Stranica 4 od 45 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Sinoć sam napravila figuricu ali do jutros je ostala mekana...

  2. #2
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    moze biti da ti je masa malo meksa pa figurici treba nesto duže da se stisne.
    No ona ti nikada neće postati sasvim tvrda, tako da mozda očekuješ ono što ne treba biti.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    bubazara dobar video link....
    ja se pripremam raditi svoju prvu tortu s T-masom pa ćemo vidjeti....

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    80

    Početno

    Mi svoje figurice Pata i Mata još uvijek čuvamo u regalu, bili su začas suhi i ostali su tvrdi i isti! Ticino mi je bio dosta tvrdi prije pravljenja figurica, onda sam malo duže mijesila tijesto i postalo je poput plastelina.

  5. #5
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Nek mi netko još jednom ponovi koje su to boje za bojati tu smjesu? Ima ih u Konzumu?

  6. #6
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Prehrambene boje u prahu pakirane u kutijice ( bolje su mi od tekućih u tubici ).
    Ima i u Konzumu u četiri boje - plava, zelena, crvena, žuta.
    Stoje na odjelu sa stvarima za kolače.

  7. #7
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Napravila sam još dvije torte sa ticinom. Krenilo mi
    http://public.fotki.com/mali-kalimero/torte/

  8. #8
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    čitam već dva dana i ne vjerujem. Čestitke svima, toliko truda i uspjeha, zadivljujuće Ja se spremam raditi tortu za subotu, Fifi, pa imam par pitanja. Ima li netko provjeren recept za ledeni vjetar, te da li ga je itko radio s kupovnim beze korama jer si ne mogu zamisliti da još i njih pečem. Da li je ok da ticino stavim na tu tortu ako završim s beze korom? i premažem npr. pekmezom, jer mi se buttercrem na beze čini kao ubitačna slastica .
    Drugo, vidjela sam da je trinitry radila fifi i čak se negdje spominju slike, no nisam naišla na link. Ima li tko? Radila bi plošno, figurice su mi sf.

    hvala

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    ja danas krećem u izradu ticino mase....nadam se da bude uspjelo....

  10. #10

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Oprez, nemojte sami mljeti šećer, kupite onaj u prahu!
    Nedavno sam radila ticino i po savjetu MM-a doma samljela šećer (u skladu s recesijom, jer je šećer u prahu duplo skuplji od običnog ) i pokajala se - užasno se lijepio, a zatim pucao, jedva se dao izvaljati i pokrov mi je popucao prilikom stavljanja na tortu. Masa nije bila ni nalik onoj koju sam 1.x radila (s kupovnim šećerom u prahu) i koja je ispala super (možda mrvicu pretvrda, ali podatna). Sve je bilo nekako zrnato, grubo.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    pošto je jako kasno a ja pišem post bit ću kratka...
    ticino masa napravljena bez problema...jedino kaj zamjećujem da moram paziti posuđe koje koristim jer ovaj ljepljivi osjećaj teško odlazi
    u foliji je čeka ukrašavanje koje će nastupiti sutra navečer.... :D

  12. #12
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    nikako domaći mljeveni šećer!
    neće biti dobro.....
    ja sam sama sebi smiješna....kad nadjem šećer na nekoj akciji gdje je kunu jeftiniji kupujem po 6-7 kg....iz svih ormarića moje skromne kuhinje ispada šećer.....
    bravo stelitta!...samo naprijed

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    3

    Početno

    migulice, budući da sam nova u ovome, molim te reci zašto ne domaći mljeveni šećer? hvala!

  14. #14
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    nikako domaći mljeveni šećer!
    neće biti dobro.....
    ja sam sama sebi smiješna....kad nadjem šećer na nekoj akciji gdje je kunu jeftiniji kupujem po 6-7 kg....iz svih ormarića moje skromne kuhinje ispada šećer.....
    bravo stelitta!...samo naprijed

  15. #15
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa
    Ako zeliš koristiti ticino , nemoj raditi parfe tortu, neće ti izdržati težinu.
    Jedina varijanta s parfeom koja donekle prolazi jest da torta ima klasično 3-4 sloja tijesta koji su između ispuneni parfeom....
    Morala bih probati ovo sa biskvitima i između parfe. Moji obožavaju parfe, a htjela bi da torta lijepo izgleda pa bi je obložila ticinom. Jel itko ikada pokušao napraviti tu verziju?
    Iako, ako uspijete obložiti ledeni vjetar, koji je meni puno mekši od parfea, mislim da ni s parfeom ne bi trebalo biti problema. Ili možda griješim?
    Da, kako radite buttercream? Kakvog je on okusa? Da li je jako težak?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Migulica, čini mi se da sam čitala negdje da si stavljala ticino na švarcvald tortu? Pa jel može recept za taj švarcvald

  17. #17
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ne, nisam. Previše šlaga da bi bila sigurna da će uspjeti

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Znači učinilo mi se
    Pošto sam nikakva kuharica jel može neki recept za kremu s jajima?

  19. #19

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Manch, ja sam radila švarcvald, samo nisam izvana premazala šlagom nego pekmezom od višanja i prekrila ticinom. Sve je bilo ok, izdržala je težinu i transport bez problema.

    Recept:

    Prhko tijesto
    12,5 dag brašna
    1 dag kakaa
    na vrhu noža praška za pecivo
    5 dag šećera
    1 vanilin šećer
    malo soli
    7, 5 dag maslaca
    žličica kiselog vrhnja ako je previše prhko

    tijesto izbosti vilicom i peći 15 min na 200-225 C

    Biskvit
    4 žumanjka
    4 bjelanjka - snijeg
    24 dag šećera
    24 dag brašna
    8 žlica kipuće vode
    6 žlica ulja
    1/2 praška za pecivo
    1 (ili 2) žlice kakaa

    Peći na 180°C cca 50'

    Nadjev
    Uzeti 2,5 dcl soka iz stakleneke od višanja. Uzeti nekoliko žlica tog soka i umiješati u nj 3 dag gustina. Ostatak soka zakuhati i u to vruće dodati ovu smjesu s gustinom. Sve skupa miješati na vatri 2-3 min dok se ne zagusti. Maknuti s vatre, dodati ocijeđene višnje i ohladiti. Naknadno u to dodati 2,5 dag šećera i 3 žlice trešnjevače.

    Šlag
    1/2 l slatkog vrhnja utući u šlag.

    Gorka čokolada

    Slaganje
    prhko tijesto-višnje-šlag-naribana gorka čokolada- biskvit-višnje-šlag-naribana gorka čokolada-biskvit.

    Ako ti se ne da raditi prhko tijesto, slobodno ga preskoči - biskvit je dovoljno visok da ga možeš prerezati na 3 dijela.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Hvala, draga

  21. #21

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno


  22. #22

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Tuzla; BiH
    Postovi
    569

    Početno

    Hvala Migulice , sada sam pravila ticino i izgleda da je uspio


    vidiš u koja doba mame sa troje djece prave ticino hehehe

  23. #23
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    litala ja sam po prvi put radila tortu s ticinom prije desetak dana i dala sam si kreativi da radi...mame su mi samo rekle pokunjeno da sam im postavila malo preveliki standard za njihove rođendane
    dakle ako si kreativna ticino će te razveseliti....puno sreće!!! :D

  25. #25
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ah, "sreca" moja je u tome sto mu se jos bar nekoliko mjeseci necu moci prepustiti iz cisto nekih tehnickih razloga - tim vise cu imati vremena da mastam i kombiniram i planiram i ........

  26. #26
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    paaa....ticino je malo zarazan...slažem se s tom tezom.
    ali veseli ljude, pa je opravdano!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    ja sam doduše radila do kasno u noć ali kako sam inače sklona kreativnom izričaju ma baš mi je "lijepo upala ta ticino masa". Radila sam tortu na dva kata....jedino kaj sam morala ujutro čistiti kao da je bio na radnom stolu 3. svjetski....(u 4 ujutro nisam više imala snage). Jedva čekam drugu prigodu da ju opet radim....

  28. #28
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:
    Eh, kako te razumijem...

  29. #29
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ok...onda imam nekih novih radova koje mozete pogledati na...
    http://www.flickr.com/photos/26958376@N06/
    posebno sam ponosna na tigra i zmaja http://www.flickr.com/photos/26958376@N06/3539286208/

  30. #30

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Zahvaljujem na pomoći, a posebno Migulici na receptu za ticino. Sinoć sam prekrivala tortu, i ispala je zadovoljavajuće, s obzirom na stanje mojih živaca kako sam počela raditi i imam sve manje vremena. Boje sam uspjela nabaviti samo u prahu, prvo sam ih rastvorila kapljicom vode a onda mijesila u ticino, smjesa nije pucala. Jedino što su boje ispale ružnjikave, ali šta da radim, u Sarajevu nema boljih, a Sve i svašta dostavlja samo u RH.

    I da, zarazno je, jedva čekam praviti drugu

  31. #31
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ni naše boje nisu zadovoljavajuće....dapače čista frustracija.
    super da je s tortom ispalo ok....samo naprijed...postoje super web strenice od Aine2
    http://www.flickr.com/photos/extra-icing/
    tamo mozes vidjeti neke snimkice besplatno kako se što radi....

  32. #32
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    ajme, migulica, torte su prekrasne - to je prava umjetnost

  33. #33

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    33

    Početno

    Zaboravih reći da sam mijesila boje u ticino bez rukavica.
    Pogađate kakvi su mi prsti danas

  34. #34
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Opet ja s pitanjima .
    Ovako, jel itko probao obući parfe u ticino, a da je to stajalo dan-dva?
    Pokušala bih, ali me strah fijaska, jer mi je htino i bitno. Napravila bih parfe tortu, onu s puno kreme, gore stavila biskvit i sve premazala nekom kremom da mogu staviti ticino. Što mislite hoće izdržati?

  35. #35
    bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    694

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:
    Evo potpisujem ovo od a-ž

  36. #36
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa
    ni naše boje nisu zadovoljavajuće....dapače čista frustracija.
    super da je s tortom ispalo ok....samo naprijed...postoje super web strenice od Aine2
    http://www.flickr.com/photos/extra-icing/
    tamo mozes vidjeti neke snimkice besplatno kako se što radi....

    :shock: zabogamiloga - imaj milosti! :shock:




  37. #37
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj Žabica prvotno napisa
    Opet ja s pitanjima .
    Ovako, jel itko probao obući parfe u ticino, a da je to stajalo dan-dva?
    Pokušala bih, ali me strah fijaska, jer mi je htino i bitno. Napravila bih parfe tortu, onu s puno kreme, gore stavila biskvit i sve premazala nekom kremom da mogu staviti ticino. Što mislite hoće izdržati?
    Evo da odgovorim sama sebi.
    Parfe tortu, probna verzija, stavila ticino direkt na parfe, nije se rastopilo nista, stajalo preko 24 sata na parfeu i sve ok. Za dulje vrijeme ne znam , jer smo smazali tortu.

    Parfe torta za poklon, torta veličine 30x25 cm, slagala sam: biskvit, hrpa parfea, 4 okusa, visine nekih 9 cm, na to jedan tanki biskvit, kad se stislo, sve premazala kremom od jaja, bijele čokolade, šećera i margarina, gore stavila ticino, ukrasila. Izdržalo sve bez ikakvih problema. I baš sam happy, naša omiljena torta može s ticinom :D .

  38. #38
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    super!
    Po meni najbolje je da se svatko za sebe odluči na parfe s ticinom....moze biti ozbiljnih problema, ali i moze biti skroz ok....
    drago mi je da je bilo OK!
    ima koja fotka??

  39. #39
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    migulica kako dobiješ crnu boju? dal nešto mješaš ili imaš crnu boju?
    Treba mi za raditi gume i treba biti baš crna boja!!!

    Zadnji put kad su mi trebale crne cipelice onda sam bojala s bojom ali je ostajao otisak boje na ruci i bila je manja površina pa se nekako dalo.
    Al za gume i to od bagera ima puno za pofarbati
    :/

  40. #40
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    crna boja je koma! nema dobre...kojiko ja znam.
    Ja ti sve bojam kistom i crnom bojom otopljenom u malo vodke.
    Mozda da napraviš kotače i poslazeš ih na tortu i tek onda bojaš?

  41. #41
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    I mene ste zarazile, još od imendana.
    Moram stavit svoju tortu
    Prezadovoljna sam! Ticino je zakon!
    A za Migulicu - nemam riječi! Divno! Ti od toga živiš, jelda?

  42. #42
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa
    crna boja je koma! nema dobre...kojiko ja znam.
    Ja ti sve bojam kistom i crnom bojom otopljenom u malo vodke.
    Mozda da napraviš kotače i poslazeš ih na tortu i tek onda bojaš?
    mda već sam te pitala s čim bojiš oči,
    pa od tad boju otopim u malo vodke i super je za male površine, al kotači...

  43. #43
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ne Ifigenija....ne
    ja brijem na muzeje! Oduvijek!

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!

  44. #44
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!
    Izgleda da samo moram nabaviti veći kist a moji dečki vole najviše jesti te obojane dijelove, što tamnije to bolje

  45. #45
    cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    266

    Početno

    Ja bih vas molila da mi navedete sastav tih boja, naime moja curka u subotu slavi rođendan pa bih je željela iznenaditi tortom samo je problem što je alergična na jaja. Da li u tim bojama ima nekaj kaj je vezano za jaja u prahu, možda?
    Hvala vam unaprijed !

  46. #46
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa
    super!
    Po meni najbolje je da se svatko za sebe odluči na parfe s ticinom....moze biti ozbiljnih problema, ali i moze biti skroz ok....
    drago mi je da je bilo OK!
    ima koja fotka??
    Možda je do recepta za parfe, ne znam, ma bitno da je izdržalo i da ću sada bez straha raditi parfe u kombinaciji sa ticinom.

    Fotke za sada nemam. biti će...

  47. #47
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa
    Citiraj migulica prvotno napisa

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!
    Izgleda da samo moram nabaviti veći kist a moji dečki vole najviše jesti te obojane dijelove, što tamnije to bolje
    Pofarbala sam kotače prije 2-3 dana i još se boja nije sasušila,
    mljackavo na dodir.
    Uspjela sam kotače nekako zalijepiti na traktor, ali crna boja zaista je bljak.
    Žao mi je da nisam ostavila sive kotače, kad se mali dijelovi boje onda ok.
    Večeras slikamo tortu, pa ću prikeljit sliku!

  48. #48

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar/Preko
    Postovi
    88

    Početno

    Jedno pitanje. Može li ticino na čokoladnu glazuru?

    Probala sam ticino prema receptu od Migulice i super je ispao.
    Prošli put sam ga stavljala na buttercream ali mi se ne sviđa, preslatko je, pa bi sad probala na čokoladnu glazuru.

  49. #49

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    80

    Početno

    Ticino može na čokoladnu glazuru! Ja sam probala staviti na sachericu i super je ispalo.

  50. #50

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar/Preko
    Postovi
    88

    Početno

    Super!!! :D Hvala. Radim tortu ovaj vikend curici za rođendan. Ja se nadam da će biti dobra.

Stranica 4 od 45 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •