Stranica 42 od 46 PrviPrvi ... 324041424344 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #2051
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    pa zašto je problem glicerin, koji ima kupit u bilo kojoj apoteci, i fruktoza, koja ima kupit u svakom dućanu...

  2. #2052
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Pa nije problem, al meni osobo je ovo puno jednostavnije a i lakše je radit figurice od te mase.....

  3. #2053
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    i da: od 100 ml glicerina, koji košta 14,može se napravit nekih 500 kg ticina ja mislim
    a od 500 g fruktoze bar 5-6 kg

  4. #2054
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    A kolko šećera u prahu ti je potrebno?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.10.2012. at 22:59

  5. #2055
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    Pa upravo radi figurica me zanima, htjela bi probati nešto drugačije. Da se daju figurice lijepo oblikovati, da budu čvrste kad se naprave, a opet da ne puca.

  6. #2056
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ne govorim o tome, nego neke cure misle da je teško doć do nekih sastojaka. to sam htjela reć. a šećera mi treba onoliko koliko mislim napravit mase

  7. #2057
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    ja voih dana imala serijsku proizvodnju-malo mi i dojadilo.neke manje uspješne neke više

    http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc00213.html

    koje predivne torte!!!!!

  8. #2058

  9. #2059
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Jako, jako ti je lijepa!
    Je li dugo trajalo to stavljanje kugličica na kockice?

  10. #2060
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    hvala

    pa ono...to je u biti najveći dio posla....nije komplikovano...al traje da

    e...i dalje me ubija ta crvena boja...koja od ticina napravi katastrofu...
    da li zato jer je se mora staviti puno...pa ga pošemeri...što li?

  11. #2061
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    hej, koje boje koristiš? frendica mi je posudila njene wilton u gelu i M R A K su! sad sam ih i ja naručila...

    a torta ti je PREKOKRASNA! bravo!

    ja sad radim arielu i buzza svjetlosnog za svoje. zafrkavala sam se sinoć do sitnih sati btw.
    sutra im je party. totalni izazov!

  12. #2062
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    koristim americolor....i ok su mi...samo me ta crvena počela lagano izluđivati...al lagano
    pretvori se u totalno neelastičnu smjesu...puca...mrvi se...lijepi se...ma katastrofa prava...a druge ne.


    izazovi su super! meni je svaka još uvijek totalni izazov...

    i da...hvala

  13. #2063
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    i da: od 100 ml glicerina, koji košta 14,može se napravit nekih 500 kg ticina ja mislim
    a od 500 g fruktoze bar 5-6 kg

    luda si -od 100 ml glicerina se moze napraviti 6,6 kg ticina.

  14. #2064
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    ja imam i americolor i wilton crvenu.nekako se isto ponasaju.
    mislim ali samo mislim da mi stavljamo previse.cini mi se da pigment postaje intenzivniji stajanjem.

  15. #2065
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam i americolor i wilton crvenu.nekako se isto ponasaju.
    mislim ali samo mislim da mi stavljamo previse.cini mi se da pigment postaje intenzivniji stajanjem.
    ja isto mislim da stavim previše i ode onda sve u kupus...poremete se omjeri valjda...što li...
    kad crvena ako nije crvena baca na rozo...pa me uvijek strah...i ono...kao od viška glava ne boli, a na kraju boli

  16. #2066
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    luda si -od 100 ml glicerina se moze napraviti 6,6 kg ticina.
    to je bilo karikiranje, nisam mislila doslovo hahahah

  17. #2067
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    i meni se mrvi od americilor, i zato je stavljam doslovno kap po kap. wiltonove je puno lakše umiješat. al ipak mi je intezivnija crvena od americolora

  18. #2068
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    curke koja od vas ima provjereni recept za mousse od čokolade? treba mi "prozračan" a ipak da izdrži težinu biskvita i ticina.
    pliz ili link ili recept! hvala unaprijed!

  19. #2069
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Jake boje ticina možete dobiti ako u fruktozu kad se počne topiti dodate boju, ja dodajem boju u prahu ( iz Plodina ), ticino je puno elastičniji nego kad se u gotov dodaje boja.

  20. #2070
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    evo i par slika torti
    prva

    druga

    treća

    četvrta

    muffini

  21. #2071
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    OMG Kalimero pa ti si....... ovi muffini

  22. #2072
    ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Zagorje
    Postovi
    1,862

    Početno

    kalimero - nenadmašiva kao i uvijek! Mufinsi su genijalni!
    :naklondopoda:

  23. #2073
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    uuuuuuuuu...koja divota!!!
    kalimero ti si .... wow....baš bez riječi.
    prekrasno!!!

  24. #2074
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    odlično, sve od reda!!!

  25. #2075
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Djevojke hvala na komentarima
    Muffine sam radila za dvije vrtićke grupe u koje idu moji unuci, moraš si onda dati truda, sve za unuke ))

  26. #2076
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Ma savršeno!

  27. #2077
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    kalimero....

    napravila sam par torti sa tičinom, i sad se spremam napraviti jednu za rođendan starijoj curki i zanima me da li je netko pravio " vodu" od preljeva za torte obojanog plavom bojom?
    kako vam je ispalo?
    šta ste koristili kao podlogu?

  28. #2078
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    ja sam radila. u stvari sam obojala želatinu i nanosila je kistom u par slojeva ispalo je genijalno

  29. #2079
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    doduše ja sam radila jezerce na torti, nisam cilu tortu premazivala

  30. #2080
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    meni je namjera da cijela torta bude kao bazen tako da mi treba cijela površina biti kao voda pa imam namjeru preliti je obojanim peljevom za torte samo još nisam sigurna što staviti za podlogu...biskvit možda?

  31. #2081
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Cure, kak radite buttercream? I koliko toga treba za obloziti jednu tortu?
    Moje curke uskoro slave rodjendan pa imam visinske pripreme

    Gledam sve te vase torte i ne mogu se nadiviti! Skidam kapu!
    Ja sam miiiiljama daleko od toga.
    Doduse, i ne radim ih cesto, ovo ce mi biti tek 4. i 5., al mislim da ih i cesce radim, ne bi bile tako savrsene
    Posljednje uređivanje od Ginger : 14.10.2012. at 18:08

  32. #2082
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Ajme kalimero, tvoje torte su uvijek presavrsene, al ovi muffini....za opast na rit... WOW

  33. #2083
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    curke koja od vas ima provjereni recept za mousse od čokolade? treba mi "prozračan" a ipak da izdrži težinu biskvita i ticina.
    pliz ili link ili recept! hvala unaprijed!
    curke dajte mi recept plizzzzz!
    i još... da li ste radile parfe ispod ticina. ako da koji? kad radite parfe da li ticino stavljate na kremu ili gore stavljate biskvit?

  34. #2084
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    astral- zavisi da li ćeš tortu oblagati ticinom ili ne. Ja sam radila " vodu " na ticinu i jedino to možeš izvesti sa DEKORATIVNIM GELOM. Meni se želatina skupi, ispod preljeva za voćne se topi ticino itd. Da ne pišem recept ukucaj dekorativni gel ( ako ne nađeš javi ), prije stavljanja na tortu grubo se izmješa plava boja i to se nanaese u debelom sloju na ticino. Pogledaj mikija
    miki

    Ginger- Za klasičnu tortu fi 26 ja imam dovoljno pola margarina, 150 g šećer prah i 200 g bijele čokolade iz Lidla. Kad je hladnije onda radain kremu na pari : Jaja , šećer , tamna čokol. margarin. Pisala sam o tome. Ako trebam bijelu kremu radim sa bijelom čokol, a ako tamnu sa tamnom čokol.

  35. #2085
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    curke dajte mi recept plizzzzz!
    i još... da li ste radile parfe ispod ticina. ako da koji? kad radite parfe da li ticino stavljate na kremu ili gore stavljate biskvit?
    ja sam radila parfe ispod ticina, ali ne direkt. poviše mi je išao čokoladni ganache. inače uvijek stavljam ganache umjesto buttercreama
    ovaj parfe sam radila
    http://www.coolinarika.com/recept/trobojne-parfe-kocke/

  36. #2086
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    meni je voda sa želatinom ispala isto kao i ovo kod kalimero.nanosila sam više slojeva sa kistom

  37. #2087
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    astral- zavisi da li ćeš tortu oblagati ticinom ili ne. Ja sam radila " vodu " na ticinu i jedino to možeš izvesti sa DEKORATIVNIM GELOM. Meni se želatina skupi, ispod preljeva za voćne se topi ticino itd. Da ne pišem recept ukucaj dekorativni gel ( ako ne nađeš javi ), prije stavljanja na tortu grubo se izmješa plava boja i to se nanaese u debelom sloju na ticino. Pogledaj mikija
    miki
    ja sam nekako zamislila završiti tortu biskvitom, premazati tanko kremom od pudinga, margarina i čokolade, vratiti u kalup i preliti preko plavo obojani preljev za torte....tičino će ići sa strane (kao bazen na napuhivanje, ona rebra, kobase..) i gore patkice od tičina

    ali hvala na savjetu, nisam znala za ovaj gel....sad imam i plan B...
    Posljednje uređivanje od astral : 15.10.2012. at 22:24

  38. #2088
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    astral-pazi da ti se ticino ne raskvasi pri vrhu torte u dodiru sa preljevom za torte. Ja bih radije cijelu tortu obukla u bijeli tanki ticino, okolo stavila te kobasice od obojenog ticina i na kraju gore isipala dekorativni gel i stavila patkice. Pravila sam probe, ticino se sigurno topi pod ili u dodiru sa preljevom za torte.

  39. #2089
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    hvala nahla

  40. #2090
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo naiđoh na tortu bazen, vrlo jednostavnu, kao ideja za astral

    http://cakecentral.com/gallery/24201...ay-cake-photos

    nahla-koliko je ta torta parfe čvrsta, da li na nju mogu ići kakve figurice od ticina ?

  41. #2091
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    dosta je čvrsta, ja sam radila na angry birds, figurice gore i sve.

  42. #2092
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    kalimero, hvala na savjetu...a ja sam taman večeras napravila jednu probu i zaključila da vjerovatno neću uspjeti izvest tu ideju...
    torta na linku je super....pokušat ću nešto tako izvest.
    a koliko bi mi tog dekorativnog gela trebalo?

  43. #2093
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    cure pomoc - hoce li mi se istopit ticino ako ga stavim na buttercream sa cokoladom?

  44. #2094
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    astral, ne treba ti to bit debeli sloj. samo nek bude ugrubo naneseno i dobiješ taj filing dubine

  45. #2095
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam radila parfe ispod ticina, ali ne direkt. poviše mi je išao čokoladni ganache. inače uvijek stavljam ganache umjesto buttercreama
    ovaj parfe sam radila
    http://www.coolinarika.com/recept/trobojne-parfe-kocke/
    moze ganache? nece se topiti? hvala nah;a spasila si me

  46. #2096
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    nemaj straha, samo ja stavim tanki sloj

  47. #2097
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    astral, ne treba ti to bit debeli sloj. samo nek bude ugrubo naneseno i dobiješ taj filing dubine
    tnx

  48. #2098
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, hvala na savjetu...a ja sam taman večeras napravila jednu probu i zaključila da vjerovatno neću uspjeti izvest tu ideju...
    torta na linku je super....pokušat ću nešto tako izvest.
    a koliko bi mi tog dekorativnog gela trebalo?
    Mislim da je osnovni recept sa 75 g šećera pr. radila sam jednu masu. Ako ti slučajno bude nedostajalo, napraviš ponovo i razmažeš na dijelu gdje fali. To je fino i za jesti, ako ima viška djeca popapaju

  49. #2099
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    hvala nahla

  50. #2100
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je osnovni recept sa 75 g šećera pr. radila sam jednu masu. Ako ti slučajno bude nedostajalo, napraviš ponovo i razmažeš na dijelu gdje fali. To je fino i za jesti, ako ima viška djeca popapaju
    zvuči zanimljivo i jedva čekam pokušati....
    hvala na savjetu...javim kako je prošlo..

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •