Tiaa ja sam za smeđu koristila kakao, isto je nisam imala i dobro je ispalo
Možeš premazati pekmezom ili buttercreamom (šećer u prahu i maslac, margarin u omjeru 2:1 - odvratna krema ali dobro zalijepi ticino a najčešće, kad se nareže torta, ta krema ostane zaljepljena za ticino i baci se).
Ja sam ostavljala torte prekrivene ticinom u frižideru i sve ok, jedino ne smiješ poklopiti tortu zbog kondenzacije jer ta voda kaplje po torti i topi ticino. Torta prekrivena ticino se dobro reže, ponekad može biti problema ako je krema tj. torta pod njim premekana,
Nikada nisam premazivala tortu ničime i uvijek su ispadale sjajne bez alkohola, ulja ili vode
Last edited by Mama Natasa; 17.02.2010 at 08:10.
Kad je sve gotovo premažem sa bjelanjkom. Malo bjelanjak izlupam sa vilicom, skinem onu pjenu i bacim a ono tekuće mažem četkicom. Na forumu sam čitala da netko maže sa medicom ( med i neki alkohol valda)
Tortu okolo premazujem bijelom kuhanom kremom ili krema od bjelanjaka, šećera i margarina ( neka vrsta butter kreme ). Bjelanjke i šećer izmješam kao za šaumpitu i dalje lupam na pari, kad se ohladi dodam izrađeni margarin.
Tortu ipečem, filujem, premažem sa bijelom kremom i stavim na hladno preko noći. Sutradan je presvlačim ticinom. Prijepodne sam pravila one klikere i slova, cipelice sam napravila puno ranije i osušila. Taj isti dan popodne sam počela sa ukrašavanjem . Gotovu tortu premažem bjelanjkom i stavila sve na hladno preko noći.( ja stavim van da mi ne poprimi mirise iz hladnjaka )
Tortu sam odnijela drugi dan prijepodne . Do fešte oni su držali u nekoj hladnijoj sobi i to je to.
Torta obucena u ticino se na kraju moze premazati obicnom vodom,ili s malo ticino mase rastopljene u vodi,bude kao lakirana!
vida- Pajceki u blatu su napravljeni s ganache kremom.. Jednostavno stavim pola litre slatkog vrhnja da se ugrije i unutra ubacim 30-35 dkg čokolade. Pazim da vrhnje ne zakipi. Cilje je da se čokolada u potpunosti otopi. Tu smjesu staviš da se dobro ohaladi (na balkon) i kad je jako hladna izmiksaš ju....
Dobiješ tu super finu ne pregustu kremu....I udri po torti. Ta torta mi je draga jer je poželjno da bude neuredna!
Moram postaviti još fotki, malo sam se uljenila.
Ja podlogu posipam šećerom u prahu, pokazala mi se kao solidna varijanta.....
Ticino nikad ne premazujem jer volim da idzgleda "suho", ali moze se premazati bilo kojim čistim alkoholom (vodka, rakija) ili vodom, uljem ne bih nikad premazivala jer klinci vole probati figurice pa mi se čini da je okum malo bljak ako je premazan uljem.
Voda je sasvim dobra....
ja sad opet ne razumijem..da li kad tortu obučem u ticino poklopim sa poklopcem za torte i stavim tako u frižider do sutra ili nepoklopljenu stavljam?
Hvala migulice!
A što misliš zašto se meni sviđa neuredna torta-da prikrijem svoj perfekcionizam![]()
Mama Natasa, klimero, KayaR, ma sve cure hvala vam puno , vasi savjeti su zlata vrijedni
Ja sam cipelice napravila sinoc i ispale su odlicne za prvi put (mogle bi biti i malo urednije, ali dobro...) medjutim, kad sam posla da uvucem trakicu pukle su na onom dijelu oko rupice- valjda je ticino bio pretanak, nema veze, radicu danas druge, samo se bojim da mi poslije ne zafali mase da presvucem tortu
Po ovom receptu je mjera, a torta klasicne velicine okrugla (26 cm mislim da je promjer), valjda ce biti dovoljno....
Kalimero,kako si napravila onako krasne jednake sjajne klikere?
Meni se zakace deca da pomazu,pa budu svi nejednaki...![]()
hvala svima na odgovoru.
na prethodnim stranicama sam procitala da spominjete sedef i da je dosta skup.
prije par dana sam slucajno bila u orasju i vidjela da je kod njih sedef jako jeftin, 12 kuna.
pa ako je kojoj od vas to blizu, da zna.
znači, na beze koru stavljam kupine u smrznutom stanju i na to šlag, pa kora, kupine, slag, kora, kupine i šlag?
Rekla si slatko vrhnje, a ne biljni. Da li je potrebno staviti kremfix/šlagfix. Jer taj nikada nije čvrst, uvijek mi je nekako polutekuć. Ima li neki poseban razlog zašto ne biljni?
Ovaj put su mi se super osušile papučice...
Evo slike torte koju sam radila za krstitke...
http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...-krstitke.html
http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...ce-detalj.html
Predivno, uredno i pedantno![]()
Wow, Ora, predivne su!
Ukrast ću ti ideju, super je onaj stražnji dio.
Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
a kupine idu zamrunute.....
Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....
QUOTE=migulica;1547483]Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
a kupine idu zamrunute.....
Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....[/QUOTE]
[
Hvala vam.
Ovaj put mi se odlično osušila masa... mislim da je prije bio problem velika vlaga gdje smo prije živjeli.
migulica, pogledala sam tvoj album... ostadoh bez teksta... Ti radiš čuda od ticina![]()
Cure , samo da javim da mi je prava ticino torta prelijepa ispala, mislila sam da je to prevelik zalogaj za mene, ali sam odusevljena![]()
Od srca vam hvala na vasim savjetima, bez njih nista , mislila bih da je to samo za profesionalce . Slicice cim stignem, sad krecem na put i nosim jezerce sa patkicama jednoj prekrasnoj maloj princezi![]()
Last edited by a72; 20.02.2010 at 09:54.
migulicaprekrasne torte!!!
evo slikice još dvije nove torte
http://public.fotki.com/diiina/torte/torta.html#media
Indira
Kako radis leptirice?Imas neke kalupice ili...?
nemam kalupiće nego šablonu i izrezujem nožem tako da bar približno budu jednaki
Evo obecanih slicicahttp://public.fotki.com/pticica/kolaci/072.html
a72-super je! jako mi se svidja.....
što se tiče leptirića, ja koristim kalup koji je Kora dobila u Play dough setu. Snađi se druže je moj moto![]()
Svaki put kada zabasamo u neku deciju prodavnicu,ja kao manijak pretrazujem te Play dough setove...
Nalecem na svasta,od pizze do oktopoda,al cvetici,leptirici....0 bodova![]()
evo par mojih torti: http://picasaweb.google.com/trenutko/Torte#
trenta ,prediiiivno....
a ja tako ponosna na svoju prvu torticu, pa kad vidim vase....![]()
cure, please, trebam vasu pomoc
1. kako dobiti sivu boju? ni nju ne pronalazim nigdje za kupiti.
treba mi za onog psa iz tom&jerry crtica.
2.sto staviti u bazen da izgleda kao voda a da se ticino ne otopi?
zelatinu? neku kremu?
Sivu ćeš dobiti kad budeš pokušavala dobiti crnuŠalim se, pomiješaš crnu i ticino i eto ti sive, samo se moraš poigrati da bi dobila željenu nijansu
Za bazen ja ne bih stavljala ništa osim plavog ticina, malo zgužvanog da izgleda poput nabora na vodi
![]()
Last edited by Mama Natasa; 23.02.2010 at 14:54.
mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..
u svakom slucaju, hvala..
indira, a72, trenta Torte su prekrasne .
Tiaa, probaj vodu napraviti od onog preljeva za torte, on se brzo stvrdnjava, pa kapni malo plave boje u gelu u njega da poplavi![]()
Last edited by mfo; 23.02.2010 at 18:25.
mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.
mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.