Citiraj stella5 prvotno napisa
isčitavajući vaše postove, nametnula su mi se neka pitanja:

1. da li se 'podnose' ticino i šlag od tučenog slatkog vrhnja ili hople?
bitno mi je znati da li se jedno topi u dodiru s drugim ili nešto drugo.
Jednom sam to probala i završilo je neslavno. Sad koristim isključivo šlag koji se miksa s vodom i dodam kremfix u njega.

Citiraj stella5 prvotno napisa
2. po ovome što sam shvatila, ticino se na zraku stvrdnjava, zar nije onda npr. pokrov za tortu od ticina tvrd za rezanje, da li puca kad se reže?
Kod rezanja je jako podatan. Ja tortu držim u fridžu, a van je izvadim nekih pola sata prije rezanja i bude super.

Citiraj stella5 prvotno napisa
3. da li tortu obloženu i ukrašenu ticinom mogu čuvati u frižideru, ili će mi se to sve skupa otopiti?
Vidi odgovor pod dva + obično ju napravim dan-dva ranije (ovisi o malim ukrasima) i do sad se nije rastopila.

Citiraj stella5 prvotno napisa
4. da li je baš nužno premazati buttercreamom tortu prije stavljanja ticina ili može ticino ići i 'nasuho'?
Nije nužno, ali ticino se bolje "lovi" na tortu, a i s buttercreamom najbolje pokriješ sve udubine i onda možeš ticino lijepo zagladiti.
Torta neće biti "grbava".
Ne koristim klasičan buttercream već sam kupila Kremu za kremšnite (miješa se s vodom) i dodam manju količinu margarina i štauba.
Tako ne ispadne preteška, a i fina je.