jasno... ali evo, i mamina je ispala super, oblačila je kat po kat...
evo fotki:
https://picasaweb.google.com/pintari...55604457666242
kalimero i ekipa kad mi je najpametnije stavljat ticino na tortu? jel dan prije slavlja prerano? hoće li se otopidi deformirati i sl??? ili 12h prije ili kolko je idealno za bit u frižideru?
Bipsić-torta je super, ma bitno je biti uporan i probati.
Lukava puščica -ja torte oblačim dan prije slavlja, ništa se neće desiti u hladnjaku.
Neki čak ne režu tortu prvi dan, ostave tortu i za drugi dan ako slave odvojeno djeca i odrasli. Moraš gledati od čega je torta, paziti radi kreme a ne radi ticina.
ja uvijek gledam tako da torta nakon stavljanja ticina odstoji neko vrijeme u frižideru, jer se tako stisne pa bude onako fino čvrsta za rezanje!
hvala!
ne znam jeste li već pisale muči me količina: dakle ovaj osnovni recept od 1kg pokriva 1 tortu klasičnu recimo promjer 26 visina 10ak cm i još jednom trebam zamijesit za ukrase?
Meni je jedna smjesa bila dosta za takvu tortu, sve ukrase i još mi je čak smjese ostalo koju sam pospremila u vrećicu.