Page 11 of 46 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 501 to 550 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #501
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Quote Originally Posted by Tiaa View Post
    cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
    Ako radiš s bojama u prahu, probaj napraviti jaki koncentrat crvene i zelene boje (u par kapi vode stavi dosta boje) i to pomiješaj, možeš dodati i jako koncentrirane plave.

  2. #502

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    24

    Default

    Tiaa ja sam za smeđu koristila kakao, isto je nisam imala i dobro je ispalo

  3. #503

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by a72 View Post


    1. Gornju koru da premazem kremom (jaja, milijeko, margarin itd) ili dzemom, ili mjesavinom margarina i secera (koji omjer?) ?
    2. ako je napravim u cetvrtak, da li da stavim i figurice ,cvijet i cipelice odmah,moze li to sve u frizider do sutradan,zatvoreno?
    3. kad je sve gotovo ,moram li preci sa necim-cetkicom ,npr vodom itd, mislim da sam negdje vidjela?
    4.i kako se to sve zajedno reze? Zar se nece stvrdnuti u frizideru, jer ako sam ticino ne smije u friz.kako ce onda jadna torta to izdrzati

    Ovo sve pod uslovom da mi sve uspije kako sam zamislila (o cipelicama se jos ne usudjuem ni razmisljati...)
    Hvala vam unaprijed, vec je veliko i to sto sam se upustila u ovu pricu, djelovalo mi je kao SF
    Možeš premazati pekmezom ili buttercreamom (šećer u prahu i maslac, margarin u omjeru 2:1 - odvratna krema ali dobro zalijepi ticino a najčešće, kad se nareže torta, ta krema ostane zaljepljena za ticino i baci se).
    Ja sam ostavljala torte prekrivene ticinom u frižideru i sve ok, jedino ne smiješ poklopiti tortu zbog kondenzacije jer ta voda kaplje po torti i topi ticino. Torta prekrivena ticino se dobro reže, ponekad može biti problema ako je krema tj. torta pod njim premekana,
    Nikada nisam premazivala tortu ničime i uvijek su ispadale sjajne bez alkohola, ulja ili vode
    Last edited by Mama Natasa; 17.02.2010 at 08:10.

  4. #504
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by a72 View Post
    kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja izna, d pliiiiz...
    Kad je sve gotovo premažem sa bjelanjkom. Malo bjelanjak izlupam sa vilicom, skinem onu pjenu i bacim a ono tekuće mažem četkicom. Na forumu sam čitala da netko maže sa medicom ( med i neki alkohol valda)
    Tortu okolo premazujem bijelom kuhanom kremom ili krema od bjelanjaka, šećera i margarina ( neka vrsta butter kreme ). Bjelanjke i šećer izmješam kao za šaumpitu i dalje lupam na pari, kad se ohladi dodam izrađeni margarin.
    Tortu ipečem, filujem, premažem sa bijelom kremom i stavim na hladno preko noći. Sutradan je presvlačim ticinom. Prijepodne sam pravila one klikere i slova, cipelice sam napravila puno ranije i osušila. Taj isti dan popodne sam počela sa ukrašavanjem . Gotovu tortu premažem bjelanjkom i stavila sve na hladno preko noći.( ja stavim van da mi ne poprimi mirise iz hladnjaka )
    Tortu sam odnijela drugi dan prijepodne . Do fešte oni su držali u nekoj hladnijoj sobi i to je to.

  5. #505
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by Tiaa View Post
    cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
    Ja sam koristila kakao prah i onaj čokoladni preljev što prelijevaju preko sladoleda ( od schwartau, staklena bočica 125 ml, ima ga svaka veća trgovina )

  6. #506
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Torta obucena u ticino se na kraju moze premazati obicnom vodom,ili s malo ticino mase rastopljene u vodi,bude kao lakirana!

  7. #507
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    vida- Pajceki u blatu su napravljeni s ganache kremom.. Jednostavno stavim pola litre slatkog vrhnja da se ugrije i unutra ubacim 30-35 dkg čokolade. Pazim da vrhnje ne zakipi. Cilje je da se čokolada u potpunosti otopi. Tu smjesu staviš da se dobro ohaladi (na balkon) i kad je jako hladna izmiksaš ju....
    Dobiješ tu super finu ne pregustu kremu....I udri po torti. Ta torta mi je draga jer je poželjno da bude neuredna!
    Moram postaviti još fotki, malo sam se uljenila.

    Ja podlogu posipam šećerom u prahu, pokazala mi se kao solidna varijanta.....
    Ticino nikad ne premazujem jer volim da idzgleda "suho", ali moze se premazati bilo kojim čistim alkoholom (vodka, rakija) ili vodom, uljem ne bih nikad premazivala jer klinci vole probati figurice pa mi se čini da je okum malo bljak ako je premazan uljem.
    Voda je sasvim dobra....

  8. #508
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?

  9. #509
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by Vila View Post
    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
    Ja nepoklopljenu.

  10. #510
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ja poklopljenu.
    uvijek.

  11. #511
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by Vila View Post
    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
    Ja ju stavljam pod ono zvono za torte i na hladno

  12. #512
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    Hvala migulice!
    A što misliš zašto se meni sviđa neuredna torta-da prikrijem svoj perfekcionizam

  13. #513
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , vasi savjeti su zlata vrijedni
    Ja sam cipelice napravila sinoc i ispale su odlicne za prvi put (mogle bi biti i malo urednije, ali dobro...) medjutim, kad sam posla da uvucem trakicu pukle su na onom dijelu oko rupice- valjda je ticino bio pretanak, nema veze, radicu danas druge, samo se bojim da mi poslije ne zafali mase da presvucem tortu
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....

  14. #514
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...

  15. #515

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    16

    Default

    hvala svima na odgovoru.
    na prethodnim stranicama sam procitala da spominjete sedef i da je dosta skup.
    prije par dana sam slucajno bila u orasju i vidjela da je kod njih sedef jako jeftin, 12 kuna.
    pa ako je kojoj od vas to blizu, da zna.

  16. #516
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by a72 View Post
    Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , ...............
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....
    Meni za takvu tortu ode 0,5 kg ticino mase.
    Uvijek tortu prekrivam sa masom od 1 kg, pa šta ostane. Ostane pola kg. od kojih onda radim one ukrase

  17. #517
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Quote Originally Posted by KayaR View Post
    Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca

  18. #518
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca
    Ajoooooj
    ja nemam tih par sati,a bojim se ni zivaca bas

  19. #519
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    Quote Originally Posted by migulica View Post
    Kupine nećeš moći iskoristiti, alimozes s njima napraviti fantastičnu "običu" tortu s beze korama...večer prije tuluma poslazi zamrznute kupine na beze i obilno zapuni sa šlagom (rađenim sa slatkim vrhnjem-nikako biljni). Šlag nemoj sladiti jer su beze kore jako slatke.
    Tako sve nafilaj i premaži izvana tortu sa šlagom....Ta torta će ti biti PRAVI HIT!.
    Kad idemo na rođendane svi odrasli zicaju da napravim i tu tortu.
    Tako će ti ostati jedna torta za napraviti s ticinom, a za početak to ti je sasvim dosta.
    ...
    znači, na beze koru stavljam kupine u smrznutom stanju i na to šlag, pa kora, kupine, slag, kora, kupine i šlag?

    Rekla si slatko vrhnje, a ne biljni. Da li je potrebno staviti kremfix/šlagfix. Jer taj nikada nije čvrst, uvijek mi je nekako polutekuć. Ima li neki poseban razlog zašto ne biljni?

  20. #520
    Ora's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,236

    Default

    Ovaj put su mi se super osušile papučice...

    Evo slike torte koju sam radila za krstitke...

    http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...-krstitke.html

    http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...ce-detalj.html

  21. #521

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Predivno, uredno i pedantno

  22. #522
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Wow, Ora, predivne su!
    Ukrast ću ti ideju, super je onaj stražnji dio.

  23. #523
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....

  24. #524
    Vila's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    309

    Default

    QUOTE=migulica;1547483]Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....[/QUOTE]


    [

  25. #525
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ora torta je super a tek cipelice

  26. #526
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Ora super super cipelice,
    bas slatka torta

  27. #527
    Ora's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,236

    Default

    Hvala vam.
    Ovaj put mi se odlično osušila masa... mislim da je prije bio problem velika vlaga gdje smo prije živjeli.

  28. #528
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ora-odlična ti je torta!

  29. #529
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Ora, jednostavno prekrasno...
    Moram naučiti raditi cipelice

  30. #530
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    migulica, pogledala sam tvoj album... ostadoh bez teksta... Ti radiš čuda od ticina

  31. #531
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    Cure , samo da javim da mi je prava ticino torta prelijepa ispala, mislila sam da je to prevelik zalogaj za mene, ali sam odusevljena
    Od srca vam hvala na vasim savjetima, bez njih nista , mislila bih da je to samo za profesionalce . Slicice cim stignem, sad krecem na put i nosim jezerce sa patkicama jednoj prekrasnoj maloj princezi
    Last edited by a72; 20.02.2010 at 09:54.

  32. #532
    marinazd

    Default

    migulicaprekrasne torte!!!

  33. #533

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    24

    Default

    evo slikice još dvije nove torte
    http://public.fotki.com/diiina/torte/torta.html#media

  34. #534
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Indira
    Kako radis leptirice?Imas neke kalupice ili...?

  35. #535

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    24

    Default

    nemam kalupiće nego šablonu i izrezujem nožem tako da bar približno budu jednaki

  36. #536

  37. #537
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Kako slatko!
    Prekrasna ti je torta

  38. #538
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    a72-super je! jako mi se svidja.....
    što se tiče leptirića, ja koristim kalup koji je Kora dobila u Play dough setu. Snađi se druže je moj moto

  39. #539
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Svaki put kada zabasamo u neku deciju prodavnicu,ja kao manijak pretrazujem te Play dough setove...
    Nalecem na svasta,od pizze do oktopoda,al cvetici,leptirici....0 bodova

  40. #540
    Ora's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,236

    Default

    Super su torte!

  41. #541
    trenta's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    245

  42. #542
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    trenta ,prediiiivno....
    a ja tako ponosna na svoju prvu torticu, pa kad vidim vase....

  43. #543

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    16

    Default

    cure, please, trebam vasu pomoc

    1. kako dobiti sivu boju? ni nju ne pronalazim nigdje za kupiti.
    treba mi za onog psa iz tom&jerry crtica.
    2.sto staviti u bazen da izgleda kao voda a da se ticino ne otopi?
    zelatinu? neku kremu?

  44. #544

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Sivu ćeš dobiti kad budeš pokušavala dobiti crnu Šalim se, pomiješaš crnu i ticino i eto ti sive, samo se moraš poigrati da bi dobila željenu nijansu Za bazen ja ne bih stavljala ništa osim plavog ticina, malo zgužvanog da izgleda poput nabora na vodi
    Last edited by Mama Natasa; 23.02.2010 at 14:54.

  45. #545

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    16

    Default

    mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
    imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
    a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
    u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
    pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..

    u svakom slucaju, hvala..

  46. #546

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by Tiaa View Post
    mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
    imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
    a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
    u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
    pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..

    u svakom slucaju, hvala..
    Stvarno ne znam, osim da pokušavaš dok ne dobiješ željenu nijansu.(možda dodati i mrvicu plave). Meni je sivu uvijek bilo lako dobiti (i kada nisam htjela).Možda cure znaju za želatinu, nisam sigurna kako bi se ponašala u dodiru sa ticinom

  47. #547
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    indira, a72, trenta Torte su prekrasne .

  48. #548
    mfo's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    238

    Default

    Tiaa, probaj vodu napraviti od onog preljeva za torte, on se brzo stvrdnjava, pa kapni malo plave boje u gelu u njega da poplavi
    Last edited by mfo; 23.02.2010 at 18:25.

  49. #549

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    16

    Default

    mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
    nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.

  50. #550

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    16

    Default

    mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
    nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.

Page 11 of 46 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •