Page 4 of 46 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 151 to 200 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #151

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    veseli Baltazargrad
    Posts
    1,559

    Default

    ja danas krećem u izradu ticino mase....nadam se da bude uspjelo....

  2. #152

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Oprez, nemojte sami mljeti šećer, kupite onaj u prahu!
    Nedavno sam radila ticino i po savjetu MM-a doma samljela šećer (u skladu s recesijom, jer je šećer u prahu duplo skuplji od običnog ) i pokajala se - užasno se lijepio, a zatim pucao, jedva se dao izvaljati i pokrov mi je popucao prilikom stavljanja na tortu. Masa nije bila ni nalik onoj koju sam 1.x radila (s kupovnim šećerom u prahu) i koja je ispala super (možda mrvicu pretvrda, ali podatna). Sve je bilo nekako zrnato, grubo.

  3. #153

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    veseli Baltazargrad
    Posts
    1,559

    Default

    pošto je jako kasno a ja pišem post bit ću kratka...
    ticino masa napravljena bez problema...jedino kaj zamjećujem da moram paziti posuđe koje koristim jer ovaj ljepljivi osjećaj teško odlazi
    u foliji je čeka ukrašavanje koje će nastupiti sutra navečer.... :D

  4. #154
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    nikako domaći mljeveni šećer!
    neće biti dobro.....
    ja sam sama sebi smiješna....kad nadjem šećer na nekoj akciji gdje je kunu jeftiniji kupujem po 6-7 kg....iz svih ormarića moje skromne kuhinje ispada šećer.....
    bravo stelitta!...samo naprijed

  5. #155
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    nikako domaći mljeveni šećer!
    neće biti dobro.....
    ja sam sama sebi smiješna....kad nadjem šećer na nekoj akciji gdje je kunu jeftiniji kupujem po 6-7 kg....iz svih ormarića moje skromne kuhinje ispada šećer.....
    bravo stelitta!...samo naprijed

  6. #156
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    Ako zeliš koristiti ticino , nemoj raditi parfe tortu, neće ti izdržati težinu.
    Jedina varijanta s parfeom koja donekle prolazi jest da torta ima klasično 3-4 sloja tijesta koji su između ispuneni parfeom....
    Morala bih probati ovo sa biskvitima i između parfe. Moji obožavaju parfe, a htjela bi da torta lijepo izgleda pa bi je obložila ticinom. Jel itko ikada pokušao napraviti tu verziju?
    Iako, ako uspijete obložiti ledeni vjetar, koji je meni puno mekši od parfea, mislim da ni s parfeom ne bi trebalo biti problema. Ili možda griješim?
    Da, kako radite buttercream? Kakvog je on okusa? Da li je jako težak?

  7. #157

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default

    Migulica, čini mi se da sam čitala negdje da si stavljala ticino na švarcvald tortu? Pa jel može recept za taj švarcvald

  8. #158
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ne, nisam. Previše šlaga da bi bila sigurna da će uspjeti

  9. #159

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default

    Znači učinilo mi se
    Pošto sam nikakva kuharica jel može neki recept za kremu s jajima?

  10. #160

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Manch, ja sam radila švarcvald, samo nisam izvana premazala šlagom nego pekmezom od višanja i prekrila ticinom. Sve je bilo ok, izdržala je težinu i transport bez problema.

    Recept:

    Prhko tijesto
    12,5 dag brašna
    1 dag kakaa
    na vrhu noža praška za pecivo
    5 dag šećera
    1 vanilin šećer
    malo soli
    7, 5 dag maslaca
    žličica kiselog vrhnja ako je previše prhko

    tijesto izbosti vilicom i peći 15 min na 200-225 C

    Biskvit
    4 žumanjka
    4 bjelanjka - snijeg
    24 dag šećera
    24 dag brašna
    8 žlica kipuće vode
    6 žlica ulja
    1/2 praška za pecivo
    1 (ili 2) žlice kakaa

    Peći na 180°C cca 50'

    Nadjev
    Uzeti 2,5 dcl soka iz stakleneke od višanja. Uzeti nekoliko žlica tog soka i umiješati u nj 3 dag gustina. Ostatak soka zakuhati i u to vruće dodati ovu smjesu s gustinom. Sve skupa miješati na vatri 2-3 min dok se ne zagusti. Maknuti s vatre, dodati ocijeđene višnje i ohladiti. Naknadno u to dodati 2,5 dag šećera i 3 žlice trešnjevače.

    Šlag
    1/2 l slatkog vrhnja utući u šlag.

    Gorka čokolada

    Slaganje
    prhko tijesto-višnje-šlag-naribana gorka čokolada- biskvit-višnje-šlag-naribana gorka čokolada-biskvit.

    Ako ti se ne da raditi prhko tijesto, slobodno ga preskoči - biskvit je dovoljno visok da ga možeš prerezati na 3 dijela.

  11. #161

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default

    Hvala, draga

  12. #162

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default


  13. #163

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tuzla; BiH
    Posts
    569

    Default

    Hvala Migulice , sada sam pravila ticino i izgleda da je uspio


    vidiš u koja doba mame sa troje djece prave ticino hehehe

  14. #164
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:

  15. #165

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    veseli Baltazargrad
    Posts
    1,559

    Default

    litala ja sam po prvi put radila tortu s ticinom prije desetak dana i dala sam si kreativi da radi...mame su mi samo rekle pokunjeno da sam im postavila malo preveliki standard za njihove rođendane
    dakle ako si kreativna ticino će te razveseliti....puno sreće!!! :D

  16. #166
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    ah, "sreca" moja je u tome sto mu se jos bar nekoliko mjeseci necu moci prepustiti iz cisto nekih tehnickih razloga - tim vise cu imati vremena da mastam i kombiniram i planiram i ........

  17. #167
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    paaa....ticino je malo zarazan...slažem se s tom tezom.
    ali veseli ljude, pa je opravdano!

  18. #168

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    veseli Baltazargrad
    Posts
    1,559

    Default

    ja sam doduše radila do kasno u noć ali kako sam inače sklona kreativnom izričaju ma baš mi je "lijepo upala ta ticino masa". Radila sam tortu na dva kata....jedino kaj sam morala ujutro čistiti kao da je bio na radnom stolu 3. svjetski....(u 4 ujutro nisam više imala snage). Jedva čekam drugu prigodu da ju opet radim....

  19. #169
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by litala
    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:
    Eh, kako te razumijem...

  20. #170
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ok...onda imam nekih novih radova koje mozete pogledati na...
    http://www.flickr.com/photos/26958376@N06/
    posebno sam ponosna na tigra i zmaja http://www.flickr.com/photos/26958376@N06/3539286208/

  21. #171

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default

    Zahvaljujem na pomoći, a posebno Migulici na receptu za ticino. Sinoć sam prekrivala tortu, i ispala je zadovoljavajuće, s obzirom na stanje mojih živaca kako sam počela raditi i imam sve manje vremena. Boje sam uspjela nabaviti samo u prahu, prvo sam ih rastvorila kapljicom vode a onda mijesila u ticino, smjesa nije pucala. Jedino što su boje ispale ružnjikave, ali šta da radim, u Sarajevu nema boljih, a Sve i svašta dostavlja samo u RH.

    I da, zarazno je, jedva čekam praviti drugu

  22. #172
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ni naše boje nisu zadovoljavajuće....dapače čista frustracija.
    super da je s tortom ispalo ok....samo naprijed...postoje super web strenice od Aine2
    http://www.flickr.com/photos/extra-icing/
    tamo mozes vidjeti neke snimkice besplatno kako se što radi....

  23. #173
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    ajme, migulica, torte su prekrasne - to je prava umjetnost

  24. #174

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default

    Zaboravih reći da sam mijesila boje u ticino bez rukavica.
    Pogađate kakvi su mi prsti danas

  25. #175
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Opet ja s pitanjima .
    Ovako, jel itko probao obući parfe u ticino, a da je to stajalo dan-dva?
    Pokušala bih, ali me strah fijaska, jer mi je htino i bitno. Napravila bih parfe tortu, onu s puno kreme, gore stavila biskvit i sve premazala nekom kremom da mogu staviti ticino. Što mislite hoće izdržati?

  26. #176
    bfamily's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    694

    Default

    Quote Originally Posted by litala
    samo sam dosla reci onoj koja je isla stavljat one linkove na one bijesno prekrasne torte - da mi je shebala cijeli vikend!


    od petka samo blejim po slikama i ne mogu prestat gledat i slinit!! :shock:


    a sto je najgore - stalno se premisljam kako bi i ja tako nesto isla radit?? :shock: :shock:
    Evo potpisujem ovo od a-ž

  27. #177
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    ni naše boje nisu zadovoljavajuće....dapače čista frustracija.
    super da je s tortom ispalo ok....samo naprijed...postoje super web strenice od Aine2
    http://www.flickr.com/photos/extra-icing/
    tamo mozes vidjeti neke snimkice besplatno kako se što radi....

    :shock: zabogamiloga - imaj milosti! :shock:




  28. #178
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by Žabica
    Opet ja s pitanjima .
    Ovako, jel itko probao obući parfe u ticino, a da je to stajalo dan-dva?
    Pokušala bih, ali me strah fijaska, jer mi je htino i bitno. Napravila bih parfe tortu, onu s puno kreme, gore stavila biskvit i sve premazala nekom kremom da mogu staviti ticino. Što mislite hoće izdržati?
    Evo da odgovorim sama sebi.
    Parfe tortu, probna verzija, stavila ticino direkt na parfe, nije se rastopilo nista, stajalo preko 24 sata na parfeu i sve ok. Za dulje vrijeme ne znam , jer smo smazali tortu.

    Parfe torta za poklon, torta veličine 30x25 cm, slagala sam: biskvit, hrpa parfea, 4 okusa, visine nekih 9 cm, na to jedan tanki biskvit, kad se stislo, sve premazala kremom od jaja, bijele čokolade, šećera i margarina, gore stavila ticino, ukrasila. Izdržalo sve bez ikakvih problema. I baš sam happy, naša omiljena torta može s ticinom :D .

  29. #179
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    super!
    Po meni najbolje je da se svatko za sebe odluči na parfe s ticinom....moze biti ozbiljnih problema, ali i moze biti skroz ok....
    drago mi je da je bilo OK!
    ima koja fotka??

  30. #180
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    migulica kako dobiješ crnu boju? dal nešto mješaš ili imaš crnu boju?
    Treba mi za raditi gume i treba biti baš crna boja!!!

    Zadnji put kad su mi trebale crne cipelice onda sam bojala s bojom ali je ostajao otisak boje na ruci i bila je manja površina pa se nekako dalo.
    Al za gume i to od bagera ima puno za pofarbati
    :/

  31. #181
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    crna boja je koma! nema dobre...kojiko ja znam.
    Ja ti sve bojam kistom i crnom bojom otopljenom u malo vodke.
    Mozda da napraviš kotače i poslazeš ih na tortu i tek onda bojaš?

  32. #182
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    I mene ste zarazile, još od imendana.
    Moram stavit svoju tortu
    Prezadovoljna sam! Ticino je zakon!
    A za Migulicu - nemam riječi! Divno! Ti od toga živiš, jelda?

  33. #183
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    crna boja je koma! nema dobre...kojiko ja znam.
    Ja ti sve bojam kistom i crnom bojom otopljenom u malo vodke.
    Mozda da napraviš kotače i poslazeš ih na tortu i tek onda bojaš?
    mda već sam te pitala s čim bojiš oči,
    pa od tad boju otopim u malo vodke i super je za male površine, al kotači...

  34. #184
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ne Ifigenija....ne
    ja brijem na muzeje! Oduvijek!

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!

  35. #185
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by migulica

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!
    Izgleda da samo moram nabaviti veći kist a moji dečki vole najviše jesti te obojane dijelove, što tamnije to bolje

  36. #186

    Default

    Ja bih vas molila da mi navedete sastav tih boja, naime moja curka u subotu slavi rođendan pa bih je željela iznenaditi tortom samo je problem što je alergična na jaja. Da li u tim bojama ima nekaj kaj je vezano za jaja u prahu, možda?
    Hvala vam unaprijed !

  37. #187
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    super!
    Po meni najbolje je da se svatko za sebe odluči na parfe s ticinom....moze biti ozbiljnih problema, ali i moze biti skroz ok....
    drago mi je da je bilo OK!
    ima koja fotka??
    Možda je do recepta za parfe, ne znam, ma bitno da je izdržalo i da ću sada bez straha raditi parfe u kombinaciji sa ticinom.

    Fotke za sada nemam. biti će...

  38. #188
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by monax
    Quote Originally Posted by migulica

    Kotače s bojom...nema druge, samo malo veći kist!
    Izgleda da samo moram nabaviti veći kist a moji dečki vole najviše jesti te obojane dijelove, što tamnije to bolje
    Pofarbala sam kotače prije 2-3 dana i još se boja nije sasušila,
    mljackavo na dodir.
    Uspjela sam kotače nekako zalijepiti na traktor, ali crna boja zaista je bljak.
    Žao mi je da nisam ostavila sive kotače, kad se mali dijelovi boje onda ok.
    Večeras slikamo tortu, pa ću prikeljit sliku!

  39. #189

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zadar/Preko
    Posts
    88

    Default

    Jedno pitanje. Može li ticino na čokoladnu glazuru?

    Probala sam ticino prema receptu od Migulice i super je ispao.
    Prošli put sam ga stavljala na buttercream ali mi se ne sviđa, preslatko je, pa bi sad probala na čokoladnu glazuru.

  40. #190

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    80

    Default

    Ticino može na čokoladnu glazuru! Ja sam probala staviti na sachericu i super je ispalo.

  41. #191

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zadar/Preko
    Posts
    88

    Default

    Super!!! :D Hvala. Radim tortu ovaj vikend curici za rođendan. Ja se nadam da će biti dobra.

  42. #192
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    evo da vam pokazem zašto više volim raditi torte zimi...kad je puno puo manje vlage u zraku....
    smjesa se znojila, boje su zezale...itd itd...
    http://public.fotki.com/migulica/tin.../p1012493.html

  43. #193
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Ovako se i moja znojila, razmekšala čak se i u frižideru raskeljila-rascmoljila.

  44. #194
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    i moja....
    bila je u frizideru i kad sam ju "obukla" je krenulo....nikad nije bilo ovako.
    poprilično frustracije.

  45. #195

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    380

    Default

    A ja vec mislila da nesto nisam uradila kako treba. Isto mi se tako znojila torta i svetlucala je a ja sam bas zelela mat. Ali i pored toga, dete je bilo zadovoljno i bilo je mljac.
    Obecala sam sliku, ali od silnog uzbudjenja smo je zaboravili slikati .
    Migulica, meni je ova tvoja torta dobra i znojava .

  46. #196
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by polfezna
    Migulica, meni je ova tvoja torta dobra i znojava .
    I meni izgleda sasvim ok.

  47. #197
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ma ovo je sestra te torte.....
    http://public.fotki.com/migulica/cic.../p1012409.html
    no....mozda su zaboravili da ona nije bila znojava

  48. #198

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    816

    Default

    kako dobit smeđu boju za drvo?

  49. #199

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    380

    Default

    Migulica, woow!

    Willow_tree, jesi li probala sa mesanjem crvene i zelene?

  50. #200
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Migulice,svaka cast.
    Sve ljepsa od ljepse.Ja sam narucila gotovi ticino i spremam se raditi iduci tjedan barbie-tortu.Ako si pravila molim te stavi mi slikicu,ja nisam nasla.

Page 4 of 46 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •