Stranica 29 od 46 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1401

  2. #1402
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ajme anatom u čeg se ti uvaljuješ. Pa kud 4 torte a ne znaš odakle krenuti. Ja sam jednu radila na tri kata ali nakon 60-tak ispečenih torti sa ticinom. Nemoj se ljutiti ali o tome se već pisalo i koje torte i koje kreme.
    evo nekoliko linkova za alate :
    http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098

    rubnici http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098

    ima toga još na toj stranici, to što oka traži

  3. #1403
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme anatom u čeg se ti uvaljuješ. Pa kud 4 torte a ne znaš odakle krenuti. Ja sam jednu radila na tri kata ali nakon 60-tak ispečenih torti sa ticinom. Nemoj se ljutiti ali o tome se već pisalo i koje torte i koje kreme.
    evo nekoliko linkova za alate :
    http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098

    rubnici http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098

    ima toga još na toj stranici, to što oka traži
    ja baš danas kupila ove žute štapiće u st ih ima u zenita, 90 kn. ima ih i u dore

  4. #1404
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Suzizana- torta je odlična a nije to ni mali br. godina ))
    oka- to su kod obje torte alati, stim da se oni rombovi tiskaju na osnovnu prekrivku i moliš Boga da se na kraju sastave da bude uredno. Obučeš tortu i tiskaš alat na bok.
    Da sam išla sa dodatnom trakom, teško dobijem onako uredan gornji rub jer je traka od čipke tanka. Možda ti uspiješ.
    kalimero, a mene zanima ova gornja, ljubičasta traka, čipka. Pretpostavljam da nju izrežeš posebno i onda ju stavljaš na rub torte? Na koji način ju spojiš na kraju? Zbog ruža na torti ne vidim puni krug te čipke, ali mi izgleda kao da je izrezano sve u jednom komadu i spojeno s tortom. Kako to uspiješ?

  5. #1405
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Suzizana- torta je odlična a nije to ni mali br. godina ))
    nije mali, al što ih više ima, sve mi je ljepše!

  6. #1406
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    kalimero-što ću kada se tako posložilo.vjerujem da će dobro ispasti ali sam bez ideje koju tortu.Do sada sam uvjek radila samo dvije vrste a sada su tri torte za trojke pa nemogu napraviti dvije iste.Inace znam koje kreme idu a koje neidu ispod ticina nije to pitanje.Nego nemam pojma što-pa me zanimaju recepti.
    Znam da sam se uvalila ali moram se i odvaliti Inace ja sam se dobro opskrbila alatom i svime potrebnim.Imam tonu svega-namjeravam se fino potruditi.

  7. #1407
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    anatom na ovoj temi ces naci recept za cokolodnu tortu by trinity ja nju uvijek koristim, ako je ne nadjes javi pa cu ti ja poslati imam negdje isprintano tocno. znaci to je 1 torta. Tu istu varijantu napravim u vanilija izvedbi (krema od vanilije i biskvit bez kakaa, mozes dodati kokos brasno umjesto), znaci to su ti vec 2 torte. Ako zelis jos jednu, slobodno napravi, meni je prefina "cudo torta" na coolki ali smanji sastojke , tj ovisi koliko ce ti biti velika torta.

  8. #1408
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, a mene zanima ova gornja, ljubičasta traka, čipka. Pretpostavljam da nju izrežeš posebno i onda ju stavljaš na rub torte? Na koji način ju spojiš na kraju? Zbog ruža na torti ne vidim puni krug te čipke, ali mi izgleda kao da je izrezano sve u jednom komadu i spojeno s tortom. Kako to uspiješ?
    To je sa rubnikom izrezana ravna traka i sa cvijetićem tiskano da bude kao čipka, a na torti spojeno u krug i uredno zamuljan spoj

  9. #1409
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    hvala svima na savjetima.torte su prije par sati pojedene i ja sam jako zadovoljna kako su ispale.

    eto fotkica:
    http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc08177.html

  10. #1410
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    I trebaš biti zadovoljna-super su!

  11. #1411
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Jako su ti lijepe

  12. #1412
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Prekrasne torte, super su i boje i izvedba. Sviđaju mi se

    Sad vidim da sam mašila, mislila sam da ćeš raditi tri torte jedna na drugoj ( tri kata ) Sori.
    Posljednje uređivanje od kalimero : 26.09.2011. at 16:49

  13. #1413
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Evo i mojih slikica;
    https://picasaweb.google.com/janjah4...vaTicinoTorta#

    (zadnja torta je od subote...)

  14. #1414
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Uh, tako je dobra da je i perje frcalo ,
    lijepa je i dobra ideja!

  15. #1415
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    To je sa rubnikom izrezana ravna traka i sa cvijetićem tiskano da bude kao čipka, a na torti spojeno u krug i uredno zamuljan spoj
    Tako sam nekako i mislila, ali stvarno je uredno zamuljano u spoj. Svaka čast!

  16. #1416
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima na savjetima.torte su prije par sati pojedene i ja sam jako zadovoljna kako su ispale.

    eto fotkica:
    http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc08177.html
    Zbilja su lijepe! I trebaš biti zadovoljna. Znamo koliko jedna torta oduzme vremena, skupa s pečenjem i ukrašavanjem, zato stvarno i trebaš biti zadovoljna. Meni se posebno sviđaju ovi konjići!

  17. #1417
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mojih slikica;
    https://picasaweb.google.com/janjah4...vaTicinoTorta#

    (zadnja torta je od subote...)
    Ovo mi je baš za cure! Mogu si misliti kako se je 5-ogodišnja curica veselila kozmetičkoj torbici i šminkama. Super!

  18. #1418
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    prekrasne torte imaš ualbumu

  19. #1419

    Datum pristupanja
    Sep 2011
    Postovi
    2

    Početno torte od ticine mase

    molim vas recite mi pošto prvi put radim sad za nedjelju tortu sa ticinom masom da li može ići masa gore na tortu ako torta nije premazana izvana ničim, i please može lim gotova torta u frižider ili isto samo na sobnu temperaturu? Bila bih zahvalna na brzom odgovoru

  20. #1420
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    alantea, može ić i na biskvit. ne moraš je stavit u friž, a ako ti bude pretvrda, a bit će, mrvicu je zagrij u mikrovalnoj. napravi je koji dan prije, da isprovaš kako ti je radit sa njom
    tortu slobodno možeš u frižider
    Posljednje uređivanje od nahla : 28.09.2011. at 21:49

  21. #1421
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Jedino što ti se može desiti je da ti torta bude neravna, ne bude glatka i možda se ticino ne polijepi nego odstoji od torte.
    Poslije oblačenja u ticino torta ide obavezno u friž, pogotovo ako su mliječne kreme.

  22. #1422
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Kalimero ti imaš puno znanja i iskustva, što misliš kako je ovo napravljeno, http://cakecentral.com/gallery/1925560
    to je neka umjetnost sa šećerom ili...
    Sviđa mi se i baš me zanima kako se to stvori, ti rubovi...ma posebna je

    a ta žena je baš umjetnica, ima njezina web stranica

  23. #1423
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Našla sam nešto pa ako netko želi vidjeti
    http://www.youtube.com/watch?v=MPxSZbrc9i0

  24. #1424
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero ti imaš puno znanja i iskustva, što misliš kako je ovo napravljeno, http://cakecentral.com/gallery/1925560
    to je neka umjetnost sa šećerom ili...
    Sviđa mi se i baš me zanima kako se to stvori, ti rubovi...ma posebna je

    a ta žena je baš umjetnica, ima njezina web stranica
    Ma nisama ti ja baš takav maher ,
    Znam kako bi ja napravila da trebam:
    Na tortu na butericu bi polijepila deblju viticu kao zmija što se nazire, tortu bi opasala plaštom gore i neki nepravilni krug od ticina gore i onda bi višak plašta i tog kruga vukla nepravilno prema van stim da se rub slijepi i poslije oboja.

  25. #1425
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Našla sam nešto pa ako netko želi vidjeti
    http://www.youtube.com/watch?v=MPxSZbrc9i0
    Ovo je umjetnost. Meni se topi krema dok radim detalje a ne da još i crtam. To mora biti neka tvrda masa.

  26. #1426
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Da, baš se topi kod ukrašavanja...
    Zmiju bi napravila od biskvita ili od ticina?
    A kako lijepo zagladiti tu tortu, a da i ta zmija bude tako lijepo zaglađena, dati prstima truda ?

  27. #1427
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    ja se tek pripremam za svoje prvo ukrašavanje
    imate li kakav dobar recept za voćnu tortu koja može ispod?
    al da je sigurno, da ne mislim hoće li se raspasti ili ne...
    thnx

  28. #1428
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ja se tek pripremam za svoje prvo ukrašavanje
    imate li kakav dobar recept za voćnu tortu koja može ispod?
    al da je sigurno, da ne mislim hoće li se raspasti ili ne...
    thnx
    Moskvasnit

  29. #1429
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, baš se topi kod ukrašavanja...
    Zmiju bi napravila od biskvita ili od ticina?
    A kako lijepo zagladiti tu tortu, a da i ta zmija bude tako lijepo zaglađena, dati prstima truda ?
    Zmiju bi pravila malo deblju od ticina. Nije problem izgladiti ako je torta premazana kremom i ako je glatka. Okolo bi išla deblja traka koja se samo polijepi.
    Ja tortu prije oblačenja mažem kremom i izgladim do maksimuma tako kad oblačim bitno je da se ticino ne nabora, ne moram puno gladiti ticino.

  30. #1430
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    eto ja završavam niz torti.mala pauza do blagdana. zadnji uradak pod nazivom "bakina torta" je tu:

    http://public.fotki.com/anatom/ivina-i-petrova-torta/dsc08228.html

    (
    moram napomenuti da moje americolor boje koje sam narucila samo radi zadnje četiri torte JOŠ nisu stigleeeee šmrc)

  31. #1431
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    anatom torta je jako lijepa i uredna,molim te gdje si kupila kalup za slova i brojeve pretpostavljam...toga nema za kupiti kod nas....ili da mi netko odgovori gdje mogu kupiti u zg. i adresu ...bila bi jako zahvalna..

  32. #1432
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    genius-hvala.ja sam ti sva pomagala narucila preko ebaya.gdje ih kupiti u zgb nemam pojma.ja ih nisam nigdje vidjela a jedno vrijeme sam intezivno trazila.

  33. #1433
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    dorausluge web shop

  34. #1434
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    KayaR hvala... samo... čini mi se komplicirana, al nema veze, bitno da je fina...

  35. #1435
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    genius-hvala.ja sam ti sva pomagala narucila preko ebaya.gdje ih kupiti u zgb nemam pojma.ja ih nisam nigdje vidjela a jedno vrijeme sam intezivno trazila.
    anatom torta ti je odlična, uredna i lijepa boja. Jel imaš možda link od te narudžbe slova i meni se sviđaju, dobra je veličina. Jesu to izrezivači ili ona plastična folija ?

  36. #1436
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo novih tortica :
    torta zumba
    winnie pooh
    winnie pooh 4

  37. #1437
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Aaaaaa ponovno sam oduševljena tvojim tortama, kako su ti dobre torte, sama si radila winia i tigra?
    A čime ti filaš svoje torte, stavljaš samo neku kremu na tanko ili? Pitam jer su torte toliko savršenih oblika i linija..

  38. #1438
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, predivno!!!

  39. #1439
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    eto ja završavam niz torti.mala pauza do blagdana. zadnji uradak pod nazivom "bakina torta" je tu:

    http://public.fotki.com/anatom/ivina-i-petrova-torta/dsc08228.html

    (
    moram napomenuti da moje americolor boje koje sam narucila samo radi zadnje četiri torte JOŠ nisu stigleeeee šmrc)
    Jako ti je lijepa torta! Ti si se opasno bacila na pečenje! Može ovdje na forum taj link za slova, i mene zanima?

  40. #1440
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaaaa ponovno sam oduševljena tvojim tortama, kako su ti dobre torte, sama si radila winia i tigra?
    A čime ti filaš svoje torte, stavljaš samo neku kremu na tanko ili? Pitam jer su torte toliko savršenih oblika i linija..
    Da sama sam radila figure. Čime filujem ???? Teško pitanje... Torte radim po narudžbi tako da zavisi koja je torta pa su i kreme različite, a okolo mažem ili istom kremom ako je kuhana na pari ili buterica ali sa putrom.

  41. #1441
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ganjam razloge za lijepi pravilan izgled ticina

    Pa u stvari sam htjela saznati da li koristiš SAMO kremu ili stavljaš i voće-banane, višnje i sl. (jer voće ipak pusti neki sok pa...)

    I ja sam zadnji puta butericom mazala okolo, ali izgleda da je ipak tajna u savršeno izrezanom biskvitu, ali SVIH svih kora,
    jer gdje god sam imala mrvu 'oštećeni' od rezanja biskvit vidjelo se je na kraju na ticinu, uzalud i gladilica.

    Danas si planiram kupiti ono za izrezivanje biskvita jer treba vremena da steknem praksu, možda mi bar malo pomogne.
    Čak sam na you tubeu vidjela da je žena stavila dva sloja ticina, to joj je valjda bilo za postizanje tog dobrog oblika...

  42. #1442
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    kalimero - koje boje koristiš?

  43. #1443
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    šta se tiče kreme jasam koristila ono, puding u mlijeku, margarin tučeni kad se ohladi.
    anatom , ja sam uzela americolor u sve i svašta i stigle mi nakon 2 dana
    al ipak nisam baš skroz zadovoljna tim bojama, nisu mi dovoljno "jake". morat ću nać na e bayu wiltonove.

  44. #1444
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero - koje boje koristiš?
    i mene zanima

    htjela bi raditi pink pantera, samo facu

    roza i žuta mi nisu problem, ali treba mi kvalitetna crna
    gledam ovaj dora usluge web shop, ali se ne kužim, koju crnu bi bilo najbolje uzeti?
    kakvi su ovi jestivi flomasteri?bi oni
    bili dobri za nacrtati oči?

  45. #1445
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    KayaR hvala... samo... čini mi se komplicirana, al nema veze, bitno da je fina...
    Ma nije!Veruj mi!
    Samo pripremis unapred sve sastojke.
    Iz prvog mi je uspela odlicno,kao i svaki sledeci put,za razliku od Reforme npr,s kojom se svaki put iznova namucim...

  46. #1446
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanima

    htjela bi raditi pink pantera, samo facu

    roza i žuta mi nisu problem, ali treba mi kvalitetna crna
    gledam ovaj dora usluge web shop, ali se ne kužim, koju crnu bi bilo najbolje uzeti?
    kakvi su ovi jestivi flomasteri?bi oni
    bili dobri za nacrtati oči?
    Meni su ti flomasteri (ovi skuplji) bili dobri, crnu nisam koristila, ali ostalo je ok. Iako nahla ima pravo: nisu baš "jake".

  47. #1447
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Evo odgovor od Kalimero za boje ( prijašnji postovi): "Ja koristim crvenu, plavu, žutu i zelenu u prahu, kupujem ih u Plodinama, svaka je oko 14 kn. Dobre su boje. Smeđu, naranžastu, crnu imam u prahu, kupljena u Osijeku u trgovini sve za svatove
    Iz Dore sam naručila americolor ljubičastu i crnu. Americolor su jako dobre boje, ali ove osnovne čini mi se da su mi povoljnije ove u prahu."

  48. #1448
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Smajlich- hvala na prenešenom postu . Postoji i post u kojem sam stavila slike tih boja, i dalje radim sa njima. Jako crna americolor iz Dora.d.o.o. je meni jako dobra, koristim ju.
    Što se tiče premazivanja torte butericom, mora se svaka nesretna rupa zamazati. Meni je jedna osoba rekla pa ta torta može ići van i bez ticina, znači " idealno uglađena " i okolo i gore sa formiranim rubom. Kreme mažeš koliko treba.
    Za rezanje biskvita ona žica imaš u Billa trgovinama nekih 15-tak kn.

  49. #1449
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Kako kad prekrijete tortu "plahtom" ticina maknete višak tijesta i lijepo zagledite stranice (poravnate) da lijepo prijanjaju uz tortu i ne vide se prijelazi?
    Ili ne ide "plahta" nego u dijelovima - krug i plašt?

  50. #1450
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •