anatom prekrasna je!!!
koju si tortu stavila ispod?
cure tu sam postavila par pitanja (na krivom topicu) pogledajte ako mi možete pomoći. http://forum.roda.hr/threads/16061-Ticino-masa/page4
anatom prekrasna je!!!
koju si tortu stavila ispod?
cure tu sam postavila par pitanja (na krivom topicu) pogledajte ako mi možete pomoći. http://forum.roda.hr/threads/16061-Ticino-masa/page4
je. ta je baš zahvalna.
evo mojih novih uradaka...
jedna po narudžbi sina...baš takva je morala biti
spiderman
spiderman2
i jedna prigodna
Anatom prekrasna je!! tako vesela!! baš je prava!
Ah, ide mi kao amateru čiji skoro svi ukučani imaju ročkase unutar mjesec danaaj prva je bila ok, ali samo ok, sljedeći tjedan imam popravni slike te ću postati.
tražila sam recept jednostavne torte bez milijun jaja i kilu maslaca, fina i lagana, postoji li takvo što igdje osim u mojoj mašti?
koliko jaja ti je previše?
ja gledam da mi je krema bez jaja...a u kore što se mora..
do 5 u jednoj dozi mi je prihvatljivo... aj recimo 3 bi bilo idealno za jednu dozu![]()
krema: 1 litra mlijeka, 3 pudinga skuhati (secer po zelji), staviti jednu zelatinu, u hladno umijesati pola litre slatkog vrhnja. ispadne nesto kao parfe.
mozda bi ti pasala, ja sam samo jednom radila, od cokolade, ali cure znaju koristiti puding od jagode ili maline pa staviti i voce unutra.
Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?
blackberry- torte su ti mrak, prekrasne, svaka čast. Od čega ti je ploča na prigodnoj torti ?
A kako fizički prenesete gornju tortu na donju? Moje torte jesu dosta čvrste, ali opet ne znam kako to uhvatiti, onom lopaticom za torte ili da stavim na neku podlogu?
A kako si dobila tako lijepu crvenu?koje su to boje?
ako pitaš mene.....to su americolor.
ali, primjetila sam sada nešto zanimljivo. već jenetko primjetio da mu se sa crvenom bojom počeo mrviti ticino.
evo...meni se to događa 2. ili 3. put za redom.
prije sam mislila da je do ticina...jer mijesim posebno po kilu...ali nije. iz iste smjese sam bojala plavu i crvenu. crvena se počela mrviti, plava neb![]()
ja premještam onim velikim širokim noževima, stavim ih u x gurnem pod tortu i dignem bez problema....
drage žene, majstorice, evo i moje prve torte http://public.fotki.com/ardnas-roda/torta-ticino/
imam par pitanja.
Na ovim velikim vrućinama gdje držite smjesu koju niste iskoristili?
Koje boje koristite, mislim koji proizvođač i kada dodajete boju odmah skupa sa prah šećerom ili kasnije?
Sa čime premazujete tortu da dobijete ravniju plohu, ja sam premazala sa pekmezom al nije baš uspilo?
Stavila sam link na krivi topic :sram:
Ali nakon tri manje uspjehnih pokušaja, ta-daaa uspjela! Evo fotke.
gdje ima za kupiti boja za pisati po ticinu, treba mi žuta, a da nije Dora?
Jeste vidjele ovo? Voucher za trgovinu Cukermanija, 200 kn narudžba za 100 kn, traje još 18-ak sati
http://www.kolektiva.hr/zagreb/webshop-cukermanija.html
A kak se sa njima može obojati ticino, mislim na naknadno sa kistom?
Naime, obojala sam ticino i napravila figuru, eh, a sad bi ja da na svjetko smeđi ticino dobijem komadić žute,
ali moram bojati. Za drugi puta radim sve od bijelog da na kraju boje ispadnu kak spada, ali ovom mojem sad valjda nema spasa.
Ne verujem da ćeš uspeti na smeđoj izvući žutu. Ja sam pravila pre par dana od bele mase figuru, pa sam je naknadno bojala i nije ispalo loše. Mada, nije imala onaj mat izgled gum paste, nego je sve bilo kao od porcelana, sjajno i glatko.
Evo sad je uspjelo, nakon xxx dana(
Već sam nekoliko puta na ovoj temi pisala i kad trebam poslati tekst, sve se blokira i poruka ne ode. Stoga sam i rijeđe tu. Kako to ide vama, jel imate problem na ovom forumu ?
Kalimero, ja nisam imala nikakvih problema sa forumom.
Uglavnom, četvrta ticino torta mi je baš uspjela, čak sam uspjela biskvit napraviti kako spada
pa sam se baš trudila da ispadne onako glatka po mom šlifu, a sad mi je konačno i uspjelo.
A unutra sam radila onu tortu od ananasa sa dodatkom jedne kore od bjeljanjaka i lješnjaka....bilo je isto prefino.
Evo, nikad mi se nije tako potrefilo, svi smo bili presretni i mali i veliki!
Samo ju baš nisam poslikala, ali evo jedne male
https://picasaweb.google.com/KElena0...25477493540258
ps zaboravih napisati koliko sam ponosna na Alex-a![]()
Posljednje uređivanje od oka : 04.09.2012. at 22:54
prelijepa je oka! tako je i meni konačno uspjela četvrta torta :D
Hvala Danci, a možda nam je 4 sretan broj
Ma praksa je bitna, koliko ih Kalimero napravila, ona bi valjda i zatvorenih očiju već mogla lijepo oblikovati tortu i ticino![]()
IstinaJa kad sad gledam ove prekrasne torte si mislim božemili koliko je to samo volje i dugog rada oko svih detalja :shock:
oka- prekrasna ti je torta, sviđa mi se. Bravo !!!!
prepredivna je!!!! svaka čast!
Nakon duže stanke, napokon nešto novo: http://public.fotki.com/Smajlich/tor...phone-783.html, http://public.fotki.com/Smajlich/tor...786.html#media, http://public.fotki.com/Smajlich/tor...812.html#media.
cure drage, ne stignem sad sve iščitavati ali može li mi koja dati par savjeta?
kako vam torte izgledaju tako zaglađene? ja sad već par godina radim klincima za ročkase (što svojima što tuđima) i vidim napredak ali često mi tu i tamo zna iskočiti koji balončić ili je malo "grbavo negdje i sl.
trebam li ticino izvaljati na deblje ili kako?
evo linka na par zadnjih tortica. https://picasaweb.google.com/curlyma...OCapofKn42n2QE
Ojla!
Torte su ti krasne!
Ja napravim tanki biskvit od tri jaja u velikom kalupu i obložim tortu njime,
ravno da nemože bolje....
Dobro je imati i gladilicu, mislim da je oko 30i neš kuna u slatkoj bajci...
Ili stavim ispod buttercream al to jako jako rijetko radim....
Evo ja upravo završavam jednuu sirenu za sutra!
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.09.2012. at 20:30
nisam skužila to s biskvitom...direktno na biskvit stavljaš ticino?
ajde stavi sirenu.
n. želi arielu za svoj peti, sad u desetom.![]()
Da, direkt......
Jer mi je zadnji sloj na torti krema pa bi bilo prekomplicirano s buttercreamom... Stavila sam tanki biskvit gore i bočno... Na nekim mjestima je malo tanji pa bi tu u pravilu trebala staviti BC (al nisam imača više šećera u prahu )
Stavim sutra slikicu, evo upravo sam završila.....
![]()
i ja upravo zavrsila, tri komada...namjera mi je prije nego dodu na stol samo ih naslagati jednu preko druge. jel vi stavljate stapice? koliko mogu tako stajat?
dobila sam savjet da ispod ove dvije gornje stavim oblatnu.
i mene zanima kako staviti jednu na drugu.
inače, ja torte za dječje ročkase radim od keksa. imam 2 recepta. jedan je s plazmom drugi s petit keksima. idu i banane, jabuke, margarin...sve se samo zamijesi i modelira u željeni oblik. bude i jako fino a super je jer ne treba raditi nikakvu kremu između ticina. ali gledam npr. lindine torte. skroz izgledaju profi pa me zanima kako to postići...taj završni glanc.
Linda???
Tua, ja ne stavljam ništa između, a ako su ti nešto posebno visoke možeš sa štapićima,
ali ako je klasika, ne trebaš osim ako ju ne misliš u neki transport![]()
Curly mama
Sinoć sam napisala nešto, ali mi otišlo u vjetar...
Uglavnom biskviti ti moraju biti savršeni, ne dozvoljava se nesavršenost kao kod
onih torta sa šlagom gdje se ne vide ti rubovi.
Vidiš po videu gdje ih slažu da su biskviti debeli, moji zadnji su onak srednje, ne pretanki.
Ne smije biti previše voća, krema odgovarajuća, buterica na kraju i kad ju izglancaš sa butericom
mora biti savršena, ako već onda nešto ne štima onda je normalno da će se ticino napuhnuti.
A na kraju sa gladilicom izgladiš.
Meni je to sve uspjelo samo jednom i to sad četvrti puta
Ali ti radiš preeekrasne torte, možda ti samo fali ta gladilica?
Ja ne stavljam ništa između torti na kat...
Evo tu u albumu je samo dvije duple;
https://picasaweb.google.com/janjah4...rvaTicinoTorta
Većinom radim ovu tortu;
http://www.coolinarika.com/recept/804737/
Moj recept je malo izmijenjen.....
Ako je masa pretanka opet se teže dobije baš glatko...
Ja zato napravim malo deblju pokrivku...
stavila sam oblatnu, prije iznosenja na stolnaslagala jednu na drugu, kad je trebalo rezat, rastavila i proslo je ok.
nisu super zagladene, dosta je to slampavo, ali klinci to ne vide, a wow efekt je postignut![]()
mislim, kužim ono sa kružićima i kockicama...al ima li što jednostavnije ako nemam kalupe?
i ima li kod nas kalupa...idem škicati...
cure, torte su vam predivne!!
imam jedno pitanje...je li radio netko od vas lego kocke? ako je, kako?
Za lego netreba puno alata, možda neka improvizacija ako ga se nema....
Možda potreban jedino izrezivač malih točkica....
http://www.youtube.com/watch?v=ZhHWMf6bWGo
http://www.youtube.com/watch?v=IlLlF...feature=relmfu
Ja se spremam za mjesec dana lego raditi.....![]()
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 25.09.2012. at 09:55
Cure torte su vam prekrasne!!
I kod nas će biti legica, ali druge godine valjda, ali ja nisam planirala raditi kocke cijele ili
bar ne puno, već ovak pločice pa samo kuglice gore.
Ova mi je lijepa ili one gdje se samo dio otvara (kao konzerva)
http://cakecentral.com/gallery/1631286/lego-cake