Stranica 45 od 46 PrviPrvi ... 3543444546 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #2201
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

  2. #2202
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Prekrasno!

  3. #2203
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    hvala evo još jedne Jurić

  4. #2204
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Suzi,divne su ti tortice

    Evo jos jedne moje http://public.fotki.com/Katili/rastk...-3-godine.html

  5. #2205
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    pitanje za kalimero ( može i koja druga iskusna tortašica) :

    htjela bi napraviti dvije torte jednu na drugu (okrugle ) a tortu sam mislila radit od nekog laganog biskvita, pa slastičarsku kremu sa dodatkom šumskog voća pa opet slastičarsku kremu sa čokoladom pa opet biskvit, krema 1, krema 2 i na kraju opet biskvit...

    znači lagana torta sa dosta kreme....

    gornja torta bi bila ista samo naravno manja...e sad me brine da li je to previše kreme tj, prelagano za staviti još jednu tortu preko...hoće li mi se sve urušiti?

    i još nešto...za boju kože te tri boje koje miješaš...miješaš li boje ili već obojani tičino?
    Posljednje uređivanje od astral : 24.03.2013. at 17:11

  6. #2206
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Hej, iskusnjače koje često radite ticino imam pitanjce za vas!!

    Tražim nekaj kaj ne znam kako se zove, pa budem pokušala objasniti!!

    Treba mi "morter" ali za tortu!! Ne za betoniranje.
    Dakle onako, ravna ploha koja s druge strane ima ručkicu za koju se drži i ravna.

    PLSSSS!! Gdje toga ima?? Ima li uopće ili da odem do bauhausa pa da tamo kupim neku za zidanje?

    Ili ako mi bar možete reći čime vi gladite tortu tj. ticino na torti...

  7. #2207
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ili ako mi bar možete reći čime vi gladite tortu tj. ticino na torti...
    Gladilica: http://www.dora-usluge.hr/oc/index.p...ry&path=18_110

  8. #2208
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    nema na zalihama, a baš bi meni trebala

  9. #2209
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Onda bauštelsku gladilicu, nema vam druge

  10. #2210

  11. #2211
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    ja je imam naručila sam sa ebay-a,ali mogu ti reći da uopće nije neophodna

  12. #2212
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    A što mogu upotrijebiti za taj dio posla???

  13. #2213
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ma naručit ću je i ja s e baya, ali mi treba do subote, tak da do tada moram nekaj smisliti.

  14. #2214
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A što mogu upotrijebiti za taj dio posla???
    Dlan

  15. #2215
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Dlan
    baš tak. do sad radila s dlanovima, tek sad naručila prek e-baya.

  16. #2216
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    http://www.ebay.co.uk/itm/Cake-decor...item4d0b0c334c

    Kako vam se ovo čini!? Ja bih to naručila!

  17. #2217
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Anam što se tiče glađenja ticina kad staviš ticino na tortu i želiš ga baš izgladiti onda umjesto gladilice ili ruke
    možeš uzeti komad ticina (ako imaš višak) i sa njim gladiti tortu, onako ga poravnaš po stolu i imaš improviziranu gladilicu.

  18. #2218
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Super ideja hvala ti na ideji...dok mi ne dođe ovaj divni set, do neke nove prigode za tortu...koju ću sama smisliti ....hehe

  19. #2219
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje za kalimero ( može i koja druga iskusna tortašica) :

    htjela bi napraviti dvije torte jednu na drugu (okrugle ) a tortu sam mislila radit od nekog laganog biskvita, pa slastičarsku kremu sa dodatkom šumskog voća pa opet slastičarsku kremu sa čokoladom pa opet biskvit, krema 1, krema 2 i na kraju opet biskvit...

    znači lagana torta sa dosta kreme....

    gornja torta bi bila ista samo naravno manja...e sad me brine da li je to previše kreme tj, prelagano za staviti još jednu tortu preko...hoće li mi se sve urušiti?

    i još nešto...za boju kože te tri boje koje miješaš...miješaš li boje ili već obojani tičino?
    Oprostzi što kasnim s odgovorom, nisam baš često na ovom forumu.
    Meni je donja torta uvijek bez voća, krema treba biti čvršća. Meni su donje ili Milka bez šlaga ili Jaffa.
    Kad bojam ticino za facu, boje dodajem pojedinačno i otprilike u ticino , ne mješam ranije boje jer ne znam omjer.

    Suzizana i KayaR, torte su vam super!!!

  20. #2220
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Ana.m viđala sam po youtubu da koriste drugi dio ticina kojega izravnaju na stolu i s tim glade http://www.youtube.com/watch?v=OsQB0XeneLI
    Oni žuti piceki za rad s ticinom ne valjaju ni 10 kn kaj sam ih platila, dobro možda 10 kn i valjaju ali pola ih je puklo kod izrade prve torte.

  21. #2221
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Torta za pričest koja je ljepša bila uživo nego na fotkama

  22. #2222
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    kalimero, hvala na odgovoru...

    opet trebam napraviti jednu tortu ovaj put nije za mene a želja je da bude voćna...pošto sam opet u knap sa vremenom ima li ko provjereni recept za voćnu tortu da može ispod tičina?

  23. #2223
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, hvala na odgovoru...

    opet trebam napraviti jednu tortu ovaj put nije za mene a želja je da bude voćna...pošto sam opet u knap sa vremenom ima li ko provjereni recept za voćnu tortu da može ispod tičina?
    Evo baš sam ju radila sad za krizmu, odlična je: http://www.coolinarika.com/recept/847427/

  24. #2224
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Evo baš sam ju radila sad za krizmu, odlična je: http://www.coolinarika.com/recept/847427/
    uuu, izgleda super!

    može podnijet tičino preko?

    i da li bi ova količina bila dovoljna za 25 osoba?

  25. #2225
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Može podnijet, fino ju lagano premaži buttercreamom i dobro ohladi, a onda ticino. Ja sam svoju pekla u kalupu promjera 26 i ispala je ogromna, mislim da bi ti bila dovoljna za 25 ljudi, ne moraju sve fete biti "debele" Evo ti još jedan trik, ispala mi je savršeno: visoko i ravno - http://www.coolinarika.com/recept/ov...li-budu-tvrdi/

  26. #2226
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    A možeš napravit i malo drukčiju kremu, npr. 500gr mascarponea, 350ml vrhnja za šlag, 150gr šećera u prahu, 4 žumanjka. Žumanjke i šećer skuhati na pari dok smjesa ne pobijeli, ohladiti, a potom umiješati šlag i mascarpone. Preporučam Dukatovo vrhnje za šlag. Ja sam stavila jagode, narezane na tanke listiće.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 30.04.2013. at 12:16

  27. #2227
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    super! tnx....

  28. #2228
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Nema na čemu!

  29. #2229
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja sve voćne torte obložim jako tankim biskvitom pa buterica i ticino. Nisam probala ovako samo sa butericom. Bojim se da ne dođe u dodir šlag i ticino ili da mi voće posebno višnje brobiju boju na vanjsku stranu torte.

  30. #2230
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    997

    Početno

    Pozdrav! Imam jedno pitanje - pravit ću cvjetnu tortu za vjenčanje. Prvi put kada sam pravila cvijeće od ticina stavila sam glicerin u ticino i niti nakon 2 tjedna nije bilo suho, latice su se stalno savijale. Je li to zbog glicerina??? Od tada ne stavljam glicerin u ticino i skroz mi je ok ali problem mi je što ponovno pravim cvijeće i za latice mi je puno podatnija smjesa s glicerinom. Ne bih riskirala sa smjesom pa bih voljela savjet - našla sam na netu valjda 100 verzija smjese: s bjelancima, s biljnom mašću, s ljepilom za zubne proteze (koje sam btw. kupila i radim pokuse s njim ) ali radije bih nešto prokušano. Dakle, ako mi tko može pomoći, tražim savršenu smjesu za cvijeće

  31. #2231
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ja radim uvijek s glicerinom i nekad se stvrdnu a nekad ne, mislim da je do vlage u zraku, al nisam sigurna. cure, kak izlazite na kraj s ticinom po ovom vlažnom vremenu?

  32. #2232
    Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Karlovac
    Postovi
    262

    Početno

    Nije me duuugo bilo..jedna nova za krstenje.. http://www.flickr.com/photos/69233229@N07/8958580926/

  33. #2233

  34. #2234
    Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Karlovac
    Postovi
    262

  35. #2235
    Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Karlovac
    Postovi
    262

    Početno

    Kad je vlaga i vrućina sve se topi

  36. #2236
    naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Prigorje
    Postovi
    381

    Početno

    Prvi put sm slagala tortu sa fondanom i ispalo je odlično, no boja se nikako nije htjela povezati ( koristila sam boju u prahu- srećom samo za mašnu) . Mogu li koristiti od Dr. Oetker-a Zucker Schrift ( 4 u kutijici-25 kn- izgledaju kao tempere) sljedeći put?

  37. #2237
    Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Karlovac
    Postovi
    262

    Početno

    Jesi pomijesala boju u prahu s malo alkohola?

  38. #2238
    Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Karlovac
    Postovi
    262

    Početno

    Te dr.oetker nisu bas nesto...ako radis male figure onda da,ali ako bojas cijeli fondan onda su presvijetle.

  39. #2239
    naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Prigorje
    Postovi
    381

    Početno

    Citiraj Fairy prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi pomijesala boju u prahu s malo alkohola?
    Ne, samo sam stavila prah u tijesto, kak sam htjela da bude rozo, a koliko se alkohola stavlja- kapljica ( velim , radila sam ju prvi put)

  40. #2240
    naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Prigorje
    Postovi
    381

    Početno

    Citiraj Fairy prvotno napisa Vidi poruku
    Te dr.oetker nisu bas nesto...ako radis male figure onda da,ali ako bojas cijeli fondan onda su presvijetle.
    A kakve onda kupiti u dućanu- kod nas imaju samo te i ove u prahu ( nisam baš navikla naručivati preko interneta)

  41. #2241
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Cure drage,utihnulo ticiniranje?
    Evo mojih radova od proslog prijavljivanja
    http://public.fotki.com/Katili/iva-5/

  42. #2242
    ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    211

    Početno

    drage mamice, molim vas za pomoć

    mojem malom mišu je uskoro ročkas i htjela bih mu napraviti tortu na minionsa, onog iz despicable me crtića.
    e sad, malo sam čitala, pa imam dilema.

    mislim napraviti klasik biskvit u dugom pratfanu i od njega oblikovati miniona, ono kao oblo jaje.
    onda sam ga mislila puniti nečime, jel mogu parfe krema i banane recimo?
    nisam neki stručnjak za kolače

    onda sam ga mislila premazati marmeladom i napraviti pokrivku sa ticino žutom preko.
    e sad pitanje: jel mogu onda hlače - plave, napraviti od smjese bljelanjaka i šećera obojanog s plavim, ili radije opet plavi ticino? ne znam mogu li dobiti tako intenzivne boje (imam one u prahu).

    potom oči i najbitnije pitanje je, kako napraviti kosu? ono par dlaka? crnih? ima li tko mašte?

  43. #2243
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku
    drage mamice, molim vas za pomoć

    mojem malom mišu je uskoro ročkas i htjela bih mu napraviti tortu na minionsa, onog iz despicable me crtića.
    e sad, malo sam čitala, pa imam dilema.

    mislim napraviti klasik biskvit u dugom pratfanu i od njega oblikovati miniona, ono kao oblo jaje.
    onda sam ga mislila puniti nečime, jel mogu parfe krema i banane recimo?
    nisam neki stručnjak za kolače

    onda sam ga mislila premazati marmeladom i napraviti pokrivku sa ticino žutom preko.
    e sad pitanje: jel mogu onda hlače - plave, napraviti od smjese bljelanjaka i šećera obojanog s plavim, ili radije opet plavi ticino? ne znam mogu li dobiti tako intenzivne boje (imam one u prahu).

    potom oči i najbitnije pitanje je, kako napraviti kosu? ono par dlaka? crnih? ima li tko mašte?
    Intenzivnu boju možeš dobiti ako radiš ticino po Migulicinom receptu i boju u prahu staviš kod kuhanja fruktoze, odmah na početku. Dovoljna ti je 1 ona najmanja žlica od kave vrhom puna.
    Kosu možeš napraviti da malo ticina obojiš crnom bojom Super crna od Ameri Color ( Ima ih Dora doo Zgb, pošalju za 1 dan)To izvaljaš među dlanovima na tanke rezance i to je to.

  44. #2244

    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    1,256

    Početno

    Napravila bih mrkve od ticino mase pa popikala po mafinima. U Konzumu sam našla bijelu ticino masu i jedno pakiranje gdje već imaju gotove boje (ali, avaj, nema narančaste).
    Sad ne znam da li da kupim bijeli pa farbam prehrambenim bojama ili da kupim već gotove u boji pa pokušam pomiješati crvenu i žutu (nema narančaste u pakiranju)? Što bi bolje uspjelo?

  45. #2245
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Curke, podižem malo temu
    Radila bi ledeni vjetar, prijatelju za rođendan, pokrivala bi fondanom i pravila bi sise
    Ima li ko kakav savjet, ne radim često sa fondanom, znam da ledeni vjetar baš ne podnosi fondan, šta da radim

  46. #2246
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, podižem malo temu
    Radila bi ledeni vjetar, prijatelju za rođendan, pokrivala bi fondanom i pravila bi sise
    Ima li ko kakav savjet, ne radim često sa fondanom, znam da ledeni vjetar baš ne podnosi fondan, šta da radim
    Obloži ga sa jako tankim biskvitom koji ćeš omazati sa butericom i presvući ticinom.

  47. #2247
    naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Prigorje
    Postovi
    381

    Početno

    Bok! Molim vas pomoć - hitno je, naime, danas sam napravila pandu od fondana- 20 cm visokog koji bi trebao izdržati do nedjelje kad treba sjesti na tortu- kako da ga očuvam??? Stavila sam ga u frižider i već se počeo znojiti, kao i tanjuri sa knedlima Kaj da napravim??? Radila sam ga 2 sata! Pomozite.

  48. #2248
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    vani na sobnoj temperaturi počet će se sušiti i koliko znam može dugo tako stajat,ionako vjerojatno se ni neće jesti,ja čuvam bebice sa naše torte sa krštenja

  49. #2249
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Stavi na sobnu temperaturu, možda u kakvu termo torbu da ne dođe visoka temperatura...

  50. #2250
    naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Prigorje
    Postovi
    381

    Početno

    Hvala cure. Ma, izvadila sam ga iz frižidera i ostavila u sobi sa otvorenim prozorom preko noći- pa kaj bude, bude. Danas sam sa strahom ušla u sobu, a on još uvijek čitav- počeo se sušiti, još ponegdje ima koja kap znoja, ali je ok.
    Oka- toga me i strah, da se sad pak na vrućini ne počne topiti pa da mu se šape izduže ... mislila sam uključiti ventilator, ali me strah da mu ove sitne dijelove ne otpuše, uglavnom, drugi put ga radim dan prije

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •