ajde, pokaži joj ko je gazda
...kako bi rekli u onoj reklamici - možeš ti to!![]()
blackberry i kakav je rezultat,stavi slikicu
molim pomoč.... trebala bi dobit vinsko crvenu boju ili onako tamno crvena (boja na Bibliji),a imam eterikine boje u prahu i aromar tek.boje. nisam nikad eteriku stavljala u ticino,kako da to naprvim da dobijem jednaku boju,a ne one točkice.da li bi pomoglo da ju razmutim u malo vrele vode?? i da li te boje mogu dobit s aromar bojama ???
i da li ako uspijem dobit tu boju da li da radim obrub s srebrenom ili zlatnim šljokičastim posipom (znam da bi najbolja bila čisto zlatna,ali nemam je) pravila bi knjigu.
evo me...
moram prijaviti da se niz nesretnih okolnosti samo nastavljao...i nastavljao...
mislim..pa očigledno je bilo da mi ta torta nije suđena..
al nije bilo izlaza...
mala mi nije mogla spavati....pa nisam sve mogla sinoć dovršiti...
jutros su me praktički čekali pred vratima...
a jooooh...
pa mi flomasteri nisu pisali..
ajde, makar sam isprobala pisanje kistom...
pa mi je konstrukcija bila na rubu raspada jer ništa nisam stigla hladiti...jer nije bilo vremena...
skoro sam sve flisnula kroz prozor!!
tako da...popravci su vidljivi...al nisam imala više ni vremena ni snage boriti se s tom tortom.
nisam je stigla ukrasiti skroz kako sam si zamislila, jer više nisam imala vremena.
i naravno kad sam je htjela slikati da su mi baterije u aparatu bile prazne
i da...sve u svemu...pokrivka mi uopće nije zadala probleme. priljepila sam je šećerom i vodom. i sasvim je ok.
a što sam se brinula oko pokrivke.
evo je...brzinske slike s moba nesređene torte..
http://i1105.photobucket.com/albums/...1/IMG_0821.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/...1/IMG_0818.jpg
Posljednje uređivanje od blackberry : 21.04.2012. at 16:15
ajme blackberry, toliko si ju naružila da skoro nisam ni otvorila link od nervoze.
sad kada sam ju vidjela, brate mili, ja bi se s njom došla hvaliti
odlična ti je!
a neće skliznut ovaj gornji priručnik?
to ja vidim kao jedini "problem". brzo ga pojedite, njega prvog!
bojala sam ja nešto i tim bojama. u par kapi vode ih možeš otopiti, mislim slobodno. iako sam ih ja i tako u prahu mijesila, al se uvijek vide točkice.
a vinsko crvena....eh...
kupila sam tu boju u Dori i bila je sve samo ne vinsko...ako ih zoveš, zanemari što piše u nazivima boja...pitaj ih baš bordo koja je. jer, ova vinska je više ljubičasto roza...starinska (pogledaj moje srce bombonjeru)
a da pomiješaš crvenu i mrvicu crne?
i mislim da bi srebrni obrub meni ful legao...onak..super![]()
ma tako sam i mislila crvenu i crnu boju a prije ih otopit u malo vode...... ali samo da neostanu tockice.
torta ti je odlicno ispala......... uvjek moze bolje ali kako adio kaze i ja sam mislila nista od nje .a ono superiska
hvala ti.
ma stvarno me namučila. pravi peh.
namučila me toliko da sam se baš morala požaliti...i isplakati
neko...one korice sam pričvrstila štapićima za ražnjiće za onu donju tortu.
samo nije ohlađena, pa sve izgleda uh...
izgledom nije kako sam si zamislila, al s obzirom na okolnosti je ok.
zašto ne bi mogla?
ako ti nije baš jaaako bitno kakva će boja ispasti...ja bih isprobavala.
kad sam radila onaj kofer htjela sam dobiti bež...a dobila sam neku prljavo rozu na kraju...i ok je ispalo.
ono što mene pila kod tog miješanja jest što ne znam pogoditi omjer za željenu količinu ticina.
pa dodaj malo ove...pa one...pa mijesi...pa opet...pa mijesi..
u biti taj dio farbanja najmanje volim.
imam sindrom karpalnog tunela pa me ruke zabole od tog silnog drndanja.
zato ja u principu kupujem gotove boje i ne zezam se s tim.
mislim da je najteže dobiti neku skroz intenzivnu boju..
možda da najprije pofarbaš u crveno skroz...pa onda polako potamnjuješ smeđom...pa do željene nijanse.
i meni je to najgori dio.....mjesim već drugi ,nije to to......a imam fore do jutra valjda ću nešto smislit do tada,ako ga nefrknem u smeće
sve si razmišljam ako nebude onakve boje kaku sam htjela,ujutro ide opet na farbanje![]()
znači...sad je tvoja smjena
a što je bilo s prvim?
pa ne bi ja bacila ticino da ne znam kakav ispadne. nakon toliko truda.
jel pretaman...presvijetli?
prvi je dobio ospice i stoji sastrane ,malo poviš smeča čeka.....,a drugi je neki ni roza ni smede ni crveno..............jojjjjjjjjjj ko drekec s proštenjem
![]()
pa daj ga zacrveni skroz...i onda ga potamni...
držim ti fige!!! i navijam za tebe![]()
odoh trgnut poveću čašu likerčića
i mjesit dalje dok ne potrošim i ono malo boje što mi ostalo
![]()
blackberry- ajme što si naružila svoju tortu, ja gledam pa nevidim nikakve greške. To mi koji radimo znamo gdje fulamo ali to ostala publika ne primjećuje.
Kad trebate dobiti jaku nijansu boje ticina , ako je boja u prahu, stavite boju u otopljenu fruktozu prije želatine i dobro izmješajte. Ja na pola mase ticina ( toliko pravim da je boja jaka - za detalje ) stavim vrhom punu onu najmanju žlicu za kavu - ne za čaj. Dalje se radi normalno.
hvala kalimero ja sam stavila 2 vrečice i niti je boja kakvu sam željela niti je tičino dobar...počeo mi se raspadati mrviti,nisam ga mogla razvaljati...a boju sam otopila u malo vruče vode.
ma poklopilo mi se previše loših događaja, a sve u jednoj torti.
jadikovka mi je pomogla, kad sam je podijelila sa vama.
baš mi je išlo sve naopako.
koji dobar savjet!! za bojanje. pa ja to nikad ne bi ni pokušala. toliko se plašim te kemije i da nešto ne zeznem...jer je ne kontam baš.
pa to je u stratu toliko manje posla!!
hvala ti do neba na ovom savjetu!!!![]()
evo samo mali moj doprinos....ja sam primjetila da se ticino puno bolje boji u intenzivnije boje ako se radi od rahatlokuma.
Naravno i figurice se puno lakse rade (nema slonove koze) a ako se slucajno zapara ticino (nokti! da da bilo je i togalakse se popravi rez
isto tako vise ne inzistiram obojati sam ticino u npr crno, obojam ga u sivu da zadrzi konzistenciju a kasnije kistom prefarbam sa crnom i bude super
Kalimero je vidjela moju zadnju tortu na fejsu (ne znam kako da je tu stavim) gdje je sesiric crne boje bas tako napravljen
probajte!
BP kakve boje koristiš?? ja sam do sada radila s tekućima i sve je bilo super,zadnju tortu sam radila s bojama u prahu koje sam otopila u malo vode i ticino se užasno mrvio. neznam gdje griješim,jer dosta njih radi s bojama u prahu i nitko se nije žalio. rezulata su preljepe boje. kako postiči crvenu ljubičastu i trava zelenu?
hvala va na podršci. baš sam se osjećala da se nešto urotilo protiv mene
sad ću raditi muffine...prvi put ću ih ikrašavati ticinom. jel se igrao netko s time?
genius gdje je slikica?
koristim boje u prahu (eterika) i to tako da u ticinu napravi malu udubinu, stavim i nju prah i doslovno kap vode, promijesam cackalicom, pustim sekund da se mrvice otope i onda krenem sa mjesanjem
inace razne nijanse boja daju zeljeni, u zelenu stavi mrvu zute i dobiti ces bas pravu zelenu
ima negdje na netu omjer boja, ako nadjem cu ga staviti
pitanjce: treba mi zlatna boja, koju da uzmem, prah ili sprej ili šta? imam srebrnu u prahu, al nisam nikad s njom radila, pari mi se da više ispadne sivo nego srebrno
http://www.coolinarika.com/slika/172826
svojevremeno je kalimero predložila ovu tortu za ispod ticina.
meni se čini odlična jer, kada se odozgor makne ticino koji ne planiramo jesti, torta mi izgleda osvježavajuća i bez slatkog vrhnja koje ne smijem stavljati zbog ticina.
je li ju netko radio i je li dovoljno slijediti recept? nije preslatka, premljeckava? čini mi se da je kalimero rekla da treba poduplati biskvit i da joj je to jedina mana.
ima li netko iskustvo s njom ako se ne javi kalimero?
nahla,meni je upravo stigla zlatna - sedef ,naručila sam kraljevsko zlatnu i odlična je,nanesem ju suhim kistom. isto tako imam i srebrenu koja mi je super .
misliš ovako nešto
http://www.ebay.com/itm/270846994355...84.m1423.l2649
ja sam uzela iz sve i svasta i cijena je 41 kn...druga po redu kutijica
http://www.sveisvasta.hr/ducan.html?...&category_id=7
da li netko zna što je s aromar preh.bojama kod nas su sve povučene (nekih 6 trgovina)i za sada nitko ne zna hoće li i dalje dobivati?? u cijelom gradu nema rasprodale se i nitko nista nezna.
ili je to samo kod nas ....mi smo inače po svemu posebni![]()
Posljednje uređivanje od genius : 27.04.2012. at 14:22
ja sam se malo igrala muffinima...bome me malo bilo strah nakon onog peha...al zadovoljna sam ishodom..
muffins
opet muffins
i opet muffins
BB prekrasne su, baš profinjene![]()
Blackberry, baš mi se sviđaju!
Odlična ideja.
Stalak sa muffinima izgleda jako efektno.
![]()
Evo i mog početničkog uratkaKlinci zajedno slave roćkas, pa sam imala zadatak u jednom danu složiti dvije torte, po narudžbi, Autići za sina, Hello Kitty za kćer. Više-manje sam zadovoljna (obzirom na nedostatak prakse i umijeća), ali imam i pitanje - pa sam stavila vrlo otkrivajuće fotke da vidite (inače bih birala bolji kut
)
Kako da onu "porubnu traku", ono čime pokrivam spoj između tanjura i ticina, ili već neku ravnu traku razvaljam da bude ravna i da ima lijepe rubove? Kolikogod valjam - uvijek ispadne ulico alaj si pijana :/
https://plus.google.com/u/0/photos/1...60705707617105
ne valja ti link, ali bi možda mogli svratit da vidimo kak izgleda
ifigenija, traku razvaljaš pa je režeš nožem, pomogneš se ravnalom ili nečim ravnim
https://plus.google.com/u/0/photos/1...60705707617105
Nisam postavke dijeljenja dobro složila, oprostite!
JelenaO, nažalost je Hello Kitty pojedena skroz, a Autić ima 1/4, al dođite i osladite se! ČUjemo se na pp.
Ifigenija-torte su ti odlične. Nebih rekla da si početnik
Evo i moje torte za sv. krizmu
Hvala, Kalimero! Radim ih već par godina - al dvije-tri godišnje, nije to neko iskustvo i vještina...
Al ova tvoja - vau! Svaka čast!
migulice, budući da sam nova u ovome, molim te reci zašto ne domaći mljeveni šećer? hvala!