Ticino=fondan!
Ima za kupiti kod vas, Wiltonov.
Ne znam gdje.
Ovaj koji ja ručno radim je jako zahvalan za izradu figurica....
Ticino=fondan!
Ima za kupiti kod vas, Wiltonov.
Ne znam gdje.
Ovaj koji ja ručno radim je jako zahvalan za izradu figurica....
Moram priznati da se time jos nikada nisam bavila.
Ali,nacula sam da neke mame prave figurice od neke mase koja se radi od ratluka+jos nesto :?
No,mislim da cu probati ovaj tvoj recopis![]()
Ne verujem da cu imati vremena i zivaca za figurice pored moja tri vristavca,ali mi se leptirici,srculenca,tufne i sl. cine sasvim dostiznima za pocetak(pod uslovom da mi uspe "oblacenje torte")![]()
![]()
ajmo mala pomoć----
trebam izraditi figurice za tortu koju ću raditi sljedeći petak a figurice su nam za krštenje...jel pametno napraviti ih ovaj vikend?
i imate li koju stranicu s nekom idejom za te figurice? tipa kolijevka, anđeleki i sl.?
hvala društvo
Happy Mama hvala na odgovorima na moja pitanjaEvo pribavila sam sve sastojke pa ću danas ili sutra krenuti u izradu, javim vam se sa novim pitanjima ako ih bude bilo, ili ako negdje zapnem!
i još samo nešto ima li te crne boje u prahu kupiti negdje u dućanu ili samo u Sve i svaša? gledala sam u Konzumu oa nema?!
Malo više sam stavila fotku Marine torte - leptirići i križić od perlica. Meni je to bilo dovoljno, a ti uguglaj recimo blessing, christianing (mislim da se tak piše), cake decorations...stellita prvotno napisa
ma migulica je meni mrak žena......i njene torte...![]()
Stellita, napiši Christening baby cakes i označi slike na pretraživaču i imaš predivnih ideja! Migulica je zaista prava majstorica za ticino torte!!!
thanx! budem....
upiši extra icing on the cake, te divote radi Aine2...
ja njene stvar obožavam!
već sam razradila par ideja i danas ću napraviti figurice
budu mi se osušile do petka???
Budu se posušile, naravno!!!
super onda........jer imam figurice blizančeka kako pužu jedan prema drugome
poslikam u petak da vidite....
migulice hvala na tipu...odlični primjeri....pretpostavljam da postoje i brojni rezači, kalupi i sl za izradu.....
ovdje ima super ideja, ja sam radila šlapice sa šablonima sa ove stranice (stavit ću slikice prvom prilikom)
http://www.cakecentral.com/cake-decorating-photos.html
Ja osobno imam jako malo rezača...srca i cvjetiće koje sam kupila.
ostalo kradem od Korinih play dough... 8)
realno nisu mi nužni....
ali zato imam super žigove naslijeđene od nećaka...pa opalim žig po ticinu i super izgleda!
hajde poslikaj te blizance da ih vidimo....
kasno je a ja radim ticino masu...puuunoo mase
toliko sam odgledala filmića i slika za tortu da sam na kraju morala sublimirati doživljeno...poslikam u subotu pa stavim da ih vidite......uh uh
držte mi fige za krstitke
Evo,ja ti drzim fige![]()
Za tacno mesec dana i mene isto to ceka,a namerila sam se takodje na ticino![]()
Nek ti ide sve kao podmazano![]()
Eto i ja se napokon odlučila napraviti tortu!!!
Čak je i uspjelo :D :D
Evo link: http://www.facebook.com/home.php?ref...&id=1373733528
Ukrasi su ti odlični! Super si ih napravila!
Meni se osobno sviđa varijanta "manje je više" i ako imam puno ukrasa, onda tortu zajedno s tanjurom postavim na jednu dasku 40x40 cm i okolo još postavim ukrase...Da klinci mogu ih naravno probati a da torta nema previše ukrasa na sebi...(jer me još uvijek muči veličina torte i moja želja da uvalim na nju svi i svašta)
Ali torta ti je mrak!
I ja mislim da je bilo previše ukrasa, ali moj sinek je inzistirao da moraju svi ukrasi biti na torti (još sam ih par poskrivečki bacila) jer ne mogu ovi jadni sami biti gore![]()
Stelita,kako je ispala torta?
Ja imam jos 2 nedelje do "radne akcije",skupljam ideje,gledam filmice i nadam se najboljem![]()
Moze li se ticino obojiti ranije i tako obojen stajati do upotrebe?
Super torta!Fae prvotno napisa
Kako si dobila crnu boju?
Upravo sam mesila masu.
Lepila se,lepila,leeeeepila,dodavala secer,dodavaaaala![]()
I sad se ne lepi vise,ali nekako nije onako glatka kao plastelin,vec ima neku brasnjavu strukturu,sasvim je mat,nigde sjaja...
Buduci da ja to uzivo nikada nisam videla,a na videoklipovima se ne vidi kao u prirodi,ipak mi se cini da je njihova nekako gumastija i meksa :?
Da li sam negde pogresila,sirup nije dovoljno gust bio,ili.... :?
Da ja to pokusam ponovo,strah me da ne unistim tortu :/
kad krenes raditi s masom malo ju zagrij...u vrečici ili u pecnici na 50 stupnjeva ili u mikrovlalnoj po 15 sekundi.
Biti ce podatnija za oblikovanje!
ne brini sti je mat, moja je uvijek mat. Sjaj dobije kad su velike razlike u temperaturi, pa se vlaga kondenzira na masi, a mozes ju namaziti i vodkom...koja ce ishlapiti a masa ce biti sjajna...
ajdew samo hrabro....![]()
I meni se znalo događati da mi je masa kod dodavanja boje premekana i dosta se trgala, a čim sam promijenila recept za ticino bila je super elastična. Ne uspijeva mi masa ako u receptu ima biljne masti. A obojena masa mi je mogla stajati bez problema, najviše sam ju čuvala mjesec dana mada sam čitala da može stajati par mjeseci.A mikrovalna zaista čini čuda i omekša masu nakon stajanja, bez nje bi bilo muka mijesiti tvrdi ticino. Kakva imate iskustva sa bojama u prahu i da li su boje jače ili slabije od boja u tubi?
ove boje uzmi, jako su dobre....crna ne mrvi smjesu, a crna je...tako i sve ostale....
http://www.dora-usluge.hr/dora_web_t...cat=11&group=6
Ja cu imati ocito problema s bojenjem.
Pronasla sam jedino tecne boje i boje u prahu.Neke bolje boje sigurno postoje u ovolikom gradu,ali ja ne znam gde da trazim.Nadala sam se da cu naci nesto u merkatoru,ali nista novo :/
Moja masa od sinoc je tvrda kao kamen,ne bi li to trebalo biti mekse u startu :? pokusacu obojiti po komadic u sve boje koje imam,pa cu videti.
Mozda napravim jos jednu smesu,kao popravni![]()
Ako bojenje ne uspe,ostavicu belo,pa cu vec necim ukrasiti tortu...![]()
Kaya R....napisala sam ti....
zagrijij masu! i biti ce ti 1000 puta lakse....
kad krenes raditi s masom malo ju zagrij...u vrečici ili u pecnici na 50 stupnjeva ili u mikrovlalnoj po 15 sekundi.
Biti ce podatnija za oblikovanje!
ne brini sti je mat, moja je uvijek mat. Sjaj dobije kad su velike razlike u temperaturi, pa se vlaga kondenzira na masi, a mozes ju namaziti i vodkom...koja ce ishlapiti a masa ce biti sjajna...
ajdew samo hrabro.... Love
Joj hvala![]()
Imam jos nedoumica:
Koliko ranije mogu obuci i ukrasiti tortu(nece biti figurica,samo prilepljeni oblici,mozda se usudim napraviti masnu),recimo da zavrsim u cetvrtak a happening je u subotu?
Ako torta bude na sprat/kat,samo stavim jednu na drugu?Treba necim ucvrstiti?
I kako se cuva u frizideru?Ako bude previsoka,nemam nikakvo visoko zvono da je pokrijem,moze li biti otkrivena?
migulica, ima 3 vrste boja na tom webu, na koju ti misliš? U prahu ili gelu?
kaya R- nemoj si komplicirati tortu, napravi jedan kat...a ako treba napravi i još jednu tortu.
Ticino ne smije ići na šlag....jer će se otpiti.
Ako stavljaš u frizider uzmi u obzir da luk, kobasice ili suhomesnati proizvodi ne bi smjeli biti s tortom, jer će ista imati okus po kobasama, a ne po torti....
Iz istog razloga ja ne bih radila u četvrtak tortu pa da čeka do subote...
ili bih napravila tortu a obukla ju u ticino u petak navecer....
Uhuhuh,fridz ce biti pun kojekakvih salata s majonezama i cudima![]()
Vec zamisljam kisele face gostiju dok jedu roza tortu s mirisom luka i kojecega![]()
Mislila sam u cetvrtak,ako dozivim fijasko da imam vremena za popravni![]()
Napravicu ja tortu ranije a ukrasiti vece pred,pa sta mi Bog da![]()
bok cure, imala bi jedno pitanje, nadam se da sam na pravom mjestu![]()
mojoj malenoj je uskoro krštenje i baš imam želju da joj napravim jednu finu torticu, ali...naravno uvijek postoji ali...
i htjela bi ju lijepo ukrasiti, staviti joj nekakve figurice i tako...
sad sam gledala ove vaše tortice i savršene su, eh kad bi ja barem mogla jednu takvu napraviti, ma ne mora to biti ništa spektakularno, može i nešto jednostavnije
imam puuuuno pitanja nadam se da ćete mi pomoći jer nikad nisam radila ni sa figuricama, ni sa bojama ni sa ovom ticino masom![]()
recite mi gdje vi kupujete tu ticino masu?? :?
jel figurice i cvjetiće radite sami ili i njih kupujete??
čitala sam da imaju nekakvi recepti za izradu te smjese, pa jel to može zamijeniti tu kupovnu masu??'
što mi sve treba da recimo napravim tu jednu torticu, mislim na sprave ikakve ili bilo šta drugo (ja bi joj najrađe napravila bibliju i nešto samo napisala na nju)Nju bi malo ukrasila sa cvjetićima ili perlicama i to je to...
vidim da ima tih nekakvih ukrasa naručiti i preko neta, pa bi mi to možda dobro došlo s obzirom da nisam iz zagreba pa ne znam ni gdje da to kupim ovdje kod nas
eto, bila bih vam zahvalna kad bi mi pomogli.....eh, mislim da ću sigurno imati još pitanja, dan D se brzo bliži:shock:
evo link tu je recept za ticino od migulice, proveren i najjjjbolji!
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45054
Znam da ima puno za čitati, ali ako proučiš ovaj i ovaj topic, sve će ti biti puno jasnije.
Imaš tu i recept za ticino te nekoliko tutoriala kako izraditi figurice i ukrase.
Sretno.
A dodatna pitanja oko ticina, figura itd.........direkt ovdje... 8)
Imam jedno pitanje - Ako je torta izradena od biskvita dolje i gore,a izmedu krema od sira i slatkog vrhnja,nece li se ticino razlijepiti ili stogod ,na tom dijelu gdje dodiruje kremu sastrane?
Ja tortu cijelu premažem nekom "margarinskom" kremom pa ticino onda lijepo "sjedne" na nju, površina je glatka te nema doticaja sa unutarnjom filom.
uf, nadam se da ću uspjetisve pročitati,odnosno da će mi bebica dozvolitioriel prvotno napisa
![]()
već sam nešto čitala i nadam se baš da ću uspjeti napraviti, baš imam jaku volju![]()
Dala sam si truda,pa sam kao predvezbu za buduci podvig isprobala sve boje kojima raspolazem.Naime nasla sam u prahu i tecne.
Uglavnom sam se snasla,ali sve su pastelne...
I nijedna nije CRVENAsve "crvene" su u stvari razne varijante roza.
Nista od bubamara i crvenih masni i srca(a imamo crvenu svecicu s brojkom 1)
Masa je stajala u najlonu nekoliko dana,i uopste nije tvrda,nekako je sipkava :? Stavila sam je u mikrotalasnu malo,i brojala do 5 i aaaaaaaaaaaaa pola se istopilo :shock: na koju to jacinu treba staviti na 15sec?Ja stavila na 400 i katastrofa![]()
Kad ju se malo mesi,nalikuje plastelinu,ali ako se petera za koji sekund pocinje se lepiti za prste i na prstima ostavljati sloj.
Isprobavala sam na malim kolicinama,ali sam ipak znacajno umanjila glavnicu smese,tako da cu za oblacenje torte,koliko vidim,mesiti novu.
najslabije u mikrovalnu
i to vrlo kratko....radije nekoliko puta nego da se istopi.
Za crvenu boju ne brini, teško da možes dobiti dobru crvenu....probaj dodati malo crne...
crna će ti potamniti crvenu, ALI PAZI mrva po mrva crne, razraditi smjesu...i tek kad vidis sto si trenutno dobila EVENTUALNO DODATI još crne.
Zašto?
Ako dodaš previše crne odjednom i pretjerala si, nećeš moći vratiti u prvobitni stanje....
Hvala migulica![]()
Zato su mi prsti trajno crveni![]()
Jutros pipam uzorke u vrecicama,i meksi su oni koje sam bojila tecnim bojama :?
Ma,ostavicu ja tortu belu za prvi put,a ukrasi ce valjda dobro ispasti u drugoj boji.
Sutra pravim Reform tortu,nadam se dovoljno cvrstu za ticino.![]()
KayaR kako je ispala reformica ispod ticina? Bas me zanima jer sam i htjela napraviti je
Reform torta (mljac) može naravno....
stavi zlicu margarina ili putra u ruke, dodaj žličicu šećera i dobro protrljaj. Skinut ćeš boju i napraviti piling ruku.
Poslije normalno operi sapunom.....
Sutra cu je napraviti,a ukrasiti u petak,rodjendan i krstenje su nam u subotu,pa onda javim kako je sve ispaloBP prvotno napisa
![]()
Migulica,malo mi je problem s kozom,ispucala mi je na vrhovima prstiju i tu se boja zavukla pa mi ruke trenutno izgledaju kao kod prodavacice rotkvica na pijaciizbledece,nema veze,samo da meni dobro ispadne moj poduhvat jer mi se vec MM ruga kako sam tome pristupila studiozno kao da cu pisati doktorsku disertaciju
![]()
Moram ga naterati da mi se divi,moram...![]()