Stranica 40 od 45 PrviPrvi ... 303839404142 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    anatom prekrasna je!!!

    koju si tortu stavila ispod?

    cure tu sam postavila par pitanja (na krivom topicu) pogledajte ako mi možete pomoći. http://forum.roda.hr/threads/16061-Ticino-masa/page4

  2. #2
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    je. ta je baš zahvalna.

    evo mojih novih uradaka...

    jedna po narudžbi sina...baš takva je morala biti
    spiderman
    spiderman2

    i jedna prigodna

  3. #3
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    kako ide Danči?

  4. #4
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Anatom prekrasna je!! tako vesela!! baš je prava!

  5. #5
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Ah, ide mi kao amateru čiji skoro svi ukučani imaju ročkase unutar mjesec dana aj prva je bila ok, ali samo ok, sljedeći tjedan imam popravni slike te ću postati.

    tražila sam recept jednostavne torte bez milijun jaja i kilu maslaca, fina i lagana, postoji li takvo što igdje osim u mojoj mašti?

  6. #6
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    koliko jaja ti je previše?
    ja gledam da mi je krema bez jaja...a u kore što se mora..

  7. #7
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    do 5 u jednoj dozi mi je prihvatljivo... aj recimo 3 bi bilo idealno za jednu dozu

  8. #8
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    krema: 1 litra mlijeka, 3 pudinga skuhati (secer po zelji), staviti jednu zelatinu, u hladno umijesati pola litre slatkog vrhnja. ispadne nesto kao parfe.

    mozda bi ti pasala, ja sam samo jednom radila, od cokolade, ali cure znaju koristiti puding od jagode ili maline pa staviti i voce unutra.

  9. #9
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?

  10. #10
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?


    Ja napravim svaku posebno pa kad je gotovo samo stavim gornju... S time da gornja bude dosta manja i čvršća torta.....

  11. #11
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je negdje pisalo, ali ne mogu sad sve opet čitati od prve stranice - kako radite ove torte na kat? Molim detaljan opis. Zapravo, najviše me zanima kako gornju tortu prenijeti na donju da se ne slomi. Ili se ona slaže kad je ova donja već prekrivena tičinom? Ali kako onda zaštiti od packanja?
    i ja kao Cheerilee. ili nekad prvo obučem u ticino donju....ovu drugu dobro ohladim, da se stvrdne...premazanu buttericom...onda je namontiram na donju i oblačim u ticino.

  12. #12
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    blackberry- torte su ti mrak, prekrasne, svaka čast. Od čega ti je ploča na prigodnoj torti ?

  13. #13
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    blackberry- torte su ti mrak, prekrasne, svaka čast. Od čega ti je ploča na prigodnoj torti ?
    ma to je drveni štafelaj

    hvala ti

  14. #14
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    A kako fizički prenesete gornju tortu na donju? Moje torte jesu dosta čvrste, ali opet ne znam kako to uhvatiti, onom lopaticom za torte ili da stavim na neku podlogu?

  15. #15
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    A kako fizički prenesete gornju tortu na donju? Moje torte jesu dosta čvrste, ali opet ne znam kako to uhvatiti, onom lopaticom za torte ili da stavim na neku podlogu?
    pa kad se dovoljno stvrdne...onako premazana buttericom...ispod je dignem lopaticom i sa strane prihvatim rukom...ne bude problema.

  16. #16
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    A kako si dobila tako lijepu crvenu?koje su to boje?

  17. #17
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    A kako si dobila tako lijepu crvenu?koje su to boje?
    ako pitaš mene.....to su americolor.

    ali, primjetila sam sada nešto zanimljivo. već jenetko primjetio da mu se sa crvenom bojom počeo mrviti ticino.
    evo...meni se to događa 2. ili 3. put za redom.
    prije sam mislila da je do ticina...jer mijesim posebno po kilu...ali nije. iz iste smjese sam bojala plavu i crvenu. crvena se počela mrviti, plava neb

  18. #18
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    ja premještam onim velikim širokim noževima, stavim ih u x gurnem pod tortu i dignem bez problema....

  19. #19
    ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    790

    Početno

    drage žene, majstorice, evo i moje prve torte http://public.fotki.com/ardnas-roda/torta-ticino/
    imam par pitanja.
    Na ovim velikim vrućinama gdje držite smjesu koju niste iskoristili?
    Koje boje koristite, mislim koji proizvođač i kada dodajete boju odmah skupa sa prah šećerom ili kasnije?
    Sa čime premazujete tortu da dobijete ravniju plohu, ja sam premazala sa pekmezom al nije baš uspilo?

  20. #20
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Stavila sam link na krivi topic :sram:

    Ali nakon tri manje uspjehnih pokušaja, ta-daaa uspjela! Evo fotke.

  21. #21
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    gdje ima za kupiti boja za pisati po ticinu, treba mi žuta, a da nije Dora?

  22. #22
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ima možda dm ili konzum?

  23. #23
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima možda dm ili konzum?
    ima boje u plodinama u prahu, dosta jake, crvena, žuta, plava, zelena

    meni su americolor i wilton puno bolje

  24. #24
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Jeste vidjele ovo? Voucher za trgovinu Cukermanija, 200 kn narudžba za 100 kn, traje još 18-ak sati

    http://www.kolektiva.hr/zagreb/webshop-cukermanija.html

  25. #25
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    A kak se sa njima može obojati ticino, mislim na naknadno sa kistom?
    Naime, obojala sam ticino i napravila figuru, eh, a sad bi ja da na svjetko smeđi ticino dobijem komadić žute,
    ali moram bojati. Za drugi puta radim sve od bijelog da na kraju boje ispadnu kak spada, ali ovom mojem sad valjda nema spasa.

  26. #26
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Vojvodina
    Postovi
    430

    Početno

    Ne verujem da ćeš uspeti na smeđoj izvući žutu. Ja sam pravila pre par dana od bele mase figuru, pa sam je naknadno bojala i nije ispalo loše. Mada, nije imala onaj mat izgled gum paste, nego je sve bilo kao od porcelana, sjajno i glatko.

  27. #27
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo sad je uspjelo, nakon xxx dana (

  28. #28
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Već sam nekoliko puta na ovoj temi pisala i kad trebam poslati tekst, sve se blokira i poruka ne ode. Stoga sam i rijeđe tu. Kako to ide vama, jel imate problem na ovom forumu ?

  29. #29
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Kalimero, ja nisam imala nikakvih problema sa forumom.

    Uglavnom, četvrta ticino torta mi je baš uspjela, čak sam uspjela biskvit napraviti kako spada
    pa sam se baš trudila da ispadne onako glatka po mom šlifu, a sad mi je konačno i uspjelo.
    A unutra sam radila onu tortu od ananasa sa dodatkom jedne kore od bjeljanjaka i lješnjaka....bilo je isto prefino.
    Evo, nikad mi se nije tako potrefilo, svi smo bili presretni i mali i veliki!

    Samo ju baš nisam poslikala, ali evo jedne male
    https://picasaweb.google.com/KElena0...25477493540258

    ps zaboravih napisati koliko sam ponosna na Alex-a
    Posljednje uređivanje od oka : 04.09.2012. at 22:54

  30. #30
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    prelijepa je oka! tako je i meni konačno uspjela četvrta torta :D

  31. #31
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Hvala Danci, a možda nam je 4 sretan broj

    Ma praksa je bitna, koliko ih Kalimero napravila, ona bi valjda i zatvorenih očiju već mogla lijepo oblikovati tortu i ticino

  32. #32
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Istina Ja kad sad gledam ove prekrasne torte si mislim božemili koliko je to samo volje i dugog rada oko svih detalja :shock:

  33. #33
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    oka- prekrasna ti je torta, sviđa mi se. Bravo !!!!

  34. #34
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Hvala Kalimero

  35. #35
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    prepredivna je!!!! svaka čast!

  36. #36

  37. #37
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    cure drage, ne stignem sad sve iščitavati ali može li mi koja dati par savjeta?
    kako vam torte izgledaju tako zaglađene? ja sad već par godina radim klincima za ročkase (što svojima što tuđima) i vidim napredak ali često mi tu i tamo zna iskočiti koji balončić ili je malo "grbavo negdje i sl.
    trebam li ticino izvaljati na deblje ili kako?
    evo linka na par zadnjih tortica. https://picasaweb.google.com/curlyma...OCapofKn42n2QE

  38. #38
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Ojla!


    Torte su ti krasne!

    Ja napravim tanki biskvit od tri jaja u velikom kalupu i obložim tortu njime,
    ravno da nemože bolje....

    Dobro je imati i gladilicu, mislim da je oko 30i neš kuna u slatkoj bajci...




    Ili stavim ispod buttercream al to jako jako rijetko radim....




    Evo ja upravo završavam jednuu sirenu za sutra!
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.09.2012. at 20:30

  39. #39
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    nisam skužila to s biskvitom...direktno na biskvit stavljaš ticino?

    ajde stavi sirenu.
    n. želi arielu za svoj peti, sad u desetom.

  40. #40
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Da, direkt......
    Jer mi je zadnji sloj na torti krema pa bi bilo prekomplicirano s buttercreamom... Stavila sam tanki biskvit gore i bočno... Na nekim mjestima je malo tanji pa bi tu u pravilu trebala staviti BC (al nisam imača više šećera u prahu )

    Stavim sutra slikicu, evo upravo sam završila.....


  41. #41
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    i ja upravo zavrsila, tri komada...namjera mi je prije nego dodu na stol samo ih naslagati jednu preko druge. jel vi stavljate stapice? koliko mogu tako stajat?
    dobila sam savjet da ispod ove dvije gornje stavim oblatnu.

  42. #42
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    i mene zanima kako staviti jednu na drugu.

    inače, ja torte za dječje ročkase radim od keksa. imam 2 recepta. jedan je s plazmom drugi s petit keksima. idu i banane, jabuke, margarin...sve se samo zamijesi i modelira u željeni oblik. bude i jako fino a super je jer ne treba raditi nikakvu kremu između ticina. ali gledam npr. lindine torte. skroz izgledaju profi pa me zanima kako to postići...taj završni glanc.
    Linda???

  43. #43
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Tua, ja ne stavljam ništa između, a ako su ti nešto posebno visoke možeš sa štapićima,
    ali ako je klasika, ne trebaš osim ako ju ne misliš u neki transport

    Curly mama
    Sinoć sam napisala nešto, ali mi otišlo u vjetar...
    Uglavnom biskviti ti moraju biti savršeni, ne dozvoljava se nesavršenost kao kod
    onih torta sa šlagom gdje se ne vide ti rubovi.
    Vidiš po videu gdje ih slažu da su biskviti debeli, moji zadnji su onak srednje, ne pretanki.
    Ne smije biti previše voća, krema odgovarajuća, buterica na kraju i kad ju izglancaš sa butericom
    mora biti savršena, ako već onda nešto ne štima onda je normalno da će se ticino napuhnuti.
    A na kraju sa gladilicom izgladiš.
    Meni je to sve uspjelo samo jednom i to sad četvrti puta

    Ali ti radiš preeekrasne torte, možda ti samo fali ta gladilica?

  44. #44
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Ja ne stavljam ništa između torti na kat...
    Evo tu u albumu je samo dvije duple;

    https://picasaweb.google.com/janjah4...rvaTicinoTorta



    Većinom radim ovu tortu;
    http://www.coolinarika.com/recept/804737/
    Moj recept je malo izmijenjen.....

    Ako je masa pretanka opet se teže dobije baš glatko...
    Ja zato napravim malo deblju pokrivku...

  45. #45
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

  46. #46
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    stavila sam oblatnu, prije iznosenja na stolnaslagala jednu na drugu, kad je trebalo rezat, rastavila i proslo je ok.
    nisu super zagladene, dosta je to slampavo, ali klinci to ne vide, a wow efekt je postignut

  47. #47
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    mislim, kužim ono sa kružićima i kockicama...al ima li što jednostavnije ako nemam kalupe?
    i ima li kod nas kalupa...idem škicati...

  48. #48
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    cure, torte su vam predivne!!

    imam jedno pitanje...je li radio netko od vas lego kocke? ako je, kako ?

  49. #49
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Za lego netreba puno alata, možda neka improvizacija ako ga se nema....
    Možda potreban jedino izrezivač malih točkica....

    http://www.youtube.com/watch?v=ZhHWMf6bWGo


    http://www.youtube.com/watch?v=IlLlF...feature=relmfu

    Ja se spremam za mjesec dana lego raditi.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 25.09.2012. at 09:55

  50. #50
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Cure torte su vam prekrasne!!

    I kod nas će biti legica, ali druge godine valjda, ali ja nisam planirala raditi kocke cijele ili
    bar ne puno, već ovak pločice pa samo kuglice gore.
    Ova mi je lijepa ili one gdje se samo dio otvara (kao konzerva)

    http://cakecentral.com/gallery/1631286/lego-cake

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •