Stranica 37 od 46 PrviPrvi ... 273536373839 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #1801
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj larafabian prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na odgovorima. Pronašla sam samo dr.Oetker boje u gelu, nadam se da će biti dobre iako ih nitko ne spominje...
    Još mi fali gladilica i nešto sitno.

    Znam da mi je danas malo kasno za napraviti tortu do sutra popodne, ali htjela sam probati nešto jednostavnije.
    Pokušat ću napraviti najprije ticino masu (bijelu za prekrivač) i ponešto u crvenoj, plavoj i zelenoj za kružiće, srca, cvjetiće, trakice i 5 slova... ili samo obavijem "mašnom" u boji kao dar tu bijelu ticino tortu... vidjet ću...
    Nakon što napravim smjesu, pravit ću Sacher tortu i premazati je butter smjesom... što mislite, da odmah večeras prekrijem ticinom ili sutra?? Problem je što nemam mikrovalnu, pa sam zato mislila odmah obložiti!
    Molim savjet!
    ja bi danas napravila i tortu i smjesu, i odmah obukla tortu....
    možda je stigneš i ukrasiti čitavu već danas...

    a s bojama ne znam koliko ćeš biti zadovoljna...nisu baš jako intenzivne..

  2. #1802

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Postovi
    6

    Početno

    blackberry, u pravu si, Dr.Oetker ima dosta slabe boje, moraš dosta boje staviti da bi poprimilo fine pastelne nijanse... Stavit ću slike čim prebacim na komp. pa da vidite moje prvo (ne)djelo... ne izgleda tako dobro kao vaše torte, ali nije ni loše za prvi put. Najveća greška je što nisam unaprijed odlučila kako ću napraviti tortu, pa sam samo nabacivala sve i svašta...
    Bar je vesela...
    Naravno, htjela bih intenzivnije boje, pa mi recite gdje se mogu u Splitu kupiti ove "bolje"?
    Drugo, puno mi se lijepio ticino za podlogu, pa sam stalno morala dodavati šećer... i znate već kako se onda stvrdne, puca... ali uspjeli smo već nekako to riješiti...
    Samo me zanima kako vi to izvedete, tu obradu pokrova...? Da se ne lijepi, ne puca...

  3. #1803
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    ...za drugi pokušaj, ja zadovoljna!

    Šarena torta za jednu veselu ljepoticu.

    Bubamarica

  4. #1804
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Odlična bubamara, sviđa mi se !

  5. #1805
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična bubamara, sviđa mi se !
    i meni, i meni !! preslatka je!

  6. #1806
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    Hvala vam.

    ...ideja u mojoj glavi je izgledala ipak nešto bolje od konačnog rezultata, ali ispalo je ok.
    Crvena i crna su me dobro nasekirale. Njih sam miješala sa bojama u prahu i čim sam ih umiješala, ticino mi se nekako isušio, počeo pucati, mrviti se... Razvaljati ga u komadu je bilo skoro nemoguće. Tako da sam na kraju crvenu izvaljala na foliji pa je tako prenjela na tortu. Greškice sam sakrila točkicama i travicom.

    Ostale boje su one najobičnije, da ne kažem najjeftinije, tekuće, pakovane po četiri. S njima mi je bilo puno lakše raditi.

    Mala slavljenica je bila tako sretna što tortu može dirati prstićima, pa je sjela pokraj torte na stol i mazila bubamaru.

  7. #1807

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Postovi
    6

    Početno

    super!

    Možete li mi reći zašto mi je fondant/ticino bio tako tvrd dok sam ga mijesila?! Jedva sam ga razvaljala, a stavljala sam malo po malo Frankov šećer u prahu, čisto da mi se ne lijepi po rukama?!
    Molim savjet jer uskoro je dječji rođendan!!

  8. #1808
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    koja boja za ticino iz dora usluga vam se pokazala najbolja? i koliko cca vremena treba od narudžbe do isporuke?

  9. #1809
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    meni su americolor sasvim ok....osim one vinsko crvene...ta me prevarila...
    ali su jakog intezitetai lako bojiš.
    dobiješ ih cca za 2 dana, od uplate.

  10. #1810
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

  11. #1811
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    Kalimero, preslatka je!
    Vraća u djetinjstvo. "...pohvatat ću ja vas, pohvatat ću ja vas makar mi to bilo zadnje u životu! ..." Gargamel

    Od čega je stazica? Isto ticino? Kamenčići izgledaju super.

  12. #1812
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero, preslatka je!
    Vraća u djetinjstvo. "...pohvatat ću ja vas, pohvatat ću ja vas makar mi to bilo zadnje u životu! ..." Gargamel

    Od čega je stazica? Isto ticino? Kamenčići izgledaju super.
    Da ponovo su štrumfovi aktuelni i moj ih unuk voli.
    Staza je isto od ticina, samo sam grubo izmješala sivi ticino i smeđi pa rezala kao šnite i njih izrezuckala nepravilno .

  13. #1813
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    kalimero predivna torta...koji detalji...staza...savršeno!!

    imam jedan problem, a ne stignem sve iščitavati...nadam se da mi možete pomoći..
    radim jednu knjigu, priručnik opet. i sad, ovaj put moram na ticino priheftati jestivu pokrivku, a nikad nisam radila s tim.
    čitala sam da ta pokrivka mora biti na mekanoj podlozi kako bi i sam omekšala i mogla se rezati.
    e sad...ako bi je priljepila buttericom, bi to bilo ok? ili marmeladom?
    imate kakav savjet za mene?

  14. #1814
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ovako ja sam pokrivke stavljala jedino na šlag, na ničem drugom nisam probala.ako je stavljaš na šlag nema filozofije, samo je nasloniš, ona sama omekša i zaljepi se. samo je ni u ludilu nemoj škropit vodom ili nešto slično. za ostale podloge se ne bih usudila

  15. #1815
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    hvala ti, al ova moja mora baš na ticino..
    mislim mora, mora jer sam si ja tako zamislila

  16. #1816
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    probaj pa nam javi....... i mene to zanima jel imam naručenu tortu,a i preljepu sličicu???

  17. #1817
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    neće ti moć na ticino 100 %. onda namaži tanko šlag ili buttercream samo na taj dio ispod pokrivke

  18. #1818
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    a moram probat...što je tu je..
    samo da se može rezat.
    kažu da mora omekšat, da se može rezat, i zato je dobar šlag.
    probat ću sa buttericom...
    ma valjda će je narezati nekako..

  19. #1819
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    a jel se nebi taj dio mogao premazati s malo više vode,onako da vlaži tu pokrivku ,sorry ako sam lupila bez veze!

  20. #1820
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    kad nemam pojma.
    moja prva ideja je bila da ću to priljepiti kao i sve ostalo...baš tako...vodom i šećerom.
    e sad kad imam samo taj jedan print, ne smijem ga upropastiti.
    ne znam ništa o tim pokrivkama, ovo je prvi susret s njom
    strah me da mi se ne razmaže...umrlja..ma nemam pojma.

  21. #1821
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Pokrivka ide na šlag, za ticino nije. Isprobano! Iako, možda je problem u meni, možda ti uspiješ

  22. #1822
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    ali mislim da mi ne govorimo o istim pokrivkama, ja i blackberry govorimo o pokrivkama koje se printaju a ne one koje se gupe u trgovinama..... ove printane su drugačije i znam da se mogu lijepiti,ali ni ja nemam pojma kako?????

  23. #1823
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Aha, sorry, preumorna sam, nije ni čudo da blebećem bezveze

  24. #1824
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Pokrivka ide na šlag, za ticino nije. Isprobano! Iako, možda je problem u meni, možda ti uspiješ
    nemoj ti meni ne ide...ima da ide
    ma mora ići...nemam sad izbora.
    uh..
    vidjet ćemo sutra...ako niš samo ću je fino položiti na tortu i eto

    što se tebi dogodilo?

    i kako sad...postoji više pokrivki? ja imam printanu da...a kakvih još ima?
    kupovne se po nečemu razlikuju?
    ajme...nauke...

  25. #1825
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    odo onda podružiti se s guglom....

  26. #1826
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    koliko ja znam imaju secerne i hostijske( koje idu na slag) . kakva je tvoja printana gdje si ju narucila.... preko moba sam sorry ako ima greskica

  27. #1827
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku
    ...za drugi pokušaj, ja zadovoljna!

    Šarena torta za jednu veselu ljepoticu.

    Bubamarica
    nešto se bavim mišlju da bih i ja pokušala, pa škicam.
    međutim, nisam spremna platiti malo bogatstvo za jednu tortu, koliko god da je lijepa.
    koliko košta ovakva pokrivka na ovoj torti bubamara?
    Ti si to, Sarah, odlično napravila, a tek ti je druga!

    i još... je li se ispatite s tim tortama?
    kako izrezujete dijelove ticina? stalno nešto mjerkate, premjeravate?
    ima li puno posla oko toga?

  28. #1828
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    koliko ja znam imaju secerne i hostijske( koje idu na slag) . kakva je tvoja printana gdje si ju narucila.... preko moba sam sorry ako ima greskica
    sad sam ih zvala...koji divni ljudi..sve su mi objasnili..ovakvoj punoj neznanja...

    uglavnom, drugi put moram naglasiti da print ide na ticino. onda su u igri neke druge pokrivke, koje imaju neku foliju...i te se baš stope sa ticinom.
    al ih trenutno ni nemaju, pa mi je malo lakše što sam fulala.
    ovu koju imam, a to je print na hostiju, kaže da ne močim...u biti da je samo na rubovima pričvrstim za tortu...i zarubim trakicom od ticina.
    pitala sam hoće li se moću rezati tako ne navlažena...al kažu da hoće...da se one ionako teže režu...

    a na guglu sam svašta našla...netko lijepi vodom...piping gelom...buttericom...
    mene uglavnom strah da se ona do sutra ne raskelji...ako je danas priljepim...
    ovako sa rubovima mi izgleda najsigurnije...

  29. #1829
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nešto se bavim mišlju da bih i ja pokušala, pa škicam.
    međutim, nisam spremna platiti malo bogatstvo za jednu tortu, koliko god da je lijepa.
    koliko košta ovakva pokrivka na ovoj torti bubamara?
    Ti si to, Sarah, odlično napravila, a tek ti je druga!

    i još... je li se ispatite s tim tortama?
    kako izrezujete dijelove ticina? stalno nešto mjerkate, premjeravate?
    ima li puno posla oko toga?
    ja sam bila nešto računala...
    dok kupiš šećer u prahu, glicerin, fruktozu, želatinu, boje.... a za 1 kg dođeš na cca 30 tak kn. makar ja mislim tako...možda i više..
    uglavnom, financijski, a pogotovo vremenski nije uopće jeftino...još i neka dobra torta...
    ima dosta posla...pogotovo kad nema iskustva...
    ja se još uvijek gubim u tome...pa non stop nešto mjerkam i to...kako kažeš..
    sve se svede na jako puno posla i truda..zato to sad i radim samo za meni najdraže...

  30. #1830
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    hm iskreno neznam kako ce ti se rezati jel hostija je sama po sebi hrskava i mislim da ce se odvajat od ticina. ali bitno je da stigne na odrediste i da je prvi dojam super. ajde stavi link gdje si narucila ja sam nasla jedan gdje je pokrivka za ticino 60 plus 20 kn postarine

  31. #1831
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    ma nije to hrskavo...makar meni ne izgleda.
    ajde, vidjet ću kad krenem raditi s tim, pa javim rezultate.
    ma odvajat će se sigurno...
    nema veze. ovo je škola
    samo da sliči na nešto.

    ja sam tu printala
    http://www.concettino.hr/index.php?module=formicula
    i nisam pitala cijenu pokrivki za ticino. ove su A4 35 kn.

    a ti? gdje si ih ti našla?

  32. #1832
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    NI SLUČAJNO VODOM! onda se sva skvrči, to je moja mama bila napravila

  33. #1833
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    blackberry, to ti je bacanje novaca ako nećeš bar provat buttricu ispod stavit. te hostije su ti baš kao kartončić, i lako se i slome. a na šlagu se one fino rastope i narežu se i jedu, mada im i nije niki okus

  34. #1834
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    blackberry, to ti je bacanje novaca ako nećeš bar provat buttricu ispod stavit. te hostije su ti baš kao kartončić, i lako se i slome. a na šlagu se one fino rastope i narežu se i jedu, mada im i nije niki okus
    a sad što je tu je. i ja sad kužim da imam krivu stvar, ali samo to imam. a moram iskoristiti jer torta mora biti takva kako smo se dogovorili.
    taj print mora biti na torti....a ja ga moram tamo priheftati kako god znam i umijem, a da pritom napravim što manju štetu...
    makar se i ne jeo i skinuo...i bio jednostavno samo za opći dojam...

    e sad...ja sam otvorena za sve savjete.
    mene samo brine...a to bi da mi netko iskusniji potvrdi..
    ako ja stavim tu pokrivku danas na tortu...i priljepim je buttericom npr...hoće li se ona do sutra raskeljiti? umrljati...
    ono..hoće li mi sutra slika biti postojana?
    ili to moram staviti zadnji tren?
    što je opet malo bez veze...jer će se torta jesti opet par sati kasnije...

    i da...što se mene tiče mogu ja to priljepiti i kremom od slatkog vrhnja...nema veze ako se ticino na tom mjestu ispod otopi...
    ne znam samo kako se ta pokrivka ponaša i koliko je dugo postojana...

  35. #1835
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ta ti pokrivka samo omekša na tučenom vrhnju, neće ti se raskeljit, al ako misliš stavit šlag na ticino, onda ti je bolje to sutra napravit, jer mislim da će ti se ticino rastopit, pa zbog toga. šta se tiče same pokrivke ona bi ti bila ok,al kažem ne znam kako reagira šlag i ticino....
    ja sam puno puta radila s tom pokrivkom i uvijek mi je bila odlična. ona ti se praktički već nakon par minuta razmekša. znači jedino je bitno da je ne pokušvaš ni slučajno poškropit vodom.

  36. #1836
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    ta ti pokrivka samo omekša na tučenom vrhnju, neće ti se raskeljit, al ako misliš stavit šlag na ticino, onda ti je bolje to sutra napravit, jer mislim da će ti se ticino rastopit, pa zbog toga. šta se tiče same pokrivke ona bi ti bila ok,al kažem ne znam kako reagira šlag i ticino....
    ja sam puno puta radila s tom pokrivkom i uvijek mi je bila odlična. ona ti se praktički već nakon par minuta razmekša. znači jedino je bitno da je ne pokušvaš ni slučajno poškropit vodom.
    mislim si kako ne bi bila velika šteta da mi se samo na tom mjestu otopi ticino. u biti, ni ne moram stavit ticino na to mjesto...mogu ga odrezati.
    ma nešto ću izmanevrirati.
    bitno mi je ovo što kažeš. da će pokrivka biti postojana na podlozi od šlaga do drugog dana. super!
    znači bitno je samo da je iznad ne smočim.
    a što misliš o butterici? misliš da ne bi dovoljno omekšala pokrivku?

    i da...jel ima nekih tips&tricks kod postavljanja pokrivke? hoće li se gužvati i sl?

    hvala ti punooo!!
    Posljednje uređivanje od blackberry : 20.04.2012. at 11:57

  37. #1837
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nešto se bavim mišlju da bih i ja pokušala, pa škicam.
    međutim, nisam spremna platiti malo bogatstvo za jednu tortu, koliko god da je lijepa.
    koliko košta ovakva pokrivka na ovoj torti bubamara?
    Ti si to, Sarah, odlično napravila, a tek ti je druga!

    i još... je li se ispatite s tim tortama?
    kako izrezujete dijelove ticina? stalno nešto mjerkate, premjeravate?
    ima li puno posla oko toga?
    Za pokrivanje cijele torte sam umjesila ticina od 2kg šećera. S tim da je torta stvarno bila velika. Ne znam koliko se primjeti na slici, ovaj donji dio je pečen u tepsiji od štednjaka, a bubamara je otprilike promjera 25cm. Velika torta, za veliko društvo.

    Ovako nabrzaka zbrojeni troškovi za ticino su nekih 60ak kn. Blackberryna računica se poklapa s mojom.
    Ali fruktoze, glicerina i boja ostane i za nekoliko sljedećih torti.

    Nema tu nekog posebnog mjerkanja. Razvaljaš komad nešto veći od torte, procjenjen odokativnom metodom, prebacis preko i viškove odrežeš.
    Za kružiće i točkice su poslužile čaše, štamplice i poklopac od labela. Snađeš se s onim što imaš u kući.
    Dobro su mi došli i kalupići za izrezivanje keksića, njih sam koristila za ove veće cvjetiće.

    Meni ovakav način ukrašavanja torte nije bio problem i iskreno, baš sam uživala u tome. Zaigraš se kao dijete s plastelinom. Jedino što moraš računati na to da će ti i kuhinja i kosa i nos biti puni sitnog šećera. Hm... ili sam ja od onih posebno smotanih što naprave puno nereda.

    Ticino sam po sebi i nije preskupa stavka, (kad se samo sjetim da sam prije nekoliko godina za svoju vjenčanu tortu naručila četiri kantice ticina za nekih 500tinjak kuna, ajme) , cijena torte ustvari ovisi o torti samoj.
    U ovoj tortici se ispod trave krije Ferero, a u bubamarici Dinastija.
    Tako da je torta ispala malo skuplji sport, ali zadovoljni i ugodno iznenađeni gosti, presretna malena slavljenica i onaj osjećaj da si uspio napraviti zamišljeno - u mom slučaju toga vrijede.

    Ako se odlučiš na ovu slastičarsku avanturu - sretno i čekamo slikice!
    Posljednje uređivanje od SarahB : 20.04.2012. at 14:49

  38. #1838
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    hvala, sarah, ja sam mislila da je to puno skuplji sport i da se to za jednu tortu ne isplati, tek za više njih.
    ako bih se i odlučila na to, onda bih plošno napravila nešto curičasto (recimo bubamaru ili kitty), ne bih radila figurice niti oblagala cijelu tortu.
    nisam sigurna da bih bez nabora mogla obložiti cijelu tortu pa zato, a falše ne bih htjela jer je za poklon.
    znači, samo na vrh, kao pokrivka. ispod ticina, a na biskvit, mažem pekmezom?
    i to si isprintaš negdje na netu šablonu kakvu hoćeš, ili se pouzdaješ u svoje umjetničke sposobnosti?
    zašto vam je ticino tako sjajan?

  39. #1839
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Sarah prekrasna ti je torta, jako mi se svidjaju crna i crvena....koje su to boje?

  40. #1840
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Sarah prekrasna ti je torta, jako mi se svidjaju crna i crvena....koje su to boje?
    BP crna i crvena su prehrambene boje u prahu, kupljene u trgovini Vigus u Os, 6kn kom.
    Nisu mi se pokazale najsretnijim izborom jer su mi dosta isušile ticino i zadale probleme. Pucao je i bilo ga je jako teško razvaljati u komadu.
    Ako mi opet zatreba crvena, tražit ću nešto drugo, ove ti ne preporučujem.
    Spominjale su ove naše iskusnije kolačarice boje u gelu, pa možda da se koja od njih javi...

  41. #1841
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Srce Slavonije
    Postovi
    91

    Početno

    Adio Mare, ako imaš u planu napraviti samo gornji sloj od ticina na torti, bit će ti dovoljno mase i od pola kile šećera.
    Ja sam ticino stavljala na buttercream, po receptu koji mi je dala Blackberry. Može i pekmez. Sve ovisi o osobnom ukusu i okusu torte, pa odlucis šta bi bolje pasalo.

    Ove moje "kreacije" su iz glave, ali imaš jako puno slika lijepih tortica na netu. Pa možda da si pogledaš za ideju. Ima jako zgodnih, baš "curičastih", Kitty, Dora, cvjetići, leptirići... B-)

    Jednom prilikom sam naletila na slike likova iz crtića, za isprintati. Meni je prvo na pamet pala bojanka, ali mogle bi poslužiti i kao šablona za tortu, ako misliš da će trebati.

  42. #1842
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Sad sam tek vidjela ove nedoumice oko ticina i pokrivke. Ja bih tortu bočno obložila ticinom a gore šlag i pokrivka.

  43. #1843
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    mislim si kako ne bi bila velika šteta da mi se samo na tom mjestu otopi ticino. u biti, ni ne moram stavit ticino na to mjesto...mogu ga odrezati.
    ma nešto ću izmanevrirati.
    bitno mi je ovo što kažeš. da će pokrivka biti postojana na podlozi od šlaga do drugog dana. super!
    znači bitno je samo da je iznad ne smočim.
    a što misliš o butterici? misliš da ne bi dovoljno omekšala pokrivku?

    i da...jel ima nekih tips&tricks kod postavljanja pokrivke? hoće li se gužvati i sl?

    hvala ti punooo!!
    pretpostavljam da bi i buterica bila ok, al nisam probala pa ne znam
    nema tips nikakvih, namažeš i prisloniš, to je to
    javi kako je ispalo

  44. #1844
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    e da blackberry, ne znam je li ti se ikad otopio ticino, al to bi ti zas**lo cilu tortu. to ti bude baš kao voda, prolijevalo bi ti se po torti

  45. #1845
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam tek vidjela ove nedoumice oko ticina i pokrivke. Ja bih tortu bočno obložila ticinom a gore šlag i pokrivka.
    eh...da može biti jednostavno...al ne može..kad uvijek zakompliciram
    ne ide pokrivka na čitavu površinu...samo djelomično. ono, izrezujem sličice..
    a ukrasi od šlaga mi nekako ne pašu jer je u pitanju priručnik, pa bi htjela da je što vjerodostojniji...

  46. #1846
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam da bi i buterica bila ok, al nisam probala pa ne znam
    nema tips nikakvih, namažeš i prisloniš, to je to
    javi kako je ispalo
    hvala...evo korak sam do priheftavanja

  47. #1847
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    e da blackberry, ne znam je li ti se ikad otopio ticino, al to bi ti zas**lo cilu tortu. to ti bude baš kao voda, prolijevalo bi ti se po torti
    omg

    nije mi se nikad tako topio...samo mrvicu...mjestimično.
    ajmeeee...ne bi to voljela vidjeti danas

  48. #1848
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    i može sad jedna jadikovka za kraj...

    danas mi definitivno nije dan...sve što je moglo poći krivo...bome i je.
    najprije mi je krivo što sam se dala nagovoriti da napravim voćnu tortu. em ne radi često voćne torte, em sam rekla da neću riskirati s njima i ticinom...
    al..eto...nit mi je ispala krema, niti kore kako spada.
    sve sam to posložila..skupa s jagodama...i kremom od šlaga...
    zamaltirala buttericom...
    i sad čekam...
    ovako izgleda ok...al što će biti kad krenu rezati...
    sve me strah.

    druga torta je ferrero. i tu sam upropastila praktički neuništivo.
    kreeeemuuuu. da, da...mascarpone, nutella i lješnjaci....odoše u mrveeeee.
    da poludiš.
    pa sam krenula raditi novu.
    pa sam zapalila lješnjke.

    ma mislim.

    sad su obe spremne za ukrašavanje.
    i dolazimo do pokrivke.
    ne želim ni misliti što će mi se još danas dogoditi.

    a još su mi bolesni doma. a zista divni. da makar nisu, a bi njih krivila

  49. #1849
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ajde sad lipo ovako: dubokooooo udahni, pa izdahni, nalij ćašicu žestokoga, popij, pa opet udaaaaahni, izdahni....i onda nastavi sa radom

  50. #1850
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno



    ne mogu. dojim.
    inače bi bila već

    ajde sad mi je lakše kad sam se malko potužila.

    idem se sad obračunat s pokrivkom

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •