Stranica 8 od 46 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #351
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Evo i naše torte.

  2. #352

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Super su!!!

  3. #353
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Baš su ti lijepe torte, posebno bubamara.
    Kako si dobila tako lijepu crvenu boju?

  4. #354
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Hvala
    Dodavala sam jakoooo punoooo crvene boje dok nije postala takva.

  5. #355
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    odlične su, svaka čast!

  6. #356

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Evo i naše torte.
    http://public.fotki.com/diiina/

  7. #357
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Divno!
    Patikice su ti
    Ja mutim drugu tortu
    Reformica mi se srozala,a dok se ucvrstila vec sam je omrzla i otpisala za ukrasavanje
    Sad sam umesila od keksa,valjda ce cvrsce stajati,pa ukrasavam veceras kada se stegne
    Pravila sam i drugu masu,ona prva mi je suvise zrnasta i kida se,valjda sam stavila previse secera jer se lepila.Ova druga je cini mi se dobra.

  8. #358
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Citiraj indira prvotno napisa
    Koja ti je ovo torta ispod plavog pokrivača?
    Izgleda tako njami.
    Inače torte su ti super, pogotovo cipelica.

  9. #359

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    HVALA! Plava je trebala biti čokoladna prema receptu koji sam prvi puta radila (to je onaj srednji dio), pa pošto je bila dosta niska napravila sam dva dodatna biskvita sa orasima i običnu bijelu kremu (mlijeko+brašno) da je povećamo, a dominirao je okus čokolade, bila je prava bomba.

  10. #360
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Odiseja je gotova
    Slikala sam svoje "remek delo"pa cu ubaciti slike kad stignem.
    Ledja me otkidaju od visesatnog stajanja a prsti su mi indigo plavi
    No,MM je priznao da je lepa :D
    Jedva cekam da vidim da li ce se slavljenici dopasti,to je najvaznije

  11. #361
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    indira, odlično

  12. #362
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    997

    Početno

    Cure moje, napravila ja onu tortu za vjenčanje. Ruže su mi ispale zbilja lijepo (da ne kažem savršeno ) i sve je izgledalo obećavajuće, no torta je na kraju bila blagi fijasko (meni).
    Tortu sam premazala marmeladom od marelica ali sam ju trebala skroz rastopiti, mislila sam da će ticino pokriti neravnine, kad ono :shock: , izgledalo je katastrofalno grbavo, pa sam ja nešto u hodu ispetljala, no nije to ono što sam zamislila, uz to, žurili smo se spremati (nas četvero na svadbu), imala sam migrenu, u stanu je bilo vruće pa se sve cijedilo, grozničavo sam trpala ukrase da pokriju neravnine... ma dan za ne ponoviti se .
    Inače, forma je bila zadana, sve je na vjenčanju bilo bijelo-zeleno pa sam htjela napraviti i takvu tortu s mladenkinim buketom na vrhu.

    http://public.fotki.com/malianiv/torta-1/

  13. #363
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Napravila sam ticino masu i baš sam se iznenadila da je dobro ispala (na početku sam bila dosta :/ hoće li se sve to povezati).

    No, kad sam je htjela razvaljati, lijepila mi se za podlogu. Stavila sam na podlogu šećera u prahu i svejedno se lijepila. Na kraju je sve bilo puno šećera, a ona se lijepi.
    Pa sam stavila papir za pečenje i posipala ga šećerom u prahu, i opet mi se ticino zalijepio za papir.

    Sad stoji (zamotana u celofan) i gledam u nju. A popodne slavljenik treba puhati svjećicu.

  14. #364
    otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    599

    Početno

    Ja koristim gustin za posipavanje. Ništa mi se ne lijepi, a ticino tak i tak nitko ne jede.

  15. #365

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Dok je topli, tek napravljen ticino jako se lijepi. Potrebno je da malo odstoji, recimo da se napravi dan prije upotrebe

  16. #366
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    LIMA, meni tvoja torta uopće ne izleda kao totalni fijasko.
    Dapače, krasna je.

  17. #367
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Evo nase torte i rodjendanskih slika :D
    http://public.fotki.com/katili/ivin-rodjendan/

  18. #368
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno


    super!!!!

