-
Bok!
Normalno je da se ticino masa lijepi nakon što se svi sastojci povežu i masa postane kompaktna no trebalo bi ju još neko vrijeme mijesiti i ako se počne trgati i jako lijepiti za radnu površinu trebalo bi posipati čistu radnu površinu s šećerom u prahu i mijesiti gore masu. Ako se lijepljenje ponovi, ponoviti postupak. Treba paziti da ne bude previše šećera u prahu jer bi se masa mogla previše stvrdnuti i prilikom izrade figurica mrviti. Moja je masa bila pretvrda poslije spajanja sastojaka pa sam stavila par žlica hladne vode i još neko vrijeme mijesila masu i ispala mi je savršeno podatna i rastezljiva! Moja prva ticino masa je bila bez želatine i bez glicerola, ali čisti promašaj. Figurice su se dale napraviti, ali smjesa je bila jako nestabilna i nije se baš dalo nešto lijepo iz nje napraviti. Ja sam iz ticino mase onako bezveze probala raditi latice ruža i onda ih naredala jednu za drugom i zarolala u roladu i ispala je prekrasna ruža. Nije mi se ništa lijepilo, čak na podlogu nisam trebala posipati šećer u prahu.
Dobro pazite dok prekrivate tortu ticinom da radna površina bude potpuno ravna i glatka (ja sam je razvaljala na staklenom stolu) i da se dobro posipa šećerom u prahu i podloga, a i malo masa pa se malo razvalja i onako rukom makne dolje šećer u prahu. Onda se razvalja na željenu dužinu ( vodite računa da zbrojite dužinu kolača i stranica da ne bi prekrivač bio premali ) i valjkom zarola i polako prekriva kolač. Kolač bi bilo najbolje izvana prekriti tankim biskvitom i zaravnati tankim slojem buttercremom ( 1 dio šećera i 2 dijela margarina koji se izmiksaju u glatku kremu). Sretno s torticom i očekujemo slikice!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma