Page 11 of 46 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 501 to 550 of 2260

Thread: Pomoć hitno-ticino masa

Linda's Avatar

Quote Originally Posted by Tiaa View Post
    cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
    Ako radiš s bojama u prahu, probaj napraviti jaki koncentrat crvene i zelene boje (u par kapi vode stavi dosta boje) i to pomiješaj, možeš dodati i jako koncentrirane plave.

Tiaa ja sam za smeđu koristila kakao, isto je nisam imala i dobro je ispalo

Quote Originally Posted by a72 View Post

1. Gornju koru da premazem kremom (jaja, milijeko, margarin itd) ili dzemom, ili mjesavinom margarina i secera (koji omjer?) ?
    2. ako je napravim u cetvrtak, da li da stavim i figurice ,cvijet i cipelice odmah,moze li to sve u frizider do sutradan,zatvoreno?
    3. kad je sve gotovo ,moram li preci sa necim-cetkicom ,npr vodom itd, mislim da sam negdje vidjela?
    4.i kako se to sve zajedno reze? Zar se nece stvrdnuti u frizideru, jer ako sam ticino ne smije u friz.kako ce onda jadna torta to izdrzati

Ovo sve pod uslovom da mi sve uspije kako sam zamislila (o cipelicama se jos ne usudjuem ni razmisljati...)
    Hvala vam unaprijed, vec je veliko i to sto sam se upustila u ovu pricu, djelovalo mi je kao SF
    Možeš premazati pekmezom ili buttercreamom (šećer u prahu i maslac, margarin u omjeru 2:1 - odvratna krema ali dobro zalijepi ticino a najčešće, kad se nareže torta, ta krema ostane zaljepljena za ticino i baci se).
    Ja sam ostavljala torte prekrivene ticinom u frižideru i sve ok, jedino ne smiješ poklopiti tortu zbog kondenzacije jer ta voda kaplje po torti i topi ticino. Torta prekrivena ticino se dobro reže, ponekad može biti problema ako je krema tj. torta pod njim premekana,
    Nikada nisam premazivala tortu ničime i uvijek su ispadale sjajne bez alkohola, ulja ili vode
    Last edited by Mama Natasa; 17.02.2010 at 08:10.

kalimero's Avatar

kalimero, torte su ti suuuper ! gledam sad ovu Ivanovu, zasto tako sija? necim se premaze ili? baci pogled na moja pitanja izna, d pliiiiz...
    Kad je sve gotovo premažem sa bjelanjkom. Malo bjelanjak izlupam sa vilicom, skinem onu pjenu i bacim a ono tekuće mažem četkicom. Na forumu sam čitala da netko maže sa medicom ( med i neki alkohol valda)
    Tortu okolo premazujem bijelom kuhanom kremom ili krema od bjelanjaka, šećera i margarina ( neka vrsta butter kreme ). Bjelanjke i šećer izmješam kao za šaumpitu i dalje lupam na pari, kad se ohladi dodam izrađeni margarin.
    Tortu ipečem, filujem, premažem sa bijelom kremom i stavim na hladno preko noći. Sutradan je presvlačim ticinom. Prijepodne sam pravila one klikere i slova, cipelice sam napravila puno ranije i osušila. Taj isti dan popodne sam počela sa ukrašavanjem . Gotovu tortu premažem bjelanjkom i stavila sve na hladno preko noći.( ja stavim van da mi ne poprimi mirise iz hladnjaka )
    Tortu sam odnijela drugi dan prijepodne . Do fešte oni su držali u nekoj hladnijoj sobi i to je to.

kalimero's Avatar

cure, kako dobiti smedju boju?
    nigdje je nisam pronasla za kupiti, ni u prahu ni u gelu.
    Ja sam koristila kakao prah i onaj čokoladni preljev što prelijevaju preko sladoleda ( od schwartau, staklena bočica 125 ml, ima ga svaka veća trgovina )

KayaR's Avatar

Torta obucena u ticino se na kraju moze premazati obicnom vodom,ili s malo ticino mase rastopljene u vodi,bude kao lakirana!

migulica's Avatar

vida- Pajceki u blatu su napravljeni s ganache kremom.. Jednostavno stavim pola litre slatkog vrhnja da se ugrije i unutra ubacim 30-35 dkg čokolade. Pazim da vrhnje ne zakipi. Cilje je da se čokolada u potpunosti otopi. Tu smjesu staviš da se dobro ohaladi (na balkon) i kad je jako hladna izmiksaš ju....
    Dobiješ tu super finu ne pregustu kremu....I udri po torti. Ta torta mi je draga jer je poželjno da bude neuredna!
    Moram postaviti još fotki, malo sam se uljenila.

Ja podlogu posipam šećerom u prahu, pokazala mi se kao solidna varijanta.....
    Ticino nikad ne premazujem jer volim da idzgleda "suho", ali moze se premazati bilo kojim čistim alkoholom (vodka, rakija) ili vodom, uljem ne bih nikad premazivala jer klinci vole probati figurice pa mi se čini da je okum malo bljak ako je premazan uljem.
    Voda je sasvim dobra....

Vila's Avatar

ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?

KayaR's Avatar

Quote Originally Posted by Vila View Post
    ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
    Ja nepoklopljenu.

migulica's Avatar

ja poklopljenu.
    uvijek.

kalimero's Avatar

Quote Originally Posted by Vila View Post
    Ja ju stavljam pod ono zvono za torte i na hladno

vida's Avatar

Hvala migulice!
    A što misliš zašto se meni sviđa neuredna torta-da prikrijem svoj perfekcionizam

a72's Avatar

Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , vasi savjeti su zlata vrijedni
    Ja sam cipelice napravila sinoc i ispale su odlicne za prvi put (mogle bi biti i malo urednije, ali dobro...) medjutim, kad sam posla da uvucem trakicu pukle su na onom dijelu oko rupice- valjda je ticino bio pretanak, nema veze, radicu danas druge, samo se bojim da mi poslije ne zafali mase da presvucem tortu
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....

KayaR's Avatar

Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...

hvala svima na odgovoru.
    na prethodnim stranicama sam procitala da spominjete sedef i da je dosta skup.
    prije par dana sam slucajno bila u orasju i vidjela da je kod njih sedef jako jeftin, 12 kuna.
    pa ako je kojoj od vas to blizu, da zna.

kalimero's Avatar

Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , ...............
    Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....
    Meni za takvu tortu ode 0,5 kg ticino mase.
    Uvijek tortu prekrivam sa masom od 1 kg, pa šta ostane. Ostane pola kg. od kojih onda radim one ukrase

kalimero's Avatar

Quote Originally Posted by KayaR View Post
    Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
    Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca

KayaR's Avatar

Quote Originally Posted by kalimero View Post
    Radila sam ih par sati. Napravim malu kobasicu i sječem na oko 1cm i dlanovima kotrljam. Kad pređem na drugu boju, kobasica bude deblja ili tanja , onda čupkam gdje je viška. Puno vremena i živaca
    Ajoooooj
    ja nemam tih par sati,a bojim se ni zivaca bas

Vila's Avatar

Quote Originally Posted by migulica View Post
    Kupine nećeš moći iskoristiti, alimozes s njima napraviti fantastičnu "običu" tortu s beze korama...večer prije tuluma poslazi zamrznute kupine na beze i obilno zapuni sa šlagom (rađenim sa slatkim vrhnjem-nikako biljni). Šlag nemoj sladiti jer su beze kore jako slatke.
    Tako sve nafilaj i premaži izvana tortu sa šlagom....Ta torta će ti biti PRAVI HIT!.
    Kad idemo na rođendane svi odrasli zicaju da napravim i tu tortu.
    Tako će ti ostati jedna torta za napraviti s ticinom, a za početak to ti je sasvim dosta.
    ...
    znači, na beze koru stavljam kupine u smrznutom stanju i na to šlag, pa kora, kupine, slag, kora, kupine i šlag?

Rekla si slatko vrhnje, a ne biljni. Da li je potrebno staviti kremfix/šlagfix. Jer taj nikada nije čvrst, uvijek mi je nekako polutekuć. Ima li neki poseban razlog zašto ne biljni?

Ora's Avatar

Ovaj put su mi se super osušile papučice...

Evo slike torte koju sam radila za krstitke...

http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...-krstitke.html

http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...ce-detalj.html

Predivno, uredno i pedantno

Linda's Avatar

Wow, Ora, predivne su!
    Ukrast ću ti ideju, super je onaj stražnji dio.

migulica's Avatar

Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....

Vila's Avatar

QUOTE=migulica;1547483]Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
    Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
    a kupine idu zamrunute.....
    Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....[/QUOTE]

[

kalimero's Avatar

Ora torta je super a tek cipelice

monax's Avatar

Ora super super cipelice,
    bas slatka torta

Ora's Avatar

Hvala vam.
    Ovaj put mi se odlično osušila masa... mislim da je prije bio problem velika vlaga gdje smo prije živjeli.

migulica's Avatar

Ora-odlična ti je torta!

Žabica's Avatar

Ora, jednostavno prekrasno...
    Moram naučiti raditi cipelice

Žabica's Avatar

migulica, pogledala sam tvoj album... ostadoh bez teksta... Ti radiš čuda od ticina

a72's Avatar

Cure , samo da javim da mi je prava ticino torta prelijepa ispala, mislila sam da je to prevelik zalogaj za mene, ali sam odusevljena
    Od srca vam hvala na vasim savjetima, bez njih nista , mislila bih da je to samo za profesionalce . Slicice cim stignem, sad krecem na put i nosim jezerce sa patkicama jednoj prekrasnoj maloj princezi
    Last edited by a72; 20.02.2010 at 09:54.

marinazd

migulicaprekrasne torte!!!

evo slikice još dvije nove torte
    http://public.fotki.com/diiina/torte/torta.html#media

KayaR's Avatar

Indira
    Kako radis leptirice?Imas neke kalupice ili...?

nemam kalupiće nego šablonu i izrezujem nožem tako da bar približno budu jednaki

KayaR's Avatar

Kako slatko!
    Prekrasna ti je torta

migulica's Avatar

a72-super je! jako mi se svidja.....
    što se tiče leptirića, ja koristim kalup koji je Kora dobila u Play dough setu. Snađi se druže je moj moto

KayaR's Avatar

Svaki put kada zabasamo u neku deciju prodavnicu,ja kao manijak pretrazujem te Play dough setove...
    Nalecem na svasta,od pizze do oktopoda,al cvetici,leptirici....0 bodova

Ora's Avatar

Super su torte!

trenta's Avatar

a72's Avatar

trenta ,prediiiivno....
    a ja tako ponosna na svoju prvu torticu, pa kad vidim vase....

cure, please, trebam vasu pomoc

1. kako dobiti sivu boju? ni nju ne pronalazim nigdje za kupiti.
    treba mi za onog psa iz tom&jerry crtica.
    2.sto staviti u bazen da izgleda kao voda a da se ticino ne otopi?
    zelatinu? neku kremu?

Sivu ćeš dobiti kad budeš pokušavala dobiti crnu Šalim se, pomiješaš crnu i ticino i eto ti sive, samo se moraš poigrati da bi dobila željenu nijansu Za bazen ja ne bih stavljala ništa osim plavog ticina, malo zgužvanog da izgleda poput nabora na vodi
    Last edited by Mama Natasa; 23.02.2010 at 14:54.

mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
    imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
    a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
    u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
    pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..

u svakom slucaju, hvala..

mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
    imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
    a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
    u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
    pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..

u svakom slucaju, hvala..
    Stvarno ne znam, osim da pokušavaš dok ne dobiješ željenu nijansu.(možda dodati i mrvicu plave). Meni je sivu uvijek bilo lako dobiti (i kada nisam htjela).Možda cure znaju za želatinu, nisam sigurna kako bi se ponašala u dodiru sa ticinom

kalimero's Avatar

indira, a72, trenta Torte su prekrasne .

mfo's Avatar

Tiaa, probaj vodu napraviti od onog preljeva za torte, on se brzo stvrdnjava, pa kapni malo plave boje u gelu u njega da poplavi
    Last edited by mfo; 23.02.2010 at 18:25.

mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
    nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.

mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
    nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.

Page 11 of 46 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast