Evo i naše torte.
Evo i naše torte.
Super su!!!![]()
Baš su ti lijepe torte, posebno bubamara.
Kako si dobila tako lijepu crvenu boju?
Hvala![]()
Dodavala sam jakoooo punoooo crvene boje dok nije postala takva.
Evo i naše torte.
http://public.fotki.com/diiina/
Divno!
Patikice su ti![]()
Ja mutim drugu tortu![]()
Reformica mi se srozala,a dok se ucvrstila vec sam je omrzla i otpisala za ukrasavanje![]()
Sad sam umesila od keksa,valjda ce cvrsce stajati,pa ukrasavam veceras kada se stegne![]()
Pravila sam i drugu masu,ona prva mi je suvise zrnasta i kida se,valjda sam stavila previse secera jer se lepila.Ova druga je cini mi se dobra.
Koja ti je ovo torta ispod plavog pokrivača?indira prvotno napisa
Izgleda tako njami.
Inače torte su ti super, pogotovo cipelica.
HVALA! Plava je trebala biti čokoladna prema receptu koji sam prvi puta radila (to je onaj srednji dio), pa pošto je bila dosta niska napravila sam dva dodatna biskvita sa orasima i običnu bijelu kremu (mlijeko+brašno) da je povećamo, a dominirao je okus čokolade, bila je prava bomba.
Odiseja je gotova![]()
Slikala sam svoje "remek delo"pa cu ubaciti slike kad stignem.
Ledja me otkidaju od visesatnog stajanja a prsti su mi indigo plavi![]()
No,MM je priznao da je lepa :D
Jedva cekam da vidim da li ce se slavljenici dopasti,to je najvaznije![]()
Cure moje, napravila ja onu tortu za vjenčanje. Ruže su mi ispale zbilja lijepo (da ne kažem savršeno) i sve je izgledalo obećavajuće, no torta je na kraju bila blagi fijasko (meni).
Tortu sam premazala marmeladom od marelica ali sam ju trebala skroz rastopiti, mislila sam da će ticino pokriti neravnine, kad ono :shock: , izgledalo je katastrofalno grbavo, pa sam ja nešto u hodu ispetljala, no nije to ono što sam zamislila, uz to, žurili smo se spremati (nas četvero na svadbu), imala sam migrenu, u stanu je bilo vruće pa se sve cijedilo, grozničavo sam trpala ukrase da pokriju neravnine... ma dan za ne ponoviti se.
Inače, forma je bila zadana, sve je na vjenčanju bilo bijelo-zeleno pa sam htjela napraviti i takvu tortu s mladenkinim buketom na vrhu.
http://public.fotki.com/malianiv/torta-1/
Napravila sam ticino masu i baš sam se iznenadila da je dobro ispala (na početku sam bila dosta :/ hoće li se sve to povezati).
No, kad sam je htjela razvaljati, lijepila mi se za podlogu. Stavila sam na podlogu šećera u prahu i svejedno se lijepila. Na kraju je sve bilo puno šećera, a ona se lijepi.
Pa sam stavila papir za pečenje i posipala ga šećerom u prahu, i opet mi se ticino zalijepio za papir.
Sad stoji (zamotana u celofan) i gledam u nju. A popodne slavljenik treba puhati svjećicu.![]()
Ja koristim gustin za posipavanje. Ništa mi se ne lijepi, a ticino tak i tak nitko ne jede.
Dok je topli, tek napravljen ticino jako se lijepi. Potrebno je da malo odstoji, recimo da se napravi dan prije upotrebe![]()
LIMA, meni tvoja torta uopće ne izleda kao totalni fijasko.
Dapače, krasna je.
Evo nase torte i rodjendanskih slika :D
http://public.fotki.com/katili/ivin-rodjendan/
Hvala!
Kaze MM gledajuci me ispod oka-"a zasto ovoj dvojici nisi pravila nikada nesto takvo?"
A ja mu kazem da nisam bila na forumu(frkce na forum)i da cu tek praviti
tek sam pocela...
A sveki sam narocito fascinirala,sve je obilazila oko torte,zagledala u neverici da sam to ja uradila,tako glatko,tako sjajno,morala je i da pipne![]()
Migulica,hvala na strpljenju i savetima![]()
Pročitala sam ovaj topic u jednom dahu
moram priznati da više dobrih (najboljih) savjeta o ticino masi na jednom mjestu nisam našla - hvala, hvala, hvala...![]()
eto, spremam se i ja isprobati miguličin recept, pa bih svakako još jednom - prije nego se po prvi puta upustim u ovakvu avanturu - htjela pitati za savjet(e):
- planirala sam raditi ledeni vjetar i nastavno savjetima iz ovog topica, nakon krajnjeg sloja šlaga, obložila bih tortu još jednim slojem "kore"
- koru (također nastavno vašim savjetima) planiram premazati butterkremom...
e, sad - pitanja:
što je butterkrema? - da li se to kupuje gotovo ili se to radi doma?
ako se radi doma, jel mi može netko napisati koji provjereni recept?
kad radim ticino masu? - da li je radim onaj dan kad kad i tortu tj. kad je želim ukrasiti ili pak dan-dva prije (pa je u vrečici ostavim na sobnoj temperaturi)
koliko vremena (dana) je potrebno da se ukrasi osuše? da li se suše na sobnoj temperaturi?
znam... brdo pitanja... al vjerujem da su na pravom mjestu i da budem dobila prave odgovore...
zahvaljujem unaprijed na odgovorima![]()
Naša avantura s ticino masom završila je tako što sam je razvaljala na backpapiru i tako prebacila na tortu. Napravila sam Pocoya i leptire. Iako nisam likovno vještasin je prepoznao omiljenog junaka i leptire tako da je zadatak uspješno obavljen. 8)
U subotu imamo obiteljsku feštu pa ću napraviti još jednu tortu, ostalo mi je ticino mase, stoji zamotana u prozirnu foliju. Baš me zanima hoće li ova odstajala masa biti manje ljepljiva.
Buterkrem nisam nikada radila svaki recept koji sam vidjela zvučao mi je malo pretežak s puno margarina rađe sam stavljala neku običnu kremu.
ticino možeš raditi puno ranije i neka stoji u vrećici a figurice meni su bile suhe preko noći (radila sam ih kasno na večer i u jutro bi bile suhe).
samo pitaj ako što još nije jasno!!!
Ja sam gornju koru premazala pekmezom i sve je čvrsto stajalo.
evo savjeta i odgovora mirnela:
planirala sam raditi ledeni vjetar i nastavno savjetima iz ovog topica, nakon krajnjeg sloja šlaga, obložila bih tortu još jednim slojem "kore"
- koru (također nastavno vašim savjetima) planiram premazati butterkremom...
Nemoj raditi ledeni vjetar jer su šanse da ti sve dobro ispadne bitno smanjene. ledeni vjetar je premekan, i kore, a kamoli šlag.
Rizik je prevelik jer ne znaš kako se masa ponaša, a šteta da cijeli trud bude upitan....
što je butterkrema? - da li se to kupuje gotovo ili se to radi doma?
butterkrema ti je margarin za kreme u jednaki omjer šećera u prahu....
u principu odvratnog okusa, ali skuži samo za zabetonirati tortu prije ticina. ja osobno sam ga koristila do sada mozzda 3-4 puta kad je torta izvana stvarno morala biti jako zagleđena i bez ijedne grbe. Inače radim radije bez...torta bude malo grbava, ali mi je zao da cijeli dojam dobre torte pokvarim s butterkremom (jer inače nikad, nikad ne radim torte s margarinom!)
ticino masu napravi unaprijed....jer ssve raditi u jednom dahu je naporno....
figurice se suse ovisno o smjesi, vlazi u stanu, temperaturi...recimo 12 sati i trebale bi biti sasvim solidno suhe.
uh, evo meni se krštenje približava a još nisam ni recept za ticiono isprintala
ovih dana bi mogla zamijesiti tu masu pa da vidim oće mi dobro ispasti
ali moja mala ljepotica mi ne dopušta ništa, stalno moram biti uz nju, nije lako, jedva da i ručak skuham, kad je preživahna![]()
nego vidim da je bolje da napravim tu smjesu par dana ranije jel tako :?
i da ju držim na sobnoj temperaturi?
eh, ajde dajte mi nekakav recept za finu torticu,, imam ja par recepata od mame (ona će mi pomoći raditi jer ja inače i nisam baš za to 8) ) ali bi baš voljela neku novi recept, i možda da je torta više onako čokoladna iznutra, jer ja volim jedino čokoladne i kremaste torte![]()
i još mi recite ako imate nekakve stranice za prijedloge da ukradem kako će mi torta izgledati, za početak ja ne bi ništa spektakularno, nego nešto skroz jednostavno
indira i migulicahvala na brzim odgovorima
što se tiče ledenog vjetra - migulica, razuvjerila si me- odustajem od ledenog vjetra...
al sad sam tek u nedoumici...
naime, nemam ni najmanju ideju o tome kakvu bih tortu mogla složiti...
nisam iskusna baš sa tortama ili biskvit-kolačima (više mi leže, dizana tijesta i kojekakvi keksiči, medenjaci.... a ledeni vjetar je jedini kolač koji mi je mogao proći pod "tortu"...
migulica, a s čime ti onda premazuješ torte prije ticino mase, ako ne stavljaš buterkremu? jel može ići krema od torte onda ili je bolje da sve premažem marmeladom?
jel ima netko kakvu ideju - neka torta sa laganom kuhanom kremom?
uh, uh... idem malo guglat :/
laura_001, evo par linkova sa punooo ideja:
http://www.cakecentral.com/
http://www.patacake-parties.com/
http://www.funcakes.co.uk/
I da, napravi smjesu par dana prije, drži je na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj vrećici.
Tako možeš raditi ukrase svaki dan pomalo, jer je jako naporno raditi sve zadnji dan.
Mirnela možda ti ovo pomogne, ja sam je pravila za one šlapice (negdje gore je link sa tortama) i odozgo sam samo premazala sa ovom kremom iz torte i na to ticino, bilo super.
MILKA TORTA
Biskvit:
5 bjelanjaka, 3 zlice secera, 5 zlica mljevenog petit keksa, 5 zlica mljevenih ljesnjaka, pola praska za pecivo
izmutiti cvrst snijeg od bjelanjaka, dodati secer, keks, ljesnjake i prasak za pecivo
(peci 3 puta - da se dobiju 3 biskvita)
Fil:
15 zumanjaka i 11 dkg secera dobro izmutiti, dodati 10 zlica gustina
sve to ukuhati u 7 dcl mlijeka
u hladan fil dodati: 20 dkg margarina, 10 dkg mljevenog petit keksa, 10 dkg mljevenih ljesnjaka i krupno naribanu bijelu i mlijecnu milka cokoladu
slagati na tacnu: biskvit, fil, biskvit, fil, biskvit, ostatak fila
indira, znaš možda za koju veličinu kalupa je ovaj recept?
I da li mogu biskvit ispeči odjednom pa ga prerezati na 3 dijela?
Mislim da je 26 ali nisam sigurna, a ja sam pekla 2 (jedan sam rezala) nisam baš vješa u rezanju ali mislim da možeš jer sam ja ovaj prerezala bez problema
indira, super mi se čini ova milka torta![]()
nego, kako kad stavišfil, kako onda stavljaš ticino masu???
misliš da se ticino ne otopi? nije se otopio sve je super stajalo. Ja na svaku tortu ispod ticina stavim kremu koju imam na toj torti ništa posebno. jedino tortu od sira se nisam usudila obući u ticino.
indira,indira prvotno napisa
za recept...
al imam pitanje: ovaj "biskvit" sa bjelancima me asocira na biskvit tj. koru kod ledenog vjetra... bude to dovoljno čvrsto za ispod ticina?
a koliko debele ispadnu kore od navedenog recepta?
znam... već sam dosadna :/
torta je isprobana ispod ticina, sve je bilo čvrsto samo u mom slučaju torta je prenoćila u frižideru da se malo učvrsti i onda obložena ticinom.al imam pitanje: ovaj "biskvit" sa bjelancima me asocira na biskvit tj. koru kod ledenog vjetra... bude to dovoljno čvrsto za ispod ticina?
a koliko debele ispadnu kore od navedenog recepta?
kore nisu pretjerano debele ali kad su tri torta je dosta visoka.
samo ti pitaj, glavno da uspije, a onda dolazimo da probamo![]()
nego-DA ISPROBAMO!![]()
Radi milku....bolja je varijanta!
ledeni vjetar su kore od vjelanjaka i niceg drugog, a u milku idu i lješnjaci i mislim malo brašna (ALI nisam sigurna)....tako da je drugačije strukture. Moja Ninja torta je bila ledeni vjetar.....jako lijepo se držala...dok je nismo satrali!![]()
nagovorile ste me, cure![]()
definitivno javim kak bude prošlo (i slike narafffski)
hvala vam još jednom![]()
Ja sam radila tortu ledeni vjetar i obložila je ticinom i sve je uspjelo kako treba na ovoj torti:
http://public.fotki.com/Sebica/fotke_od_sebica/
Radila sam klasični ledeni vjetar i to od 25 jaja, svaku koru sam pekla posebno, znači raspodijelila sam sve sastojke u pet dijelova jedino sam dodala žlicu-dvije glatkog brašna u svako biskvitno tijesto tako da se kore nisu raspadale dok sam ih odvajala od papira za pečenje. Kore sam napunila kremom, voćem i šlagom i ispekla još dva biskvita kao za roladu i obložila tortu gore i sa strane i lijepila žutom kremom od ledenog vjetra i dobro utisnula da bude ravno. Onda sam namazala veoma tankim slojem buttercrema (koji je zaista jako sladak- izmiksati oko 10 dag margarina i dodati ok 25 dag šećera tako da se dobije glatka masa) jer drugačije se nije moglo izravnati sve neravnine i tortu sam stavila na dva sata u frižider i onda obložila ticinom. Tortu sam vratila u frižider bez figurica i preživjela je cijelu noć bez brige. Prije nek smo stavili tortu na stol stavili smo gore teže figurice i zalijepili ih s malo vode i sve je prošlo ok. Čak smo malo torte i smrznuli i ticino se još uvijek dobro držao. Ti sama odluči kako želiš, istina je da su čokoladne torte sigurnije za ticino, ali i ledeni vjetar se može održati ispod ticina. Puno sreće i uživaj u radu s torticom!!!
LIMA torta za vjenčanje ti je prekrasna!!! Kako si lijepe ruže napravila! Svaka čast! Koliko si se nervirala oko torte, a zaista je super!!!
vidjela sam da ste napisale da ticino treba bojati u gumenim rukavicama inače ostanu "šarene" ruke![]()
a da li ta boja ide dolje sa kihinjskog elementa?
mislim ono - na čemu ste bojale ticino? daska? vrečica? plastični stoljnjak?
meni je najlakše mjesiti na kuhinjskom elementu, ali ne bi rado da ga poslije ne mogu oprati... :/
Na radnoj ploči kod bojanja, ostalo na drvenoj dasci.
S radne ploče sam svu boju bez problema očistila.
a gdje mogu kupiti boje za ticino??
ja ću za početak samo obložiti tortu sa ticinom i možda napisati ime moje malene i nekakvu malu figuricu ili slično što priliči krštenju![]()
u ponedjeljak ću raditi ticino, moglo bi biti još pitanja![]()
u bilo kojem supermarketu, Interspar, Kaufland, Billa. Tamo imaš one u tubici i u prahu.
Ja sam sve radila na radnoj ploči i nije ništa ostalo, na rukama 1-2 dana i poslije se opere.
a recite mi još nešto...ajme znam da sam dosadna![]()
ja bi tortu napravila bijele boje, i onda bi napravila oko torte jednu mašnicu, e sad mi recite jel ta smjesa onda odmah bude bijela?
i onda ako idem raditi mašnicu, jednostavno otkinem komadić i u njega dodajem boju jel tako?
Smesa bude bela kao sneg![]()
Tako je,otkines komadic i obojis ga u koju boju hoces.
Ja sam radila masnu![]()
A i pravila sam 2 smese.prvom nisam bila zadovoljna,pa sam je iskoristila za eksperimentisanje s bojama koje sam nabavila,da vidim koja ce mi kako ispasti i koja ce mi se najvise dopasti za masnu.
I sve sam to uradila neki dan ranije![]()
Odgledala sam filmice na Yuo Tube,sve o pravljenju masne...
kakvu fruktozu vi kupujete, ja sam kupila nešto u dm-u ali mislim da to nije fruktoza????
baš sam smotana
u kakvoj je bočici ta vaša fruktoza
ma krivo sam kupila![]()
a ništa, odustajem....prekasno mi je sad..
Spremam se u novu avanturu.
Cura je zaželjela princezu sa svjetlucavom haljinom![]()
Vidim da ima za kupiti sedef boja u prahu i šljokasti posip.
E sad, što je bolje, dodati sedef u ticino kao boju ili posipati taj posip po gotovoj haljini, jel netko probao?