Odlično migulica!
Jel znade tko dal ima boja u prahu u plodinama?
Odlično migulica!
Jel znade tko dal ima boja u prahu u plodinama?
Hvala....
Za iduću subotu mi treba zelena, punoooo zelene ( radim tortu za rođ našeg najmladeg)...
Imam boje u gelu al mi nije lijepa nijansa zelene pa budem probala s tim bojama u prahu....
prekrasne, prekrasne torte migulice!!
Evo još dvije:
hello kitty
ukrasi od čokolade ( bez ticina )
oka, hvala puno srtavit cu butericu preko
cure svima veliki naklon...kad "porastem" zelim ukrasavati torte kao vi ...
zamjesila sam jucer svoj prvi ticno . Divotasutra stizu boje pa se dajemo u pravljenje pokrivaca za tortu...a mozda napravimo i neku figuricu za vrticku tortu ...za pocetak cemo nesto jednostavno. drzite fige
![]()
Kalimero, jesu li ti ukrasi od čokolade napravljeni po receptu sa javorovim sirupom?
Hvala djevojke na komentarima.
Nisam radila sa javorovim sirupom, nego sam rastopila čokoladu
100 g čokolade
30 g putra
1 ž šećera prah
1 mala ž vode
to sve otopila na pari i radila na masnom papiru
Može i margarin ili par žlica ulja. To ide u tuljak od papira za pečenje ili običnu polietilensku vrećicu, samo se malčice vrh odreže
Hvala! Baš ću probati jednom prilikom. Izgledaju jako lijepo!
ja sam sinoc napravila figuricu hello kitty od bijelog ticina...nasala sam si novi nacin zabave i opustanja jedva cekma da mi danas stignu boje pa de se pocnem igrati![]()
btw premazala bih torte butter creamom ima neko neki isporban recetp? jer obje torte koje cu raditi imaju na vrhu mlijecnu kremui onda moram i butter stavit gore
Meni su buterice preslatke kreme.
Možeš ih raditi sa biljna mast ili
margarin ili
putar 250 g + 200 g šećer prah + vanilin aroma
Puno ukusnija i bolja je kuhana krema
4 cijela jajeta
150-200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje sve kuhati na pari ( kad u posudi prokuha voda , staviti drugu posudu sa ovim sastojcima na tu paru da je malo uronjeno u vodu i 15 min mješati , skinuti sa vatre , ohladiti i dodati
250 g putra . Ako ne odgovara tamna krema izbaciti čokoladu.
Ja to ne miksam nego miješam sa kuhačom onako ulagano
a da li kalimero se lijepo stvrdne i da se zagladiti kao buterrcream? vidim da su tvoje torte jako uredne i nemaju grbi...
ajme kalimer ja sam sada pregledala tvoj album i ostala sam ŠOKIRANA!!!
Ti si prava umjetnica-sve torte su ti predivne.
Jesi razmisljala da pocnes tecajeve odrzavati?mislim da bi zaradila hrpu love!!!
ja se odmah prijavljujem, odlicna ideja anatom :D
nego ja imam jos jedno pitanje tehnicke prirode. zelim napraviti okruglu tortu, manjeg fi a visu...sad, kalup imam jedan i tlaka mi je pec koru po koru (a i brdo struje ode)
kako vi to rjesavate? Da li mozda ispecete biskvit u velikom plehu pa rezete krugove ili kako??
Kalimero prekrasne su obje torte, narocito mi se svidja ova na dinosaure, odlicna ideja!
kako si napravila ovaj vodeni efekt? ja sam jednom probala sa preljevom za torte ali ticino mi se otopio![]()
nikad nisam znala kako se zove ona masa na tortama, evo sad znam :D žene genijalne ste, torte su vam prekrasne! od sad vas pratim i nadam se da ću nešto i isprobati![]()
Divne torte! Svaka čast!
I ja ću pokušati ove figure od čokolade, super izgleda!
Nego, nisam čitala baš cijelu temu, je li radila koja keksiće i ukrašavala ticinom? Voljela bih se time malo poigrati, ali ne znam kakvi bi bili, budući da mi ticino baš i nije fin, samo lijepo izgleda.Radila bih ili neke obične suhe kekiće, a zanimljiva mi je i ideja da ticinom umotam neke kolačiće kao što su mafini. Ima li iskustva iz prve ruke?
moja najnovija.ja sam prezadovoljna. nazalost dok sam ju ukrašavala se malo otopila pa je zato nekako kvrgava al bas me briga!
http://public.fotki.com/anatom/ivina...340.html#media
Djevojke drage hvala na komentarima. Evo odgovora za sva pitanja:
Torte pečem u kalupu na 2 X, imam po 2 kalupa različitog promjera. Svaki biskvit režem kroz pola i dobijem 4 kore.
Dok se jedna peče, mutim i pripremim drugu,ali zato moraju biti 2 kalupa.
A4 krojim iz biskvita pečenog u plehu, pečem na 3 puta za 4 kore ( od 2 biskvita imam 3 kore i posebno jedna A4 )
Efekat vode se dobije od dekorativnog gela-ima ga na netu odatle sam skidala
Tečajeve nebih držala, radim čisto iz zadovoljstva za rodbinu i prijatelje. Išla sam na radionicu dekor & dizajn , to vam održava u Zgb Kristijan Kodrić.Ima on svoju stranicu pa pogledajte
Došlo je vrijeme za moj novi ticino i prvi roćkas moje curice. Za sina sam imala uvijek čitavo čudo ideja, no sad baš nemam inspiracija, pa sam se odlučila za hello kitty, to je jednostavno, a nemam ni vremena ovih dana.
Samu tortu sam osmislila što će sadržavat, još se moram odlučiti za oblik i ukras, ali mislim da će biti HK slika izrezana i zaljepljena uz još malo nekih ukrasa i figurica HK koja će držati svijećicu, te čestitka slovima.
Malo sam googlala, pa naletjela na ovo; http://www.topshop.com.hr/mamine_mod...e-86896-p.html
Je možda tko to kupio? ne vidim točno kakve su to modle za brojke i slova, ne čini mi se ova snižena cijena puno za sve to skupa.
Moja susjeda je to kupila, to je više za suhe kolačiće, ne koristi to za ticino , valda nije praktično
Zvala ja jutros, 3 tjedna im je ionako rok dostave jer radi inventure ništa ne isporučuju, a ja trebam slova za subotu.
Sjetila sam se u međuvremenu da imam neke dječje šablone za crtanje, plastične (iz muellera, oko 15kn), s kojima ne znam ionak što bih, a 2 su s brojkama i slovima, uspjela sam to naći, pa ću rezuckati po tome ili ću napraviti šablone od papira prvo. Valjda večeras ili sutra radim ticino, slova i figuricu, pa ću vidjeti kako će ispasti. Mislila sam možda potražiti u dječjim dućanima ako imaju modlice za plastelin, ali u Vž se u zadnjih godinu dana toliko tih dućana zatvorilo da ni ne znam di tražiti uopće, snaći ću se i bez toga.
Kalimero moj naklon
Hera imaš u Vž na placu prije ulaza u natkriveni dio desno u prolazu Slatka bajka
http://www.slatkabajka.com/index.php...formation_id=6
Na webu nemaju koliko vidim, ali ih probaj zvati možda imaju u dućanu.
Ja nemam slova, ali kad sam nešto naručivala iz Dora usluge stiglo mi je drugi dan, vrlo su brzi
pa mi je to praktičnije nego da se uputim u traženje po gradu
Jedino ako još ima što u Mulleru u Vž na playdoh dijelu, ali čisto sumnjam i tamo je slaba ponuda.
Prekrasna je torta od antom, svaka čast na trudu i ideji
Ma nije ništa kvrgava, anatom! Krasna ti je torta!
torta moje kćeri balerina
Super je torta,odlicna ideja!
Srecan rodjendan nasoj imenjakinji![]()
Evo i moje tortice
http://www.flickr.com/photos/6923322...n/photostream/
Hvala!! Naručila sam si sad par stvari preko e-baya pa će uskoro biti još tortica. Stvarno se isplati,samo moram čekati mjesec dana. Ispod ticina stavljam tanki sloj butter kreme..radim ju s bijelom čokoladom i stvarno je super okus.
Fairy please napisi recept za butericu sa bijelom coksom-
I ja sam narucivala preko e-baya i isplati se...