hvala evo još jedne Jurić
Suzi,divne su ti tortice
Evo jos jedne moje http://public.fotki.com/Katili/rastk...-3-godine.html
pitanje za kalimero ( može i koja druga iskusna tortašica) :
htjela bi napraviti dvije torte jednu na drugu (okrugle ) a tortu sam mislila radit od nekog laganog biskvita, pa slastičarsku kremu sa dodatkom šumskog voća pa opet slastičarsku kremu sa čokoladom pa opet biskvit, krema 1, krema 2 i na kraju opet biskvit...
znači lagana torta sa dosta kreme....
gornja torta bi bila ista samo naravno manja...e sad me brine da li je to previše kreme tj, prelagano za staviti još jednu tortu preko...hoće li mi se sve urušiti?
i još nešto...za boju kože te tri boje koje miješaš...miješaš li boje ili već obojani tičino?
Posljednje uređivanje od astral : 24.03.2013. at 17:11
Hej, iskusnjače koje često radite ticino imam pitanjce za vas!!
Tražim nekaj kaj ne znam kako se zove, pa budem pokušala objasniti!!
Treba mi "morter" ali za tortu!! Ne za betoniranje.
Dakle onako, ravna ploha koja s druge strane ima ručkicu za koju se drži i ravna.
PLSSSS!! Gdje toga ima?? Ima li uopće ili da odem do bauhausa pa da tamo kupim neku za zidanje?
Ili ako mi bar možete reći čime vi gladite tortu tj. ticino na torti...
http://www.dora-usluge.hr/oc/index.p...name=Gladilica
niti jedne nema?
ja je imam naručila sam sa ebay-a,ali mogu ti reći da uopće nije neophodna
A što mogu upotrijebiti za taj dio posla???
Ma naručit ću je i ja s e baya, ali mi treba do subote, tak da do tada moram nekaj smisliti.
http://www.ebay.co.uk/itm/Cake-decor...item4d0b0c334c
Kako vam se ovo čini!? Ja bih to naručila!
Anam što se tiče glađenja ticina kad staviš ticino na tortu i želiš ga baš izgladiti onda umjesto gladilice ili ruke
možeš uzeti komad ticina (ako imaš višak) i sa njim gladiti tortu, onako ga poravnaš po stolu i imaš improviziranu gladilicu.
Super ideja hvala ti na ideji...dok mi ne dođe ovaj divni set, do neke nove prigode za tortu...koju ću sama smisliti ....hehe
Oprostzi što kasnim s odgovorom, nisam baš često na ovom forumu.
Meni je donja torta uvijek bez voća, krema treba biti čvršća. Meni su donje ili Milka bez šlaga ili Jaffa.
Kad bojam ticino za facu, boje dodajem pojedinačno i otprilike u ticino , ne mješam ranije boje jer ne znam omjer.
Suzizana i KayaR, torte su vam super!!!
Ana.m viđala sam po youtubu da koriste drugi dio ticina kojega izravnaju na stolu i s tim glade http://www.youtube.com/watch?v=OsQB0XeneLI
Oni žuti piceki za rad s ticinom ne valjaju ni 10 kn kaj sam ih platila, dobro možda 10 kn i valjaju ali pola ih je puklo kod izrade prve torte.
Torta za pričest koja je ljepša bila uživo nego na fotkama
kalimero, hvala na odgovoru...
opet trebam napraviti jednu tortu ovaj put nije za mene a želja je da bude voćna...pošto sam opet u knap sa vremenom ima li ko provjereni recept za voćnu tortu da može ispod tičina?
Evo baš sam ju radila sad za krizmu, odlična je: http://www.coolinarika.com/recept/847427/
Može podnijet, fino ju lagano premaži buttercreamom i dobro ohladi, a onda ticino. Ja sam svoju pekla u kalupu promjera 26 i ispala je ogromna, mislim da bi ti bila dovoljna za 25 ljudi, ne moraju sve fete biti "debele"Evo ti još jedan trik, ispala mi je savršeno: visoko i ravno - http://www.coolinarika.com/recept/ov...li-budu-tvrdi/
A možeš napravit i malo drukčiju kremu, npr. 500gr mascarponea, 350ml vrhnja za šlag, 150gr šećera u prahu, 4 žumanjka. Žumanjke i šećer skuhati na pari dok smjesa ne pobijeli, ohladiti, a potom umiješati šlag i mascarpone. Preporučam Dukatovo vrhnje za šlag. Ja sam stavila jagode, narezane na tanke listiće.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 30.04.2013. at 12:16
Ja sve voćne torte obložim jako tankim biskvitom pa buterica i ticino. Nisam probala ovako samo sa butericom. Bojim se da ne dođe u dodir šlag i ticino ili da mi voće posebno višnje brobiju boju na vanjsku stranu torte.
Pozdrav! Imam jedno pitanje - pravit ću cvjetnu tortu za vjenčanje. Prvi put kada sam pravila cvijeće od ticina stavila sam glicerin u ticino i niti nakon 2 tjedna nije bilo suho, latice su se stalno savijale. Je li to zbog glicerina??? Od tada ne stavljam glicerin u ticino i skroz mi je ok ali problem mi je što ponovno pravim cvijeće i za latice mi je puno podatnija smjesa s glicerinom. Ne bih riskirala sa smjesom pa bih voljela savjet - našla sam na netu valjda 100 verzija smjese: s bjelancima, s biljnom mašću, s ljepilom za zubne proteze (koje sam btw. kupila i radim pokuse s njim) ali radije bih nešto prokušano. Dakle, ako mi tko može pomoći, tražim savršenu smjesu za cvijeće
![]()
ja radim uvijek s glicerinom i nekad se stvrdnu a nekad ne, mislim da je do vlage u zraku, al nisam sigurna. cure, kak izlazite na kraj s ticinom po ovom vlažnom vremenu?
Nije me duuugo bilo..jedna nova za krstenje.. http://www.flickr.com/photos/69233229@N07/8958580926/
jedna za moju nećakinju![]()
http://www.flickr.com/photos/6923322...7627895985209/
Prvi put sm slagala tortu sa fondanom i ispalo je odlično, no boja se nikako nije htjela povezati ( koristila sam boju u prahu- srećom samo za mašnu) . Mogu li koristiti od Dr. Oetker-a Zucker Schrift ( 4 u kutijici-25 kn- izgledaju kao tempere) sljedeći put?
Jesi pomijesala boju u prahu s malo alkohola?
Te dr.oetker nisu bas nesto...ako radis male figure onda da,ali ako bojas cijeli fondan onda su presvijetle.
Cure drage,utihnulo ticiniranje?
Evo mojih radova od proslog prijavljivanja
http://public.fotki.com/Katili/iva-5/
drage mamice, molim vas za pomoć
mojem malom mišu je uskoro ročkas i htjela bih mu napraviti tortu na minionsa, onog iz despicable me crtića.
e sad, malo sam čitala, pa imam dilema.
mislim napraviti klasik biskvit u dugom pratfanu i od njega oblikovati miniona, ono kao oblo jaje.
onda sam ga mislila puniti nečime, jel mogu parfe krema i banane recimo?
nisam neki stručnjak za kolače
onda sam ga mislila premazati marmeladom i napraviti pokrivku sa ticino žutom preko.
e sad pitanje: jel mogu onda hlače - plave, napraviti od smjese bljelanjaka i šećera obojanog s plavim, ili radije opet plavi ticino? ne znam mogu li dobiti tako intenzivne boje (imam one u prahu).
potom oči i najbitnije pitanje je, kako napraviti kosu? ono par dlaka? crnih? ima li tko mašte?
Intenzivnu boju možeš dobiti ako radiš ticino po Migulicinom receptu i boju u prahu staviš kod kuhanja fruktoze, odmah na početku. Dovoljna ti je 1 ona najmanja žlica od kave vrhom puna.
Kosu možeš napraviti da malo ticina obojiš crnom bojom Super crna od Ameri Color ( Ima ih Dora doo Zgb, pošalju za 1 dan)To izvaljaš među dlanovima na tanke rezance i to je to.
Napravila bih mrkve od ticino mase pa popikala po mafinima. U Konzumu sam našla bijelu ticino masu i jedno pakiranje gdje već imaju gotove boje (ali, avaj, nema narančaste).
Sad ne znam da li da kupim bijeli pa farbam prehrambenim bojama ili da kupim već gotove u boji pa pokušam pomiješati crvenu i žutu (nema narančaste u pakiranju)? Što bi bolje uspjelo?
Curke, podižem malo temu
Radila bi ledeni vjetar, prijatelju za rođendan, pokrivala bi fondanom i pravila bi sise![]()
Ima li ko kakav savjet, ne radim često sa fondanom, znam da ledeni vjetar baš ne podnosi fondan, šta da radim![]()
Bok! Molim vas pomoć - hitno je, naime, danas sam napravila pandu od fondana- 20 cm visokog koji bi trebao izdržati do nedjelje kad treba sjesti na tortu- kako da ga očuvam??? Stavila sam ga u frižider i već se počeo znojiti, kao i tanjuri sa knedlimaKaj da napravim??? Radila sam ga 2 sata! Pomozite.
vani na sobnoj temperaturi počet će se sušiti i koliko znam može dugo tako stajat,ionako vjerojatno se ni neće jesti,ja čuvam bebice sa naše torte sa krštenja
Stavi na sobnu temperaturu, možda u kakvu termo torbu da ne dođe visoka temperatura...
Hvala cure. Ma, izvadila sam ga iz frižidera i ostavila u sobi sa otvorenim prozorom preko noći- pa kaj bude, bude. Danas sam sa strahom ušla u sobu, a on još uvijek čitav- počeo se sušiti, još ponegdje ima koja kap znoja, ali je ok.
Oka- toga me i strah, da se sad pak na vrućini ne počne topiti pa da mu se šape izduže... mislila sam uključiti ventilator, ali me strah da mu ove sitne dijelove ne otpuše, uglavnom, drugi put ga radim dan prije
![]()