  19. #369
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Hvala!
    Kaze MM gledajuci me ispod oka-"a zasto ovoj dvojici nisi pravila nikada nesto takvo?"
    A ja mu kazem da nisam bila na forumu(frkce na forum )i da cu tek praviti tek sam pocela...
    A sveki sam narocito fascinirala,sve je obilazila oko torte,zagledala u neverici da sam to ja uradila,tako glatko,tako sjajno,morala je i da pipne
    Migulica,hvala na strpljenju i savetima

  20. #370

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    6

    Početno

    Pročitala sam ovaj topic u jednom dahu
    moram priznati da više dobrih (najboljih) savjeta o ticino masi na jednom mjestu nisam našla - hvala, hvala, hvala...

    eto, spremam se i ja isprobati miguličin recept, pa bih svakako još jednom - prije nego se po prvi puta upustim u ovakvu avanturu - htjela pitati za savjet(e):
    - planirala sam raditi ledeni vjetar i nastavno savjetima iz ovog topica, nakon krajnjeg sloja šlaga, obložila bih tortu još jednim slojem "kore"
    - koru (također nastavno vašim savjetima) planiram premazati butterkremom...

    e, sad - pitanja:
    što je butterkrema? - da li se to kupuje gotovo ili se to radi doma?
    ako se radi doma, jel mi može netko napisati koji provjereni recept?

    kad radim ticino masu? - da li je radim onaj dan kad kad i tortu tj. kad je želim ukrasiti ili pak dan-dva prije (pa je u vrečici ostavim na sobnoj temperaturi)
    koliko vremena (dana) je potrebno da se ukrasi osuše? da li se suše na sobnoj temperaturi?

    znam... brdo pitanja... al vjerujem da su na pravom mjestu i da budem dobila prave odgovore...
    zahvaljujem unaprijed na odgovorima

  21. #371
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Naša avantura s ticino masom završila je tako što sam je razvaljala na backpapiru i tako prebacila na tortu. Napravila sam Pocoya i leptire. Iako nisam likovno vješta sin je prepoznao omiljenog junaka i leptire tako da je zadatak uspješno obavljen. 8)

    U subotu imamo obiteljsku feštu pa ću napraviti još jednu tortu, ostalo mi je ticino mase, stoji zamotana u prozirnu foliju. Baš me zanima hoće li ova odstajala masa biti manje ljepljiva.

  22. #372

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Buterkrem nisam nikada radila svaki recept koji sam vidjela zvučao mi je malo pretežak s puno margarina rađe sam stavljala neku običnu kremu.
    ticino možeš raditi puno ranije i neka stoji u vrećici a figurice meni su bile suhe preko noći (radila sam ih kasno na večer i u jutro bi bile suhe).
    samo pitaj ako što još nije jasno!!!

  23. #373
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Ja sam gornju koru premazala pekmezom i sve je čvrsto stajalo.

  24. #374
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    evo savjeta i odgovora mirnela:
    planirala sam raditi ledeni vjetar i nastavno savjetima iz ovog topica, nakon krajnjeg sloja šlaga, obložila bih tortu još jednim slojem "kore"
    - koru (također nastavno vašim savjetima) planiram premazati butterkremom...

    Nemoj raditi ledeni vjetar jer su šanse da ti sve dobro ispadne bitno smanjene. ledeni vjetar je premekan, i kore, a kamoli šlag.
    Rizik je prevelik jer ne znaš kako se masa ponaša, a šteta da cijeli trud bude upitan....
    što je butterkrema? - da li se to kupuje gotovo ili se to radi doma?
    butterkrema ti je margarin za kreme u jednaki omjer šećera u prahu....
    u principu odvratnog okusa, ali skuži samo za zabetonirati tortu prije ticina. ja osobno sam ga koristila do sada mozzda 3-4 puta kad je torta izvana stvarno morala biti jako zagleđena i bez ijedne grbe. Inače radim radije bez...torta bude malo grbava, ali mi je zao da cijeli dojam dobre torte pokvarim s butterkremom (jer inače nikad, nikad ne radim torte s margarinom!)
    ticino masu napravi unaprijed....jer ssve raditi u jednom dahu je naporno....
    figurice se suse ovisno o smjesi, vlazi u stanu, temperaturi...recimo 12 sati i trebale bi biti sasvim solidno suhe.

  25. #375
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    uh, evo meni se krštenje približava a još nisam ni recept za ticiono isprintala
    ovih dana bi mogla zamijesiti tu masu pa da vidim oće mi dobro ispasti
    ali moja mala ljepotica mi ne dopušta ništa, stalno moram biti uz nju, nije lako, jedva da i ručak skuham, kad je preživahna

    nego vidim da je bolje da napravim tu smjesu par dana ranije jel tako :?
    i da ju držim na sobnoj temperaturi?

    eh, ajde dajte mi nekakav recept za finu torticu,, imam ja par recepata od mame (ona će mi pomoći raditi jer ja inače i nisam baš za to 8) ) ali bi baš voljela neku novi recept, i možda da je torta više onako čokoladna iznutra, jer ja volim jedino čokoladne i kremaste torte

    i još mi recite ako imate nekakve stranice za prijedloge da ukradem kako će mi torta izgledati, za početak ja ne bi ništa spektakularno, nego nešto skroz jednostavno

  26. #376

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    6

    Početno

    indira i migulica hvala na brzim odgovorima

    što se tiče ledenog vjetra - migulica, razuvjerila si me - odustajem od ledenog vjetra...

    al sad sam tek u nedoumici...
    naime, nemam ni najmanju ideju o tome kakvu bih tortu mogla složiti...
    nisam iskusna baš sa tortama ili biskvit-kolačima (više mi leže, dizana tijesta i kojekakvi keksiči, medenjaci.... a ledeni vjetar je jedini kolač koji mi je mogao proći pod "tortu"...

    migulica, a s čime ti onda premazuješ torte prije ticino mase, ako ne stavljaš buterkremu? jel može ići krema od torte onda ili je bolje da sve premažem marmeladom?

    jel ima netko kakvu ideju - neka torta sa laganom kuhanom kremom?
    uh, uh... idem malo guglat :/

  27. #377
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    laura_001, evo par linkova sa punooo ideja:
    http://www.cakecentral.com/
    http://www.patacake-parties.com/
    http://www.funcakes.co.uk/

    I da, napravi smjesu par dana prije, drži je na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj vrećici.
    Tako možeš raditi ukrase svaki dan pomalo, jer je jako naporno raditi sve zadnji dan.

  28. #378

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Mirnela možda ti ovo pomogne, ja sam je pravila za one šlapice (negdje gore je link sa tortama) i odozgo sam samo premazala sa ovom kremom iz torte i na to ticino, bilo super.

    MILKA TORTA

    Biskvit:
    5 bjelanjaka, 3 zlice secera, 5 zlica mljevenog petit keksa, 5 zlica mljevenih ljesnjaka, pola praska za pecivo
    izmutiti cvrst snijeg od bjelanjaka, dodati secer, keks, ljesnjake i prasak za pecivo
    (peci 3 puta - da se dobiju 3 biskvita)

    Fil:
    15 zumanjaka i 11 dkg secera dobro izmutiti, dodati 10 zlica gustina
    sve to ukuhati u 7 dcl mlijeka
    u hladan fil dodati: 20 dkg margarina, 10 dkg mljevenog petit keksa, 10 dkg mljevenih ljesnjaka i krupno naribanu bijelu i mlijecnu milka cokoladu

    slagati na tacnu: biskvit, fil, biskvit, fil, biskvit, ostatak fila

  29. #379
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    indira, znaš možda za koju veličinu kalupa je ovaj recept?
    I da li mogu biskvit ispeči odjednom pa ga prerezati na 3 dijela?

  30. #380

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Mislim da je 26 ali nisam sigurna, a ja sam pekla 2 (jedan sam rezala) nisam baš vješa u rezanju ali mislim da možeš jer sam ja ovaj prerezala bez problema

  31. #381
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    indira, super mi se čini ova milka torta

    nego, kako kad staviš fil, kako onda stavljaš ticino masu???

  32. #382

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    misliš da se ticino ne otopi? nije se otopio sve je super stajalo. Ja na svaku tortu ispod ticina stavim kremu koju imam na toj torti ništa posebno. jedino tortu od sira se nisam usudila obući u ticino.

  33. #383

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    6

    Početno

    Citiraj indira prvotno napisa
    Biskvit:
    5 bjelanjaka, 3 zlice secera, 5 zlica mljevenog petit keksa, 5 zlica mljevenih ljesnjaka, pola praska za pecivo
    izmutiti cvrst snijeg od bjelanjaka, dodati secer, keks, ljesnjake i prasak za pecivo
    (peci 3 puta - da se dobiju 3 biskvita)
    indira, za recept...

    al imam pitanje: ovaj "biskvit" sa bjelancima me asocira na biskvit tj. koru kod ledenog vjetra... bude to dovoljno čvrsto za ispod ticina?
    a koliko debele ispadnu kore od navedenog recepta?

    znam... već sam dosadna :/

  34. #384

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    al imam pitanje: ovaj "biskvit" sa bjelancima me asocira na biskvit tj. koru kod ledenog vjetra... bude to dovoljno čvrsto za ispod ticina?
    a koliko debele ispadnu kore od navedenog recepta?
    torta je isprobana ispod ticina, sve je bilo čvrsto samo u mom slučaju torta je prenoćila u frižideru da se malo učvrsti i onda obložena ticinom.
    kore nisu pretjerano debele ali kad su tri torta je dosta visoka.
    samo ti pitaj, glavno da uspije, a onda dolazimo da probamo

  35. #385
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    nego-DA ISPROBAMO!
    Radi milku....bolja je varijanta!
    ledeni vjetar su kore od vjelanjaka i niceg drugog, a u milku idu i lješnjaci i mislim malo brašna (ALI nisam sigurna)....tako da je drugačije strukture. Moja Ninja torta je bila ledeni vjetar.....jako lijepo se držala...dok je nismo satrali!

  36. #386

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    6

    Početno

    nagovorile ste me, cure

    definitivno javim kak bude prošlo (i slike narafffski)

    hvala vam još jednom

  37. #387

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    80

    Početno

    Ja sam radila tortu ledeni vjetar i obložila je ticinom i sve je uspjelo kako treba na ovoj torti:
    http://public.fotki.com/Sebica/fotke_od_sebica/

    Radila sam klasični ledeni vjetar i to od 25 jaja, svaku koru sam pekla posebno, znači raspodijelila sam sve sastojke u pet dijelova jedino sam dodala žlicu-dvije glatkog brašna u svako biskvitno tijesto tako da se kore nisu raspadale dok sam ih odvajala od papira za pečenje. Kore sam napunila kremom, voćem i šlagom i ispekla još dva biskvita kao za roladu i obložila tortu gore i sa strane i lijepila žutom kremom od ledenog vjetra i dobro utisnula da bude ravno. Onda sam namazala veoma tankim slojem buttercrema (koji je zaista jako sladak- izmiksati oko 10 dag margarina i dodati ok 25 dag šećera tako da se dobije glatka masa) jer drugačije se nije moglo izravnati sve neravnine i tortu sam stavila na dva sata u frižider i onda obložila ticinom. Tortu sam vratila u frižider bez figurica i preživjela je cijelu noć bez brige. Prije nek smo stavili tortu na stol stavili smo gore teže figurice i zalijepili ih s malo vode i sve je prošlo ok. Čak smo malo torte i smrznuli i ticino se još uvijek dobro držao. Ti sama odluči kako želiš, istina je da su čokoladne torte sigurnije za ticino, ali i ledeni vjetar se može održati ispod ticina. Puno sreće i uživaj u radu s torticom!!!

  38. #388

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    80

    Početno

    LIMA torta za vjenčanje ti je prekrasna!!! Kako si lijepe ruže napravila! Svaka čast! Koliko si se nervirala oko torte, a zaista je super!!!

  39. #389

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    6

    Početno

    vidjela sam da ste napisale da ticino treba bojati u gumenim rukavicama inače ostanu "šarene" ruke
    a da li ta boja ide dolje sa kihinjskog elementa?
    mislim ono - na čemu ste bojale ticino? daska? vrečica? plastični stoljnjak?
    meni je najlakše mjesiti na kuhinjskom elementu, ali ne bi rado da ga poslije ne mogu oprati... :/

  40. #390
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Na radnoj ploči kod bojanja, ostalo na drvenoj dasci.
    S radne ploče sam svu boju bez problema očistila.

  41. #391
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    a gdje mogu kupiti boje za ticino??

    ja ću za početak samo obložiti tortu sa ticinom i možda napisati ime moje malene i nekakvu malu figuricu ili slično što priliči krštenju

    u ponedjeljak ću raditi ticino, moglo bi biti još pitanja

  42. #392

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,118

    Početno

    u bilo kojem supermarketu, Interspar, Kaufland, Billa. Tamo imaš one u tubici i u prahu.

  43. #393
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Ja sam sve radila na radnoj ploči i nije ništa ostalo, na rukama 1-2 dana i poslije se opere.

  44. #394
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    evo kupila nekakve boje u konzuma

  45. #395
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    a recite mi još nešto...ajme znam da sam dosadna

    ja bi tortu napravila bijele boje, i onda bi napravila oko torte jednu mašnicu, e sad mi recite jel ta smjesa onda odmah bude bijela?

    i onda ako idem raditi mašnicu, jednostavno otkinem komadić i u njega dodajem boju jel tako?

  46. #396
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Smesa bude bela kao sneg
    Tako je,otkines komadic i obojis ga u koju boju hoces.
    Ja sam radila masnu
    A i pravila sam 2 smese.prvom nisam bila zadovoljna,pa sam je iskoristila za eksperimentisanje s bojama koje sam nabavila,da vidim koja ce mi kako ispasti i koja ce mi se najvise dopasti za masnu.
    I sve sam to uradila neki dan ranije
    Odgledala sam filmice na Yuo Tube,sve o pravljenju masne...

  47. #397
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    kakvu fruktozu vi kupujete, ja sam kupila nešto u dm-u ali mislim da to nije fruktoza????
    baš sam smotana

    u kakvoj je bočici ta vaša fruktoza

  48. #398
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    U kutiji, pakovanje od 500 g, iz DM-a.

  49. #399
    laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    232

    Početno

    ma krivo sam kupila

    a ništa, odustajem....prekasno mi je sad..

  50. #400
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Spremam se u novu avanturu.
    Cura je zaželjela princezu sa svjetlucavom haljinom
    Vidim da ima za kupiti sedef boja u prahu i šljokasti posip.
    E sad, što je bolje, dodati sedef u ticino kao boju ili posipati taj posip po gotovoj haljini, jel netko probao?

Stranica 8 od 46 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •