oriel super princeza!
Ma sve su super, ali trebale ste ih prikeljiti na onu drugu temu. Mrak torte...tamo bude vise kao izlog
oriel super princeza!
Ma sve su super, ali trebale ste ih prikeljiti na onu drugu temu. Mrak torte...tamo bude vise kao izlog
oriel - prekrasna torta![]()
Indira - hvala za link
I ja sam razmišljala o tome, ali kako je ovaj topic u zadnje vrijeme aktivniji dodala sam tu.monax prvotno napisa
Ma ovo je dobra tema jer su torte od ticino mase.
Na ovoj drugoj temi mogu biti i ukrašene kojekakvim kremama.
Tek sad sam pregledala sve torte s predzadnje stranice.
Linda, moraš se malo više hvaliti :shock: ( i sa dječicom)
Kalimero, originalna ideja i super izvedba
lucij@ i anna-y, odlične
Cure,svaka cast,super su vam torte!!!
Ja sam napravila tek dve![]()
Trebalo je da rodim vise deceili cu poceti da pravim torte na poklon
![]()
Napravila sam još dvije torte sa ticinom. Krenilo mi
http://public.fotki.com/mali-kalimero/torte/
Kalimero, fantasticne otrte, svaka cast.
Hvala djevojke. Ponukana ovom temom morala sam i ja probati.![]()
Drage žene, trebam savjete, kako vi sušite svoj ticino... nešto krivo radim kada nikako da mi se dokraja posuši...
Koliko ga dugo sušite?
Više bi ti pomogao odgovor od djevojaka koje toga više rade. Meni su se mašne sušile 2 noći i 1 dan. Onaj jarac za rezanje drva sušio se tri dana. Sve sušim na sobnoj temp. Valda zavisi koliko su figure debele.
ma sve je to relativno....
figurice mi se suše barem jedan dan....i ne mogu reči da su super čvrste, ali vjerojatnost je da im se neće nista destiti ako slucajno bubnu sa stola na pod (desilo se jedanput-dvaput).
Prva i zadnja mašna koju sam radila se sušila ravno pola sata prije nego sto je isla na tortu.
Nije stvar vremene rekla bih, nego kad radite sa smjesom nakon nekog vremena dobijete osjećaj što može prići, a što treba još vremene.
E da nemojte nikada ostaviti figurice da vam se suse tamo gdje kuhate, jer vlaga koja se isparava nimalo ne pomaže....
Stvari konstrukcijskog tipa kao sto Kalimero kaže...Onaj jarac za rezanje drva (Kalimero jako mi se svidja dio s drvima....malo si neobično uklopila u ostatak torte, ali dio s drvima mije bas odličan!), e taj jarac se ne bi smio raditi od ticina....jer se ticino ne moze dobro posušiti kako konstrukcija ne bi propala...Ja sam imala svojih veselja s konstrukcijama. Jednom sam radila tobogan od ticina i ostavila danima da se susi...Kad sam nakon nekoliko dana stavila figuricu dječaka na tobogan, naravno da je pukao....
Takve konstrukcijske stvari se radi od smjese koja se zove pastillage. Od te smjese sam radila Matovilkinu kulu, Dvorac i tortu za 15.1.
Ako želit emogu neći recept i objesniti postupak....jer je malkice zahtjevan.....
kalimero, ali i drugi, kak si dobila tak divna slova na zadnjoj torti? Imaš kalupiće?
Da imam one što se kupuju čokoladna slova pa sam probala u to natiskati ticino masu.
Te kalupe sam blago premazala otopljenim margarinom, natiskala masu, stavila to na hladno, ali mi se slova nisu dala izvaditi dok nisam sve nakratko stavila u friz, onda izvukla slova i sušila na sobnoj temp.
Evo i mojih bebi cipelica, zahvaljujući Lindi
bebi cipelice
Kalimero svaka čast cipelice su za +10![]()
Posljednje uređivanje od indira : 11.02.2010. at 07:43
migulice hvala ti do neba na receptu za ticino.
mislila sam da ja nikad necu moci tako nesto napraviti.
odvazila se i probala i prezadovoljna sam kako je sve ispalo.
nazalost nemam trenutno ni jednu fotografiju tortu da vam pokazem.
pravila sam winie the pooh gozbu..djeca su bila odusevljena
molim vas ako je netko pravio tom i jerry 3D tortu, da stavi sliku ili link s neta gdje bih mogla pogledati nesto slicno.
trebala bi napraviti jednu takvu tortu, pregledala sam puno toga ali nisam bas puno pronasla.
hvala..
čitam već dva dana i ne vjerujem. Čestitke svima, toliko truda i uspjeha, zadivljujućeJa se spremam raditi tortu za subotu, Fifi, pa imam par pitanja. Ima li netko provjeren recept za ledeni vjetar, te da li ga je itko radio s kupovnim beze korama jer si ne mogu zamisliti da još i njih pečem. Da li je ok da ticino stavim na tu tortu ako završim s beze korom? i premažem npr. pekmezom, jer mi se buttercrem na beze čini kao ubitačna slastica
.
Drugo, vidjela sam da je trinitry radila fifi i čak se negdje spominju slike, no nisam naišla na link. Ima li tko? Radila bi plošno, figurice su mi sf.
hvala
Evo moje Fifi.
Ako ti može biti od pomoći.
Vila...ledeni vjetar nije dobra ideja za raditi ako zelis ukrasiti ticinom....otopiti će se!
naručito nije dobra ideja premazati beze kore pekmezom jer pekmez ima dosta vode u sebi, automatski ce početi topiti ticino, a i beze ispod...buttercream je tu poprilićno važan jer ti "zatvori tortu ledeni vjetar".
Za ticino su najbolje kompakne torte....beze torta (iako se moze napraviti) je jako osjetljiva.
Ne bih ti preporučila da radiš ledeni vjetar....
Trinity je imama poslikano po fazama, ali ne znam točno gdje...
pogledaj tu http://trinity.coolinarika.com/slike?page=6
mm uvijek radi ledeni vjetar s ticinom, samo treba biti čvrsta krema i čvrsti šlag
da, ali čini se da ju Vila nije do sada radila....tako da to ipak ije baš dobra ideja...
hvala na odgovoru, no sad ostaje dilema koja torta. Imam takve fine domaće kupine u zamrzivaču koje bih tako rado iskoristila. Ako ima tko ideju, bilo bi super
.
da li ticino može na glazuru od čokolade (čokolada, maslac i voda)?
S obzirom da će nas biti 30ak razmišljam o dvije torte, štoviše o tortama na kat. Na što trebam paziti? kakva bi trebala biti donja torta, te da li na nju stavljati ticino cijelom površinom ili samo na onaj dio koji nije prekriven gornjom tortom?
I još jedno pojašnjenje molim, nije mi baš jasno na koji način se torta čuva. Ovako sam ja mislila, pa me ispravite ako postoji bolji način:
1. torta mi treba za subotu popodne. Sutra bi napravila ticino i stavila u foliju u frižider. Da li pofarban ili ne?
2. u petak ujutro bih radila torte, a navečer ih ukrašavala. Samo plošno, ne figure.
3. spremila ih u frižider do subote popodne. Da li ih u frižideru poklopiti ili ne. Koliko ranije prije serviranja izvaditi? Vidim da spominjete kondenzaciju no ne kužim baš kako i kada se javlja.
hvala svima!! sad idem gledati slike.![]()
Ticino NIKAD ne drži u frižideru!
Ne znam koje boje ti trebaju, tako da nije baš najbolje ideja pofarbati cijelu masu.
Kupine nećeš moći iskoristiti, alimozes s njima napraviti fantastičnu "običu" tortu s beze korama...večer prije tuluma poslazi zamrznute kupine na beze i obilno zapuni sa šlagom (rađenim sa slatkim vrhnjem-nikako biljni). Šlag nemoj sladiti jer su beze kore jako slatke.
Tako sve nafilaj i premaži izvana tortu sa šlagom....Ta torta će ti biti PRAVI HIT!.
Kad idemo na rođendane svi odrasli zicaju da napravim i tu tortu.
Tako će ti ostati jedna torta za napraviti s ticinom, a za početak to ti je sasvim dosta.
Mozes raditi zachericu, ona je savršena za ticino jer je kompaktna.
Preporučam Zachericu jer ako nisi do sada radila s ticinom, ovo ti je najsretnoja varijanta...alternativa je torta s kuhanom kremom i pečenim korama.
Sve torte ti preuzimaju mirise iz frizidera (nazalost) Opcija je da tortu drzis pokrivenu, sve kobase, hrenovke u čvrsto zatvorenim posudama, ili da ju prekriješ i staviš na balkon (naravno ako je dovoljno hladno i nema maca i peseka...
kondenzaciju za sada zaboravi, ona je največi problem kad je toplo.....
razmišljala sam o zaherici, no ne znam koliko je dječici fina. šta misliš o nutella torti? Tri biskvita, krema od nutelle s malo šlaga?
Ok, zeznula sam sa spominjanjem frižidera kad danas napravim masuno, kad ukrasim tortu u petak navecer sa svime tada mogu staviti pokrivenu u frizider do subote?
Dobra ideja za tortu od kupina, no zar to sve bez ikakve kreme, samo kupine i šlag i beze??
da! Samo kupine šlag bez šećera i beze. NAJBOLJA TORTA IKAD! Garantiram.
kad obućeš tortu u ticino, moze u frizider.
šlag ne smije biti ispod ticina.....
jel ima netko recept kreme kojom se torta zagladi da ne bude 'grbava'?
želim da mi ticino stoji ravno na torti
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE
namazati kremom, ohladiti, namazati još jednom.....
ja to u principu ne radim
moje torte su grbave![]()
a kojom kremom? navodno ticino ne trpi da je ispod njega krema sa mlijekom![]()
Posljednje uređivanje od trenta : 16.02.2010. at 16:00
Cure drage, po vasim uputama sam napravila svoj prvi ticino ikad , po receptu koji je stavila migulica, i naravno savrsen je. Napravljen je prije 3 dana, sve po propisu zamotan, i u taperveru zatvoren...E sad, tortu nosim u petak na rodjendan jednoj medenoj curi koja slavi 2. Mislila sam je ukrasiti ovako :
http://www.cakecentral.com/modules.p...mage&pid=27490
- Gornju koru da premazem kremom (jaja, milijeko, margarin itd) ili dzemom, ili mjesavinom margarina i secera (koji omjer?) ?
- ako je napravim u cetvrtak, da li da stavim i figurice ,cvijet i cipelice odmah,moze li to sve u frizider do sutradan,zatvoreno?
- kad je sve gotovo ,moram li preci sa necim-cetkicom ,npr vodom itd, mislim da sam negdje vidjela?
4.i kako se to sve zajedno reze? Zar se nece stvrdnuti u frizideru, jer ako sam ticino ne smije u friz.kako ce onda jadna torta to izdrzati
Ovo sve pod uslovom da mi sve uspije kako sam zamislila(o cipelicama se jos ne usudjuem ni razmisljati...)
Hvala vam unaprijed, vec je veliko i to sto sam se upustila u ovu pricu, djelovalo mi je kao SF![]()
cure, kako dobiti smedju boju?
nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
Mene zanima kako razvaljati ticino masu tj. čime posipati podlogu na kojoj se razvaljuje, pretpostavljam ne brašnom, šećerom u prahu ili nečim desetim?
I pitanje za migulicu : koja je tj. kako se radi ona čokoladna krema-blato kojom je obložena torta na kojoj se prasci kaljužaju?
btw torte su ti divne
Evo još jeda torta - Ivanova torta
kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja iznad pliiiiz...
Kalimero, svaka čast, super su tortuške!
vida, dobro ti je trenta odgovorila, može se posipati šećerom u prahu, ali može se i gustinom, što je meni puno draže, manje je ljepljivo i sitniji je od štaub šećera.
a72, torta se na kraju premaže uljem (obično suncokretovo), pretpostavljam da je i kalimero tako radila