Ne verujem da ćeš uspeti na smeđoj izvući žutu. Ja sam pravila pre par dana od bele mase figuru, pa sam je naknadno bojala i nije ispalo loše. Mada, nije imala onaj mat izgled gum paste, nego je sve bilo kao od porcelana, sjajno i glatko.
Ne verujem da ćeš uspeti na smeđoj izvući žutu. Ja sam pravila pre par dana od bele mase figuru, pa sam je naknadno bojala i nije ispalo loše. Mada, nije imala onaj mat izgled gum paste, nego je sve bilo kao od porcelana, sjajno i glatko.
Već sam nekoliko puta na ovoj temi pisala i kad trebam poslati tekst, sve se blokira i poruka ne ode. Stoga sam i rijeđe tu. Kako to ide vama, jel imate problem na ovom forumu ?
Evo sad je uspjelo, nakon xxx dana(
Kalimero, ja nisam imala nikakvih problema sa forumom.
Uglavnom, četvrta ticino torta mi je baš uspjela, čak sam uspjela biskvit napraviti kako spada
pa sam se baš trudila da ispadne onako glatka po mom šlifu, a sad mi je konačno i uspjelo.
A unutra sam radila onu tortu od ananasa sa dodatkom jedne kore od bjeljanjaka i lješnjaka....bilo je isto prefino.
Evo, nikad mi se nije tako potrefilo, svi smo bili presretni i mali i veliki!
Samo ju baš nisam poslikala, ali evo jedne male
https://picasaweb.google.com/KElena0...25477493540258
ps zaboravih napisati koliko sam ponosna na Alex-a![]()
Posljednje uređivanje od oka : 04.09.2012. at 22:54
prelijepa je oka! tako je i meni konačno uspjela četvrta torta :D
Hvala Danci, a možda nam je 4 sretan broj
Ma praksa je bitna, koliko ih Kalimero napravila, ona bi valjda i zatvorenih očiju već mogla lijepo oblikovati tortu i ticino![]()
IstinaJa kad sad gledam ove prekrasne torte si mislim božemili koliko je to samo volje i dugog rada oko svih detalja :shock:
oka- prekrasna ti je torta, sviđa mi se. Bravo !!!!
prepredivna je!!!! svaka čast!
Nakon duže stanke, napokon nešto novo: http://public.fotki.com/Smajlich/tor...phone-783.html, http://public.fotki.com/Smajlich/tor...786.html#media, http://public.fotki.com/Smajlich/tor...812.html#media.
cure drage, ne stignem sad sve iščitavati ali može li mi koja dati par savjeta?
kako vam torte izgledaju tako zaglađene? ja sad već par godina radim klincima za ročkase (što svojima što tuđima) i vidim napredak ali često mi tu i tamo zna iskočiti koji balončić ili je malo "grbavo negdje i sl.
trebam li ticino izvaljati na deblje ili kako?
evo linka na par zadnjih tortica. https://picasaweb.google.com/curlyma...OCapofKn42n2QE
Ojla!
Torte su ti krasne!
Ja napravim tanki biskvit od tri jaja u velikom kalupu i obložim tortu njime,
ravno da nemože bolje....
Dobro je imati i gladilicu, mislim da je oko 30i neš kuna u slatkoj bajci...
Ili stavim ispod buttercream al to jako jako rijetko radim....
Evo ja upravo završavam jednuu sirenu za sutra!
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.09.2012. at 20:30
nisam skužila to s biskvitom...direktno na biskvit stavljaš ticino?
ajde stavi sirenu.
n. želi arielu za svoj peti, sad u desetom.![]()
Da, direkt......
Jer mi je zadnji sloj na torti krema pa bi bilo prekomplicirano s buttercreamom... Stavila sam tanki biskvit gore i bočno... Na nekim mjestima je malo tanji pa bi tu u pravilu trebala staviti BC (al nisam imača više šećera u prahu )
Stavim sutra slikicu, evo upravo sam završila.....
![]()
i ja upravo zavrsila, tri komada...namjera mi je prije nego dodu na stol samo ih naslagati jednu preko druge. jel vi stavljate stapice? koliko mogu tako stajat?
dobila sam savjet da ispod ove dvije gornje stavim oblatnu.
i mene zanima kako staviti jednu na drugu.
inače, ja torte za dječje ročkase radim od keksa. imam 2 recepta. jedan je s plazmom drugi s petit keksima. idu i banane, jabuke, margarin...sve se samo zamijesi i modelira u željeni oblik. bude i jako fino a super je jer ne treba raditi nikakvu kremu između ticina. ali gledam npr. lindine torte. skroz izgledaju profi pa me zanima kako to postići...taj završni glanc.
Linda???
Tua, ja ne stavljam ništa između, a ako su ti nešto posebno visoke možeš sa štapićima,
ali ako je klasika, ne trebaš osim ako ju ne misliš u neki transport![]()
Curly mama
Sinoć sam napisala nešto, ali mi otišlo u vjetar...
Uglavnom biskviti ti moraju biti savršeni, ne dozvoljava se nesavršenost kao kod
onih torta sa šlagom gdje se ne vide ti rubovi.
Vidiš po videu gdje ih slažu da su biskviti debeli, moji zadnji su onak srednje, ne pretanki.
Ne smije biti previše voća, krema odgovarajuća, buterica na kraju i kad ju izglancaš sa butericom
mora biti savršena, ako već onda nešto ne štima onda je normalno da će se ticino napuhnuti.
A na kraju sa gladilicom izgladiš.
Meni je to sve uspjelo samo jednom i to sad četvrti puta
Ali ti radiš preeekrasne torte, možda ti samo fali ta gladilica?
Ja ne stavljam ništa između torti na kat...
Evo tu u albumu je samo dvije duple;
https://picasaweb.google.com/janjah4...rvaTicinoTorta
Većinom radim ovu tortu;
http://www.coolinarika.com/recept/804737/
Moj recept je malo izmijenjen.....
Ako je masa pretanka opet se teže dobije baš glatko...
Ja zato napravim malo deblju pokrivku...
stavila sam oblatnu, prije iznosenja na stolnaslagala jednu na drugu, kad je trebalo rezat, rastavila i proslo je ok.
nisu super zagladene, dosta je to slampavo, ali klinci to ne vide, a wow efekt je postignut![]()
cure, torte su vam predivne!!
imam jedno pitanje...je li radio netko od vas lego kocke? ako je, kako?
mislim, kužim ono sa kružićima i kockicama...al ima li što jednostavnije ako nemam kalupe?
i ima li kod nas kalupa...idem škicati...
Za lego netreba puno alata, možda neka improvizacija ako ga se nema....
Možda potreban jedino izrezivač malih točkica....
http://www.youtube.com/watch?v=ZhHWMf6bWGo
http://www.youtube.com/watch?v=IlLlF...feature=relmfu
Ja se spremam za mjesec dana lego raditi.....![]()
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 25.09.2012. at 09:55
Cure torte su vam prekrasne!!
I kod nas će biti legica, ali druge godine valjda, ali ja nisam planirala raditi kocke cijele ili
bar ne puno, već ovak pločice pa samo kuglice gore.
Ova mi je lijepa ili one gdje se samo dio otvara (kao konzerva)
http://cakecentral.com/gallery/1631286/lego-cake
Mwni je ova odlična;
http://www.rookno17.com/2011/01/insp...owers-and.html
Figurice se mogu napraviti puno ranije, pa se onda samo napravi pokrivka za tortu....
Kad figurice napravim puno ranije one mi ispucaju i izgube mi neku svježinu i ljepotu, zašto?
Stavim nečega previše, vode, šećera?
Posljednje uređivanje od oka : 25.09.2012. at 10:41
Hm, neznam... JA radim s marshmalow bombonima i sad sam za ovu zadnju tortu fihurice napravila u ponedjeljak, stajale su vani u kuhinji, lijepo su se osušile al nisu popucale...
a da?
ne radite figurice od ticina?
hvala vam cure!
moram je napraviti za desetak dana...
ne izgleda komplicirano...sao ti kružići...malo pimplavo...
baš me zanima hoće li mi to ići..
Puno je jednostavnije napraviti masu od tih bombona a i lakse je s njom raditi.. Meni barem... Ima ih u mulleru 16,9 je cijena... Bijeli moraju biti...
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 25.09.2012. at 12:54
baš ću probati...
imaš neki recept?
tko ce mi napraviti simbu figuricuuuuu.plizzzz.
borim se sa simbom danima.i neide.
Ovdje je jedan kojeg je lako napraviti;
http://cakecentral.com/gallery/2302910/simba
meni popuca ako ga omekšavam u mikrovalnu i ako pospem previše šećera dok oblikujem. i od americolor boja mi se mrvi
ja voih dana imala serijsku proizvodnju-malo mi i dojadilo.neke manje uspješne neke više
http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc00213.html
ako netko treba ideju za angry birds..
nije torta nego su keksi :
http://public.fotki.com/VeronikaR/dodatno/
ticino prema receptu sa fruktozom i glicerinom..boje sam uzela americolor i jestivi flomaster - crni za oci..
sa okruglom casom kojom su rezani keksi rezala sam i oblik crveni i polukrugove bijele..
trokutice za nos i trakice za obrve..
bijele oci su rezane nekakvim malom cepom od flomastera..
i sve je ljepljeno na keks sa istom tom masom otopljenom u malo vode..
Pozdrav,
Jel mozda netko radio tortu na temu spidermana da mi stavi slikicu...?
moja frendica je nedavno radila. bila joj je to prva ticino torta i super je ispala. napravila je mrežu preko cijele torte i spidermena kako se penje. jednostavno a baš efektno!
gle kaj google izbacuje, možda dobiješ ideju: https://www.google.com/search?q=spid...w=1280&bih=886
evo i tutorijal za spidermana, nije komplicirano
http://indulgy.com/post/95dtdCGED1/s...ndant-tutorial
vecina koja je probala oba recepta, kaze da je ovaj "migulicin" najbolji. meni je za povremene izlete dobar ovaj s bombonima, kupim one sarene u lidlu, kad se zamijesi ispadne neka prljavo bijela, ok je, makar cesce odmah susnem neku boju unutra.
Bomboni 300g obavezno bijeli, prelijati s 2-3 žlice mlake vode (ja stavim po prilici) i malo zagrijati u mikrovalnoj da budu mekani,
+ 800g šećera u prahu (to je cca, nekad treba više nekad manje, ovisno o tome s kolko vode se poliju bomboni),
Marshmalowa ima u lidlu povremeno (kad je američki tjedan) i uvijek u mulleru....