Stranica 10 od 46 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #451
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    oriel super princeza!

    Ma sve su super, ali trebale ste ih prikeljiti na onu drugu temu. Mrak torte...tamo bude vise kao izlog

  2. #452
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    oriel - prekrasna torta
    Indira - hvala za link

  3. #453

  4. #454
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa
    oriel super princeza!

    Ma sve su super, ali trebale ste ih prikeljiti na onu drugu temu. Mrak torte...tamo bude vise kao izlog
    I ja sam razmišljala o tome, ali kako je ovaj topic u zadnje vrijeme aktivniji dodala sam tu.

  5. #455
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ma ovo je dobra tema jer su torte od ticino mase.
    Na ovoj drugoj temi mogu biti i ukrašene kojekakvim kremama.

  6. #456
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    slažem se s kalimero.
    btw, nisam dobila pp, jesi odustala?

  7. #457
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Tek sad sam pregledala sve torte s predzadnje stranice.
    Linda, moraš se malo više hvaliti :shock: ( i sa dječicom )
    Kalimero, originalna ideja i super izvedba
    lucij@ i anna-y, odlične

  8. #458
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Cure,svaka cast,super su vam torte!!!
    Ja sam napravila tek dve
    Trebalo je da rodim vise dece ili cu poceti da pravim torte na poklon

  9. #459
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s kalimero.
    btw, nisam dobila pp, jesi odustala?
    Čudno, poslala sam, možda u vrijeme prelaza na ovu formu foruma , imam tekst u svojim porukama pa ću ti proslijediti.

  10. #460
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Napravila sam još dvije torte sa ticinom. Krenilo mi
    http://public.fotki.com/mali-kalimero/torte/

  11. #461
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s kalimero.
    btw, nisam dobila pp, jesi odustala?
    Jel imas mjesta u inboxu? inace ti nece doci.

  12. #462

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    45

    Početno

    Kalimero, fantasticne otrte, svaka cast.

  13. #463
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Kalimero, super su torte! Svaka čast!

  14. #464
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Wow!!Super izgledaju!

  15. #465
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Hvala djevojke. Ponukana ovom temom morala sam i ja probati.

  16. #466
    Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,236

    Početno

    Drage žene, trebam savjete, kako vi sušite svoj ticino... nešto krivo radim kada nikako da mi se dokraja posuši...

    Koliko ga dugo sušite?

  17. #467
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Više bi ti pomogao odgovor od djevojaka koje toga više rade. Meni su se mašne sušile 2 noći i 1 dan. Onaj jarac za rezanje drva sušio se tri dana. Sve sušim na sobnoj temp. Valda zavisi koliko su figure debele.

  18. #468
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ma sve je to relativno....
    figurice mi se suše barem jedan dan....i ne mogu reči da su super čvrste, ali vjerojatnost je da im se neće nista destiti ako slucajno bubnu sa stola na pod (desilo se jedanput-dvaput).
    Prva i zadnja mašna koju sam radila se sušila ravno pola sata prije nego sto je isla na tortu.
    Nije stvar vremene rekla bih, nego kad radite sa smjesom nakon nekog vremena dobijete osjećaj što može prići, a što treba još vremene.
    E da nemojte nikada ostaviti figurice da vam se suse tamo gdje kuhate, jer vlaga koja se isparava nimalo ne pomaže....
    Stvari konstrukcijskog tipa kao sto Kalimero kaže...Onaj jarac za rezanje drva (Kalimero jako mi se svidja dio s drvima....malo si neobično uklopila u ostatak torte, ali dio s drvima mije bas odličan!), e taj jarac se ne bi smio raditi od ticina....jer se ticino ne moze dobro posušiti kako konstrukcija ne bi propala...Ja sam imala svojih veselja s konstrukcijama. Jednom sam radila tobogan od ticina i ostavila danima da se susi...Kad sam nakon nekoliko dana stavila figuricu dječaka na tobogan, naravno da je pukao....
    Takve konstrukcijske stvari se radi od smjese koja se zove pastillage. Od te smjese sam radila Matovilkinu kulu, Dvorac i tortu za 15.1.
    Ako želit emogu neći recept i objesniti postupak....jer je malkice zahtjevan.....

  19. #469
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    kalimero, ali i drugi, kak si dobila tak divna slova na zadnjoj torti? Imaš kalupiće?

  20. #470
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    kalimero, ali i drugi, kak si dobila tak divna slova na zadnjoj torti? Imaš kalupiće?
    Da imam one što se kupuju čokoladna slova pa sam probala u to natiskati ticino masu.
    Te kalupe sam blago premazala otopljenim margarinom, natiskala masu, stavila to na hladno, ali mi se slova nisu dala izvaditi dok nisam sve nakratko stavila u friz, onda izvukla slova i sušila na sobnoj temp.

  21. #471
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    ............
    Takve konstrukcijske stvari se radi od smjese koja se zove pastillage. Od te smjese sam radila Matovilkinu kulu, Dvorac i tortu za 15.1.
    Ako želit emogu neći recept i objesniti postupak....jer je malkice zahtjevan.....
    Ja sam jarac radila dva puta, isto mi je prvi puko čim sam ga premještala

    Može recept i postupak za masu pastillage

  22. #472
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i mojih bebi cipelica, zahvaljujući Lindi

    bebi cipelice

  23. #473
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mojih bebi cipelica, zahvaljujući Lindi

    bebi cipelice
    Preslatko... Bravo!

  24. #474

    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24

    Početno

    Kalimero svaka čast cipelice su za +10
    Posljednje uređivanje od indira : 11.02.2010. at 07:43

  25. #475
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Cipelice su kao prave!Bravo!

  26. #476
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    kalimero

  27. #477
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Hvala djevojke

  28. #478

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    migulice hvala ti do neba na receptu za ticino.
    mislila sam da ja nikad necu moci tako nesto napraviti.
    odvazila se i probala i prezadovoljna sam kako je sve ispalo.
    nazalost nemam trenutno ni jednu fotografiju tortu da vam pokazem.
    pravila sam winie the pooh gozbu..djeca su bila odusevljena

    molim vas ako je netko pravio tom i jerry 3D tortu, da stavi sliku ili link s neta gdje bih mogla pogledati nesto slicno.
    trebala bi napraviti jednu takvu tortu, pregledala sam puno toga ali nisam bas puno pronasla.

    hvala..

  29. #479
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    čitam već dva dana i ne vjerujem. Čestitke svima, toliko truda i uspjeha, zadivljujuće Ja se spremam raditi tortu za subotu, Fifi, pa imam par pitanja. Ima li netko provjeren recept za ledeni vjetar, te da li ga je itko radio s kupovnim beze korama jer si ne mogu zamisliti da još i njih pečem. Da li je ok da ticino stavim na tu tortu ako završim s beze korom? i premažem npr. pekmezom, jer mi se buttercrem na beze čini kao ubitačna slastica .
    Drugo, vidjela sam da je trinitry radila fifi i čak se negdje spominju slike, no nisam naišla na link. Ima li tko? Radila bi plošno, figurice su mi sf.

    hvala

  30. #480
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Evo moje Fifi.
    Ako ti može biti od pomoći.

  31. #481
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mojih bebi cipelica, zahvaljujući Lindi

    bebi cipelice

    Prekrasne su, ljepše od mojih!!

  32. #482
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Vila...ledeni vjetar nije dobra ideja za raditi ako zelis ukrasiti ticinom....otopiti će se!
    naručito nije dobra ideja premazati beze kore pekmezom jer pekmez ima dosta vode u sebi, automatski ce početi topiti ticino, a i beze ispod...buttercream je tu poprilićno važan jer ti "zatvori tortu ledeni vjetar".
    Za ticino su najbolje kompakne torte....beze torta (iako se moze napraviti) je jako osjetljiva.
    Ne bih ti preporučila da radiš ledeni vjetar....
    Trinity je imama poslikano po fazama, ali ne znam točno gdje...
    pogledaj tu http://trinity.coolinarika.com/slike?page=6

  33. #483
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    mm uvijek radi ledeni vjetar s ticinom, samo treba biti čvrsta krema i čvrsti šlag

  34. #484
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    da, ali čini se da ju Vila nije do sada radila....tako da to ipak ije baš dobra ideja...

  35. #485
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    hvala na odgovoru, no sad ostaje dilema koja torta . Imam takve fine domaće kupine u zamrzivaču koje bih tako rado iskoristila. Ako ima tko ideju, bilo bi super .

    da li ticino može na glazuru od čokolade (čokolada, maslac i voda)?

    S obzirom da će nas biti 30ak razmišljam o dvije torte, štoviše o tortama na kat. Na što trebam paziti? kakva bi trebala biti donja torta, te da li na nju stavljati ticino cijelom površinom ili samo na onaj dio koji nije prekriven gornjom tortom?

    I još jedno pojašnjenje molim, nije mi baš jasno na koji način se torta čuva. Ovako sam ja mislila, pa me ispravite ako postoji bolji način:
    1. torta mi treba za subotu popodne. Sutra bi napravila ticino i stavila u foliju u frižider. Da li pofarban ili ne?
    2. u petak ujutro bih radila torte, a navečer ih ukrašavala. Samo plošno, ne figure.
    3. spremila ih u frižider do subote popodne. Da li ih u frižideru poklopiti ili ne. Koliko ranije prije serviranja izvaditi? Vidim da spominjete kondenzaciju no ne kužim baš kako i kada se javlja.

    hvala svima!! sad idem gledati slike.

  36. #486
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Citiraj oriel prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje Fifi.
    Ako ti može biti od pomoći.
    fifi ti je super!!

  37. #487
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ticino NIKAD ne drži u frižideru!
    Ne znam koje boje ti trebaju, tako da nije baš najbolje ideja pofarbati cijelu masu.
    Kupine nećeš moći iskoristiti, alimozes s njima napraviti fantastičnu "običu" tortu s beze korama...večer prije tuluma poslazi zamrznute kupine na beze i obilno zapuni sa šlagom (rađenim sa slatkim vrhnjem-nikako biljni). Šlag nemoj sladiti jer su beze kore jako slatke.
    Tako sve nafilaj i premaži izvana tortu sa šlagom....Ta torta će ti biti PRAVI HIT!.
    Kad idemo na rođendane svi odrasli zicaju da napravim i tu tortu.
    Tako će ti ostati jedna torta za napraviti s ticinom, a za početak to ti je sasvim dosta.
    Mozes raditi zachericu, ona je savršena za ticino jer je kompaktna.
    Preporučam Zachericu jer ako nisi do sada radila s ticinom, ovo ti je najsretnoja varijanta...alternativa je torta s kuhanom kremom i pečenim korama.
    Sve torte ti preuzimaju mirise iz frizidera (nazalost) Opcija je da tortu drzis pokrivenu, sve kobase, hrenovke u čvrsto zatvorenim posudama, ili da ju prekriješ i staviš na balkon (naravno ako je dovoljno hladno i nema maca i peseka...
    kondenzaciju za sada zaboravi, ona je največi problem kad je toplo.....

  38. #488
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    razmišljala sam o zaherici, no ne znam koliko je dječici fina. šta misliš o nutella torti? Tri biskvita, krema od nutelle s malo šlaga?

    Ok, zeznula sam sa spominjanjem frižidera kad danas napravim masu no, kad ukrasim tortu u petak navecer sa svime tada mogu staviti pokrivenu u frizider do subote?

    Dobra ideja za tortu od kupina, no zar to sve bez ikakve kreme, samo kupine i šlag i beze??

  39. #489
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    da! Samo kupine šlag bez šećera i beze. NAJBOLJA TORTA IKAD! Garantiram.
    kad obućeš tortu u ticino, moze u frizider.
    šlag ne smije biti ispod ticina.....

  40. #490
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    hvala ti! javim kako je bilo!

  41. #491
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    jel ima netko recept kreme kojom se torta zagladi da ne bude 'grbava'?
    želim da mi ticino stoji ravno na torti

  42. #492
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE
    namazati kremom, ohladiti, namazati još jednom.....
    ja to u principu ne radim
    moje torte su grbave

  43. #493
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    a kojom kremom? navodno ticino ne trpi da je ispod njega krema sa mlijekom
    Posljednje uređivanje od trenta : 16.02.2010. at 16:00

  44. #494
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Cure drage, po vasim uputama sam napravila svoj prvi ticino ikad , po receptu koji je stavila migulica, i naravno savrsen je. Napravljen je prije 3 dana, sve po propisu zamotan, i u taperveru zatvoren...E sad, tortu nosim u petak na rodjendan jednoj medenoj curi koja slavi 2. Mislila sam je ukrasiti ovako :
    http://www.cakecentral.com/modules.p...mage&pid=27490


    1. Gornju koru da premazem kremom (jaja, milijeko, margarin itd) ili dzemom, ili mjesavinom margarina i secera (koji omjer?) ?
    2. ako je napravim u cetvrtak, da li da stavim i figurice ,cvijet i cipelice odmah,moze li to sve u frizider do sutradan,zatvoreno?
    3. kad je sve gotovo ,moram li preci sa necim-cetkicom ,npr vodom itd, mislim da sam negdje vidjela?

    4.i kako se to sve zajedno reze? Zar se nece stvrdnuti u frizideru, jer ako sam ticino ne smije u friz.kako ce onda jadna torta to izdrzati

    Ovo sve pod uslovom da mi sve uspije kako sam zamislila (o cipelicama se jos ne usudjuem ni razmisljati...)
    Hvala vam unaprijed, vec je veliko i to sto sam se upustila u ovu pricu, djelovalo mi je kao SF

  45. #495

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.

  46. #496
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    Mene zanima kako razvaljati ticino masu tj. čime posipati podlogu na kojoj se razvaljuje, pretpostavljam ne brašnom, šećerom u prahu ili nečim desetim?
    I pitanje za migulicu : koja je tj. kako se radi ona čokoladna krema-blato kojom je obložena torta na kojoj se prasci kaljužaju?
    btw torte su ti divne

  47. #497
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo još jeda torta - Ivanova torta

  48. #498
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako razvaljati ticino masu tj. čime posipati podlogu na kojoj se razvaljuje, pretpostavljam ne brašnom, šećerom u prahu ili nečim desetim?
    podlogu posipaš šećerom u prahu

  49. #499
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja iznad pliiiiz...

  50. #500
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Kalimero, svaka čast, super su tortuške!

    vida, dobro ti je trenta odgovorila, može se posipati šećerom u prahu, ali može se i gustinom, što je meni puno draže, manje je ljepljivo i sitniji je od štaub šećera.

    a72, torta se na kraju premaže uljem (obično suncokretovo), pretpostavljam da je i kalimero tako radila

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •