Evo dobrih, isprobanih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/746415/
http://www.coolinarika.com/recept/721672/
http://www.coolinarika.com/recept/zerbo-torta/
Evo dobrih, isprobanih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/746415/
http://www.coolinarika.com/recept/721672/
http://www.coolinarika.com/recept/zerbo-torta/
Ajme anatom u čeg se ti uvaljuješ. Pa kud 4 torte a ne znaš odakle krenuti. Ja sam jednu radila na tri kata ali nakon 60-tak ispečenih torti sa ticinom. Nemoj se ljutiti ali o tome se već pisalo i koje torte i koje kreme.
evo nekoliko linkova za alate :
http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098
rubnici http://www.ebay.com.au/itm/8Pcs-Fond...item415c4a2098
ima toga još na toj stranici, to što oka traži
kalimero, a mene zanima ova gornja, ljubičasta traka, čipka. Pretpostavljam da nju izrežeš posebno i onda ju stavljaš na rub torte? Na koji način ju spojiš na kraju? Zbog ruža na torti ne vidim puni krug te čipke, ali mi izgleda kao da je izrezano sve u jednom komadu i spojeno s tortom. Kako to uspiješ?
kalimero-što ću kada se tako posložilo.vjerujem da će dobro ispasti ali sam bez ideje koju tortu.Do sada sam uvjek radila samo dvije vrste a sada su tri torte za trojke pa nemogu napraviti dvije iste.Inace znam koje kreme idu a koje neidu ispod ticina nije to pitanje.Nego nemam pojma što-pa me zanimaju recepti.
Znam da sam se uvalila ali moram se i odvalitiInace ja sam se dobro opskrbila alatom i svime potrebnim.Imam tonu svega-namjeravam se fino potruditi.
anatom na ovoj temi ces naci recept za cokolodnu tortu by trinity ja nju uvijek koristim, ako je ne nadjes javi pa cu ti ja poslati imam negdje isprintano tocno. znaci to je 1 torta. Tu istu varijantu napravim u vanilija izvedbi (krema od vanilije i biskvit bez kakaa, mozes dodati kokos brasno umjesto), znaci to su ti vec 2 torte. Ako zelis jos jednu, slobodno napravi, meni je prefina "cudo torta" na coolki ali smanji sastojke , tj ovisi koliko ce ti biti velika torta.
hvala svima na savjetima.torte su prije par sati pojedene i ja sam jako zadovoljna kako su ispale.
eto fotkica:
http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc08177.html
Prekrasne torte, super su i boje i izvedba. Sviđaju mi se
Sad vidim da sam mašila, mislila sam da ćeš raditi tri torte jedna na drugoj ( tri kata ) Sori.
Posljednje uređivanje od kalimero : 26.09.2011. at 16:49
Evo i mojih slikica;
https://picasaweb.google.com/janjah4...vaTicinoTorta#
(zadnja torta je od subote...)
Uh, tako je dobra da je i perje frcalo,
lijepa je i dobra ideja!
molim vas recite mi pošto prvi put radim sad za nedjelju tortu sa ticinom masom da li može ići masa gore na tortu ako torta nije premazana izvana ničim, i please može lim gotova torta u frižider ili isto samo na sobnu temperaturu? Bila bih zahvalna na brzom odgovoru
alantea, može ić i na biskvit. ne moraš je stavit u friž, a ako ti bude pretvrda, a bit će, mrvicu je zagrij u mikrovalnoj. napravi je koji dan prije, da isprovaš kako ti je radit sa njom
tortu slobodno možeš u frižider
Posljednje uređivanje od nahla : 28.09.2011. at 21:49
Jedino što ti se može desiti je da ti torta bude neravna, ne bude glatka i možda se ticino ne polijepi nego odstoji od torte.
Poslije oblačenja u ticino torta ide obavezno u friž, pogotovo ako su mliječne kreme.
Kalimero ti imaš puno znanja i iskustva, što misliš kako je ovo napravljeno, http://cakecentral.com/gallery/1925560
to je neka umjetnost sa šećerom ili...
Sviđa mi se i baš me zanima kako se to stvori, ti rubovi...ma posebna je
a ta žena je baš umjetnica, ima njezina web stranica
Našla sam nešto pa ako netko želi vidjeti
http://www.youtube.com/watch?v=MPxSZbrc9i0
Ma nisama ti ja baš takav maher,
Znam kako bi ja napravila da trebam:
Na tortu na butericu bi polijepila deblju viticu kao zmija što se nazire, tortu bi opasala plaštom gore i neki nepravilni krug od ticina gore i onda bi višak plašta i tog kruga vukla nepravilno prema van stim da se rub slijepi i poslije oboja.
Da, baš se topi kod ukrašavanja...
Zmiju bi napravila od biskvita ili od ticina?
A kako lijepo zagladiti tu tortu, a da i ta zmija bude tako lijepo zaglađena, dati prstima truda?
ja se tek pripremam za svoje prvo ukrašavanje
imate li kakav dobar recept za voćnu tortu koja može ispod?
al da je sigurno, da ne mislim hoće li se raspasti ili ne...
thnx
Zmiju bi pravila malo deblju od ticina. Nije problem izgladiti ako je torta premazana kremom i ako je glatka. Okolo bi išla deblja traka koja se samo polijepi.
Ja tortu prije oblačenja mažem kremom i izgladim do maksimuma tako kad oblačim bitno je da se ticino ne nabora, ne moram puno gladiti ticino.
eto ja završavam niz torti.mala pauza do blagdana. zadnji uradak pod nazivom "bakina torta" je tu:
http://public.fotki.com/anatom/ivina-i-petrova-torta/dsc08228.html
(moram napomenuti da moje americolor boje koje sam narucila samo radi zadnje četiri torte JOŠ nisu stigleeeee šmrc)
anatom torta je jako lijepa i uredna,molim te gdje si kupila kalup za slova i brojeve pretpostavljam...toga nema za kupiti kod nas....ili da mi netko odgovori gdje mogu kupiti u zg. i adresu ...bila bi jako zahvalna..
genius-hvala.ja sam ti sva pomagala narucila preko ebaya.gdje ih kupiti u zgb nemam pojma.ja ih nisam nigdje vidjela a jedno vrijeme sam intezivno trazila.
KayaR hvala... samo... čini mi se komplicirana, al nema veze, bitno da je fina...
Evo novih tortica :
torta zumba
winnie pooh
winnie pooh 4
Aaaaaa ponovno sam oduševljena tvojim tortama, kako su ti dobre torte, sama si radila winia i tigra?
A čime ti filaš svoje torte, stavljaš samo neku kremu na tanko ili? Pitam jer su torte toliko savršenih oblika i linija..![]()
Ganjam razloge za lijepi pravilan izgled ticina
Pa u stvari sam htjela saznati da li koristiš SAMO kremu ili stavljaš i voće-banane, višnje i sl. (jer voće ipak pusti neki sok pa...)
I ja sam zadnji puta butericom mazala okolo, ali izgleda da je ipak tajna u savršeno izrezanom biskvitu, ali SVIH svih kora,
jer gdje god sam imala mrvu 'oštećeni' od rezanja biskvit vidjelo se je na kraju na ticinu, uzalud i gladilica.
Danas si planiram kupiti ono za izrezivanje biskvita jer treba vremena da steknem praksu, možda mi bar malo pomogne.
Čak sam na you tubeu vidjela da je žena stavila dva sloja ticina, to joj je valjda bilo za postizanje tog dobrog oblika...
šta se tiče kreme jasam koristila ono, puding u mlijeku, margarin tučeni kad se ohladi.
anatom , ja sam uzela americolor u sve i svašta i stigle mi nakon 2 dana
al ipak nisam baš skroz zadovoljna tim bojama, nisu mi dovoljno "jake". morat ću nać na e bayu wiltonove.
Evo odgovor od Kalimero za boje ( prijašnji postovi): "Ja koristim crvenu, plavu, žutu i zelenu u prahu, kupujem ih u Plodinama, svaka je oko 14 kn. Dobre su boje. Smeđu, naranžastu, crnu imam u prahu, kupljena u Osijeku u trgovini sve za svatove
Iz Dore sam naručila americolor ljubičastu i crnu. Americolor su jako dobre boje, ali ove osnovne čini mi se da su mi povoljnije ove u prahu."
Smajlich- hvala na prenešenom postu . Postoji i post u kojem sam stavila slike tih boja, i dalje radim sa njima. Jako crna americolor iz Dora.d.o.o. je meni jako dobra, koristim ju.
Što se tiče premazivanja torte butericom, mora se svaka nesretna rupa zamazati. Meni je jedna osoba rekla pa ta torta može ići van i bez ticina, znači " idealno uglađena " i okolo i gore sa formiranim rubom. Kreme mažeš koliko treba.
Za rezanje biskvita ona žica imaš u Billa trgovinama nekih 15-tak kn.
Kako kad prekrijete tortu "plahtom" ticina maknete višak tijesta i lijepo zagledite stranice (poravnate) da lijepo prijanjaju uz tortu i ne vide se prijelazi?
Ili ne ide "plahta" nego u dijelovima - krug i plašt?
Vidi ovdje
http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k